bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-10-2021

B-log: 23 t/m 29 oktober 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 07:41Vrijdag 29 oktober:
Pas om zeven uur wakker en op. Koffie. Luisteren en lezen. De Vrouw is even buiten. Meer koffie. Lunch. Afwasje. Dan loop ik naar een bushalte en pak ik een bus. Ik ben vanmiddag even bij Robert, die een nieuw stripverhaal heeft gemaakt voor het tijdschrift van de Kap. Het heeft wat moeite gekost om het op tijd af te krijgen, maar nu is het dan zover. We praten wat bij, over zijn werk, over de ziekte van zijn vrouw, over Kunst-Zinnig-Brein en over Ank. Ik ben kwart over vijf weer thuis. Even zitten, dan maak ik geen avondeten. Even na zessen wandelen we langs het kanaal naar een restaurant. Daar treffen we De Zoon. Hij is morgen jarig en we trakteren hem op een diner. Het is aangenaam gezellig, niet al te druk om me heen en na dik drie uur lopen we weer langs het kanaal terug. Iets aan de webstek en dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: Long Wave (Jeff Lynne), End Of Innocence (Tony Kaye), Test Of Wills (Magellan), Magma (Magma), Magma 2 – 1001° Centigrades (Magma)Donderdag 28 oktober:
Hardlopen in winterkledij. Niet eens echt heel koud. Nou ja. Zeven uur aan het werk. Tussendoor koffie met De Vrouw. Volop overleg en uitwerkwerk en meer. Eind van de ochtend nog een keer koffie met De Vrouw. Dan lunch. Klein afwasje. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door de zon. En weer verder. Half vijf klaar. Krant. Ik maak avondeten. Het restant van de spitskoolschotel vul ik aan. Of nee, ik doe het anders: ik bak kastanjechampignons, bosui, peper en nog een kwart spitskool, daar roer ik gepureerde gepelde tomaten doorheen en het restant van de spitskoolschotel van gisteren. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, walnoot en vijg. Voor De Vrouw bak ik lamsboutfilet. We eten alles op. Natafelen. Afwas en afval. Webstek. Lezen, luisteren, slapen.
Muziek vandaag: Açai (Aline de Lima), Under A Fragmented Sky (Lunatic Soul), Through Shaded Woods (Lunatic Soul), Armchair Theatre (Jeff Lynne), Nice ‘n’ Greasy (Atomic Rooster), Third Impression (3.2), Kôrôlén (Toumani Diabaté & London Symphony Orchestra)Woensdag 27 oktober:
Redelijk geslapen, al ben ik wakker tussen twee en drie. Kwart voor zeven op. Koffie. Lezen. Even voor half negen wandel ik naar de super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Theater Wirwar. Mooie repetitie, de spelers spelen een paar scènes goed door; de nieuwe voorstelling krijgt langzaam meer vorm. Thuis koffie met De Vrouw. En lunch. Afwasje. We stappen op de fiets en rijden naar een verpleeghuis, alwaar onze oude buurvrouw is opgenomen na haar val bijna twee weken geleden. Haar halve gezicht is nog erg blauw, ze ligt in bed en heeft moeite met het afhankelijk zijn, maar als we eenmaal aan de praat komen, beleeft ze plezier aan ons bezoek. Vier uur weer thuis. Even lezen en zo. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst kook ik spliterwtenpasta. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, moerbei, walnoot en vijg. Dan bak ik kastanjechampignon, bosui, spitskool, paprika, groene peper en tomaat, waar ik uiteindelijk de pasta doorheen roer. Ook warm ik het restant romanescoschotel van gisterenavond op in de oven en voor De Vrouw bak ik kipfilet in tandoorikruiden. Parmesan erbij op tafel en opeten maar. We eten er goed van. Afwas. Webstek. Lezen, luisteren.
Muziek vandaag: Juno To Jupiter (Vangelis), Walking On A Flashlight Beam (Lunatic Soul), Fractured (Lunatic Soul), The Red Planet (Rick Wakeman), I Could Read The Sky (Iarla Ó Lionáird)Dinsdag 26 oktober:
En weer op tijd naar de werkplek. Opnieuw veel te doen, veel verschillends ook en ik handel veel af. Tussen de middag wandel ik door bos en veld en heel lichte miezerregen. Ook in de middag veel werk en om kwart voor zes ben ik thuis. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert een ovenschotel van knolselderij, aardappel, romanesco, paprika en kaas. Zeer smakelijk. Daarnaast een salade van bladsla, radiccio, peer en blauwe kaas. Afwasje. Webstek. Lezen. Luisteren. De tijd vliegt.
Muziek vandaag: Talk (Yes), Impressions (Lunatic Soul), Niittoaika (Uzva)Maandag 25 oktober:
Koud op deze maandagmorgen vroeg. Ik ben op tijd op de werkplek. Al vroeg komt er telefoon van De Zoon. Hij heeft zichzelf buitengesloten; zowel de huisdeur- als de autosleutels liggen binnen in huis. Hij loopt naar ons huis om de reservesleutel op te halen. Kwart voor negen is het geregeld en wat een avonturen toch weer. Ik ben lekker aan de slag; er ligt een en ander en ik krijg veel voor elkaar. Tussen de middag wandel ik door bos. Half zes thuis. Even zitten. Dan maak ik avondeten. Ik zet een klein schaaltje met een gevulde portabello van gisteren in de oven. Dan bak ik kastanjechampignon, bosui, paprika en courgette en doe daar een restant aardappel en regenboogpeen van gisteren bij in. Er is ook nog een klein restje salade van gisteren. Ik eet alles op. Afwasje. Webstek. Krant. Lezen. Luisteren. De Vrouw is er om half tien. Bijpraten. Slapen.
Muziek vandaag: Made In England (Atomic Rooster), Lunatic Soul II (Lunatic Soul), The Rules Have Changed (3.2), Lead Us Not Into Temptation – Music From The Film Young Adam (David Byrne)Zondag 24 oktober:
Ik stop mijn hardloopzomertenue in de was als ik terug kom van mijn ronde hardlopen. Het is acht uur en buiten heel koud. Nog even terug in bed. Koffie met De Vrouw. Allerlei. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. De Vrouw gaat met de Buurvrouw naar het ziekenhuis op bezoek bij de oude Buurvrouw. Ik stofzuig en hang de was op. Dan wandel ik een rondje langs het kanaal, door het park, om het centrum en door de zon. Thuis is het tijd om iets uit te zoeken voor de zondagmiddagluistersessie. We horen de debuutplaat van Cardiacs. Erna maak ik avondeten. Ik leg een braadslee met aardappelen in de oven en een andere braadslee met regenboogpeen. Ondertussen vul ik portabello’s met feta. Die leg ik bij de wortel in de braadslee. Ik maak een salade van bosui, koolrabi, komkommer en vijg en spiesjes van kerstomaat, basilicum en mozarella. Ten slotte bak ik voor De Vrouw lamsfilet. We eten er flink van; er blijft nog wat over wat De Vrouw morgen mee naar het werk kan nemen en wat ik kan gebruiken voor het avondmaal. Afwas. Webstek. Lezen. Luisteren.
Muziek vandaag: Forever Changes (Love), Fear Of The Flood (Lowpass), A Little Man And A House And The Whole World Window (Cardiacs), Affirmative: The Yes Solo Family Album (Yes), Lunatic Soul (Lunatic Soul), Arrebol (Aline de Lima)Zaterdag 23 oktober:
Op om zeven uur. Koffie. Daarna maak ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs markt, slager en super. Koffie met De Vrouw. Ik wandel het centrum in en bezoek nog een super en Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. De Vrouw gaat naar het werk; ik wandel een rondje naar het Sprengenpark en terug. Ik zie een muziekdvd en ga daarna de soep van gisteren opwarmen en opeten. Afwasje. Webstek. Krant. Lezen. Slapen.
Muziek vandaag: het tweede, derde en vierde plaatje uit de box El Cancionero Mas Y Mas (Los Lobos), de dvd die mee kwam met Live In Holland 1976 (Little Feat), London Symphonic Orchestra (Frank Zappa), Surrender Of Silence (Steve Hackett), Eye Side NYC (v1.IV) (Pat Metheny), Hollow Bamboo (Ma Deva Yoka)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment