bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-09-2021

B-log: 11 t/m 17 september 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 07:11Vrijdag 17 september:
Geen betaald werk vandaag, toch zeer vroeg op. Eerst maar eens een ronde hardlopen, die nog soepel gaat ook. Kwart voor acht pikken Ko en Sophia me op bij de parkeerplaats. We rijden naar het congrescentrum in Ede. Daar treffen we Ank en Bob. Wat later op de ochtend is Joep er ook. Vandaag zijn we met Kunst-Zinnig-Brein op het Nursing Congres. Het congres is wat kleiner en er zijn veel minder bezoekers. We krijgen niet onze vertrouwde plek, maar een andere, ook zeer oké. We zijn in de congreszaal aanwezig bij de opening en lezingen van Erwin Kompanje en Dick Swaab. Dan is er pauze. Niet heel veel aanloop, maar toch wat. De tweede ronde lezingen slaan we over en we praten bij. Ook is er lunch. Ik pik een stukje van de volgende lezing mee; daarna weer even niets en na een theepauze staan Sophia en Ank op het podium om iets over Kunst-Zinnig-Brein en hun ervaringen te vertellen. Dan verlaten we de zaal en ruimen we op. Om vijf uur zetten Sophia en Ko me weer voor de deur af. Bijpraten met De Vrouw. Ik maak avondeten. Er is een restant salade van gisteren; daar doe ik een restant groentepasta van maandag bij in. Vervolgens bak ik kastanjechampignons, ui, paprika en courgette. Ik roer daar chilipoeder, tomatenpuree, bruine bonen en Mexicaanse lupine doorheen. Even pruttelen en aan tafel. Toe is er watermeloen. Natafelen. Afwasje. Krant op het balkon. Dan is het alweer donker. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: de drie cd’s uit Shut Up And Play Yer Guitar (Frank Zappa)Donderdag 16 september:
Kwart voor zeven ben ik op de werkplek aan het werk. Er is allerlei te doen en dat geeft energie en een tevreden idee. Tussen de middag wandel ik door zon, veld en bos. Half zes thuis. Krant op het balkon. De Vrouw serveert een schotel van allerlei: ui, bonen, aardappel, tomaat en het restant van maandag, met daarnaast een salade ook van allerlei. Afwas en afval. Lezen op het balkon tot het te donker is en dat is vroeg. Webstek. Verder lezen.
Muziek vandaag: het tweede en derde plaatje uit de set Fugazi (Deluxe Edition) (Marillion)Woensdag 15 september:
Tegen zeven uur loop ik een ronde hard. Die gaat redelijk soepel. Koffie met De Vrouw op het balkon. Even voor half negen is het droog en fiets ik naar Teuge. Daar ontmoet ik de kunstcommissie van Kunst-Zinnig-Brein. We zien elkaar voor het eerst sinds een jaar. Ank is er ook! We bespreken de mogelijkheid dat de schildergroep binnenkort gaat starten, op een andere dag dan gebruikelijk. We gaan het uittesten zo gauw het kan. Nog even napraten en dan rijd ik weer terug, via de super. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Dan lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje langs het kanaal en om het centrum. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst kook ik venkel en spaghetti. Ondertussen maak ik een salade van bosui, mais, koolrabi, komkommer en tomaat, plus een fruitsalade van watermeloen en druif. Dan bak ik kastanjechampignons, bosui en paprika en roer daar de pasta en venkel en ten slotte kruidenroomkaas doorheen. Dit eten we allemaal op. Afwas. Lezen op het balkon tot het te donker is. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Leviathan (Robert Fripp & The Grid), Classic Yes (Yes), het eerste plaatje uit de set Fugazi (Deluxe Edition) (Marillion)Dinsdag 14 september:
Op tijd op de werkplek. Vol met gevoelens van opgejaagdheid, lusteloosheid tegelijk, schouder- en nekklachten en een algehele stemming van blêk. Allerlei ruis en onrust en geruchten en gedoe op die werkplek. Gelukkig spreek ik vanmorgen mijn coach en die stelt de prima lastige vragen, waardoor ik weer energie krijg en opgewekt aan de slag wil en kan. Tussen de middag wandel ik door zon en bos. In de middag krijg ik veel uit mijn vingers en zo kan het gebeuren dat ik met hernieuwde vreugde weer naar huis ga. Donderdag verder. Half zes ben ik thuis. Krant op het balkon. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een mooie bowl van rijst met sperziebonen, komkommer, tomaat, wortel, peper en geroosterde kikkererwten. Zeer smakelijk. Afwas. Lezen op het balkon tot het te donker is en dat is vroeg vandaag. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Surrender Of Silence (Steve Hackett), Side-Eye NYC (Pat Metheny)Maandag 13 september:
Echt pikkedonker als ik mijn ronde ga hardlopen. Die ronde gaat overigens redelijk soepel. Zeven uur ben ik aan het werk. Er ligt van alles vandaag. Overleggen, teksten redigeren, schrijven, enzovoorts. Vanmorgen ben ik er korte tijd tussenuit voor een overleg van de werkgroep Wirwar in Gigant. Koffie met De Vrouw op het balkon. Later lunch. Afwasje ook. En verder. Vijf uur is het klaar. Ik maak avondeten. Ik kook maiskolven. Ondertussen maak ik salade van bosui, komkommer, tomaat en rozijnen. Ook kook ik peulvruchtenpasta. Dan bak ik shi-take, ui, courgette, paprika en mais. Daar roer ik de peulvruchtenpasta doorheen en Italiaanse kruiden. Ten slotte bak ik voor De Vrouw tartaartjes. We eten alles zo’n beetje op. Er is nog een restant fruitsalade (watermeloen en aardbei) van zaterdag en dat is het nagerecht. Afwas en afval. Krant op het balkon. Lezen op het balkon, tot het te donker is. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Common Ground (Big Big Train), In A Silent Way (Miles Davis), Live At Royal Carré (DeWolff), Departure Tapes (Giancarlo Erra), Scenes From The Flood (Bryan Beller), Crossover (David Cross & Peter Banks)Zondag 12 september:
Pas om zeven uur wakker. Even op met koffie. Terug in bed. Koffie met De Vrouw op het balkon. Krant verder op het balkon. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Ik loop naar de super in het centrum, maar die is nog gesloten. Nou ja. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. De Zoon en ik lopen naar de kledingcontainer even verderop om de laatste grote zak oude kleding kwijt te raken; aansluitend bezoek ik dan daadwerkelijk die super in het centrum. Thuis hang ik de was op en stofzuig ik. De Vrouw gaat naar het werk. Lezen. Om vier uur vindt de luistersessie plaats met de Duitsche vriendengroep en mijn keuze (Pig Views) valt leuk in de smaak. Dan maak ik het restant pompoensoep van gisteren warm en eet dat op. Afwasje. Lezen op het balkon tot het te donker is. Webstek. Verder lezen.
Muziek vandaag: de drie plaatjes uit The Many Faces Of King Crimson (allerlei), Auri II – Those We Do Not Speak Of (Auri), Pig Views (Regal Worm), From Senegal To Setesdal (Kirsten Bråten Berg with Solo Cissokho, Kouame Sereba & Bjørgulv Straume)Zaterdag 11 september:
De ronde hardlopen gaat nog redelijk soepel ook. Als ik thuis kom, is het licht. Ik loop een (on)gebruikelijk rondje langs markt, slager en super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Dan wandel ik nog naar een Turkse winkel voor brood. Meer koffie op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Na mijn afwasje fietsen we met z’n tweeën naar zijn huis. Ik help hem wat om zijn klerenkast te ordenen en er gaat veel kleding naar de oude-kleding-container. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik bak ui en pompoenblokjes, giet daar bouillon over en laat dat een half uurtje pruttelen. Dan pureer ik de soep, voeg courgette en rode bonen toe en warm dat op. Ondertussen heb ik een fruitsalade gemaakt van watermeloen en aardbei. Ten slotte bak ik blokjes kippendijfilet voor De Vrouw. We eten goed van de soep, daarna van de fruitsalade en ten slotte is er een bonbon die we van de buurvrouw kregen. Natafelen en bijpraten. Afwas. Krant op het balkon tot het te donker is. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Schizoid Dimension – A Tribute To King Crimson (allerlei), Drama (Yes), het plaatje dat met de PROG mee kwam

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment