bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

06-08-2021

B-log: 7 t/m 13 augustus 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 20:15Vrijdag 13 augustus:
Vroeg wakker. Redelijk goed geslapen. Zes uur ben ik aan het werk. Jaja. Twee uur later is het klaar. We gaan naar buiten. Heidi en Auke pikken ons op en we rijden naar het westen. Kwart over tien ontmoeten we Tim, Chantal, Jessica en Jean-Paul op de parkeerplaats van een uitvaartcentrum in Capelle aan de IJssel. De uitvaartsdienst van Luuk is kort, krap een half uur, maar het is precies zoals Luuk had gewild, zoals hij het ook heeft georganiseerd. Tussen drie stukjes muziek (Little Umbrellas, Watermelon In Easter Hay en Black Napkins van Frank Zappa) halen een zwager en Jean-Paul mooie herinneringen aan Luuk op. Na afloop is er koffie. Met twee auto’s rijden we naar het centrum van Rotterdam en op een hoek van een straat lunchen we geachten. Ondanks de verdrietige aanleiding is er veel vrolijkheid en we vieren het leven van Luuk zoals wij het met hem hebben meegemaakt. Na de lunch wandelen we met Heidi en Auke nog een klein rondje langs de Oude Haven en drinken ergens een drankje. Dan weer terug naar huis. Kwart over vijf zijn we daar. Ik loop nog naar buiten om het groentepakket op te halen. Erna wandelen we naar een plein vlakbij in het centrum. Op een terras dineren we. Opnieuw bijpraten. Kwart over acht zijn we weer thuis. Krant op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren. Het is een goede dag.
Muziek vandaag: de drie plaatjes van Heavy ConstruKction (King Crimson)Donderdag 12 augustus:
Slapen gaat niet zo heel goed. Toch op tijd op en om half acht ben ik op de werkplek. Ik spreek veel naaste collega’s en tussendoor ben ik maar een weinig productief. Tussen de middag wandel ik door zon en bos. Eind van de middag nog een afscheid en om half zes ben ik thuis. De Vrouw is naar het werk. Ik maak eten voor mijzelf en dat is niet heel moeilijk. Ik kook spaghetti, warm het restant saus op van gisteren en daar roer ik die spaghetti dan weer doorheen. Dan eet ik het op. Afwasje. Was vouwen. Krant op het balkon. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Heaven And Earth (het extraatje van ProjeKct X dat mee kwam met de dvd van de set The ReconstruKction Of Light) (King Crimson), Maggot Brain (Funkadelic), The Last Puff (Spooky Tooth featuring Mike Harrison)Woensdag 11 augustus:
Pas om kwart voor zeven wakker. Redelijk geslapen ook nog. Het moet niet gekker worden. Koffie. Lezen op het balkon. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Het is een mooie dag vandaag. Halverwege de ochtend wandel ik door diezelfde zon naar de super. Als ik terug kom, weet De Vrouw te vertellen dat gisteren onze muziekvriend Luuk is overleden. We bezochten hem op 12 juni thuis, twee weken later ging hij naar een hospice en nu is hij er niet meer. We wisten dat het eindig was, maar het komt toch onverwacht. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. We lunchen. Afwasje. De Zoon haalt me met de auto op; niet alleen mij, ook een kratje of wat vol afgedankte spullen. We brengen alles naar de kringloop. Krant op de galerij. Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, bleekselderij en rozijn. Dan bak ik lamsgehakt, ui, peper, courgette en wilde spinazie. Ik roer er tomatenpuree doorheen en rode bonen. Wraps op tafel en eten maar. We eten het meeste op. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Leviathan (The Grid & Robert Fripp), The ConstruKction Of Light (King Crimson), Rimfaxe (Gjallarhorn), The Re-Construction Of Light (King Crimson)Dinsdag 10 augustus:
Zes uur. Het is nog maar net een beetje licht. Ik loop mijn ronde hard. Moeizaam, maar ik loop mijn ronde hard. Zeven uur ben ik aan het werk. Redigeren, overleggen, uitwerken, plannen. Tussendoor koffie met De Vrouw op het balkon en een razendsnelle lunch. Pas tegen drie uur is de afwas gedaan. Nog een laatste bespreking en dan is het klaar voor vandaag. Het is ook al kwart over vier en ik heb niet de gelegenheid gehad buiten een rondje te wandelen. Krant op het balkon. De Zoon is er om half zes en De Vrouw serveert een schotel van vis met uien en daarnaast bloemkoolrijst met paprika en courgette, plus een fruitsalade van watermeloen, banaan, appel en blauwe bes. Natafelen. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: West Coast Live (het vierde plaatje uit de doos King Crimson – The ProjeKcts) (ProjeKct Four), het tweede plaatje van My People Were Fair And Had Sky In Their Hair … But Now They’re Content To Wear Stars On Their Brows (Deluxe Edition) (Tyrannosaurus Rex), Close To The Edge (Yes), Ceremony: An Electronic Mass (Spooky Tooth & Pierre Henry), Departure Tapes (Giancarlo Erra)Maandag 9 augustus:
Ik ben weer op de werkplek, om half acht, welteverstaan. Er is wat overleg, wat plannen, wat uitwerken. Ik doe dat in alle rust. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag kalm weer verder. Ik moet nog in levenden lijve de manager die ik donderdag sprak. Ze is vriendelijk en vertelt me dat we in september met het nieuwe kwaliteitsteam samen komen. Ik zeg langs mijn neus weg dat ze donderdag geen garanties kon geven en dat deze uitnodiging wel verwachtingen schept. Haar antwoord is dat de grote bestuurder uiteindelijk de beslissing neemt, maar dat ze mij en mijn wensen goed heeft gehoord. Het geeft met wat vertrouwen en rust. Half zes thuis. De Vrouw serveert kalfsoesters met witte bonen en sperziebonen, plus een salade van bosui, appel, paprika, komkommer en blauwe bes. We praten flink bij en tafelen enige tijd na. Afwas. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek als het donker wordt. Daarna nog lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Masque (het derde plaatje uit de doos King Crimson – The ProjeKcts) (ProjeKct Three), Maggot Brain (Funkadelic), het eerste plaatje van My People Were Fair And Had Sky In Their Hair … But Now They’re Content To Wear Stars On Their Brows (Deluxe Edition) (Tyrannosaurus Rex)Zondag 8 augustus 2021:
Zeven uur op. De Vrouw ook. Ik ga een ronde hardlopen. Als ik terug kom, praten we bij op het balkon. Dan gaat De Vrouw naar het werk. Meer koffie en allerlei, waaronder de was. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje door en om het centrum. Lezen op het balkon. Tegen vijf uur bereid ik het avondeten voor. De oven ga ik voorverwarmen. Ik heb twee pizzabodems en die beleg ik met saus en kastanjechampignons, bosui, paprika, parmesan en feta. De Vrouw is om kwart voor zes thuis en dan schuif ik de pizza’s in de oven. Tien minuten later eten we. Afwas. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren. Op tijd slapen.
Muziek vandaag: Cirkus – The Young Persons’ Guide To King Crimson Live (King Crimson), Live At The Jazz Café (het eerste plaatje uit de doos King Crimson – The ProjeKcts) (ProjeKct One), Fragile (Yes), Live Groove (het tweede plaatje uit de doos King Crimson – The ProjeKcts) (ProjeKct Two), Ranarop (Gjallarhorn), Departure Tapes (Giancarlo Erra)Zaterdag 7 augustus:
Op om kwart voor zeven. Koffie. Kort naar de markt. Kwart over negen ben ik ook terug van de super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik loop naar een super en een Turkse winkel. Meer koffie op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Krant op het balkon. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook plakken venkel. Die leg ik in een ovenschaal en besprenkel ik met een mengsel van balsamico en olijfolie. Ik kook aardappelen. Ondertussen vul ik het restantje salade van gisteren aan met kerstomaat, komkommer en blauwe bes. Ook zet ik de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Ten slotte bak ik biefstukken. We eten alles op. Afwas. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren. Een rustige zaterdag had ik nodig; mijn hoofd zit aardig vol.
Muziek vandaag: Space Groove (ProjeKt Two), Sheik Yerbouti (Frank Zappa), Absent Lovers – Live In Montreal 1984 (King Crimson)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment