bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

01-01-2022

B-log: 1 t/m 7 januari 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 11:00Vrijdag 7 januari:
Oei. Ik heb last van mijn maag en darmen als ik opsta. Ook spierpijn in mijn onderrug en bovenbenen. Toch ontbijt ik en ga ik een ronde hardlopen. Gelukkig is het net droog; bij het opstaan regende het stort. Lopen gaat niet heel soepel; ik heb een extra wandelpauze nodig halverwege. Iets na zeven uur ben ik aan het werk. Ik heb het koud. Er is niet heel veel werk, maar genoeg om me af te leiden. Dat lukt. Koffie met De Vrouw. Die gaat even de deur uit. Ik werk door. Begin van de middag doet De Vrouw een zelftest, want lichte klachten. Negatief, dus zij is veilig. We lunchen. Ik eet niet veel, maar voldoende. Afwas. Ik neem mijn temperatuur en die is ver beneden de achtendertig graden. Even werk ik verder en om kwart over vier is het klaar. Krant. Ik bel de gezondheidsdienst en na twee keer de verbinding uitgevallen maak ik gewoon online een afspraak voor een test. Vanavond. Half negen of zo. Ik maak avondeten. Eerst kook ik groene asperges. Dan bak ik oesterzwammen en kastanjechampignons en ui en dumplingpompoenblokjes en risottorijst en daar gaat een beetje bouillon overheen. Terwijl dit pruttelt maak ik een salade van bosui, koolrabi en komkommer. Ten slotte bak ik een kalfsoester voor De Vrouw. Aan het eind leg ik de asperges op de risotto en die warmt nog even mee. Ik heb eten gemaakt (volgens recept) voor anderhalf persoon, maar ik eet heel weinig en er blijft zat over voor morgen. Afwas. Webstek. Iets voor achten ga ik de deur uit naar de teststraat aan de rand van de stad. De stok gaat diep mijn keel en neus in en binnen twee minuten sta ik weer buiten. Oké. Dat was de eerste keer testen. Op de terugweg heb ik de wind tegen en uiteindelijk komt daar nog hagel en regen bij. Thuis even zitten en nog voor half tien ga ik slapen.
Muziek vandaag: het vijfde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Every Good Boy Deserves Favour (The Moody Blues), Seventh Sojourn (The Moody Blues), Worlds Of Yesterday (A Retrospective, 1971-1992) (Moonshot), The Story Of i (Patrick Moraz), het zesde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp)Donderdag 6 januari:
Diep geslapen, toch ook een paar keer wakker geweest, maar ik sta uitstekend op. Goed koud buiten. Op tijd ben ik op de werkplek. Daar is weer werk. Begin van de week was de agenda leeg; nu goed gevuld. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en zon. Ook in de middag kan ik veel arbeid verzetten. Half zes thuis. Krant. De Vrouw serveert een schotel van aardappel, ui, doperwt, sperzieboon en groene curry, met salade ernaast. Zeer smakelijk. Afwas. Webstek. Lezen. Moe.
Muziek vandaag: La Candela Viva (Totó La Momposina y Sus Tambores), het vierde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp)Woensdag 5 januari:
Half zeven op en drie kwartier later ben ik buiten voor een ronde hardlopen, die nog heel aardig gaat ook, ondanks fikse tegenwind. Ik maak een begin met opruimen van de kerstversiering en al snel is de boom weg. De Vrouw gaat vandaag de deur uit. Ik wandel door nogal regen naar de super. Koffie. En verder met het opruimen van de kerstspullen. Half twaalf is de woonkamer weer net zo heerlijk saai als altijd. Ik wandel nog naar een andere super voor de laatste kleinigheden. Meer koffie. Later lunch. Afwasje. Huishoudelijks. Halverwege de middag is het eindelijk een beetje droog en wandel ik een rondje buiten het centrum. De Vrouw is er om kwart voor vijf weer. Even bijpraten, dan maak ik avondeten. Eerst verwarm ik de oven voor op 180C en snijd ik een kleine pompoen (sweet dumpling) en een zoete bataat in blokjes en die leg ik in een braadslede die de oven in gaat. Vervolgens maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en rozijn. Ik maak een mengsel van olijfolie, tijm en knoflook en dat meng ik met nogal wat spinazie. Ook vul ik zes grote kastanjechampignons met een plak tomaat en geraspte kaas. Na twintig minuten haal ik de braadslede uit de oven. Ik leg de kastanjechampignons erin en zet de slede weer tien minuten in de oven. Voor De Vrouw maak ik een vispakketje van kabeljauwfilet en dat gaat ook de oven in. Na de tien minuten leg ik het spinaziemengsel tussen de kastanjechampignons in de braadslede en die zet ik nogmaals vijf tot zeven minuten in de oven. Ik hoop dat Tim het snapt. Uiteindelijk eten we onze vingers erbij op. Zeer goed. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het tweede plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), On The Threshold Of A Dream (The Moody Blues), To Our Children’s Children’s Children (The Moody Blues), A Question Of Balance (The Moody Blues), Like It Is – At The Mesa Arts Center (Yes), het derde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp)Dinsdag 4 januari:
Misschien heeft het allemaal (ook) te maken met dag-weekritme. Ik ben vandaag volop aan de slag op de werkplek en het gaat voorspoedig. Energiek, opgewekt, opgeruimd. Tussen de middag wandel ik door bos en regen. En weer door. Ik krijg opnieuw veel werk af. Half zes thuis. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een schotel van tomaat en kikkererwt en ei met platbrood en salade ernaast. Smakelijk. Afwas. Webstek. Lezen. Slapen.
Muziek vandaag: Flowerman – Rare Blooms From The Syn 1965-69 (The Syn), Agusa (Agusa), het eerste plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp)Maandag 3 januari:
En een frisse start. Hoewel, buiten is het zacht, al staat er aardig wat wind. Mijn ronde hardlopen gaat soepel en snel. Om zeven uur ben ik aan het werk. Er staan geen urgente zaken op de agenda, maar toch weet ik veel werk te verzetten. Koffie met De Vrouw. Later ook lunch. Afwasje. De Vrouw gaat naar het werk; ik wandel een rondje buiten het centrum. Daarna ga ik nog even verder. Half vijf klaar voor vandaag. Krant. Ik kook een cranberrycompote. Dat doe ik door cranberry’s in een pannetje met wat mandarijnsap en honing zachtjes aan de kook te brengen en enige minuten zachtjes te laten doorpruttelen totdat het een soort van compote is. Ondertussen verwarmt de oven voor. Dan schuif ik een verse pizza die oven in en acht minuten later schuif ik ‘m m’n hoofd in. Afwasje en afval. Webstek. Lezen. Moe. Geen avontuur, wel een goede dag.
Muziek vandaag: er (Nils Petter Molvaer), Hamada (Nils Petter Molvaer), Monty Python Sings (Monty Python), Spam Song / The Lumberjack Song (Monty Python), Days Of Future Passed (The Moody Blues with The London Festival Orchestra), Inventan El Ser Feliz (Laura López Castro y Don Philippe), In Search Of The Lost Chord (The Moody Blues), A Handful Of Memories (Adam Wakeman)Zondag 2 januari:
We zijn pas om kwart voor negen uit bed. Koffie. Meer koffie. En nog meer koffie. Ondertussen huishoudelijks en allerlei. Opgewekt. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en ander huishoudelijks. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Eind van de middag is er de zondagmiddagluistersessie met de muziekkeuze van De Vrouw. Diezelfde Vrouw heeft avondeten gemaakt en serveert een stamppot van aardappel, knolselderij en zoete aardappel met kerrie en oesterzwammen uit de oven. Ernaast een salade van allerlei. We eten het op. Afwas. Webstek. Nog steeds opgewekt. Rare vakantie.
Muziek vandaag: Do You Like My Tight Sweater? (Moloko), Khmer (Nils Petter Molvaer), Long Black Veil (The Chieftains), Solid Ether (Nils Petter Molvaer), het tweede plaatje van Back To The Story… (Idle Race), Juno To Jupiter (Vangelis)Zaterdag 1 januari:
Ik loop een ronde hard om kwart over acht. Het gaat wat moeizaam, maar het is zacht en heel stil op straat, dus best aangenaam. Thuis weer een vlaag van kopdonker. Ik was er mee naar bed gegaan en mee opgestaan en de vraag hoe ik de dag ga doorkomen voordat ik eindelijk weer mag slapen is aan de orde. Koffie met De Vrouw. Het klaart weer wat op. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. Mijn lunch bestaat uit drie volkorenoliebollen. Afwas. Dan wandel ik een rondje langs het kanaal en om het centrum. Thuis weer allerlei. Plus licht. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik verwarm de oven voor op 220C. Het kleine restje salade van gisterenavond vul ik aan met verse slamix. Ik maak spruiten schoon, halveer die en leg die in een braadslede, samen met een in stukken gesneden paprika. Dit besprenkel ik met olie en geperste knoflook en ook strooi ik er rozemarijn overheen. De braadslede gaat in totaal twintig minuten in de oven. Ik vul portabello’s met kruidenkaas en feta, leg die in een ovenschaal en die gaan de laatste twaalf minuten ook in de oven. Ten slotte bak ik een steak d’Avignon voor De Vrouw. Het smaakt opperbest en we eten alles weer op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Uma Elmo (Jakob Bro, Arve Henriksen & Jorge Rossy), Eberhard (Lyle Mays), Uncle Beat (Metropolis Orchestra), The Mistakes (The Mistakes), Like It Is – At The Bristol Hippodrome (Yes), You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 1 (Frank Zappa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment