bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

03-09-2021

B-log: 4 t/m 10 september 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 20:34Vrijdag 10 september:
Ik word voor zes uur wakker en sta op. Kwart voor zeven ben ik weer aan het werk. Er ligt niet heel veel en in alle rust kan ik van alles doen. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Niet meer zo warm als gisteren, maar toch nog heel aangenaam. Eind van de ochtend meer koffie met De Vrouw op de galerij, nu niet meer in de zon. Later lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten en haal het groentepakket op. De Vrouw is naar het werk. Ik ga ook nog verder en sluit om half vier af. Een half uur later zit ik op een terras en ontmoet ik Aad, Willem en Reinier. We bespreken onze plannen verder. De ideeën worden steeds concreter en mooier. Later meer. Half zeven ben ik thuis. Ik bak kastanjechampignons, bosui en paprika en roer daar gekookte spaghetti en groene pesto doorheen. Ten slotte bestrooi ik het met geroosterde pompoen- en pijnboompitten en schapenkaas. Er is ook nog een restant salade van gisteren. Afwasje. Krant op het balkon. Webstek. Ik leg alle afspraken van vanmiddag vast en stuur die aan de heren. Beetje lezen en beetje slapen.
Muziek vandaag: het tweede plaatje van Scoop 3 (Pete Townshend), The Elements – 2021 Tour Box (King Crimson), Live Performances – September 1969 (King Crimson), Amsterdam 1973 (King Crimson), In Concert – Tokyo 1995 (King Crimson), Shut Up And Play Your Guitar (Frank Zappa), In A Silent Way (Miles Davis), Live At Royal Theatre Carre (DeWolff & Metropole Orkest)Donderdag 9 september:
Het is nog helemaal donker als ik een ronde ga hardlopen. Die ronde hardlopen gaat snel en redelijk soepel. Iets na zeven uur ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw in de zon op de galerij. Ik wandel naar de biomarkt voor groente en fruit. En verder werken. Eind van de ochtend meer koffie met De Vrouw, nu in de schaduw op het balkon, want het is vandaag weer zeer warm. Lunch. Afwas. Ik wandel een rondje buiten het centrum in de felle zon. En nog verder werken. Geen haast, geen grote druk, in alle kalmte lukt het. Half vijf is het klaar. Krant op het balkon. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, bleekselderij, radijs, komkommer en tomaat. (De aardbeien vergeet ik.) Ondertussen heeft een grote pompoen in heet water liggen weken. Van die pompoen snijd ik een kwart in kleine blokjes. Ik bak kastanjechampignons, doe daar bosui en pompoenblokjes bij en ook risottorijst. Vervolgens bouillon en een half uurtje pruttelen. Afmaken met parmesan, peper en zout. Ik zet het op tafel en we eten alles op. Afwas en afval. Lezen op het balkon tot het te donker is. Webstek. Verder lezen.
Muziek vandaag: The Elements – Tour Box 2019 (King Crimson), The Elements – Tour Box 2020 (King Crimson), Gront (Väsen), het eerste plaatje van Scoop 3 (Pete Townshend)Woensdag 8 september:
Op om half zeven. Koffie. Allerlei. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik loop door de zon – het is inmiddels al bijzonder warm – naar de super. Boodschappen opruimen, koffie en dan naar Gigant voor de eerste repetitie van Theater Wirwar van dit seizoen. Ik ga vaker helpen (al kan ik de eerstkomende twee woensdagen niet) en de groep is gedreven, vriendelijk, open en constructief. Op de terugweg wandel ik via een super in het centrum. Lunch met De Vrouw op de galerij in de hete zon. Afwasje en verder huishoudelijks. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten: eerst vul ik het restje salade van gisteren aan met komkommer, radijs en kerstomaat. Dan kook ik aardappelen en voeg daar halverwege bieten aan toe. Ik rooster pijnboom- en pompoenpitten en mix die met walnoten. Ik bak een kipfilet in tandoorikruiden voor De Vrouw. Ten slotte zet ik geraspte schapenkaas op tafel en we eten alles op. Afwas. Lezen op het balkon tot het te donker is. Webstek en lezen.
Muziek vandaag: The Elements – 2018 Tour Box (King Crimson), Tormato (Yes), Auri II: Those We Don’t Speak Of (Auri)Dinsdag 7 september:
Nog redelijk geslapen ook. Ik ben nog voor kwart voor acht op de werkplek. Vanmorgen is het vol met overleggen en geregel. Tussen de middag wandel ik door zon, bos en veld. In de middag staan er ook overleggen gepland, maar die vallen uit of mee, dus ontstaat er tijd en ruimte om op orde te geraken. Kwart over vier is het fijn geweest en ga ik naar huis, alwaar ik iets na half zes arriveer. Het is heel mooi weer, overigens. Krant op het balkon in de zon. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een gerecht van ei en groente uit de oven, plus een uitgebreide salade. Afwas. Lezen op het balkon tot het te donker is. Webstek. Verder lezen.
Muziek vandaag: Another Scoop (Pete Townshend)Maandag 6 september:
Files, ik wist niet meer dat ze nog bestonden. Toch ben ik vanmorgen op tijd op de werkplek. Op die werkplek ligt van alles. De naaste collega is deze week op vakantie en ik neem een paar dingen van haar over. Tussen de middag wandel ik door zon en bos. Half zes thuis. De Vrouw is naar het werk. Krant op het balkon. Dan maak ik een restant van de schotel van gisteren warm en eet dat – samen met een restant van de salade van gisteren – op. Afwasje. Lezen op het balkon tot het te donker is. Webstek en verder lezen.
Muziek vandaag: Auri II: Those We Don’t Speak Of (Auri), The Elements – 2017 Tour Box (King Crimson)Zondag 5 september:
Het is fris als ik om zeven uur een ronde hardloop. Maar al lopende is het prima en ik kies zelfs een langere route. Niet dat die heel soepel gaat; ik moet een korte wandelonderbreking inlassen. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw op de galerij in de felle zon. Ondertussen is het zelfs warm. Meer koffie op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigen. Ik wandel een rondje langs het kanaal en om het centrum en op de terugweg haal ik een kleinigheid in een supermarkt. Lezen op het balkon. Tegen vier uur is het tijd voor de wekelijkse luistersessie met onze Duitsche vrienden. Na een uurtje ga ik avondeten maken. Ik maak een schotel met ui, bataat, aubergine, courgette, tomaat en rode en zwarte bonen. Twee pannen zelfs; de een is met kip, de andere met champignons. Ernaast is een salade van bosui, bleekselderij, koolrabi, komkommer en rozijnen. Van de schotels blijft voldoende over om nog twee keer van te eten, de ene keer morgen en de andere portie gaat in de vriezer. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Om half negen is het helaas te donker en ga ik naar binnen. Webstek. Verder lezen.
Muziek vandaag: Going For The One (Yes), The Elements – 2016 Tour Box (King Crimson)Zaterdag 4 september:
Niet zo goed geslapen. Kwart over zes wakker en op. Begin van de ochtend wandel ik naar de slager en super. Ik fiets nog een keer terug om vergeten spullen te halen. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik wandel door de zon naar de Turkse winkel om brood te kopen. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Lezen op het balkon. Eind van de middag fietsen we naar een restaurant aan de rand van de stad, maar onze reservering is niet doorgekomen, vandaar dat we terug rijden naar het centrum. In een eetcafé treffen we Marja en Robert. We eten en praten bij. Het is een goede avond. Na negen uur weer terug. Webstek.
Muziek vandaag: The Elements – 2015 Tour Box (King Crimson), You Are What You Is (Frank Zappa),

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment