bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

13-11-2021

B-log: 13 t/m 19 november 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 11:52Vrijdag 19 november:
Vandaag ben ik (pas) wakker om kwart voor zeven. Eerst maar eens een ronde hardlopen. Ik kies een langere route en die gaat heel aardig. Koud is het niet. De Vrouw gaat de deur uit om boodschappen te doen bij supers ver weg. Ik drink koffie, ontdooi de vriezer, maak het apparaat schoon en ruim hem weer in. Koffie met De Vrouw. Lunch. Afwasje. Ik loop een rondje naar buiten en haal het groentepakket op. Dan lezen en allerlei. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst schuif ik een braadslee met regenboogwortel en pastinaak de oven in. Ondertussen kook ik venkel. Ik maak een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kaki, blauwe bes en vijg. De venkel gaat ook in een ovenschaal de oven in. Ik doe kabeljauwfilet voor De Vrouw in een foliepakketje en dat gaat óók de oven in. Ten slotte bak ik kastanjechampignons met hazelnoottofu. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: de drie plaatjes uit het doosje Unattended Luggage (Nick Mason), Thing-Fish (Frank Zappa), Nayda! (Bab L’Bluz), Live At The Roundhouse (Nick Mason’s Saucerful Of Secrets), het plaatje met demo’s uit de deluxe edition van To The Bone (Steven Wilson)Donderdag 18 november:
Ik slaap tot half zeven. Dan ben ik wakker en sta ik op. Iets na zeven uur ben ik aan het werk. Er is van alles en dat alles doe ik in alle rust. Even voor negen wandel ik naar de super en via de biomarkt terug. Koffie met De Vrouw. Verder werken. Meer koffie met De Vrouw. Nog wat verder. We lunchen. Afwasje. En verder. Half vijf is het klaar. Krant. Dan maak ik avondeten. Ik zet de schaal met het restant van de stoemp van gisteren in de oven. Vervolgens kook ik spruiten en ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, ananas, blauwe bes en vijg. De spruiten doe ik in een schaal met gehakte walnoten en kaas en zet ik ook in de oven. Ten slotte bak ik kipfilet voor De Vrouw. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het bonusplaatje dat mee kwam met Afraid Of Sunlight (Marillion), Marbles (Marillion), Sounds That Can’t Be Made (Marillion), F.E.A.R. (F*** Everyone And Run) (Marillion), De-Loused In The Comatorium (The Mars Volta), Frances The Mute (The Mars Volta), Yulduz (Yulduz), Spiral Staircase (Sweet OK Supersister), Under A Spell (Richard Barbieri)Woensdag 17 november:
Vandaag ook op tijd op de werkplek. Er is wat overleg waar ik bij wil en moet zijn, vandaar. Er is ook verder nogal wat werk, dat ik doe. Bovendien zie en spreek ik mijn naaste collega en dat is zeer goed. Tussen de middag wandel ik door bos en om kwart voor zes ben ik weer thuis. Krant. De Vrouw serveert een schotel van ui, champignon, wortel, aardappel, pastinaak en venkel uit de oven met een boel kaas eroverheen. Ernaast een salade van bosui, komkommer, paprika en tomaat. Afwas. Krantrest. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Ladder (Yes), Afraid Of Sunlight (Marillion), Planets + Persona (Richard Barbieri)Dinsdag 16 november:
‘Vermijd drukke tijden,’ zegt de stem door de intercom. Er zit niemand in de bus op dit uur. Behalve ik, ja. Acht jaar. Op de werkplek lekker van alles te doen. En meer. Tussen de middag wandel ik door bos. Ook in de middag van alles en veel en om kwart over vier ga ik naar huis, alwaar ik om kwart voor zes arriveer. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een plaattaart van ui, pompoen, boerenkool en ei met rauwkost ernaast. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen. Een dag.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de boxset Brave (Marillion), Departure Tapes (Giancarlo Erra)Maandag 15 november:
Zeer op tijd weer op. De ronde hardlopen gaat uitermate soepel, waarschijnlijk ook doordat ik op de lastigste lange stukken de wind mee heb, terwijl dat doorgaans anders is. Om zeven uur ben ik aan het werk. Er is allerlei overleg en te doen en weet ik veel wat nog allemaal meer. Pas rond een uur lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. En verder. Half vijf is het klaar. Krant. Ik maak avondeten. Eerst kok ik linzenpasta. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, tomaat, mozarella en vijg. Dan bak ik bosuien, zoete aardappel, courgette en paprika. Daar roer ik spinazie en kerriekruiden doorheen. Vervolgens wat room. Ik laat het gaar koken en doe er dan de linzenpasta bij in. Ten slotte bak ik lamsfilet voor De Vrouw. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Seasons End (Marillion), Uninvited Guest (cd single) (Marillion), Easter (cd single) (Marillion), Holidays In Eden (Marillion), het eerste plaatje uit de boxset Brave (Marillion), het tweede (bonus)plaatje van de 2cd versie van Brave (Marillion), Iskander (Supersister), The Old Homestead, het zevende plaatje uit de box Archives Vol. 2 (1972-1976) (Neil Young)Zondag 14 november:
Ik slaap tot zeven uur. Oeps. Koffie. Nog even terug in bed. Koffie met De Vrouw. Allerlei. Meer koffie met De Vrouw. De zoon is er half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Om vier uur is er weer een online luistersessie met de Duitsche vrienden en de keuze van De Vrouw is aan de beurt. Die valt in de smaak. Ik maak avondeten. Niet heel moeilijk. Ik schuif een braadslede vol aardappelen de oven in en zet er een half uur later de tweede ovenschaal met lasagne van kastanjechampignons, spinazie, geitenkaas, linzenlasagne en walnoten die ik vrijdag heb gemaakt ernaast. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en ananas en ten slotte bak ik steak d’Avignon voor De Vrouw. We eten alles op. Afwas. Lezen. Webstek. Meer lezen.
Muziek vandaag: Night Airs (Rick Wakeman), The Gloaming (The Gloaming), The Quest (Yes), Narcotango 2 (Carlos Libedinsky), Pudding En Gisteren (Supersister), Virgin Maries Of The World (Savina Yannatou & Primavera En Salonien), The Underfall Yard (Big Big Train)

_

Zaterdag 13 november:
Half zeven sta ik op en ga ik een ronde hardlopen. Het regent fiks, maar op de hoek van de straat wordt het droog. Lopen gaat uitstekend. Begin van de ochtend loop ik mijn gebruikelijke zaterdagmorgenrondje naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat op ziekenbezoek in het verpleeghuis waar de oude buurvrouw (in quarantaine) bivakkeert. Ik loop naar de Syrische winkel en haal brood. Meer koffie. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwas. Ik stap op de fiets en rijd naar Onze Vader. Hij is opgewekt en zit ouderwets vol verhalen. Da’s mooi. Na half vijf vertrek ik weer. Thuis even zitten, dan maak ik avondeten. Nou ja, ik warm de schotel van donderdag op en vul de restanten salade van donderdag en vrijdag aan met komkommer. We eten alles op. Afwas en afval. Webstek. Krant. Lezen.
Muziek vandaag: het eerste en vierde plaatje uit de boxset Clutching At Straws (Marillion), Them Or Us (Frank Zappa), het tweede en derde plaatje uit de boxset Clutching At Straws (Marillion)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment