bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

24-09-2021

B-log: 25 september t/m 1 oktober 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 19:10Vrijdag 1 oktober:
Pas om kwart voor zeven wakker en op. Mijn ronde hardlopen gaat redelijk. Het is druk op straat; ik ben te laat. Koffie met De Vrouw. Die gaat even een boodschap doen. Ik doe allerlei. Als ze terug is, lunchen we. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum. Krant. Lezen. Sinds gisterenavond bezig in Ten zuiden van de grens (Haruki Murakami) en die kan ik lastig wegleggen. Ik maak wel avondeten. Eerst een salade van spitskool, mandarijn, moerbei en vijg. Dan een chili van vegagehakt, ui, prei, paprika, tomaat en rode boon. We eten alles op. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Kytecrash (Colin Benders & Eric Vloeimans), The Kyteman Orchestra (The Kyteman Orchestra), The Man From Utopia (Frank Zappa), The Jam Sessions (The Kyteman Orchestra), het plaatje dat mee kwam met de PROG, Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)Donderdag 30 september:
Redelijk geslapen. Toch om zes uur op. Nog geen uur later ben ik aan het werk. Er is weer genoeg. Ik doe het. Koffie met De Vrouw. Die gaat naar het werk. Koffie tussendoor. En lunch. Niet naar buiten, want bezig. Eind van de middag belt de waarnemend manager. Ze heeft ruimte gevonden in de formatie om zowel mijn naaste collega als mijzelf naar de nieuwe afdeling te laten gaan. Voorlopig blijven we beiden de productmanagers ondersteunen tot er voor hen een oplossing is gevonden. Nog geen zeer harde garantie, want het plan moet nog naar de bestuurder, medezeggenschapsorganen en het managementoverleg. Maar ik ben wel blij dat ze echt haar best heeft gedaan om aan onze wens tegemoet te komen. De Vrouw is terug om vier uur. Een half uur later vind ik het welletjes met dat werk. Krant. Ik maak avondeten. Een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat, blauwe bes en vijg. Dan bak ik ui, bosui, bataat, een restje aubergine en spitskool. Op het laatst roer ik er forel doorheen. We eten alles op. Afwas. Afval ook. Krant verder. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Let Love Rule (Lenny Kravitz), Mama Said (Lenny Kravitz), Are You Gonna Go My Way (Lenny Kravitz), 6×4 (Kruup), Surrender Of Silence (Steve Hackett), Demons And Wizards (Uriah Heep), Juno To Jupiter (Vangelis)Woensdag 29 september:
Niet goed geslapen. Ik sta erg vermoeid op om kwart over zes. De ronde hardlopen gaat niet heel soepel. Ik plan mijn dag. Eerst thuis een tijdje rustig aan. Half tien ga ik naar de open les van Theater Wirwar. Vanaf heden ben ik min of meer vaste vrijwilliger op de woensdagmorgen. In de open les zijn geen bezoekers en dat geeft de groep mooi de gelegenheid om verder te werken aan hun nieuwe voorstelling. Oefeningen, improvisaties, scènes uitproberen en ideeën uitwisselen. Leuke club. Half een ben ik weer thuis. Lunch met De Vrouw. Afwasje. De Vrouw gaat naar het werk. Ik wandel naar de super. Allerlei. Eind van de middag maak ik avondeten voor mijzelf (champignons, bosui, paprika, spaghetti, knoflookkruidenroomsaus). Ik zie nog een muziekdvd, beheer de webstek en lees.
Muziek vandaag: Reviews (Klaus König with David Moss, The Bobs & Klaus König Orchestra), In Desequilibrium (Isildurs Bane & Peter Hammill), Kobzar (Haydamaky), Lavalek (Groupa)Dinsdag 28 september:
Vroeg op de werkplek, weer. Veel werk. Leuk, maar hoofd vol. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Ook in de middag veel. Kwart voor zes thuis. Bericht dat mijn oom Gerard (96 jaar) is overleden. De Vrouw serveert bamisoep. De Zoon is er om zes uur om te helpen met opeten. Afwas. Krant. Lezen, webstek, lezen. Hoofd vol. Zeer vermoeid.
Muziek vandaag: Juno To Jupiter (Vangelis)Maandag 27 september:
Vroeg op de werkplek. Daar stroomt het werk binnen. Ik weet al veel weg te werken, maar er komt nog meer. Over ontwikkelingen nog niets bekend; dat zal nog wel een tijd duren. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag een lange werksessie, waar nóg meer werk uit voortkomt. Op zich heel mooi, maar de komende weken zit de werkagenda al aardig vol, dus het wordt puzzelen hoe ik dat erin pas. Kwart voor zes thuis. Even kort bijpraten. Dan ga ik avondeten maken. Eerst bak ik shiitake (voor morgen) en zet ik een gisteren gemaakte ovenschaal met groentetorens (aubergine, courgette en tomaat) in de oven. Vervolgens bak ik champignons, doe daar gehakte snijbiet (hahaha) bij en roer er kruidenknoflookkaas doorheen. Voor De Vrouw bak ik nog een steak d’Avignon. Er is een klein restant van de salade van gisteren. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: In Disequilibrium (Isildurs Bane & Peter Hammill), Juno to Jupiter (Vangelis)Zondag 26 september:
Voor zeven uur wakker en even op. Koffie en allerlei. Dan nog terug naar bed. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw in de zon op de galerij, want vandaag is het een mooie zonnige en redelijk warme dag. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Stofzuigen. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Vervolgens bereid ik vast het avondeten voor. Ik maak opnieuw een salade van spitskool, mandarijn, rozijn, blauwe bes en vijg. Ook prepareer ik de groentetorens van aubergine, courgette en tomaat. Dan is het tijd voor de wekelijkse zondagluistersessie met de Duitsche vrienden. Raw Material. Ik verwarm de oven voor, schuif een schaal met groentetorens er in en bak een steak d’Avignon voor De Vrouw. We laten alles goed smaken en ik was af. Afval. Lezen op het balkon. Half acht is het te donker. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Leviathan (Robert Fripp & The Grid), Earmined (Kong), Freakçontrol (Kong), 90125 (Yes)Zaterdag 25 september:
Om zes uur ben ik wakker en sta ik op. Drie kwartier later loop ik een ronde hard. Het is zacht, lopen gaat aanvankelijk goed, maar er staat veel (tegen)wind. Verder geen klachten. Ik loop het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs de markt, slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan kort naar de Syrische winkel voor brood. Meer koffie met De Vrouw. Tussendoor huishoudelijks. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik loop een rondje om het centrum. Krant op het balkon. Alvast wat voorbereidingen voor eten: ik maak een salade van spitskool, mandarijn, rozijn, blauwe bes en vijg. Eind van de middag bel ik met Ank. We kijken terug op het congres van een week geleden en ik overleg dat de vrijwilligers het open atelier van de schildersgroep van Kunst-Zinnig-Brein graag weer willen starten op 16 oktober. Dat gaan we doen. De betrokken kunstenaars ontvangen snel een mail met een uitnodiging en dan gaat het allemaal weer gebeuren. In de keuken beleg ik twee pizzabodems met tomatensaus, rode ui, paprika, courgette, champignon, (voor De Vrouw kip en pepersalami,) en kazen. Die gaan tien minuten de oven in. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Ship Arriving Too Late To Save A Drowning Witch (Frank Zappa), Phlegm (Kong), In Amazonia (Isildurs Bane & Peter Hammill), Rosetta (Vangelis)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment