bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

27-08-2021

B-log: 28 augustus t/m 3 september 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 15:57Vrijdag 3 september:
Om kwart over zeven loop ik een ronde hard. Aanvankelijk is het erg fris buiten, maar al lopend valt dat erg mede. Het gaat overigens vrij soepel, dat lopen, dank u. Lief dat u het vraagt. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Het wordt vandaag een mooie dag. Ik loop langs een paar winkels in het centrum. Meer koffie met De Vrouw. En lunch. Afwasje. Halverwege de middag lopen we naar de bushalte aan het Marktplein. Van daar nemen we een bus en niet al te lang erna stappen Zwager en de Neven in. We stappen ergens voor Voorthuizen uit en de wandeling die voor ons ligt zal minstens een half uur duren. Al snel stopt er een auto naast ons en het blijkt een bekende van Zwager te zijn, die in de buurt woont en ons nog wel even naar de bestemming wil brengen ook. Fijn. Het betekent dat we zeer op tijd op het feestje van de andere zwager zijn. Vandaag is het de verjaardag van De Zus van De Vrouw, zijn vrouw, die twee jaar geleden overleed. Een bijzonder feestje, dus. De zwager heeft een mooie locatie gevonden, een huis op een landgoed met mooie tuin. We ontmoeten er allerlei familieleden, wandelen door de tuin en het landgoed en nuttigen een maaltijd. Half acht haalt de bekende ons ook weer op en brengt ons naar de bushalte. Net voor het donker zijn we op het Marktplein en daar vinden we nog een ijstent voor een nagerecht. Dan naar huis. Even uitblazen, webstek, lezen en slapen.
Muziek vandaag: The Elements – Tour Box 2014 (King Crimson)Donderdag 2 september:
Om zes uur ontwaak ik uit diepe slaap. Nog geen uur later ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. Die gaat naar het werk. Ik loop tussen de werkzaamheden door naar de biomarkt, iets verderop. En verder. De Vrouw is terug om twaalf uur. We lunchen. Afwasje. De Vrouw gaat weer naar het werk. Ik werk ook door, heb zelfs nog laat een overleg en pas na half zes is het voorbij. Krant op het balkon. Dan maak ik avondeten. Er is nog een restant van de schotel van gisteren over; die warm en eet ik op. Afwasje. Lezen in de zon op het balkon. Webstek.
Muziek vandaag: het derde, vierde en vijfde plaatje uit de doos Audio Diary 2014-2018 (King Crimson), A Mojo Anthology – Rare, Classic, Unusual And Live 1969-2019 (King Crimson), Cat Food (cd single) (King Crimson), Scoop (Pete Townshend), Auri (Auri), Ritual (Nytt Land)Woensdag 1 september:
Ik ben pas om half zeven wakker. Mijn ronde hardlopen gaat moeizaam, maar het is heerlijk buiten. Koffie met De Vrouw. Halverwege de ochtend wandel ik naar de super. Het is bewolkt en grauw, maar niet koud. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Later lunch. Afwasje. Ik wandel langs het kanaal naar een andere super voor wat kleinigheden. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst kook ik spaghetti en daarna broccoli. Ondertussen maak ik een salade van bosui, radijs, komkommer, kerstomaat en mozarella. Dan bak ik champignons en bosui en daar roer ik linzen, spaghetti, groene pesto en makreel doorheen. Dit serveer ik en eten we grotendeels op. Natafelen. Afwas. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek. Meer lezen en luisteren.
Muziek vandaag: het derde plaatje van Meltdown – Live In Mexico (King Crimson), de eerste twee plaatjes uit de doos Audio Diary 2014-2018 (King Crimson), Relayer (Steven Wilson remix) (Yes), Ritual (Nytt Land)Dinsdag 31 augustus:
Vlak na half acht weer op de werkplek. Daar van alles. Tussen de middag wandel ik door zon, veld en bos. Half zes thuis. Krant op het balkon in de zon. De Zoon is er om kwart over zes. De Vrouw serveert een schotel van bloemkoolrijst, groente en kip. Smakelijk. Toe is er nog wat ijs. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek.
Muziek vandaag: Homebrew 7 (Steve Howe)Maandag 30 augustus:
Diepe slaap. Gewekt door de wekker. Half acht op de werkplek. Veel te doen en ik doe ook veel. Tussen de middag wandel ik door bos. Eind van de middag een jubileum van collega die veertig jaar in dienst is. Zes uur thuis. De Vrouw is naar het werk. Even zitten. Dan avondeten maken. Ik kook spaghetti. Dan bak ik kastanjechampignons, bosui, courgette en een restje miniromasla; daar roer ik groene pesto en de spaghetti doorheen. In een bord, parmesan eroverheen en opeten. Moet ik het verder uitleggen? Afwasje. Afval. Krant in de zon op het balkon. Lezen en luisteren op het balkon. Webstek.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de set Meltdown – Live In Mexico (King Crimson), Karelia Visa (Hedningarna)Zondag 29 augustus:
Ik ben wat wakker om half zeven en sta even op. Anderhalf uur later ga ik kort terug in bed. Koffie met De Vrouw. Lezen op het balkon. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuigen. Het regent al de gehele dag en het ziet er niet naar uit dat het ophoudt. Meer lezen op het balkon. Om vier uur luisteren we met onze Duitsche vrienden naar de muziekkeuze van Jakob. Erna maak ik avondeten. Ik kook bataat en aardappelen. Ondertussen maak ik een salade van bosui, radijs, komkommer en ei. Ik bak kastanjechampignons, bosui en ui. De bataat en aardappelen stamp ik tot een puree en daar roer ik gehakte eikenbladsla doorheen. Voor De Vrouw bak ik nog Duitsche biefstukken. Ik serveer alles en we eten er heel veel van op. Afwas. Lezen op het balkon tot het te donker is. Webstek.
Muziek vandaag: Live In Vienna (King Crimson), Fragments (Trifecta), Under A Mediterranean Sky (Steve Hackett), Departure Tapes (Giancarlo Erra)Zaterdag 28 augustus:
Zes uur op. Mijn ronde hardlopen gaat moeizaam, mijn hoofd zit te vol met van alles. Toch lukt het. Begin van de ochtend maak ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje markt-slager-super-super-Turkse winkel. Koffie met De Vrouw op het balkon. Later meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er niet om half een voor lunch, dus lunchen we getweeën. Afwasje. De Vrouw gaat naar buiten. Krant op het balkon. De Vrouw is er weer even na vijven. Bijpraten. Begin van de avond maak ik eten: eerst een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en mozarella. Dan bak ik bosui, ui, courgette, paprika en bataat en roer daar snijbiet doorheen. Ten slotte bak ik nog kogelbiefstukken. Dit eten we allemaal op, beste mensen. Toe is er galiameloen. Natafelen. Afwas. Heel klein beetje lezen op het balkon, maar al snel is het te donker. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Live In Chicago (King Crimson), Tinseltown Rebellion (Frank Zappa), Relayer (Yes)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment