bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-01-2022

B-log: 8 t/m 14 januari 2021

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 18:33Vrijdag 14 januari:
Zeven uur wakker en op. De Vrouw is al naar het werk. Koffie. Allerlei muziek uitzoeken. Meer koffie. Meer muziek en lezen. Dan lunch en afwasje. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. Lezen. De Vrouw is er weer om half vier. Bijpraten. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, tomaat en ananas. Dan bak ik ui, dumplingpompoenblokjes en voeg daar boerenkool en bouillon aan toe. Terwijl het pruttelt, schuif ik een schaal met portabello’s gevuld met kaas de oven in. Ten slotte bak ik een kogelbiefstuk voor De Vrouw. We eten alles op. Natafelen. Afwas en afval. Ik zie nog een staartje van de persconferentie waarin de minister-president en zijn nieuwe knecht lichte versoepelingen aankondigen: vanaf morgen kunnen winkels weer open tot 17.00 uur. De horeca en cultuur blijven helaas nog dicht. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Lifeline (Special Edition) (Neal Morse), Testimony Two (Special Edition) (Neal Morse), Brother Where You Bound (Supertramp), We Like It Here (Snarky Puppy), Broadway The Hard Way (Frank Zappa), Progeny: Highlights From Seventy-Two (Yes), Uma Elmo (Jakob Bro, Arve Henriksen & Jorge Rossy)Donderdag 13 januari:
Vroeg op. Dat komt doordat de wekker vroeg gaat. Ik sta op. Het is allemaal wat. Mijn ronde hardlopen door de kou gaat zeer soepel en ik ben terug voor ik het weet. Iets na zeven uur ben ik aan het werk. Ook vandaag allerlei geregel, geschrijf, gepuzzel, gezellig. Tussendoor koffie met De Vrouw en tegen een uur lunch. Afwasje. Ik wandel een klein rondje langs het kanaal en ga dan weer verder. Om kwart voor vijf is het klaar voor deze week. Krant. Erna maak ik avondeten. Ik bak uien, doe daar blokjes pompoen bij en overgiet het met bouillon. Ik voeg kaneel en gember toe en laat het twintig minuten pruttelen. Ondertussen heb ik champignons en knoflook gebakken. Na de twintig minuten pureer ik de soep en dan voeg ik de champignons toe. Ik heb kaas geraspt en voor De Vrouw heb ik wat vleeswaren gesneden en gebakken. We eten goed van de pompoensoep en tafelen na. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Orangefield (cd single) (Van Morrison), Hymns To The Silence (Van Morrison), Testimony (Special Edition) (Neal Morse), One (Special Edition), Pacantó (Totó la Momposina), Allow Yourself (Nosound)Woensdag 12 januari:
Half acht echt wakker en op. Koffie. Half tien wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw. Allerlei. Meer koffie. Later lunch. Afwasje. De Vrouw gaat naar het werk. Ik wandel een rondje buiten het centrum door de zon. Daarna doe ik weer allerlei, waaronder schrijfklusjes voor De Vrouw. Dan maak ik avondeten voor mijzelve. Voor mijzelf kook ik eerst spaghetti. Ondertussen snijd ik groente (en maak ik weer een pot cranberrycompote). Dan bak ik champignons, bosui en paprika. Daar roer ik de pasta doorheen en fiks groene pesto. Geraspte kaas eroverheen. Opeten. Afwasje. Webstek. Krant. Andere dingen lezen, want de PROG is uit.
Muziek vandaag: Astral Weeks (Van Morrison), Moondance (Van Morrison), Irish Heartbeat (Van Morrison & The Chieftains), Avalon Sunset (Van Morrison), Folklore (Big Big Train), Songs From Tsongas – 35th Anniversary Concert (Yes), Flowerman – Rare Blooms From The Syn 1965-69 (The Syn), het eerste plaatje van My People Were Fair And Had Sky In Their Hair… But Now They’re Content To Wear Stars On Their Brows (Deluxe Edition) (Tyrannosaurus Rex)

Dinsdag 11 januari:
Opnieuw vroeg naar de werkplek. Daar doe ik veel verschillende dingen, krijg ik ook heel veel af. Fijn. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. En in de middag is er nóg meer af. Heel fijn. Half zes thuis. Krant. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert een schotel van nepspek, knolselderij en boerenkool met ernaast een salade. Smakelijk. Afwas. Webstek. Lezen. Goede dag, wel vermoeid.
Muziek vandaag: The Allman Brothers Band (The Allman Brothers Band), Idlewild South (The Allman Brothers Band), Vortex (Sonar with David Torn), Departure Tapes (Giancarlo Erra)
Maandag 10 januari:
Wat beter geslapen, ondanks paar keer wakker met pijn in maag en zo. Toch op tijd op en vanaf dan gaat het prima. Op tijd op de werkplek en daar volop aan de slag. Er is weer het een en ander. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Ook in de middag allerlei werk en om iets voor vier uur vind ik het mooi geweest. Ik mis de bus en loop een paar haltes verder. Half zes thuis. De Vrouw is (nog) naar het werk. Ik maak avondeten. De Vrouw komt thuis. Ik serveer het met komkommer en bosui aangevulde restant van de salade van gisteren, met ernaast portabellostukken gebakken, met rode ui, paprika en spinazie, waardoorheen kruidenroomkaas en gekookte spaghetti. Zo smakelijk dat we alles opeten. Natafelen. Afwas. Krant. Webstek. Heel even lezen.
Muziek vandaag: English Electric Full Power (Big Big Train)Zondag 9 januari:
Ook vannacht nog veel pijn in maag en buikstreek. Toch aardig geslapen en om kwart over zeven sta ik op. Mijn ronde hardlopen gaat moeizaam, maar het lukt. Koffie met De Vrouw. Allerlei huishoudelijks en resten krant en de PROG. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwas. Ik wandel een rondje buiten het centrum en langs het kanaal. Er is weer een zondagmiddagluistersessie (Hawkwind!) en eind van de middag ga ik avondeten maken. Er is nog een halve witte kool en die krijgt dezelfde bewerking als eerder de groene en Chinese: eerst in schijven/kwarten kort blancheren en dan insmeren met een mengsel van tomatenpuree, olijfolie en peper en zout en vervolgens in de oven met karwijzaad en parmesan. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, ananas en walnoot. Voor De Vrouw bak ik een steak d’Avignon. Het smaakt allemaal zeer prima. Afwas. Webstek (die van mij en van Kunst-Zinnig-Brein). Lezen.
Muziek vandaag: Flags (Patrick Moraz & Bill Bruford), In Tokyo (Patrick Moraz & Bill Bruford), Cure For Pain (Morphine), Yes (Morphine), Heaven And Earth (Yes), Carmelina (Totó la Momposina), Ends (Giancarlo Erra)Zaterdag 8 januari:
Negen uur is het als ik echt wakker ben en opsta. Welja. Vannacht veel buikkrampen gehad, dus af en toe wakker geweest. Maar bij het opstaan zijn alle klachten weg. Koffie. Nog geen uitslag van de test, dus moet ik in ieder geval nog binnen in quarantaine blijven. Meer koffie met De Vrouw. We zeggen De Zoon af voor lunch. Die is eenvoudig. Afwas. Krant. Kwart over twee is er uitslag van de test. Negatief. Dat is een positief bericht. De Vrouw gaat naar het werk en ik ga de weekendboodschappen doen. Door lichte regen wandel ik naar de slager en super. Erna nog naar een andere super. Dan ontspannen. Begin van de avond maak ik in de oven het restant pompoenrisotto met groene asperges van gisteren warm. Dat eet ik op. Afwasje. Afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het zevende plaatje uit de set Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Out In The Sun (Patrick Moraz), Patrick Moraz (Patrick Moraz), Coexistence (Patrick Moraz & Syrinx), Music For Piano And Drums (Patrick Moraz & Bill Bruford), You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 3 (Frank Zappa), het achtste plaatje uit de set Music For Quiet Moments (Robert Fripp)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment