bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-10-2021

B-log: 16 t/m 22 oktober 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 19:41Vrijdag 22 oktober:
Kwart over zes wakker. Ik ga een ronde hardlopen door lichte regen en ijzig koude wind. Als ik thuis kom, gaat De Vrouw naar het werk. Webstek en van alles. Tussendoor koffie. Later lunch. Afwasje. Ik loop een rondje buiten en haal het groentepakket op. Weer thuis ga ik vast het eten voor vanavond voorbereiden. Zo bak ik ui en rode paprika’s, voeg een liter water toe en laat dat een tijdje koken. Dan pureer ik het tot een soep. Ernaast bak ik paddenstoelen (shiitake en kastanjechampignons) en courgette en die roer ik dan weer door de soep. Krant. De Vrouw is thuis om half vier. Bijpraten. Lezen. Eind van de middag maak ik het avondeten af. Ik hak noten fijn, versnipper nog een gele peper (heet) en bosui, rasp kaas. De hete peper en bosui gaat door de soep en de rest zet ik ernaast. Voor De Vrouw snijd ik plakjes gegrilde kipfilet. De soep is opgewarmd en uit de oven haal ik naanbrood. We eten lang niet alles op; er is voor beiden nog voldoende voor morgen. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de doos Hotcakes & Outtakes (Little Feat), End Of Innocence (Tony Kaye), Live In Holland 1976 (Little Feat), Liquid Tension Experiment (Liquid Tension Experiment), het eerste plaatje uit de box El Cancionero Mas Y Mas (Los Lobos), Tascam Tapes (DeWolff)Donderdag 21 oktober:
Zeven uur weer aan het werk. Er is een en ander. Koffie met De Vrouw. Halverwege de ochtend wandel ik door (stort)regen en zon naar de super. Meer koffie met De Vrouw. Die gaat rond het middaguur de deur uit. Ik lunch, heb een bijeenkomst, was af, werk verder en verder. Half vijf is het klaar. Krant. De Vrouw heeft het avondeten gemaakt: een schotel van ui, Chinese kool, witte bonen en knoflookroomsaus, met ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Alles smaakt voortreffelijk. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Cardington (Lifesigns), Hiraeth (Lion Shepherd), Waiting For Columbus (Little Feat), de eerste twee plaatjes uit de doos Hotcakes & Pancakes (Little Feat), Ojos De Novia (Mor Karbasi), In Hearing Of Atomic Rooster (Atomic Rooster), Ritual (Nytt Land), Colin Scot (Colin Scot), Between A Breath And A Breath (Dyble Longdon)Woensdag 20 oktober:
En weer vroeg naar de werkplek. Vandaag een overleg waar ik bij wil zijn, dus ruil ik van werkdag met de vrijdag. In het laatste stukje onderweg met de bus overvalt me een enorme vlaag van angst. Gelukkig is er op de werkplek veel te doen en dat zorg voor afleiding. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag nog verder en om half zes ben ik thuis. De Vrouw is naar het werk. Krant. Dan maak ik avondeten. Eerst bak ik kastanjechampignons, dan bosui en aubergineblokjes erbij en uiteindelijk roer ik er het restant van de pompoenschotel van maandag doorheen. Parmesan erover en opeten. Afwas en afval. Webstek. Lezen en zo.
Muziek vandaag: Live In London – Under The Bridge (Lifesigns), End Of Innocence (Tony Kaye), Neither Use Nor Ornament (Regal Worm)Dinsdag 19 oktober 2021:
Vroeg op de werkplek. Daar heel veel van alles. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en motregen. En weer verder. Half zes thuis. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een schotel van ui, kastanjechampignon, Chinese kool en mie. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: End Of Innocence (Tony Kaye), Symphonic Music Of Yes (Yes)Maandag 18 oktober:
Ik ga aan het werk om zeven uur. Mijn ronde hardlopen heb ik er dan al op zitten. Half negen koffie met De Vrouw. Die gaat naar buiten. Ik heb veel vanmorgen; allerlei overleg, daarna uitwerkwerk. Tussendoor koffie. Ik lunch. Afwasje. Dan wandel ik naar de super voor een boel vergeten boodschappen. En verder. Kwart voor vijf is het klaar. Krant. Avondeten maken bestaat uit rode ui bakken, pompoen, peper en linzen toevoegen. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat en voor De Vrouw nog een steak d’Avignon. Afwas. Webstek. Lezen, luisteren, slapen.
Muziek vandaag: Leviathan (Robert Fripp & The Grid), Plays The Music Of Frank Zappa – Get Dressed Or Arrested (Lex L. Bronkowitz Orchestra), I’m Only On Him For The Money (Lex L. Bronkowitz Orchestra), The Dangling Kitchen (Lex L. Bronkowitz Orchestra), The Dangling Kitchen Session (Lex L. Bronkowitz Orchestra), Plays FZ (Lex L. Bronkowitz Orchestra), Plays FZ (Lex L. Bronkowitz Orchestra), Great Boogly Moogly (Lex L. Bronkowitz Orchestra), Plays The Music Of Frank Zappa – Strictly Gravy (Lex L. Bronkowitz Orchestra), Bon Vivant (Lexolo), La Tsadika (Mor Karbasi), Lifesigns (Lifesigns), Sleepwalking (Marjana Semkina)Zondag 17 oktober:
Zeven uur wakker en even op. Koffie. Dan nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje. Dan fietsen we gedrieën naar Zwager en Schoonzus. Nichtje Isabel viert alsnog haar vijftiende verjaardag; neefje Kian alvast zijn vierde. Er zijn nog wat (schoon)familieleden en we hebben een gezellige middag. Half zes gaan we weer naar huis. Ik maak avondeten. Eerst bak ik kastanjechampignons met rode ui, aubergine en courgette; daar roer ik later witte boterbonen doorheen. Ondertussen vul ik de bietensalade van gisteren aan met ei en vijg. Ten slotte bak ik een steak d’Avignon voor De Vrouw. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen en luisteren.
Muziek vandaag: Double Espresso (Tony Levin Band), Stick Man (Tony Levin), Lift Me Up (cd single) (Yes), From The Law Offices Of (Levin Minnemann Rudess), Auri II – Those We Don’t Speak Of (Auri), The Diary Of Robert Reverie (Needlepoint)Zaterdag 16 oktober:
Tien over zes ben ik op. Het is fris en donker als ik een ronde hardloop. Dat hardlopen gaat overigens best aardig. Erna maak ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs de slager en super. Iets voor tien uur stap ik op de fiets en ik rijd naar Teuge. Het Open Atelier van Kunst-Zinnig-Brein is vandaag weer begonnen en ik ga kijken hoe het gaat en maak foto’s. De kunstenaars zijn na meer dan anderhalf jaar weer in de gelegenheid om samen te schilderen en het is mooi om te zien hoe vertrouwd het weer voor ze is. Ank is er ook en die pakt de draad als vanouds op. Mooie herstart! Kwart voor een ben ik weer thuis. De Zoon is er een kwartiertje later voor lunch. Afwas. Ik doe wat werkzaamheden op de webstek en Instagramaccount van Kunst-Zinnig-Brein. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik snijd aardappelen en die leg ik in een ovenschaal in de oven. Dan bak ik kastanjechampignons, ui, courgette en tomatenpuree en daarmee vul ik twee paprika’s. Die paprika’s leg ik bij de aardappelen in de oven. Vervolgens maak ik een salade van gekookte gele, witte en rode biet, walnoot en vijg. Ten slotte bak ik lamsbout voor De Vrouw. We eten alles op; alleen van de grote schaal salade blijft over. Afwas. Webstek. Krant. Luisteren.
Muziek vandaag: Waters Of Eden (Tony Levin), Pieces Of The Sun (Tony Levin), Baby Snakes (Frank Zappa), de surroundmix van The Quest (Yes), The Absolute Universe – 5.1 Mix (The Ultimate Version) (Transatlantic)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment