bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

30-07-2021

B-log: 31 juli t/m 6 augustus 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 18:57



Vrijdag 6 augustus:
Mijn ronde hardlopen doe ik om zeven uur. Het is nat geweest, maar nu droog en wat benauwd. Koffie met De Vrouw op het balkon, want stortregen. De Vrouw moet even weg; het is droog. Later meer koffie met De Vrouw op het balkon. We lunchen. Afwasje. Krant op het balkon. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door de zon. De Vrouw gaat nog de deur uit. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, bleekselder, komkommer en kerstomaat. Dan bak ik kastanjechampignons, bosui, peper en prei en daar roer ik een restant kokosmelk en lupineseitan doorheen. Smakelijk. Afwas. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: het tweede plaatje uit het boxje Epitaph (King Crimson), The Night Watch – Live At The Concertgebouw Amsterdam, November 23, 1973 (King Crimson), Live At Royal Theatre Carré (DeWolff & Metropole Orkest), het plaatje dat mee kwam met de PROG, Odeon Budokan, het tiende plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young)



Donderdag 5 augustus:
Half acht weer op de werkplek. Van alles te doen, waaronder een gesprek met de waarnemend manager, die onderzoek doet naar werkzaamheden en uren, opdat ik in het kader van reorganisatie per 1 januari aanstaande een vaste (nieuwe) plek in de organisatie heb. Aanvankelijk lijkt het erop dat ze het praktisch aanpakt en het liefst ziet dat ik allerlei secretariële dingen ga doen voor managers uit het primair proces, maar als ik vertel dat ik dat niet zie zitten en momenteel veel tijd besteed en wil gaan besteden aan ondersteuning van aandachtfunctionaris en expertiseteam Grensoverschrijdend gedrag, dan begrijpt ze dat ik naar het kwaliteitsteam wil gaan. Dat gaat wel betekenen dat ik werkzaamheden moet laten vallen en wie gaat dat dan oppakken? 1 oktober heeft ze haar plan klaar en per 1 januari moet alles voor elkaar en in werking zijn. Ben weer eens benieuwd. Ik deel mijn bevindingen met mijn naaste collega en we hebben een mooi gesprek. Verder gaat alles z’n zomerse gangetje. Het is niet superdruk, toch ligt er van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en zon en om vijf uur ben ik weer thuis. De Vrouw is vandaag naar het werk. Avondeten maken gaat snel. Spaghetti koken, dan kastanjechampignons, bosui en paprika bakken, spaghetti erbij en knoflookkruidenkaas erdoorheen roeren. Vervolgens opeten. Afwasje. Krant op het balkon in de zon. Lezen. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: The Elements – Tour Box 2021 (King Crimson), het eerste plaatje uit de set Epitaph (King Crimson)



Woensdag 4 augustus:
Ik loop een ronde hard om zeven uur. Het gaat wat moeizaam, maar het lukt. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Halverwege de ochtend wandel ik door diezelfde zon naar de super. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje langs het kanaal en om het centrum. Thuis doe ik werk voor Kunst-Zinnig-Brein. De Vrouw serveert biefstukken en sajourbonen met een salade ernaast. Smakelijk. Aardbeien toe. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Schizoid Man (King Crimson), Fragile (Yes), Common Ground (Big Big Train), Departure Tapes (Giancarlo Erra)



Dinsdag 3 augustus:
Half zeven wakker. Een half uur later staat de werklaptob aan. Begin van de ochtend wat overleggen, dan ga ik bezig met uitwerken en overige mail afhandelen. De Vrouw is even weg. Eind van de ochtend meer koffie met De Vrouw op het balkon. Schoonmaakster is in huis. De Vrouw weer weg. Ik lunch en werk verder. Geen tijd voor een rondje lopen buiten. Meer overleg. Ook spreek ik mijn waarnemende leidinggevende en ik overleg dat ik voortaan twee dagen in kantoor ga werken. Tegen half vijf is het klaar. Krant op het balkon. Ik maak avondeten. Bamisoep, mag dat? De Zoon is er iets na zessen om mee te helpen opeten. Het lukt niet. Afwas. Lezen en luisteren. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: THRAK (King Crimson), Dinosaur (King Crimson), B’Boom – Official Bootleg – Live In Argentina (King Crimson), 1000 Hands (Jon Anderson), Space For The Earth (Ozric Tentacles), THRaKaTTaK (King Crimson), Departure Tapes (Giancarlo Erra)



Maandag 2 augustus:
Zo. Half acht ben ik op de werkplek. Ik ben redelijk snel door de urgente mail heen. Met een zeer naaste collega praat ik fijn bij. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Begin van de middag een eerste gesprek over individuele coaching, nu mijn vaste leidinggevende weg is. Nog wat meer zaken oppakken, niet al te veel. Morgen verder. Half zes thuis. Ik warm het restant eten van gisterenavond op en stop dat in mijn muil. Hoop kaas eroverheen, ook. Afwasje van niks. Webstek. Lezen en luisteren. Krant ook. Slapen, dan.
Muziek vandaag: Live At Royal Theatre Carré (DeWolff & Metropole Orkest), Common Ground (Big Big Train), VROOOM (King Crimson), Departure Tapes (Giancarlo Erra)



Zondag 1 augustus:
Op om half zeven. Koffie. Webstek. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Stofzuig. Ik wil naar buiten, maar het regent stort. Vier uur vind de eerste luistersessie plaats van het groepje dat we zijn begonnen twee weken geleden. Met onze Duitsche vrienden luisteren we iedere week op zondagmiddag naar de muziekkeus van iemand. Ik trap af, weet ze te verrassen en we kletsen online over muziek en andere zaken. Het is een aangenaam (half) uurtje. Volgende week is er een ander aan de beurt. Vijf uur maak ik avondeten. Eerst maak ik een tomatensaus. Ik leg een victoriabaarsfilet in een ovenschaal en daar giet ik die saus overheen. Terwijl aardappels koken, zet ik de schaal in de oven en was ik een krop eikenbladsla. Ook maak ik een salade van gekookte biet, feta, bosui en walnoot. De aardappelen stamp ik tot een puree en daar roer ik de gesneden eikenbladsla doorheen. We eten er goed van en er blijft voldoende over voor morgen. Toe is er watermeloen. Afwas. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon. Einde vakantie.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos The Great Deceiver (King Crimson). The Yes Album (Yes), het derde en vierde plaatje uit de doos The Great Deceiver (King Crimson)



Zaterdag 31 juli:
Zes uur wakker en op. Tijdens mijn ronde hardlopen regent het af en toe wat. Als ik even na achten naar de markt loop, is de regen veel heviger, maar al snel is het weer droog. Erna wandel ik naar de slager en super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Nog naar de Turkse winkel voor brood. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Krant op het balkon. Ik wandel een rondje om het centrum, langs het kanaal en door parken. Eind van de middag lopen we naar een restaurant alwaar we allerlei oosterse hapjes eten. Niet slecht, doch ook geen spektakel. Toch vieren we het einde van de vakantie. Half tien thuis. Niet heel lang daarna is de maand juli voorbij.
Muziek vandaag: The Abbreviated King Crimson: Heartbeat (King Crimson)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment