bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

14-01-2022

B-log: 15 t/m 21 januari 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 20:16Vrijdag 21 januari:
Uitstekend geslapen en ik sta fris op. Mijn ronde hardlopen door koude gaat soepel en snel. Zeven uur ben ik aan het werk. Tussendoor koffie. De Vrouw is afwisselend de deur uit en elders in huis aan het werk. We lunchen samen. Afwasje. Ik wandel een kort rondje langs het kanaal. En weer verder. Half vijf vind ik het klaar voor deze week. Krant. Dan maak ik avondeten. Ik bak kastanjechampignons, rode ui en gele regenboogpeen. Dan doe ik daar Thaise soeppasta bij en bouillon en dat laat ik twintig minuten pruttelen. Ondertussen kook ik zwarte noedels en snijd ik bosui, rode en oranje paprika en courgette. De courgette gaat de laatste minuten bij de soep in. Voor De Vrouw heb ik kabeljauwfiletstukken gepocheerd. De rauwe groente staat apart op tafel en doen we pas in de soep als die in het bord zit. We eten alles op. Afwasje en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Great Adventure (Neal Morse), Major Impacts (Steve Morse), Major Impacts 2 (Steve Morse), Storms Over Still Water (Mostly Autumn), The Death Defying Unicorn (Motorpsycho), Eat A Peach (The Almann Brothers Band), You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 3 (Frank Zappa), Orange Synthetic (Cobalt Chapel)Donderdag 20 januari:
Niet heel goed geslapen, maar eenmaal opgestaan ben ik uitstekend. Zeer op tijd weer op de werkplek alwaar het nodige aan werkzaamheden te doen is. Dat doe ik. Tussen de middag wandel ik door veld, bos, zon en sneeuwbui. Welja. Redelijk op tijd ook weer klaar met alle werkzaamheden en dus naar huis. De Vrouw is naar het werk. Even zitten. Dan avondeten maken. Bosui bakken, paprika en courgette erbij, eieren, laten bakken en ten slotte plakken kaas eroverheen. De bedoeling is dat ik het opeet en dat doe ik dan ook. Afwasje van niets. Onze Vader kort bellen; ik ga zaterdagmiddag bij hem langs. Webstek. Krant. Andere dingen lezen.
Muziek vandaag: Orange Synthetic (Cobalt Chapel), Storia, Storia (Mayra Andrade), Live In Brighton 1975 (Can), The Hideous Goblink (Regal Worm)Woensdag 19 januari:
Veel slaap nodig, want ik ben pas om half acht echt wakker en op. Ik loop een ronde hard. Het is druk op straat met woonwerkschoolverkeer en dat maakt dat ik mijn hoofd bij het verkeer moet hebben en niet bij het lopen zelf. Toch gaat het redelijk. Thuis koffie. Dan wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw. Ik loop naar de Kap en haal daar wat tijdschriften met de strip van Robert erin en vervolgens deponeer ik die in de brievenbus van zijn vrouw. Lunch met De Vrouw. Afwasje en ander huishoudelijks. Ik wandel een rondje om het centrum. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi en komkommer. Dan bak ik kastanjechampignons, ui, zoete aardappel, groene currypasta, paprika en boerenkool; daar doe ik een heel klein beetje vocht bij en vervolgens pruttelt het twintig minuten. Ondertussen bak ik kipdijfilet voor De Vrouw, ook in groene currypasta. We eten niet alles op; het restant neemt De Vrouw morgen mee naar het werk. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Similitude Of A Dream (Neal Morse), Topographic Drama (Yes), Mixing Colours (Brian Eno & Roger Eno)Dinsdag 18 januari:
Het is stil, maar niet rustig op de werkplek. Veel te doen, namelijk. Ik doe het. Voorbereiden, uitdenken, overleggen, uitwerken, puzzelen. Tussen de middag wandel ik door bos en mist. Volle dag, veel voor elkaar. Half zes thuis. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw presenteert een plaattaart met witlof, rode ui, appel, geitenkaas en walnoot. Zeer goed. Ernaast een salade. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Live In Brighton 1975 (Can), Dwellers Of The Deep (Wobbler)Maandag 17 januari:
Fit genoeg om weer zeer vroeg op te staan en een ronde hard te lopen. Dat lopen gaat supersoepel en om zeven uur ben ik aan het werk. Vanmorgen van alles en nog wat. Tussendoor koffie met De Vrouw. Later lunch en afwas en om een uur zit ik in een grote middag met de mensen van mijn nieuwe afdeling. Iets met koers uitzetten en nog veel meer. Interessant, veel uitwisselen en bijdragen, maar wel pas om kwart voor vijf klaar. De Vrouw is naar het werk gegaan, dus ik ben alleen. Ik loop snel naar buiten voor een klein rondje en een bezoek aan een super in het centrum. Dan maak ik avondeten. Omdat alle energie op is, is het eenvoudig. Pasta koken, kastanjechampignons bakken met bosui, courgette, minipaprika en postelein, rode pesto en pasta erdoor en parmesan eroverheen. Afwasje. Webstek en lezen.
Muziek vandaag: The Grand Experiment (Special Edition) (The Neal Morse Band), Alive Again (The Neal Morse Band), Navega (Mayra Andrade), The Allman Brothers Band At Fillmore East (The Allman Brothers)Zondag 16 januari:
Op tijd wakker, maar ik blijf in bed tot half negen. Dan op en koffie. Allerlei, waaronder de was. Meer koffie. Krant. Nog meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Was. Stofzuigen. Ik wandel een rondje om het centrum en op de terugweg bezoek ik nog een super. Vier uur is het tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden en dit keer trakteert Sacha op Krokafant met Ståle Storløkken & Ingebrigt Håker Flaten: een gaaf concert. Het is bijna half zes als ik het avondeten ga maken. Ik verwarm de oven voor op 190C, schil chioggiabieten en regenboogpeen, snijd die in plakken en leg die in een braadslede. Daar doe ik dan nog rode ui en kastanjechampignons bij. Dit gaat dik drie kwartier in de oven. Ondertussen vul ik een restant salade van vrijdag aan met bosui en komkommer en tomaat. Als de drie kwartier voorbij zijn, doe ik een afgegoten blik groene linzen bij de groenten in de braadslede en dat gaat nog zeven minuten in de oven. Ten slotte bak ik runderschnitzel voor De Vrouw. We eten er goed van en er blijft nog over voor De Vrouw op het werk morgenavond. Natafelen. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de set Testimony Two – Live In Los Angeles (Neal Morse), Momentum (Neal Morse), Live At The NCH (The Gloaming), de eerste twee plaatjes uit de box 200 Motels (50th Anniversary Deluxe Edition) (Frank Zappa)Zaterdag 15 januari:
Fris als ik mijn ronde ga hardlopen, maar daar heb ik geen last van. Ik maak mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs de slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan naar de Syrische winkel voor brood. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. We staan op het punt om naar Auke en Heidi te gaan, als Heidi belt met het verhaal dat hun kleinkind op bezoek is geweest en een klasgenootje is besmet. Een kwartier later nieuw bericht: de zelftest is negatief, dus het is veilig genoeg om op bezoek te gaan. We beleven genoeglijke uren, waarin we flink bijpraten en veel plezier hebben. Ook is er een maaltijd. Tien uur zijn we thuis en drie kwartier later ga ik naar bed.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes van de set Testimony Two – Live In Los Angeles (Neal Morse)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment