bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

18-09-2021

B-log: 18 t/m 24 september 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 07:18Vrijdag 24 september:
Pas om zeven uur wakker en op. Koffie. Ik doe wat werkzaamheden voor Kunst-Zinnig-Brein en Theater Wirwar. Koffie met De Vrouw. Halverwege de ochtend is het klaar met werk en wandel ik langs het kanaal naar een super. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. En lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje naar buiten en haal het groentepakket op. Thuis rust ik uit. Het was een drukke week, er is veel gebeurd en mijn hoofd zit er vol van. Eind van de middag warm ik het restant van de schotel van gisteren op. Klein afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Amazônia (Jean-Michel Jarre), Bottled Out Of Eden (Knifeworld), het concert op de bluray die mee kwam met Genesis Revisted Band & Orchestra: Live at the Royal Festival Hall (Steve Hackett), de documentaire van de bluray die mee kwam met Fugazi (Deluxe Edition box) (Marillion), Gleb Kolyadin (Gleb Kolyadin)Donderdag 23 september:
Niet zo koud als dinsdag, vanmorgen. Ik loop mijn ronde hard en die gaat nog redelijk ook. Zeven uur ben ik weer aan het werk. In de vroege ochtend doe ik al heel veel. De manager die besluit over waar ik terecht ga komen, belt en vraagt me of ik allerlei overleggen met collega’s uit de nieuwe afdeling wil organiseren. Mijn naaste collega heeft haar gesproken en dringend gevraagd of onze gezamenlijke uren mee kunnen naar de nieuwe afdeling. Turbulent, turbulent. Toch is er nog geen enkele zekerheid en ik houd nog wel rekening met dat het anders gaat worden dan waar mijn voorkeur naar uitgaat. Halverwege de ochtend wandel ik naar de super en biomarkt. Koffie met De Vrouw. Later ook lunch. De Vrouw moet vanmiddag plots een paar uur werken. Ik verricht een boel werkzaamheden en even na half vijf is het allemaal klaar voor vandaag. Krant. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en blauwe bes. Dan bak ik kastanjechampignons, bosui, venkel en groenterijst. Daar roer ik zwarte bonen doorheen. De Vrouw is er om half zeven. We eten alles op. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Singles Collection (The Kinks), Silk Road (Kitaro), Dream (Kitaro), The Unravelling (Knifeworld), Look At Yourself (Uriah Heep), Side Eye NYC (v1.iv) (Pat Metheny)Woensdag 22 september:
Zowaar, ik ben zeer vroeg op de werkplek en dat op woensdag. In de ochtend heb ik allerlei regeldingen; vanaf half twaalf ben ik bezig met een teammiddag. Met de nieuwe afdeling (waarvan het nog niet eens zeker is dat ik er deel van ga uitmaken) spreken we over wat ons te doen staat, wat we bijdragen, wat we willen gaan doen en wat hoge prioriteit heeft. Mooie club mensen bij elkaar en ik zie veel mogelijkheden voor mijzelf om te verdiepen en nieuwe dingen om te ontdekken. Aan het eind van de middag zegt de manager iets van ‘dat het wel goed komt met die twintig uren’. Dat klinkt hoopvol, maar ik houd nog wel een slag om de arm. Dit heeft mijn voorkeur, maar ik houd er rekening mee dat het toch anders wordt en wapen me tegen tegenslag. Ook de andere optie (werken voor de productmanagers) geeft me kansen. Pas om half zeven thuis. De Vrouw heeft een ovenschotel gemaakt van champignons, groenten en ei, met een salade vol paprika, geroosterde kikkererwten en bladsla ernaast. We praten fiks bij. Afwasje. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Arthur Or The Decline And Fall Of The British Empire (The Kinks), Under A Spell (Richard Barbieri)Dinsdag 21 september:
Mijn ronde hardlopen gaat echt zeer goed. Het is ook erg koud buiten, dus loop ik flink door. Zeven uur ben ik aan het werk. Voordat het eerste overleg begint om negen uur, heb ik al zeer veel gedaan. Mijn naaste collega en ik delen ons verhaal van gisteren en we krijgen veel bijval over ons gevoel van overvallen zijn door de situatie. Even los van wat mijn collega gaat kiezen: ik heb twee opties die me beide perspectief bieden, dus ik ben er redelijk rustig onder. De rest van de morgen breng ik door in overleg. Begin van de middag lunch met De Vrouw. Afwasje. Erna wandel ik een rondje buiten het centrum. En weer verder. De middag eindigt met nog een overleg waar een mooie schrijfklus uit voortkomt. Dan is het klaar. Krant. De Zoon is er dit keer om half zes en De Vrouw serveert een schotel van kastanjechampignon, ui, palmkool en kikkererwt, met een fikse salade ernaast. De Zoon is op tijd weer weg, want hij heeft een afspraak. Afwas. Ik bel Onze Vader. Het gaat goed met hem, geen zorgen en spektakel. Hij redt het nog altijd prima en dat is fijn. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Murder Of The Universe (King Gizzard & The Lizard Wizard), Sketches Of Brunswick East (King Gizzard & The Lizard Wizard with Mild High Club), The Kinks Are The Green Village Preservation Society (The Kinks), Look At Yourself (Uriah Heep), Yesshows (Yes)Maandag 20 september:
Redelijk slapen. Vroeg op weer. De Vrouw ook. Beiden naar de werkplek. Ik heb daar van alles aan werkzaamheden liggen en die doe ik. Tussen de middag wandel ik door zon en bos. In de middag spreek ik de manager die het plan voor de toekomst moet maken. Woensdag op de heidag komt het dilemma aan de orde: of mijn collega of ik moet niet aansluiten bij het kwaliteitsteam (inclusief het door mij begeerde expertiseteam rondom grensoverschrijdend gedrag) maar de productmanagers gaan ondersteunen. Dat ik dat met mijn uren ga doen (ik doe dat nu grotendeels al) ‘is wel het meest voor de hand liggend’, ook al heeft het niet mijn voorkeur. Ik wil niet dat we woensdag met een heel team gaan besluiten wat ik ga doen, dus ik zeg dat ze me nogal overvalt en ik me onder druk gezet voel. Of ik en mijn collega nog eens goed willen nadenken. Dat gaan we doen. Ik zit in mijn hoofd al een knop om te zetten (ik ga die productmanagers ondersteunen en niet langer het expertiseteam rondom grensoverschrijdend gedrag), heb er zelfs al vrede mee, als de collega erachter komt dat er voor haar óók een andere optie is. Gaat zij dáár op in, dan is voor mij de weg vrij naar het kwaliteitsteam. Die druk wil ik haar niet opleggen; zij moet echt kiezen wat ze zelf graag wil. We komen erop terug. Of zoiets. Snapt u het allemaal nog? Zelf duizelt het me allemaal voor de ogen en fraai is het geheel niet. Nou ja. Half zes thuis. Bijpraten. Dan maak ik avondeten. Ik warm de schotel van gisteren, aangevuld met de gekookte kikkererwtenpasta, op en bak lamsfilet voor De Vrouw. Een restant van de salade van gisteren is er ook nog. We eten alles op. Afwas. Krant binnen, want het is al te donker op het balkon. Bovendien is het aan de frisse kant. Webstek. Lezen en luisteren. Proberen te slapen.
Muziek vandaag: Kainuu (Sanna Kurki-Suonio & Riita Huttunen), Flying Microtonal Banana (Explorations Into Microtonal Tuning Volume 1) (King Gizzard & The Lizard Wizard), Surrender Of Silence (Steve Hackett)Zondag 19 september: 31 jaar getrouwd
Weer voor half zeven wakker. Het is nog donker, maar als ik buiten een ronde ga hardlopen, dan is het bijna licht. Dat lopen gaat moeizaam, maar het lukt. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. We blijken allebei hetzelfde cadeautje voor elkaar gekocht te hebben. Huishoudelijks en allerlei. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje en stofzuigje. Ik wandel een rondje door de zon, langs het kanaal en om het centrum. Om vier uur luisteren we gezamenlijk naar de muziekkeuze van iemand uit het Duitsche groepje. Ik maak avondeten. Ik heb al bieten gekookt en kook ook kikkererwtenpasta. Eerst maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, tomaat en botersla. Dan bak ik oesterzwammen, bosui en ui. Ik roer er de gekookte bieten, witte bonen en een restant knoflookkruidenkaas doorheen. De gekookte pasta gaat te veel worden, dus die houd ik achter. Voor De Vrouw bak ik lamsfilet. We eten er goed van en toe is er watermeloen en bonbons. Afwas. Lezen op het balkon tot het te donker is en dat is vroeg. Webstek. Lezen. Veel spanning in nek en spier in mijn rug. Pijn ook.
Muziek vandaag: Paper Mâché Dream Balloon (King Gizzard & The Lizard Wizard), Yesshows (Yes), Monagon Infinity (King Gizzard & The Lizard Wizard), Side Eye NYC (v1.iv) (Pat Metheny)Zaterdag 18 september:
Toch om zes uur wakker. Dan maar op. Half negen wandel ik naar de slager en super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik ga nog op broodjacht bij een Syrische winkel in het centrum. De Vrouw heeft een externe lunchafspraak. Meer koffie. De Zoon is er rond half een voor lunch. Hij heeft van alles te vertellen en het is aangenaam. Afwas. Het is buiten zonnig, dus ik wandel een rondje langs het kanaal. Als ik terug kom, is De Vrouw ook weer thuis. Krant op het balkon. Na zessen lopen we naar een (nieuw) restaurant in het centrum. Daar vieren we dat we morgen eenendertig jaar gehuwd zijn. Half tien zijn we thuis. Was vouwen, webstek, lezen en slapen.
Muziek vandaag: Maggot Brain (Funkadelic), Surrender Of Silence (Steve Hackett), Homebrew 7 (Steve Howe), I’m In Your Mind Fuzz (King Gizzard & The Lizard Wizard)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment