bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

04-12-2021

B-log: 4 t/m 10 december 2021

Filed under: B-log 2021 — bazbo @ 07:14Vrijdag 10 december:
Pas om zeven uur echt wakker en op. Koffie. Ik begin te lezen in Dagboek van een natuurjongen en raak gevangen door de woordenpracht van deze jonge schrijver. Meer koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat even de deur uit, beneden in het entree samen met enkele medebewoners een kerstboom plaatsen en kerstversiering aanbrengen. Ik lees en drink koffie. Dan lunch met De Vrouw. Afwas. De Vrouw gaat opnieuw de deur uit. Ik wandel een rondje om het centrum. In mijn hoofd is het vol, druk; ik voel me opgejaagd en onrustig, er is paniek en angst. Thuis ontspannen. Ik heb appcontact met Ank en ze belt. We hebben elkaar een week of zes niet gesproken; hoog tijd. Ze is die zes weken geleden gevallen en heeft haar sleutelbeen gebroken; nu gaat het goed en is er geen pijn meer. Wat is ze krachtig en hoe mooi past ze zich aan aan de nieuwe dingen op haar pad. We spreken af dat we binnenkort weer contact hebben om iets af te spreken dat we elkaar weer in levenden lijve gaan zien. De Vrouw is terug. Ik maak avondeten. Ik snijd een pompoen aan blokjes en een derde daarvan doe ik in een braadslee. Daar gaan rode uiringen, feta, tijm, olijfolie, zout en peper bij. Ik hussel het door elkaar en zet het dertig minuten in de oven. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel. We eten alles op en de pompoen is een mooi gerecht. Natafelen. Afwas. Webstek. Dan lezen en op tijd slapen. Al de hele dag moe van de onrust in mijn hoofd.
Muziek vandaag: het vijfde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Watercolors (Pat Metheny), Pat Metheny Group (Pat Metheny Group), New Chautauqua (Pat Metheny), Odeon Budokan, het tiende plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Retsis Repus (Supersister Project), het tweede plaatje uit de set The Word Is Live (Yes), het zesde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp)Donderdag 9 december:
Zowaar heel aardig geslapen. Buiten is het heel koud als ik mijn ronde ga hardlopen. Her en der glad ook. Om zeven uur ben ik aan het werk. Volle dag. Tussendoor koffie en lunch met De Vrouw. Geen gelegenheid om naar buiten te gaan; gelijk verder met het volgende overleg. Afwas. En door. Ook nog een overleg voor Wirwar. Toe maar. Kwart voor vijf vind ik het allemaal klaar. Krant. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en radijs. Dan bak ik kastanjechampignons, ui, peper, knoflook, paprika en courgette. Ik roer er tomatenpuree doorheen en een blik rode bonen en dat pruttelt tot een fikse chili. Voor De Vrouw bak ik een haaskarbonade. We eten alles op. Uitgebreid natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Prime Meridian (Meridian Arts Ensemble), Anxiety Of Influence: Zappa-Debussy-Barber (Meridian Arts Ensemble), Bright Size Life (Pat Metheny), het eerste plaatje uit de set The Word Is Live (Yes), het vierde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp)Woensdag 8 december:
Slapen gaat beter. Wel op tijd op. Iets na zessen. Koffie. Kwart over acht de deur uit, naar de super. Koffie. Dan naar de repetitie van theater Wirwar. En opnieuw werken we sterk aan twee à drie scènes en ze worden steeds sterker. Op de terugweg via een andere super. Koffie en lunch met De Vrouw. Afwasje. Dan ga ik een ronde buiten wandelen om het centrum; De Vrouw gaat naar het werk. Allerlei. Zo zie ik een muziekdvd en verdomd, ik zit met kippenvel te janken om de schoonheid van het beeld en geluid. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik bak bosui en courgette, roer daar wat overgebleven veldsla doorheen, lupineseitan en wat overgebleven bouillon. Even inkoken en zeer goed. Afwasje. Webstek. Krant. Lezen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Deserter’s Songs (Mercury Rev), Smart Went Crazy (Meridian Arts Ensemble), de dvd Alive In Lisboa (Sara Tavares), het tweede en derde plaatje uit de set The Ultimate Yes – 35th Anniversary Collection (Yes)Dinsdag 7 december:
Niet goed geslapen. Onrustig, vol in het hoofd, enzovoorts. Toch sta ik goed op. Als ik op de werkplek ben, ga ik opgewekt aan de slag. Er is weer veel. Tussen de middag wandel ik door bos. En zon. En een restje sneeuw dat vannacht is gevallen. In de middag weer vrolijk verder en om zes uur ben ik thuis. Zeer moe. De Zoon is er niet veel later en De Vrouw serveert bamisoep. Uitstekend. We eten bijna alles op. Afwas. Krant. Webstek. Even lezen en met een redelijk rustig hoofd slapen.
Muziek vandaag: Supersisterious (Supersister), A Handful Of Memories (Adam Wakeman)Maandag 6 december:
Nog redelijk goed geslapen ook. Op tijd weer naar de werkplek. Daar is het stil, maar niet getreurd, want de ochtend zit vol met overleg. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Erna veel uitvoeren van acties die voortkomen uit die ochtend vol met overleg. Kwart over vier is het wel en ga ik naar huis, alwaar ik om kwart voor zes arriveer. Krant. De Vrouw serveert een schotel van ui, champignon, pastinaak, bataat en boerenkool, met rauwkost ernaast. Bijpraten. Ik merk dat ik zeer moe ben en heb zowaar ouderwets druk op het hoofd, een angstaanval en het randje van huilbui. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Xinti (Sara Tavares), het eerste plaatje van The Ultimate Yes – 35th Anniversary Collection (Yes)Zondag 5 december:
Vroeg op. Kwart over zes. Mijn ronde hardlopen gaat zeer soepel. Koffie met De Vrouw. Krant. Was. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er iets na half een. Ik heb wat sinterklaaspakketjes klaarliggen. Die pakken we uit. Oh? Ik krijg zomaar Dagboek van een natuurjongen (Dara McAnulty). Die wilde ik net hebben! Afwas. Stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal en bezoek nog een supermarkt voor wat vergeten zaken. Dan is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie. Ha, we horen (en zien) een concert van Medeski Scofield Martin & Wood (drie maal raden van wie de keuze is). Kwart over vijf ga ik avondeten maken. Ik leg aardappelparten in de oven, kook een halve Chinese kool kort en leg die ook in de oven met een tomatensaus en parmesan eroverheen. Ondertussen heb ik het restant van de salade van gisteren aangevuld met bosui en komkommer. Ik bak oesterzwammen en ui in een sausje en ten slotte braad ik een haaskarbonade voor De Vrouw. We eten alles op. Zeer smakelijk, weer eens. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Juice (Medeski Scofield Martin & Wood), Seven Sisters (Meja), Warm Winter (Memories Of Machines), Look Out For My Love, het negende plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), het plaatje dat met de PROG mee kwamZaterdag 4 december:
Kwart over zes wakker. Helemaal uit mijn ritme. Gek geslapen, moeilijk opstaan. Koffie. Kwart over acht maak ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan kopen we op de markt hoezen voor de nieuwe telefoons. Op het hoesje voor mijn nieuwe telefoon (donderdag binnengekomen) moet ik nog een weekje wachten, want de telefoon is nog niet zo lang uit en de hoezen ervoor zitten nog niet standaard in het assortiment. Vervolgens loop ik naar een andere super en daarna naar de Syrische winkel voor brood. Thuis koffie. Plus het eerste gepiel met die nieuwe telefoon. Ik doe een poging om alle gegevens van mijn oude naar mijn nieuwe over te hevelen. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Dan verder met de telefoon. De Zoon heeft ook een nieuwe en hij heeft dezelfde klus. Tegen een uur of drie hebben we het voor elkaar. Lezen. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, komkommer, peer, veldsla en walnoot. Dan bak ik kastanjechampignons, ui en bataat en laat dat stoven in wat bouillon. Ten slotte roer ik er (eerder) gekookte spruiten doorheen. Voor De vrouw bak ik nog een steak d’Avignon en vervolgens gaan we aan tafel. We eten er goed van. Afwas en afval. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: het achtste plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), In Case The World Changes Its Mind – Live (Medeski Scofield Martin & Wood), Frank Zappa Meets The Mothers Of Prevention (European version) (Frank Zappa), Symphonic Live (Yes), het derde plaatje (Japanese Movies) uit de doos Keith Emerson At The Movies (Keith Emerson), A Handful Of Memories (Adam Wakeman)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment