bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

01-10-2021

B-log: 2 t/m 8 oktober 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 18:55Vrijdag 8 oktober:
Ik loop mijn ronde hard door de duisternis en dikke mist. Lopen gaat vrij aardig. De Vrouw gaat naar het werk; ik ben om zeven uur aan de slag. Tussendoor koffie en om half een lunch. Afwasje. Ik wandel door de zon en haal het groentepakket op. En weer verder met werken. De Vrouw is kwart voor vier weer thuis. Om half vijf ben ik ook klaar. Ik maak avondeten. Eerst schuif ik een schaal met aardappelparten de oven in. Dan maak ik een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer, kerstomaat en vijg. In een andere schaal leg ik portabello’s en die vul ik met feta en bedek ik met plakken kaas. Die andere schaal gaat ook de oven in. Voor De Vrouw bak ik tartaartjes. We eten alles op. Afwas. Krant. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: It’s Like Jazz (Saskia Laroo), A Portrait Of Jon Larsen (Jon Larsen), Point Of Order (Bill Laswell), The Quest (Yes), Neither Use Nor Ornament (Regal Worm), Bachata Roja – Acoustic Bachata From The Cabaret Era (allerlei), Disque Debs International – An Island Story: Biguine, Afro Latin & Musique Antillaise 1960-1972 (allerlei), Everybody’s Alone en Tuscaloosa, het eerste en tweede plaatje uit de doos Archives 1972-1976 (Neil Young), Islands (The Flower Kings)Donderdag 7 oktober:
En weer vroeg naar de werkplek. Daar nog altijd veel werk. Dat doe ik. Begin van de middag ga ik weer terug. Onderweg snel ik snel het centrum van Arnhem in en bij de plaatselijke platenwinkel haal ik mijn bestelling op, die er al sinds vrijdag ligt. Thuis zet ik mijn spullen neer en eind van de middag ben ik bij de mondhygiëniste. Alles gaat daar goed (met mij ook) en ik ben om vijf uur thuis om avondeten te maken. Eerst een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer, kerstomaat en vijg. Ondertussen warmt het restant pompoensoep van gisteren op en die eten we eerst op. Dan bak ik rode ui, courgette en paprika; daar roer ik het restant groenteschotel van dinsdag doorheen. Ondertussen bak ik een kipfilet in tandoorikruiden voor De Vrouw. We eten alles op. De Vrouw heeft vandaag bananenbrood gebakken en dat eten we als nagerecht. Natafelen. Afwas. Ik hoor mijn nieuwe aanwinst – The Quest (Yes) – en ben niet teleurgesteld. Webstek. Luisteren. Lezen.
Muziek vandaag: de twee plaatjes van The Quest (Yes), Neither Use Nor Ornament (Regal Worm), Side Eye NYC (v1.iv) (Pat Metheny)Woensdag 6 oktober:
Iets voor zeven uur op. Het is droog. Ik ga een ronde hardlopen. Het regent. Het regent stevig. Dat is niet erg. Half tien loop ik naar Gigant voor de les van theater Wirwar. De nieuwe voorstelling krijgt steeds meer vorm en ik kan bijdragen door in een kleinere groep scènes en tekst vast te leggen en uit te schrijven. Mooi. Naderhand loop ik naar de super voor boodschappen. Thuis koffie met De Vrouw. We lunchen. Afwasje. Ik wandel nog door de zon naar een super voor een paar kleinigheden. Thuis allerlei en krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst bak ik shiitake. Dan bak ik (voor De Vrouw) soepballetjes. Ik bak een ui, doe daar knoflook, pompoen en bouillon bij, breng dat aan de kook en pureer het na een half uur pruttelen. Dan gaat er nog courgette en mais doorheen, plus de gebakken shiitake. Aan tafel is er nog feta, gebakken ui en crouton. We eten er goed van. Natafelen. Afwas en afval. De Vrouw gaat uit. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Anthology – A Musical Journey (Greg Lake), Natural States (David Lanz & Paul Speer), Nayda! (Bab L’Bluz), Kórólen (Toumani Diabaté & London Symphony Orchestra)Dinsdag 5 oktober:
Redelijk geslapen, weer. Op tijd ben ik op de werkplek. Daar ligt een gigantische berg werk en in de loop van de dag komt er alleen maar meer bij. Geen tijd voor middagpauze en pas om kwart over vijf kan ik weg. Kwart voor zeven thuis. De Vrouw is met De Zoon al aan tafel. Er is nog veel over van een schotel van groenten in tomatensaus en een salade van allerlei. Afwas. Krant. Webstek. Nog heel even lezen en dan ben ik zeer moe en ga naar bed.
Muziek vandaag: Ride The Tiger (Greg Lake & Geoff Downes), het vierde plaatje uit de doos Yesyears (Yes)Maandag 4 oktober: de uitvaart van Oom Gerard
De wekker gaat op de gebruikelijke tijd. Ik hoef niet weg of te gaan lopen, maar ben op tijd aan het werk. Dat is om zes uur, dus. Drie uur later stop ik. Mijn Zus pikt ons op en daarna halen we Onze Vader en rijden we naar Nijmegen voor de uitvaart van onze Oom Gerard. De kerkdienst bevat ook de persoonlijke verhalen van mijn Neven en die zijn zeer goed en mooi. Fijn om de verhalen te horen. Erna rijden we naar de begraafplaats en daar zijn we kort. In de brasserie van een landgoed niet ver ervandaan is er dan de ontmoeting. Mooi om mijn familieleden weer even te zien en met sommigen te spreken. Pas om half vijf zijn we weer thuis. Ik merk dat ik zeer vermoeid ben. We besluiten ergens iets te gaan eten in plaats van dat ik nog ga koken. Het wordt een Italiaans restaurant en we eten eenvoudige pizza en een nagerecht (tiramisu). Half acht thuis. Afwasje. Webstek. Lezen. Zeer op tijd slapen.
Muziek vandaag: Juno To Jupiter (Vangelis), Sylvian/Czukay (David Sylvian & Holger Czukay), Visor Från Vinden (Sofia Karlsson), The Magician’s Birthday (Uriah Heep), A Map Of The World (Pat Metheny)Zondag 3 oktober:
Half zeven pas wakker. Drie kwartier later loop ik een ronde hard door de regen. Niet door de regen is het dat het lopen wat moeizaam gaat. Toch red ik het goed. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Krant. De Vrouw gaat eind van de ochtend de deur uit naar een herfst-/winterbeurs. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Stofzuig. De Vrouw is om drie uur alweer terug. Bijpraten. Om vier uur is er de luistersessie met de Duitsche vrienden en Jakob kiest Erik Satie. Even na vijven maak ik avondeten. Ik schuif een schaal met kipvleugels (voor De Vrouw) in de oven, niet lang daarna gevolgd door een schaal met aardappel en zoete bataat, plus een schaal met voorgekookte venkel. Ook maak ik een salade van bosui, koolrabi en komkommer, vul die aan met het restant salade van eergisteren en garneer hem met ei en vijg. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Cenotaph (Bass Communion), King Biscuit Flower Hour presents Greg Lake In Concert (Greg Lake featuring Gary Moore), het tweede en derde plaatje uit de doos Yesyears (Yes), Songs Of A Lifetime (Greg Lake), Road To The Sun (Pat Metheny)Zaterdag 2 oktober:
Slapen lukt redelijk. Ik ben pas om half acht wakker. Een uur later maak ik een gebruikelijk zaterdagmorgenrondje langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Ik wandel nog naar buiten en haal brood bij een Syrische super. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat, mais en vijg. Dan bak ik champignons, rode ui, peper en palmkool. Dit laat ik even smoren en dan roer ik er een blik linzen doorheen. Ten slotte bak ik voor De Vrouw lamsfilet. We eten alles op. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp), In Disequilibrium (Isildurs Bane & Peter Hammill), Greg Lake / Manoeuvres (Greg Lake), Big Generator (Yes), het eerste plaatje uit de doos Yesyears (Yes), Side Eye NYC (vI iv) (Pat Metheny)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment