bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

19-11-2021

B-log: 20 t/m 26 november 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 20:23Vrijdag 26 november:
Redelijk goed geslapen weer. Ik ben op om zeven uur. Koffie met De Vrouw. Ik doe wat administratieve zaken voor Wirwar. Halverwege de ochtend is het klaar. Meer koffie met De Vrouw. Ik bereid vast het avondeten voor door een fikse tomatengroentesaus te maken. Nog meer koffie, maar dan niet met De Vrouw. Later lunch. Afwasje. Kwart voor drie wandel ik naar een gesloten terras, alwaar ik Willem, Aad, Reinier en Ernst ontmoet om verder te werken aan de voorbereidingen van De verjaardag van Anja. Eerst maken we publiciteitsfoto’s; vervolgens warmen we op in een nabijgelegen café. Het programma voor 16 januari is zo goed als definitief en we zijn al bezig met de verjaardag op 20 maart. Om vijf uur nemen we afscheid. Thuis maak ik het avondeten af. Ik doe de saus met lasagnebladen in een ovenschaal en die zet ik in … de oven. Dan maak ik een salade van bosui, koolrabi en komkommer en daar doe ik het kleine restje van de salade van gisteren bij in. Voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Ik zie een heel klein stukje van de spoedpersconferentie waarin de minister-president met zijn knecht nieuwe strenge maatregelen aankondigen. Weer meer afstand houden, horeca en winkels eerder dicht en zo hopen we dan maar dat het een keertje gaat lukken om de besmettingen van het verdomde virus onder controle te krijgen. Ondertussen is ook al het bericht dat er een nieuwe variant uit het zuiden van een zuidelijk continent in opmars is en fijn ja. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het zevende en achtste plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Fragments (Trifecta), Last Day Of June (Steven Wilson), Autumn ’66 (Spencer Davis Group), Frank Zappa Meets The Mothers Of Prevention (US version) (Frank Zappa), Dume, het achtste plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Nighthawks (Keith Emerson)Donderdag 25 november:
Lichte regen als ik mijn ronde ga hardlopen. Droog als ik halverwege ben. Lopen gaat prima. Zeven uur ben ik aan het werk. De Vrouw gaat om half negen naar het werk. Vanmorgen weet ik echt bijzonder veel te verzetten. De Vrouw is na een uur terug; ik heb dan al lunch op. Een half uur later vertrekt ze weer. Ik werk gestaag verder en om half vier is het klaar voor vandaag. Ik loop naar Gigant. Daar is een formeel moment waar Theater Wirwar bij is betrokken. Verschillende partijen tekenen een convenant voor een mooi project aangaande cultuur en participatie door mensen met een beperking. Theater Wirwar laat een scène en een lied uit de nieuwe voorstelling zien en horen. Ik maak foto’s. Na afloop is netwerken en dan ben ik met de spelers weg. Thuis maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kaki en blauwe bes. Dan bak ik kastanjechampignons, ui, courgette, bleekselderij, lupineseitan en Chinese kool in sojasaus. Voor De Vrouw zet ik een pakketje kabeljauwfilet in de oven. Uiteindelijk eten we alles op. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: de rest van het vijfde en het hele zesde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Matching Mole’s Little Red Record (Matching Mole), Street Dreams (Lyle Mays), Fictionary (Lyle Mays with Marc Johnson and Jack DeJohnette), The Ludwigsburg Concert (Lyle Mays Quartet), het derde en vierde plaatje uit de set Benefit – The 50th Anniversary Enhanced Edition (Jethro Tull)Woensdag 24 november:
Om zeven uur ben ik pas wakker. Koffie. Kwart over acht wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw. Dan naar Gigant voor de theaterles van Wirwar. Het wordt mooi! Koffie met De Vrouw. Lunch ook met De Vrouw. Afwas. De Vrouw gaat naar het werk. Ik doe allerlei, zie een concertdvd en aan het eind van de middag maak ik avondeten (warm). De chili van gisteren is nu op. En het heel kleine restant van de salade ook. Afwasje. Webstek. Krant. Lezen. De Vrouw is er om half negen weer. Bijpraten. Onze oude buurvrouw, die nog altijd in het verpleeghuis is, blijkt gisteren te zijn overleden. We wisten dat het eraan zat te komen, maar toch is het verdrietig nieuws. Blij dat we de afgelopen jaren en zeker de laatste paar weken wat voor haar en haar familie hebben kunnen betekenen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), het eerste plaatje van Matching Mole (Matching Mole), Last Day Of June (Steven Wilson), de dvd die mee kwam met Rock Goes To College (Bruford), het tweede plaatje van Matching Mole (Matching Mole), Magnification (Yes), het vierde en een groot deel van het vijfde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp)Dinsdag 23 november:
Waarop ik de volgende dag weer naar de werkplek ga. Onderweg meen ik al iets raars aan mijn schoenen te merken en eenmaal op de werkplek valt spontaan een hak eronder uit. Na zevenenhalf jaar trouwe dienst is het moment aangebroken dat ik afscheid moet nemen. Gelukkig heb ik nog een paar bosbaggerbakken op de werkplek, dus die draag ik dan maar. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag doe ik overigens – net als in de ochtend – zeer veel diverse werkzaamheden, dat u niet denkt dat ik uit mijn neus zit te maaltijden. Wel ga ik iets eerder naar huis, zodat ik tijd heb om aldaar voor de maaltijd te zorgen. De Zoon is er om zes uur. Ik zet een chili van champignons, ui, knoflook, paprika, peper, courgette, tomaten en allerlei bonen op tafel. Ernaast staat een salade van bosui, koolrabi, bleekselderij, komkommer, kaki, blauwe bes en vijg. We eten er goed van. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Rock Goes To College (Bruford), de rest van het eerste en het hele tweede plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp)Maandag 22 november:
Half acht op de werkplek. Daar is het een volle dag. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en zon. Eind van de middag, op de terugweg, duik ik de muziekwinkel in om wat bestellingen af te halen. Er zijn belangrijke zaken in het leven. Kwart over vijf thuis. Ik maak avondeten. Dat wil zeggen: ik warm de mulligatawnysoep op (vul hem aan met bouillon) en schuif pita met kaas in de oven. We eten het op. Er is nog een fikse portie soep over en die gaat de diepvries in voor andere tijden. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Music Is Our Friend – Live In Washington And Albany 2021 (King Crimson), een deel van het eerste plaatje uit de boxset Music For Quiet Moments (Robert Fripp)Zondag 21 november 2021:
Ik loop een ronde hard iets na zeven uur. Die ronde hardlopen gaat fijn. Leuk, toch? Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Ze zegt iets van mijn lange baard. Ik zeg: ‘Maar goed dat ik je niet kan horen.’ Ze antwoordt: ‘Wat zeg je?’ Zo gaan die dingen. Was ophangen. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal door de zon en af en toe een paar drupkes regen. Thuis is er de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche Vrienden. Erna maak ik avondeten: een Indiase mulligatawnysoep. Waarom ook niet? Ik bak heel veel groente (ui, knoflook, peper, bleekselderij, paprika, wortel, bloemkool) en doe daar bouillon, tomatenblokjes en rijst bij. Dat kookt een tijdje tot de soep gebonden is. Het is een hele (hete) hap, maar zeer goed. Morgen verder. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Family Album (Rick Wakeman), Protection (Massive Attack), Mezzanine (Massive Attack), Once More ‘Round The Sun (Mastodon), Common Ground (Big Big Train)Zaterdag 20 november:
Pas om zeven uur wakker. Begin van de morgen maak ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs markt, slager en super. Koffie met De Vrouw. Ik wandel nog het centrum in. Op de markt voor de deur koop ik een nieuwe broekriem; de oude is twee weken geleden na vijfentwintig jaar trouwe dienst kapot gegaan, vandaar. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Ik wandel een rondje om het centrum. De Vrouw gaat naar het werk. Als het goed is, komt er een pakketbezorger, maar het is niet goed. Als ik controleer wanneer die pakketbezorger precies moet komen, is het bericht: ‘Bezorglocatie onbereikbaar.’ Aha, het zal zijn omdat op de hoek van de straat de hekken staan; de straat is afgezet vanwege de markt hier op zaterdag. Fijn is dat. Ik zie een concertdvd en maak begin van de avond avondeten. Dat je niet denkt dat ik aan het begin van de avond middageten maak of aan het begin van de middag avondeten of wat dan ook. Zo moeilijk is het allemaal niet, net zoals het avondeten. Ik bak champignons en hazelnoottofu, doe daar bosui en courgette doorheen en bak dat door. Ten slotte gaat er een restant kikkererwtenpasta dat al enige dagen staat doorheen en uiteindelijk bestrooi ik de boel ook nog met parmesan. Toe maar, het kan niet op. Afwas en afval. Webstek. Lezen. De Vrouw is er weer om negen uur. Bijpraten. Slapen.
Muziek vandaag: Country Airs (rerecorded version) (Rick Wakeman), Zodiaque (Rick Wakeman & Tony Fernandez), Blue Lines (Massive Attack), House Of Yes: Live From House Of Blues (Yes), de concert-dvd die mee kwam met de boxset Benefit (Jethro Tull), Abracadabra In Osaka (Soft Works), Between A Breath And A Breath (Dyble Longdon)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment