bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

20-08-2021

B-log: 21 t/m 27 augustus 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 10:35Vrijdag 27 augustus:
Ik ben nog voor zeven uur aan het werk. Iets na achten zit ik op de fiets en rijd ik naar Teuge. Met vrijwilligers van Kunst-Zinnig-Brein ga ik eerst in gesprek met medewerkers van het dagbestedingscentrum om te onderzoeken of we weer gebruik kunnen gaan maken van de schilderruimte; aansluitend kijken we met meer vrijwilligers naar wat er nodig is om mee te nemen naar het Nursing Congres over drie weken. Ank is er ook bij! De schilderruimte kunnen we alleen gebruiken in de avond of in het weekend, dus dat wordt nog een beetje een puzzel. Half twaalf ben ik weer terug. Koffie met De Vrouw. Wat later nog lunch ook. Afwasje. En weer aan het werk. De Vrouw gaat naar het werk. Ik werk wat verder, haal tussendoor het groentepakket op en werk nog door tot het kwart voor vijf is en het mooi is geweest voor vandaag. Ik maak avondeten, dat wil zeggen dat ik twee klieken (eentje van eergisteren en eentje van gisteren) opwarm. Afwasje. Ik zie een muziekdvd, tussendoor lees ik de krant op het balkon. Webstek.
Muziek vandaag: Radical Action (To Unseat The Hold Of Monkey Mind) (King Crimson), Heroes (King Crimson), de dvd die mee kwam met Wuthering Nights: Live In Birmingham (Steve Hackett)Donderdag 26 augustus:
Mijn ronde hardlopen gaat verrassend soepel, ondanks dat ik een keer heb overgeslagen en de afgelopen dagen niet heel fit was. Iets na zeven uur ben ik aan het werk. Er ligt van alles: overleg, uitwerken, redigeren, regelen, zeg het maar. Koffie met De Vrouw. Halverwege de ochtend loop ik even naar de biomarkt voor groente, fruit, kaas en brood. Meer koffie met De Vrouw. Later lunch. Afwasje. En weer verder. Half vijf is het klaar. Krant op het balkon. De Vrouw serveert een schotel van kikkererwtenpasta met ui en spinazie, met rundersaucijs en salade ernaast. Zeer smakelijk. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Webstek.
Muziek vandaag: Live At The Orpheum (King Crimson), Live In Toronto (King Crimson), Trä (Hedningarna), White City (Pete Townshend), Live At Royal Theatre Carre Amsterdam (DeWolff & Metropole Orkest), Knot (Nits), Lost ‘n’ Found – Live In Tilburg 2015 (Riverside)Woensdag 25 augustus:
Pas op om kwart voor zeven en nog goed geslapen ook. Ik voel me weer fit. Goh. Koffie. Kwart over acht ga ik de deur uit naar de tandarts. Het gaatje is snel gevuld en nog voor negen uur zit ik met De Vrouw aan de koffie. Ik wandel door de zon naar de super. Meer koffie met De Vrouw in diezelfde zon op de galerij. De Vrouw gaat met De Zoon inkopen doen; ik lees en luister en lunch. Vervolgens fiets ik naar een super voor wat boodschappen. Als ik terug ben, komen De Zoon en De Vrouw ook weer thuis. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat. Ondertussen kookt basmatirijst. Dan bak ik kastanjechampignon, lupineseitan, ui, bosui en paprika. Daar roer ik de rijst en bruine bonen doorheen. We eten er goed van. Toe is er galiameloen en mango. Afwas. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek.
Muziek vandaag: Kvitravn (Wardruna), Live At The Marquee – August 10, 1971 (King Crimson), de bonusstukken van Tales From Topographic Oceans (Steven Wilson remix) (Yes), Common Ground (Big Big Train)Dinsdag 24 augustus:
Niet goed geslapen. Gisterenavond voelde ik me al niet goed in maag en darmen. Toch sta ik redelijk goed op. Op tijd op de werkplek. Daar niet heel druk en ik ben niet zo heel productief, maar toch een aardige dag. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Even na vijf uur thuis. Krant op het balkon. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert kip en een groenteschotel uit de oven. Smakelijk. Afwas. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek. Gierende tinnitus.
Muziek vandaag: EleKtriK – Live In Japan 2003 (King Crimson), Fragments (Trifecta)Maandag 23 augustus:
Voor kwart voor acht ben ik op de werkplek. Daar redelijk ontspannen aan de slag met van alles. Tussen de middag wandel ik door bos, veld én zon. In de middag ook weer van alles. Half zes thuis. De Vrouw is ook net terug van het werk. Ik bak bosui, spitskool, peper en courgette, doe daar tandoorikruiden en roer er een restant kokosmelk doorheen. Ernaast bak ik steaks d’Avignon en ten slotte zet ik een restant salade van gisteren op tafel. We eten alles op. Afwas. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek.
Muziek vandaag: Tales From Topographic Oceans (Steven Wilson remix) (Yes)Zondag 22 augustus:
Niet heel soepel gaat mijn ronde hardlopen. Veters te strak, snel moe, erg warm en benauwd buiten. Acht uur ben ik weer binnen en ik ga nog even terug in bed. Koffie met De Vrouw op het balkon. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er na half een voor lunch. Afwas. Lezen op het balkon. Eind van de middag luisteren we met ons Duitsche muziekgroepje naar de muziekkeuze van De Vrouw. Erna maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat en mango. Dan bak ik kastanjechampignons, bosui en venkel; ik roer er risottorijst een bouillon doorheen en laat het dertig minuten koken. Ten slotte bak ik biefstukken en aan tafel eten we alles op. Afwas. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek.
Muziek vandaag: From This Place (Pat Metheny), Rated PG (Peter Gabriel), Level Five (King Crimson), Fragments (Trifecta)Zaterdag 21 augustus:
Kwart voor zeven wakker en op. Goed geslapen. Was nodig. Vol hoofd. Vandaar. Half negen wandel ik naar slager en super. Koffie met De Vrouw. Ik wandel naar een andere super en Turkse winkel in het centrum. Meer koffie met De Vrouw, nu op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Lezen op het balkon. Half vier gaan we naar buiten. De Zoon pikt ons op met de auto en rijdt ons naar Onze Vader. Bij hem drinken we thee en we bewonderen de nieuwe vloer in zijn achterkamer. Dan stappen we in de auto en we rijden naar een restaurant aan de rand van Hoenderloo. In een rustige ruimte praten we bij en eten we. We merken dat hij dit heel aangenaam vindt. Het is niet te druk, hij heeft alle tijd om te eten en ondertussen is er gelegenheid om wat te kletsen. Net voor het donker thuis. Webstek.
Muziek vandaag: The Collectable King Crimson – Volume Three: Live At Sheperds Bush Empire, London, 1996 (King Crimson)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment