bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-11-2021

B-log: 27 november t/m 3 december 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 21:11Vrijdag 3 december:
Koud weer, vanmorgen vroeg. Maar lopen gaat supersoepel en ik ben terug voor ik het weet. Zeven uur aan het werk. Koffie met De Vrouw. Meer koffie met De Vrouw. En gevuld speculaas. Ondertussen werk ik van alles uit, orden ik hele boelen en begin ik met een overdracht van de klus die ik per 1 januari niet meer doe. Lunch. Afwas. Dan wandel ik naar buiten de waterkou in en haal het groentepakket op. Later ben ik weer aan de slag en heb ik contact met de nieuwe leidinggevende en we zetten wat lijnen uit voor de komende tijd. Half vijf is alles klaar. Krant. Ik maak avondeten door de restanten van de schotels van gisteren en dinsdag op te warmen. Ernaast maak ik een salade en voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel. Afwas. Webstek. Onze buren komen op visite. Fijn bijpraten. Is nog leuk ook. Half twaalf gaan zij de barre tocht naar hun eigen woning aan. Ik ga dan naar bed.
Muziek vandaag: het zesde en zevende plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), The Dropper (Medeski Martin & Wood), Uninvisible (Medeski Martin & Wood), End Of The World Party (Just In Case) (Medeski Martin & Wood), Out Louder (Medeski Scofield Martin & Wood), Memories Are New (M.A.N.) (Supersister)Donderdag 2 december:
Sneeuwstorm vanmorgen vroeg. Als ik in Arnhem ben, is het voorbij. Vandaag een volle dag op de werkplek. Ik heb online een uitgebreide kennismaking met mijn nieuwe manager. Leuk persoon, dat gaat wel klikken. Verder is er veel uitwerkwerk, planwerk en nog heel veel meer overleg. Tussen de middag wandel ik door bos. Eind van de middag ben ik erg moe vanwege online overleggen. Iets voor zes uur thuis. Bijpraten. De Vrouw serveert een ovenschotel van ui, pompoen, spruit en ei uit de oven met ernaast een salade van komkommer, kerstomaat en blauwe bes. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Balancê (Sara Tavares), het vijfde plaatje uit de doos In A Word (Yes)Woensdag 1 december:
5:55 zie ik op de wekker als ik wakker word. Ik sta op, ook al heb ik niet zo heel goed geslapen. Een spier boven in mijn rug is wat pijnlijk en daardoor blijf ik draaien. Het regent licht als ik ga hardlopen. Dat is niet erg; de stevige wind is vervelender, zeker als ik hem vanaf halverwege tegen heb. Gelukkig is de regen dan gestopt. Kwart over acht loop ik (door nieuwe regen) naar de super. Koffie met De Vrouw. Dan naar de theaterles van Wirwar. Aad is in een echte dramalesbui: de groep speelt enkele scènes door en hij regisseert en instrueert en stelt vragen en zo worden die scènes sterker en sterker. Mooi om te zien. Na afloop loop ik naar de schoenmaker. Mijn schoenen zijn klaar: nieuwe zool eronder en ze zien er weer als nieuw uit. Meer koffie met De Vrouw. Iets later lunch. Afwasje. Krant. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst maak ik een salade van bosui, komkommer, tomaat, blauwe bes, zonnebloem- en pijnboompit. Dan bak ik ui en pompoenblokjes en daar voeg ik later kaneel en linzen aan toe. Ten slotte bak ik een runderschnitzel voor De Vrouw. We eten alles op. Afwas. Ik bel Onze Vader. Hij weet al wat langer van het verdrietige nieuws over zijn zus; sterker nog: hij heeft haar vandaag nog gebeld. Hij is er rustig onder, maar ik merk dat hij het moeilijk vindt dat nu de eerste van zijn broer en zusters op het punt staat te overlijden. Gelukkig gaat het met hemzelf zeer goed. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Combustication (Medeski Martin & Wood), het vierde plaatje uit de doos In A Word (Yes), A Night At The Opera (Queen)Dinsdag 30 november:
Vroeg en door de regen naar de werkplek. Daar is het zeer rustig, al heb ik wel wat aanspraak. Er is ook van alles te doen. De laatste dingen ter voorbereiding op de komst van de nieuwe manager, morgen, bijvoorbeeld. Tussen de middag blijf ik binnen. Het regent en ik ben mijn baggerbakken vergeten mee terug te nemen naar de werkplek. Donderdag nieuwe kans. In de middag ook weer van alles. Half zes ben ik thuis. Krant. Ik ontvang bericht van mijn nicht en neef dat het met mijn tante Lia niet goed gaat; ze kampte met longkanker, heeft nu het vermaledijde virus en kiest ervoor om niet te lijden en een eind te laten maken aan haar leven. Verdrietig nieuws. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een schotel van spaghetti met groenten en roomkaas, zeer smakelijk. Ernaast een fikse salade. Afwas. De Zoon blijft wat hangen; zijn telefoon is gisteren tijdens werk kapot gegaan en hij kan zolang even een oud model van De Vrouw gebruiken. Half acht is hij met een werkend apparaat vertrokken. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: A Handful Of Memories (Adam Wakeman), Queen II (Queen)Maandag 29 november:
Het vriest als ik vanmorgen vroeg mijn ronde ga hardlopen. En het regent licht. Op sommige plekken is het dus glad, maar lopen gaat soepel. Iets na zevenen ben ik aan het werk. Vanmorgen is er wat overleg. Tussendoor allerlei koffie. Eind van de morgen komt het bericht dat mijn nieuwe manager – die woensdag gaat starten – positief getest is op het virus en tot en met komend weekend thuis opgesloten moet. Fijn. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een rondje en tegelijkertijd breng ik plastic afval weg. Omdat de container achter ons appartementencomplex volledig vol (niet ledig) zit, pas ik de route aan naar een ander afvalpunt en wandel ik langs het kanaal weer terug. Verder met werken. Eind van de middag is er kort overleg van de werkgroep Wirwar. En weer verder met werk. Kwart voor vijf is het klaar. Krant. Ik maak avondeten. Niet heel erg ingewikkeld. Eerst kikkererwtenpasta koken. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer en kaki en daar doe ik het kleine restant van gisteren bij in, aangevuld met nog wat walnoten. Dan bak ik shiitake, ui, paprika, courgette en Chinese kool. Daar roer ik de pasta doorheen en ten slotte ook nog fiks wat groene pesto. Ik ben dan ook al begonnen met het bakken van een lamsfilet voor De Vrouw. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), McDonald & Giles (Ian McDonald & Michael Giles), Drivers Eyes (Ian McDonald), het derde plaatje uit de doos In A Word (Yes), A Different Time (John Medeski), het vijfde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp)Zondag 28 november:
Half zeven op. Koffie. Meer koffie met De Vrouw. Lezen. Was. Nog meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik wandel een kort rondje langs het kanaal en een super. Thuis lezen en om vier uur is er de gebruikelijke zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden. Dan maak ik avondeten. Eerst aardappelen voor vijftig minuten in de oven. Dan bloemkoolroosjes, kastanjechampignons, tomaat en ui vijfentwintig minuten in de oven met olie, peper, zout, rozemarijn en paprikapoeder. Onder tussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, peer en walnoot. Ten slotte gaat er (voor De Vrouw) een kabeljauwfilet in folie ook nog tien minuten in de oven. Koken zonder gas. We eten er goed van. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Last Day Of June (Steven Wilson), Inferno, The Church en Murderrock, oftewel het tweede plaatje (Italian Movies) uit de set Keith Emerson At The Movies (Keith Emerson), de eerste twee plaatjes uit de box In A Word (Yes), Mi Ma Bo (Sara Tavares)Zaterdag 27 november:
Exact om half zeven wakker. Ik ga een ronde hardlopen. Het regent wat en halverwege voelt die regen heel anders aan. Niet raar, want het is overgegaan in sneeuw. Lopen gaat vrij soepel en ik ben snel terug. Ik maak mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan weer naar buiten. Ik breng mijn mooie schoenen naar de schoenmaker, want na dik een jaar zitten er barsten in de zool waardoor ik natte voeten krijg. Vervolgens naar een Syrische winkel voor brood. Meer koffie. Lezen. De Zoon is er even na half een voor lunch. Afwasje. Het is inmiddels droog en ik wandel een rondje langs het kanaal en om het centrum. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik neem een groene kool en die snijd ik vier parten. Die parten kook ik kort in bouillon. Ondertussen maak ik een mengsel van olijfolie, tomatenpuree en peper en zout. Dan leg ik de parten kool in een ovenschaal en besmeer deze met het oliemengsel. Vervolgens rasp ik er parmesan over en dan gaat de schotel twintig minuten in de oven. In maak een salade van bosui, koolrabi, komkommer, rozijn en walnoot. Vervolgens bak shiitake, ui en paprika. Ten slotte bak ik voor De Vrouw lamsfilet. De koolschotel is een bijzonder aangename verrassing. De Vrouw – die normaal gesproken niet houdt van groene kool – vindt deze bijzonder smakelijk. Ikzelf ook. Lekkâh! Onthoudûh! We eten alles op. Natafelen. Afwas en afval. Webstek. Krant. Slapen.
Muziek vandaag: Keystudio (Yes), Best Revenge (Keith Emerson), Music Is Our Friend – Live in Washington and Albany 2021 (King Crimson)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment