bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

05-11-2021

B-log: 6 t/m 12 november 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 20:50Vrijdag 12 november:
Wakker word ik pas om zeven uur als de wekker van De Vrouw gaat. Op. Koffie en wat werkzaamheden voor de VvE en Wirwar. De Vrouw is even de deur uit. Meer koffie met De Vrouw. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. Lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje langs het kanaal en buiten het centrum. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Erbij maak ik een salade van bosui, komkommer, tomaat, ananas en blauwe bes. Het smaakt echt uitstekend en er blijft een tweede schaal over voor zondag. Afwas. Ik zie een flard van de ingelaste persconferentie waarin de minister-president en zijn knecht nieuwe maatregelen aankondigen, omdat het virus weer oplaait. We gaan weer anderhalve meter afstand houden en de horeca en winkels gaan weer om acht uur dicht. Daarnaast zullen we steeds meer het bewijs van vaccinatie moeten laten zien. Nou ja. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de boxset Misplaced Childhood (Marillion), Pudding En Gisteren (Supersister), het derde en vierde plaatje uit de boxset Misplaced Childhood (Marillion), Something’s Coming – The BBC Recordings 1969-1970 (Yes), Crossover (David Cross & Peter Banks)Donderdag 11 november:
Mijn ronde hardlopen gaat zeer aangenaam. Het is niet heel koud en er staat nauwelijks wind. Even na zeven uur ben ik aan het werk. Vanmorgen wat regeldingen en overleg. Koffie met De Vrouw. Begin van de middag lunch (goh). Afwasje. Ik wandel een klein rondje buiten het centrum. En weer verder. Half vijf is het klaar. Krant. De Vrouw serveert een dhal met sperziebonen en ei, plus een kikkererwtensalade. Zeer smakelijk. Afwasje. Ik bel even naar Onze Vader en we spreken af dat ik hem zaterdagmiddag opzoek. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de boxset Script For A Jester’s Tear (Marillion), de drie plaatjes uit de boxset Fugazi (Marillion), het vierde plaatje uit de boxset Benefit – The 50th Anniversary Enhanced Edition (Jethro Tull), het plaatje dat mee kwam met de PROGWoensdag 10 november:
Pardon? Ik ben pas om zeven uur wakker. Dan had ik de slaap dus even nodig. Koffie. Kwart over acht wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw. Dan naar Gigant voor de repetitie van Theater Wirwar. We bedenken nieuwe scènes en gaan die de komende tijd uitwerken. Thuis nog koffie met De Vrouw. Diezelfde Vrouw gaat naar het werk. Ik lunch en was af. Dan loop ik naar een super in het centrum voor een paar kleinigheidjes. Thuis ontspan ik. Krant. Webstek. Tegen zessen maak ik avondeten. Nou ja: maken. Het is opwarmen. Ik zet de pompoen-groentesoep op het vuur en laat die zachtjes warm worden. Dan eet ik het op, hetgeen de bedoeling van deze soep is. Het leven zit vol verrassingen. Afwasje. Webstek verder. Lezen. De Vrouw is half tien thuis. Bijpraten. Slapen.
Muziek vandaag: Sea Airs (Rick Wakeman), het tweede plaatje uit de set Benefit – The 50th Anniversary Enhanced Edition (Jethro Tull), de eerste twee plaatjes uit de boxset Script For A Jester’s Tear (Marillion), Yes, Friends And Relatives (Yes), het derde plaatje uit de set Benefit – The 50th Anniversary Enhanced Edition (Jethro Tull), BTTB (Ryuichi Sakamoto)Dinsdag 9 november:
Niet zo heel goed geslapen, maar het gaat. Even na half acht ben ik weer op de werkplek. Daar is werk. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. Kwart voor zes thuis. Krant. De Zoon is er even na zessen. De Vrouw serveert een soep, gemaakt van de schotel van gisteren, aangevuld met pompoen en gepureerd. Erachteraan een plaattaart met ui, room en champignons. Smakelijk! Afwas. Lezen. Webstek. Lezen. Slapen.
Muziek vandaag: The Illusion’s Reckoning (Mantra Vega), To The Highest Bidder (Supersister), het eerste plaatje van Benefit – The 50th Anniversary Enhanced Edition (Jethro Tull)Maandag 8 november:
Ja, weer op tijd naar de werkplek. Daar doe ik werk. Tussen de middag wandel ik door bos en om half zes ben ik thuis. Krant. De Vrouw serveert een schotel van ui, knolselderij, tomaat en romanesco met rauwkost ernaast. We praten wat bij. Afwas. Kwart over zeven zijn we in een gelegenheid op de hoek van de straat voor de ledenvergadering van de vereniging van eigenaren van ons appartementencomplex. Geen spektakel. Half tien thuis. Even zitten en dan slapen.
Muziek vandaag: geenZondag 7 november:
Pas na half zeven wakker. Ik ga een ronde hardlopen. Dat gaat nog redelijk ook. Thuis nog terug in bed en uiteindelijk pas om half tien op. Koffie met De Vrouw. Krant. Meer koffie met De Vrouw. Dan loop ik naar een supermarkt in het centrum voor wat vergeten zaken. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwas. Stofzuig. Was. De Vrouw gaat naar het werk. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Dan is het alweer tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden. Erna maak ik avondeten. Ik kook spelt-quinoa, bak kastanjechampignons, bosui, paprika en courgette, meng dat alles en doe er mozarella overheen. Het is nog te eten ook. Afwasje. Webstek en dergelijke. Lezen. Slapen.
Muziek vandaag: Road To The Sun (Pat Metheny), Solar Fire (Manfred Mann’s Earth Band), King Of The Bongo (Mano Negra), Open Your Eyes (Yes), The Deform Variations (Adam Holzman)Zaterdag 6 november: Amsterdam
Wakker en op om kwart voor zeven. Koffie. Dan maak ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs slager en super. Kwart over tien hebben we een trein. In Duivendrecht stappen we over op een metro naar het Centraal Station. Althans dat is de bedoeling. Honderden andere mensen hebben hetzelfde plan. We moeten een metro die al propvol zit voorbij laten gaan. Uiteindelijk lukt het en zeer opeen geperst bereiken we het Centraal Station. Aan de IJzijde vinden we een mooie biologische zaak waar we lunchen en koffie drinken. Dan lopen we het Damrak af naar De Dam. We ontdekken dat het al vol loopt met mensen die hetzelfde doel hebben als wij. Op De Dam zelf is het nog niet druk om kwart voor een, maar dat wordt al snel anders. Even na enen gaat de Klimaatmars via de Raadhuisstraat, de Rozengracht en de Nassaukade naar het Westerpark. Het duurt lang voordat we De Dam af zijn, maar daarna kunnen we redelijk door lopen. Om ons heen jong en oud en echt allerlei slag volk. Leuk. De stemming is bijzonder vriendelijk. Bij het Westerpark is het wachten en als we er uiteindelijk in zijn, houden we eerst even pauze. Op het grote veld lijkt het helemaal niet zo druk en we vragen ons af hoe veel mensen er zijn gekomen. Het programma op het podium is niet spectaculair; er zijn een paar jonge enthousiaste sprekers en na een half uurtje hebben we het wel gezien en besluiten we terug naar het station te gaan. Er zijn honderden andere mensen die hetzelfde idee hebben en als we het park verlaten, zien we nog duizenden mensen het park juist weer in gaan. Ook in de Haarlemmerdijk is het bijzonder druk met mensen die naar het station gaan. Het plan is om aan de IJzijde achter het station iets te gaan eten, maar de beoogde tent is donker en dus dicht. We besluiten om de metro te pakken. Honderden andere mensen hebben datzelfde plan. Na een tijdje komt er inderdaad een metro die we moeten hebben en opnieuw zeer opeen geperst bereiken we station Duivendrecht. Daar staat net een trein naar Amersfoort en die nemen we. In Amersfoort moeten we helaas een half uur wachten en even na zeven uur zijn we weer in Apeldoorn. We lopen naar een klein tentje op het Raadhuisplein en zowaar, daar is een tafel voor twee vrij. We eten er fijn en zijn om half tien weer thuis. Nog heel even zitten en dan ga ik slapen.
Muziek vandaag: Juno To Jupiter (Vangelis)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment