bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-10-2021

B-log: 9 t/m 15 oktober 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 18:59Vrijdag 15 oktober:
Ik slaap tot kwart voor zeven. Half acht ben ik even aan het werk. Half tien ben ik klaar. Koffie met De Vrouw. Daarna doe ik nog wat kleine dingen voor Theater Wirwar. Meer koffie met De Vrouw. We lunchen. De Vrouw gaat met de buurvrouw naar het ziekenhuis, want de oude buurvrouw van verderop op de galerij is gisteren gevallen en ligt in het ziekenhuis. Ik was af. Allerlei. Iets voor vieren loop ik naar een terras in het centrum. Daar tref ik Aad en Willem. We gaan ergens anders naar binnen en bespreken de verdere plannen voor de verjaardag van Anja. Het wordt mooi op zondagmiddag 16 januari. Iets na zes uur ben ik thuis en daar maak ik avondeten. Kastanjechampignons bakken, ui, pompoen en palmkool erbij, iets vocht en even laten stoven. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en vijg. Ik zet alles op tafel, samen met gerookte forel voor De Vrouw en feta. We eten alles op. Afwas. Webstek, lezen en luisteren.
Muziek vandaag: In Through The Out Door (Led Zeppelin), Songs At The Dinner Table (Leine), Reinventing The Wheel (Nigey Lennon), World Diary (Tony Levin), Homegrown, het zesde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), The Absolute Universe – The Breath Of Life (Abridged Version) (Transatlantic), Truth Decay (Adam Holzman)Donderdag 14 oktober:
Mijn ronde hardlopen gaat vrij goed, al maak ik mijn hoofd niet helemaal leeg. Om zeven uur ben ik aan het werk. Er ligt weer veel voor vandaag. Koffie met De Vrouw. Later nog meer koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat naar buiten. Ik lunch. Even na twee uur loop ik naar een bushalte en om kwart over drie ben ik bij de dagbesteding waar kunstenaar Joep zijn schilderlessen geeft. We bespreken hoe het gaat. En wat gaat het goed. Joep is in een jaar tijd gegroeid van een docent die zijn les tot in de kleinste details voorbereidde en daar krampachtig van alles van verwachtte, tot iemand die onvoorbereid maar zelfverzekerd zijn schildergroep begeleidt en iedere individuele leerling de kans geeft te ontwikkelen. Mooi, hoor. Ik ben iets na half zes weer thuis en maak dan avondeten. Niet moeilijk: spaghetti koken, ondertussen kastanjechampignons, bosui, courgette en paprika snijden, dan de groente bakken, rode pesto en de gekookte pasta erbij en klaar. Net zo snel als ik het maak, heb ik het ook opgegeten. Afwasje. Webstek. Krant. Lezen. De Vrouw is er weer om tien uur. Heel kort bijpraten en slapen.
Muziek vandaag: Physical Graffiti (Led Zeppelin), Walk On, het vijfde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), The Song Remains The Same (Led Zeppelin), The Absolute Universe – Forevermore (Extended Version) (Transatlantic), Planets + Persona (Richard Barbieri)Woensdag 13 oktober:
Pas om kwart voor zeven wakker. Koffie. Ik wandel naar de super. Koffie met De Vrouw. Half tien ga ik naar Gigant voor de les van Theater Wirwar. Mooie ontwikkelingen in spel, aankleding en onbevangenheid van de spelers. Thuis bijpraten met De Vrouw; die gaat om half een weer naar het werk. Ik lunch, was af en poets de pot. Half drie staat het technomannetje voor de deur. Hij weet in korte tijd het naar binnen geschoten afvoerslangetje naar buiten te peuteren zonder de hele wasdroogcombinatie open te hoeven maken. De wasmachine gaat een weekendwas draaien. Ondertussen zie ik een concert. Ik hang de was op en lees de krant. Dan maak ik avondeten. Ha, ik schuif een pizza in de oven en die eet ik (goh). Afwasje. Afval. Webstek. Lezen en luisteren. De Vrouw is er om half tien. Bijpraten en dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: Nocturne – The Piano Album (Vangelis), untitled/IV (Led Zeppelin), Houses Of The Holy (Led Zeppelin), Union (Yes), het concert op het Alcatraz Festival (Heilung), Common Ground (Big Big Train), Daughter Of The Spring (Mor Karbasi), Roxy, het vierde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Tammikuinen Tammela (Uzva)Dinsdag 12 oktober:
Opnieuw om kwart voor acht op de werkplek aan het werk. Weer veel te doen en ook vandaag doe ik dat dan ook. Ik krijg heel veel weggewerkt. Tussen de middag wandel ik door zon en bos. Ook in de middag schiet ik erg op. Op de terugweg koop ik in een boekwinkel Geschiedenis van de moderne literatuur (Herman Brusselmans). Half zes thuis. De Vrouw is op pad. Even zitten, dan maak ik avondeten. Ik bak kastanjechampignons, bosui, paprika en courgette en breek daar een paar eieren boven. Even laten stollen, peper en zout en kaas en opeten. Afwasje. Webstek. Lezen. Luisteren. Het is acht uur en ik ben doodmoe. De afgelopen drie of vier weken waren propvol in mijn hoofd; nu lijkt er weer ruimte te komen. Misschien dat dat het is. Ook bijzonder: het bericht dat Paddy Moloney is overleden, raakt me enorm en ik ben tot tranen geroerd. De Vrouw is er iets voor tien uur. Kort bijpraten, dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: III (Led Zeppelin), Death Walks Behind You (Atomic Rooster), The Quest (Yes), Fragments (Trifecta)Maandag 11 oktober:
Ik ben om kwart voor acht aan het werk op de werkplek. Veel te doen weer en dat doe ik dan ook. Ik ben grotendeels alleen, al heb ik her en der wat overleg. Tussen de middag wandel ik door zon, veld en bos. Kwart voor zes weer thuis. De Vrouw is nog naar het werk. Ik maak avondeten voor mijzelf en dat is niet moeilijk, want ik zet een ovenschaal met het restant lasagne van zaterdag in de oven. Dat eet ik op. Afwas en afval. Webstek. Lezen. Slapen.
Muziek vandaag: II (Led Zeppelin), The Daughter And The Sea (Mor Karbasi), Atomic Rooster (Atomic Rooster)Zondag 10 oktober:
Het is heel koud als ik om half acht een ronde hardloop. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Allerlei. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas, stofzuigen. Ik wandel een rondje door de zon langs het kanaal en om het centrum. Vier uur luisteren we met de Duitsche vriendengroep naar de muziekkeuze van De Vrouw. Erna maak ik avondeten. Ik kook aardappel en knolselderij en die stamp ik met wat amandelmelk, kerriekruiden en raapstelen tot een mooie raapstelenstamppot. Ondertussen vul ik het kleine restant salade van gisteren aan met bosui, radijs, komkommer, walnoot en vijg. Ook bak ik shiitake en rode ui en maak daar een jus bij in. Ten slotte bak ik steak d’Avignon voor De Vrouw. We eten het meeste op; er is een restant voor De Vrouw voor morgen. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen. Luisteren.
Muziek vandaag: Saison 8 (Lazuli), Owner Of A Lonely Heart (cd single) (Yes), Led Zeppelin (2cd deluxe remaster) (Led Zeppelin)Zaterdag 9 oktober:
Half zeven wakker en op. Begin van de ochtend maak ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs markt, slager en super. Koffie met De Vrouw. Ik loop door de zon naar een Syrische winkel voor brood. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Dan wil ik was in de droger stoppen en het waterreservoir eerst leeg laten lopen. Met dat ik het dopje van het afvoerslangetje af haal, schiet het afvoerslangetje terug… in de machine. Niet meer eruit te peuteren. Het betekent dat afvoerwater de machine in loopt. Ai. Gedoe. Ik bel een techneutische winkel, maar die zijn niet bereikbaar. Dan moet het maandag? Ik vul ook hun contactformulier op hun website in. Het betekent ook dat we dit weekend de was niet kunnen doen. Nou ja. Ik wandel door de zon een rondje langs het kanaal. Thuis maak ik avondeten. Ik verwarm de oven voor op 200 graden. Ik maak een saus van kastanjechampignons, ui, paprika, courgette en tomaten en laat die inkoken. Dan vul ik een ovenschaal met een laag saus, een laag gelelinzenlasagnebladen (jaja), aubergineplakken, kaas, dan weer saus enzovoorts. Een fikse schaal schuif ik de oven in voor veertig minuten. Ik maak een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer, walnoot en vijg. Ten slotte bak ik voor De Vrouw een steak d’Avignon. We eten er goed van; er blijft een portie lasagne over voor maandag. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Undark 3396 (Undark), Spirit (Caroline Lavelle), En Avant Doute… (Lazuli), Réponse Incongrue À L’Inéluctable (Lazuli), Tonight’s The Night, het derde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Juno To Jupiter (Vangelis)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment