bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

21-01-2022

B-log: 22 t/m 28 januari 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 20:18Vrijdag 28 januari:
Pas om half acht wakker en op. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. Dan stap ik op de fiets en rijd ik langs een paar (kringloop)winkels, op zoek naar een decorstuk voor De verjaardag van Anja. Het lukt, maar ik koop nog niets. Thuis koffie met De Vrouw. Ik loop naar de super in het centrum voor een kleinigheid. Dan lunchen we. Afwasje. Ik fiets weer om het groentepakket op te halen en onderweg naar de beoogde kringloop kom ik die andere kringloop tegen en dáár vind ik een nog beter exemplaar van het decorstuk, goedkoper, steviger en hufterproof. Dat neem ik mee. Thuis lezen en allerlei. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik maak een pompoen schoon en snijd de helft van het vruchtvlees in stukken. Zo ook twee pastinaken. De oven verwarmt ondertussen voor op 190C. Ik doe de groente in een braadslede en rooster ze twintig minuten. Ik heb dan tijd om een salade te maken van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Ook maak ik een mengsel van slagroom, peper, zout en geraspte kaas. Ik maak ook een soort panko van pistache- en walnoten en een kaascracker, die ik fijnhak. Ik giet het mengsel over de groente en bestrooi het met mijn eigengemaakte panko. Dan gaat de slede nog tien minuten de oven in. Ten slotte bak ik een runderschnitzel voor De Vrouw. We eten er heel goed van, want het smaakt uitstekend. Afwas. Lezen. Webstek. Meer lezen.
Muziek vandaag: het tweede plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Frankincense – The Muffin Men Play Zappa (The Muffin Men), MufFinZ (The Muffin Men), The Best Band You Never Heard In Your Life (Frank Zappa), Live At The Apollo (Yes featuring Anderson Rabin & Wakeman), Uma Elmo (Jakob Bro, Arve Henriksen & Jorge Rossy)Donderdag 27 januari:
Mijn ronde hard loop ik soepel en snel. Aan het eind begint het wat te motregenen, maar ik heb er geen last van. Om zeven uur ben ik aan het werk. Er is allerlei geregel, gedoe, geschrijf, geplan, gevergader, gebel, gemail, geapp. De Vrouw gaat om negen uur naar het werk. Tussendoor koffie. Lunch, afwas en een heel kort rondje langs het kanaal. De Vrouw is er weer om vier uur. Een uurtje later ben ik klaar en sluit ik af. Bijpraten. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi en komkommer. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, paprika, courgette en een restje broccoliroos. Daar roer ik chilikruiden en tomatenpuree doorheen en dan een blik rode bonen. Dat laat ik garen en ondertussen bak ik voor De Vrouw reepjes kipfilet. Ik zet alles op tafel, samen met wraps en geraspte parmesan. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), The Muffin Men (The Muffin Men), Play The Music Of Frank Zappa – Say Cheese And Thank You (The Muffin Men), Playing The Music Of Frank Zappa – Mülm (The Muffin Men featuring Ike Willis), Feel The Food – Play Uncle Frank Live (The Muffin Men), het vijfde en zesde plaatje uit de doos 200 Motels (Deluxe Edition) (Frank Zappa)Woensdag 26 januari:
Slapen gaat redelijk goed. Zeven uur wakker en op. Iets meer dan een uur later wandel ik naar de super. Wel koud. Koffie met De Vrouw. Dan naar Gigant voor de theaterles van Wirwar. Van spelen komt het niet; de groep vertelt hoe het de afgelopen zes weken is geweest en de verhalen over eenzaamheid en gemis maken indruk. Half een weer terug. Koffie met De Vrouw; later lunch. De Vrouw gaat naar het werk. Ik wandel een rondje om het centrum. Thuis allerlei. Eind van de middag schuif ik een schaal met een restant van de zuurkoolschotel van gisterenavond in de oven. Die schaal eet ik leeg. Nou nee, ik schuif de inhoud eerst op een bord en daarna eet ik het allemaal op. Afwasje. Dan heb ik belcontact met Ank. Zaterdag 5 februari gaan we naar haar en Bob toe. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Heritage Suite (Rick Wakeman), The Blue Elephant (Matt Berry), Orange Synthetic (Cobalt Chapel), 50 Live (Yes), Lovely Difficult (Mayra Andrade), Neither Use Nor Ornament (Regal Worm)Dinsdag 25 januari:
En opnieuw zeer op tijd op de werkplek. Daar zijn naaste collega’s en dat is fijn om elkaar weer in levenden lijve te spreken en met ze samen te werken. Er is nogal wat werk aan regelen, herschrijven, organiseren. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. Ook in de middag regelen, herschrijven en overleggen en uit eindelijk ga ik tevreden naar huis. Half zes ben ik daar. Deel krant. De Vrouw serveert een ovenschotel van zuurkool, banaan, aardappel en kaas. De Zoon is er om zes uur om mee te helpen opeten. Het lukt niet. Afwas. Dan zien we een deel van de persconferentie waarin onze minister-president met zijn nieuwe knecht aankondigt dat vanaf morgen zo goed als alles weer open kan tot tien uur ’s avonds, weliswaar met wat restricties, maar vooruit we kunnen weer naar restaurant of theater. Restdeel krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Blue Elephant (Matt Berry), Live In Brighton 1975 (Can)Maandag 24 januari:
Op de werkplek ben ik weer zeer op tijd aanwezig. Vanmorgen een schrijfklusje en allerlei overleg. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag veel regel- en uitwerkwerk. Half zes ben ik thuis. De Vrouw serveert een schotel van ui, wortel, tomaat en kikkererwt die erg smakelijk is. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en paprika. Natafelen. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Blue Elephant (Matt Berry), Looking On (Deluxe Edition) (The Move), From Silence To Somewhere (Wobbler)Zondag 23 januari:
Om een of andere reden ben ik om zeven uur al mijn ronde aan het hardlopen. Dat gaat nog fijn ook. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Restje krant. Meer koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Halverwege de middag is er de gebruikelijke zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden. Erna maak ik avondeten. Ik bak kastanjechampignons en rode ui, voeg risottorijst en bouillon toe en laat het een kwartier pruttelen. In de tussentijd maak ik een salade van bosui, komkommer en koolrabi en doe daar het kleine restje van de salade van gisterenmiddag bij. Na de vijftien minuten voeg ik broccoli(roosjes) bij de risotto en dat kookt nog bijna tien minuten door. Ik bak een runderschnitzel voor De Vrouw en rasp parmesan. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Shazam (Deluxe Edition) (The Move), Live At Rockpalast (Steve Hillage), het vierde plaatje uit de doos 200 Motels (Deluxe Edition) (Frank Zappa), Studio 105 (Mayra Andrade), Brothers And Sisters (The Allman Brothers Band)Zaterdag 22 januari:
Het is zeven uur en ik sta op. Koffie. Ik maak mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Ik wandel naar nog een super en Syrische winkel in het centrum. Nog meer koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwas. Ik fiets naar Onze Vader en bezoek hem. Hij is opgewekt en zit ouderwets vol verhalen en dat is heel mooi. Vijf uur thuis. Ik maak avondeten. Ik leg aardappelparten in een braadslede en schuif die in de oven. Dan maak ik een grote salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat; voor ernaast rooster ik pijnboom- en pompoenpitten en pistachenoten. Ook maak ik een kleine fruitsalade van aardbeien. Voor De Vrouw bak ik een steak d’Avignon. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Move (Deluxe Edition) (The Move), Fly From Here – Return Trip (Yes), Something Else By The Move … Plus (The Move), het derde plaatje uit de doos 200 Motels (Deluxe Edition) (Frank Zappa)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment