bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

14-08-2021

B-log: 14 t/m 20 augustus 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 06:51Vrijdag 20 augustus:
Niet heel soepel gaat mijn ronde hardlopen vanmorgen. Het regent. Dat is niet het probleem, maar het langs de plassen springen wel. Het vraagt veel energie. Daarnaast zit mijn hoofd nog vol van alles. Als ik terug kom, gaat De Vrouw naar het werk. Ik wandel naar de tandarts voor een controle en mag woensdag weer terugkomen. Koffie. Allerlei. Meer koffie. Lunch. Afwasje. Mooi weer, zonnig, dus ik wandel een rondje om het centrum. Op de terugweg bezoek ik een klerenwinkel en koop nieuwe broeken. Krant op het balkon. Eind van de middag begin ik met het maken van avondeten. Eerst een salade van bosui, radijs, komkommer, tomaat en feta. Dan bak ik kastanjechampignons, lupineseitan, ui, bosui, peper, paprika en courgette. Daar roer ik kerrie en wat kokosmelk doorheen. Ondertussen kook ik noedels. Als die gaar zijn, roer ik die er ook doorheen. Half zes is De Vrouw thuis. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek.
Muziek vandaag: The Collectable King Crimson Volume One (King Crimson), Fragments (Trifecta), The Collectable King Crimson Volume Two (King Crimson), Joe’s Garage Acts I, II & III (Frank Zappa), Planets + Persona (Richard Barbieri)Donderdag 19 augustus:
Op de werkplek verschijn ik om half acht. Aanvankelijk is het er rustig en kan ik redelijk veel doen; later zijn er meer mensen en ben ik meer afgeleid. Er is overleg en regelwerk. Tussen de middag regent het en sla ik mijn wandeling buiten over. Kwart voor zes ben ik thuis. De Vrouw warmt de soep van gisteren op en serveert deze met pitabroodjes. We eten alles zo goed als op. Afwas en afval. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek.
Muziek vandaag: Fragments (Trifecta), Colin Scot (Colin Scot)Woensdag 18 augustus:
Half zeven op. Ik ga een ronde hardlopen; De Vrouw gaat naar het werk. Halverwege de ochtend is de schoonmaakster er; ik wandel naar de super. Meer koffie thuis. Dan nog even naar een andere super. Lunch. Allerlei. Ik heb een lang telefoongesprek met Ank; het gaat goed met haar en op vrijdagmiddag 17 september gaat ze mee met Kunst-Zinnig-Brein naar het Nursing Congres in Ede. Eind van de middag maak ik avondeten. Ui, prei en spitskool bakken, aardappel toevoegen, bouillon eroverheen, twintig minuten koken en pureren. Ondertussen heb ik kastanjechampignons en kipdijfiletblokjes gebakken en die doe ik – samen met een blik (afgespoelde) bruine bonen door de soep. Ik heb nog wat pitabroodjes die nodig op moeten en die warm ik op. De Vrouw is er om vijf uur en drie kwartier later eten we dik de helft van de pan leeg. Afwasje. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek.
Muziek vandaag: de doos The 21st Century Guide To King Crimson – Volume Two 1984-2003 (King Crimson), Yessongs (Yes), Epitaph – Volumes Three & Four (King Crimson)Dinsdag 17 augustus:
Op tijd weer op de werkplek. Ik doe er veel. Overleg, uitwerken, plannen, schrijven. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag verder met overleggen en regelzaken. Wat aanvankelijk een lange dag lijkt te worden, valt uiteindelijk – dankzij uitvallende overleggen – zeer mee. Kwart voor zes thuis. Krant op het balkon. De Zoon is er niet veel later. De Vrouw serveert een ovenschotel van rundergehakt, ui, tomaat en bonen, afgedekt met een laag aardappelpuree. Ernaast een salade. Afwasje. Lezen en luisteren op het balkon. Website en slapen.
Muziek vandaag: het vierde plaatje uit de doos The 21st Century Guide To King Crimson (King Crimson), The Song Remains The Same (Led Zeppelin)Maandag 16 augustus:
Het is nog wat donker als ik ga hardlopen. Ook is het vrij warm en wat benauwd. Lopen gaat redelijk. Op tijd ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. Half tien loop ik naar een locatie in het centrum voor een kort overleg met de werkgroep van Theater Wirwar, voor het eerst in levenden lijve. Thuis weer verder. Koffie en lunch met De Vrouw. Afwas. Even geen wandelpauze want regen en weer verder met werken. In de loop van de middag komt er bericht van de manager met wie ik anderhalve week sprak over mijn werkuren en naar welk team ik mogelijk ga. Ze heeft een probleem: in het team waarin ik ben ingedeeld is een overcapaciteit van twintig uur en in het andere team is niemand die twintig uur aan werkzaamheden (die niet mijn voorkeur hebben) kan doen. Weten wij een oplossing? Zo gauw niet, stellen mijn naaste collega en ik en we besluiten er een nachtje over te slapen. Ik ga nog verder met werk en tegen vijf uur is het klaar. Ik maak avondeten. Terwijl de basmatirijst kookt, warm ik het restant stoof van gisteren op en vul ik het kleine restant salade van gisteren aan met bosui, radijs en komkommer. We eten nu alles op. Afwas en afval. Krant op het balkon. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: The Power To Believe (King Crimson), Kaksi (Hedningarna), Deep End Live! (Pete Townshend), de eerste drie plaatjes uit de doos The 21st Century Guide To King Crimson (King Crimson)Zondag 15 augustus:
Lang geslapen. Dat had ik dus nodig. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik lees de PROG uit. De was. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal en om het centrum. Thuis begin ik met de voorbereidingen voor het avondeten. Ik bak kalfslappen met ui, paprika en een krop grof gehakte eikenbladsla, doe daar bouillon, tomatenpuree en kerstomaten bij en laat dit pruttelen. Ondertussen luisteren we met onze Duitsche vrienden naar de vierde plaat van Steinhammer. Dan kook ik aardappelen. Ondertussen maak ik een salade van bosui, radijs, komkommer en walnoot. De aardappelen stamp ik tot een puree. Ik zet alles op tafel en we eten er goed van. Restant is voor morgen en overmorgen. Toe is er ijs. Afwas. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Ladies Of The Road – Live 1971-1972 (King Crimson), Close To The Edge (Steven Wilson remix) (Yes), Ends (Giancarlo Erra)Zaterdag 14 augustus:
Het is niet anders; ik ben om half zes wakker en op. Drie kwartier later loop ik een ronde hard. Integenstelling tot de afgelopen paar keren en ondanks dat ik eergisteren niet heb gelopen, gaat het nu vrij soepel en heb ik nu geen extra wandelpauze nodig. Of het mijn hoofd leeg maakt, weet ik nog niet. Even na achten loop ik naar de markt voor vis; daarna ga ik naar de super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik loop nog naar een andere super in het centrum en een Turkse winkel voor brood. Meer koffie met De Vrouw, nu op de galerij in de felle zon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Krant op het balkon. De Vrouw gaat naar het werk. Ik doe allerlei. Begin van de avond maak ik avondeten. Ik bak kastanjechampignons, bosui, paprika en courgette en roer daar twee eieren doorheen. Parmesan erover en ik eet het op. Afwasje. Webstek. Lezen en luisteren op het balkon. De Vrouw is er weer om half tien. Bijpraten. Dan slapen.
Muziek vandaag: VROOOM VROOOM (King Crimson), Happy With What You Have To Be Happy With (King Crimson), Sheik Yerbouti (Frank Zappa), All People Were Fair And Had Sky In Their Hair … But Now They’re Content To Wear Stars On Their Brows (Deluxe Edition) (Tyrannosaurus Rex), Road To The Sun (Pat Metheny)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment