bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

30-10-2021

B-log: 30 oktober t/m 5 november 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 15:19Vrijdag 5 november:
Op tijd op. Ronde hardlopen. Dat gaat fijn, soepel en energiek. Als ik thuis kom, gaat De Vrouw naar het werk. Ik ben om zeven uur zelf ook aan het werk. Ik schiet redelijk op. Tussendoor koffie. Half een lunch. Afwasje. Ik loop door lichte regen en haal het groentepakket op. Thuis nog een klein uurtje doorwerken. Dan loop ik naar een terras. Omdat dit gesloten is, lopen Willem en Reinier mee naar een café. Daar vergaderen we preventief over de verjaardag van Anja, die gaat plaatsvinden op zondagmiddag 16 januari. Het programma is definitief, nu nog wat randvoorwaarden en publiciteit en dan hoeven we die verjaardag alleen nog maar te vieren en ons bezig te houden met de verjaardag in maart. Vijf uur thuis. Daar is De Vrouw ook weer. Even bijpraten en dan maak ik avondeten. Eerst maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en vijg. Dan bak ik shiitake, bosui, peper, paprika, courgette en currypasta en daar roer ik het restant curry van woensdag doorheen. Voor De Vrouw snijd ik een runderschnitzel in reepjes en die bak ik. Ik zet alles – samen met wraps en geraspte parmesan – op tafel. Die wraps vullen we met de curry en we eten alles op. Afwas. Krant. Dan werk ik de notulen van vanmiddag uit. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Massive Hollowness (Mangrove), Touch Wood (Mangrove), Facing The Sunset (Mangrove), Coming Back To Live (Mangrove), Beyond Reality (promo cd single) (Mangrove), Beyond Reality (Mangrove), Side Eye NYC (v1.IV) (Pat Metheny)Donderdag 4 november:
Op tijd wakker en op. Zes uur, dus. Nog geen uur later ben ik aan het werk. Tussendoor koffie, maar niet met De Vrouw. En verder. Half twaalf koffie met De Vrouw. Half een lunch. En verder. Dan afwas en een rondje langs het kanaal. En verder. Pas om vijf uur is het klaar. Krant. De Vrouw serveert avondeten: bieten, spinazie met tomaat, een schotel van champignons en ui in roomsaus, rauwkost. Alles smaakt. Afwas. Webstek. Lezen. Lieve help, De Vrouw heeft ’s avonds laat voor elkaar dat ze kaarten heeft gekocht voor het concert van Porcupine Tree op 6 november 2022 in Oberhausen.
Muziek vandaag: Zëss – Le Jour Du Néant (Magma), The Best Of The Worst (The Magnificent Seven), Mallard / In A Different Climate (Mallard), The Real… Henry Mancini – The Ultimate Collection (Henry Mancini), Present From Nancy (Supersister), London Symphonic Orchestra I & II (Frank Zappa), The Perfect Stranger (Frank Zappa)Woensdag 3 november:
Ik slaap redelijk, maar ben kwart voor zes wel wakker en sta op. De ronde hardlopen gaat niet onaardig en volgens mij raakt mijn hoofd aardig leeg. De Vrouw is ook op tijd op. Ik wandel naar de super. Thuis nog even koffie en dan naar de repetitie van Theater Wirwar. Daar speelt de groep van alles door en het gaat steeds beter en mooier. Twaalf uur thuis. Koffie met De Vrouw. Een uur later lunch. Afwasje. Even rust. Wel bezig met Wirwar en Kunst-Zinnig-Brein. En lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Terwijl bieten in de oven liggen te roosteren (voor morgen of zo) maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en vijg. Ook bak ik champignons, ui, spitskool, peper, paprika, korma currypasta en tomaten. Ernaast bak ik voor De Vrouw een runderschnitzel. We eten alles (bijna) op. Afwasje. Ik bel Onze Vader. Alles gaat z’n gangetje en hij heeft z’n praatje en volgende week bel ik hem weer om af te spreken voor het dan komende weekend. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: RetrospektÏw I-II (Magma), RetrospektÏw III (Magma), Keys To Ascension 2 (Yes), Cugu (Wimme), In Disequillibrium (Isildurs Bane & Peter Hammill), Rage (Original Motion Picture Soundtrack) (Ryuichi Sakamoto)Dinsdag 2 november:
Vanmorgen ga ik niet eens op mijn snuit bij de afdaling in het trappenhuis. Op tijd op de werkplek. Er is weer allerlei werk te verrichten en zonder te morren ga ik dat werk verrichten. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Daarna verricht ik allerlei werk en het wordt een lange dag. Pas om vijf uur is het klaar en om kwart voor zeven ben ik thuis. De Vrouw en De Zoon zijn net klaar met eten. Ik warm het laatste restant van de pompoensoep van gisteren op. De Vrouw ziet de persconferentie waarin de minister-president en zijn knecht nieuwe aanscherpingen van maatregelen aankondigen: weer afstand bewaren, meer thuiswerken, mondmasker in openbare gebouwen, dat soort dingen. Niet erg. Ik doe een laatste restje afwas, lees de krant, werk webstekken bij en lees en luister en val nog voor tien uur bijna in slaap.
Muziek vandaag: Attahk (Magma), Live In Scheveningen 1972 (Supersister)Maandag 1 november:
Bij het afdalen van de galerijtrap doe ik een misrekening. Ik denk ergens al onderaan te zijn, terwijl er nog een trede is. Ik maak een halve val, blijf overeind, maar verrek een spier in mijn voet en kom met de schrik vrij. Als ik de bus in stap, is de pijn weg. Verder niets aan de hand. Op de werkplek ook niet. Ik verricht veel werkzaamheden en het aardige is dat dit ook de bedoeling van de arbeid is. Tussen de middag wandel ik door bos en een beetje zon. Ook in de middag van alles en om half zes ben ik thuis. Moe en angstig. Krant. De Vrouw serveert een soep van pompoen, champignons en witte bonen. Zeer smakelijk ook nog eens. We praten bij en ik doe de afwas. Ik lees Geschiedenis van de moderne literatuur (Herman Brusselmans) uit en kan niet anders dan concluderen dat ik me er bijna twee weken bijzonder mee vermaakt heb. Er zitten veel zeer geestige zinnen tussen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Üdü ?üdü (Magma), Hödööd (Urna Chahar-Tugchi), Live In Scheveningen 1972 (Supersister)Zondag 31 oktober:
Half zeven op. Dat betekent – omdat de klok een uur terug ging vannacht – dat ik ruim negen uren heb geslapen. Koffie. Dan nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Dat lopen gisterenmorgen ging niet eens goed; ik moest een wandelpauze inlassen. ‘Hij doet het niet!’ Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal en buiten het centrum. De Vrouw is naar het werk. Ik meld me bij de zondagmiddagluistersessie met onze Duitsche vrienden. Erna maak ik eten. Klassiek recept: spaghetti koken, dan kastanjechampignons bakken, bosui, courgette en paprika erbij, vervolgens groene pesto en de gekookte pasta erbij. Kaas erover. Opeten. Afwas en wat afval. Ik zie nog een concert-dvd. Nog wat luisteren en lezen en dan slapen. Uur langer weekend gehad; niets van te merken.
Muziek vandaag: Juno To Jupiter (Vangelis), Live! (Chieftains), The Quest (Yes), Ladilikan (Trio Da Kali & Kronos Quartet), Magma Live – Hhaï (Magma), de dvd die mee kwam met Selling England By The Pound & Spectral Mornings: Live At Hammersmith (Steve Hackett)Zaterdag 30 oktober: De Zoon is jarig
Als ik om half zeven een ronde ga hardlopen, is het droog. Twee uren later, als ik mijn boodschappenronde langs slager en super doe, regent het en dat zal het de gehele dag blijven doen. Koffie met De Vrouw. Ik wandel langs nog een super en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is op tijd; hij gaat met De Vrouw even de markt op. Ik zet lunch klaar en begin van de middag nuttigen we die. Van harte gefeliciteerd, Zoon! Afwasje. Dan loop ik nog langs het kanaal naar een andere supermarkt voor de laatste kleinigheden. Webstek (Kunst-Zinnig-Brein), krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, courgette, komkommer en vijg met spiesjes van kerstomaat, basilicum en mozarella. Ik bak kastanjechampignons, bosuien en risottorijst. Daar doe ik bouillon bij en niet al te veel later pompoenblokjes. Na een tijdje pruttelen bak ik runderschnitzel voor De Vrouw. We eten er goed van; van de pompoenrisotto blijft voldoende over voor De Vrouw op het werk morgen. Afwas. Meer krant. Webstek. Lezen ed.
Muziek vandaag: Mekanïk Destruktï? Kömmandöh (Magma), ?urdah Ïtah (Magma), Köhntarkösz (Magma), Francesco Zappa (Frank Zappa), Keys To Ascension (Yes), Construct III (Bass Communion)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment