bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

28-01-2022

B-log: 29 januari t/m 4 februari 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 20:31Vrijdag 4 februari:
En weer aardig geslapen en goed op. Mijn ronde hardlopen gaat weer zeer vlot en om zeven uur ben ik aan het werk. Er ligt een fikse klus om teksten te plaatsen op het interne net (met allerlei links erin) en daar ben ik een groot deel van de dag mee bezig. Tussendoor koffie met De Vrouw, alsmede lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een klein rondje en bezoek een paar winkels. Om half vijf is het werk klaar. Krant. Vervolgens maak ik avondeten.
Muziek vandaag: het zesde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Smiles Like A Shark (Mulu), Tooth (Mumpbeak), Do Nothing Till You Hear From Me (The Mute Gods), Tardigrades Will Inherit The Earth (The Mute Gods), Yes Remixes (The Verge), Welcome To The Planet (Big Big Train), The Zealot Gene (Jethro Tull), Make A Jazz Noise Here (Frank Zappa), Eberhard (Lyle Mays)Donderdag 3 februari:
Goed geslapen en vroeg op de werkplek. Daar van alles aan geregel en overleg en uitwerken, plus een boel gesprek en netwerk. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. In de middag verder met regelen en uitwerken en ik ben thuis om half zes. Even zitten, dan maak ik avondeten. Ik warm het restant pastaschotel van gisteren op en eet daarbij het restant salade van gisteren. Afwasje. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Pinups (David Bowie), Welcome To The Planet (Big Big Train), The Zealot Gene (Jethro Tull)Woensdag 2 februari:
Op tijd wakker en op. Kwart over zes. Mijn ronde hardlopen gaat erg soepel en snel. Ook op tijd loop ik naar de super. Thuis koffie. Dan wandel ik naar Gigant voor de repetitie van Theater Wirwar. Vruchtbare ochtend; we spelen twee scènes goed in. Twaalf uur thuis. Koffie met De Vrouw. Lunch met De Vrouw. Afwas zonder De Vrouw. Huishoudelijks. Dan allerlei voor Wirwar op social media. Na drie uur wandel ik nog een rondje door de zon en langs het kanaal. Krant. Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, peer en walnoot. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, paprika en courgette. Ik roer er tomatenblokjes doorheen en maak er een fikse saus van. Ondertussen kook ik linzenpasta. Ook bak ik blokjes kippendijfilet voor De Vrouw. Aan het eind roer ik de pasta en een restant crème fraîche door de groentesaus. We eten er goed van en er blijft ook voldoende over voor morgen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Let’s Drink Some Tea (The Muffin Men), Powdered Water – European Tour April 2011 (The Muffin Men), Protegid (Carmen Souza), The Zealot Gene (Jethro Tull), Jazz Sabbath (Jazz Sabbath), A Handful Of Memories (Adam Wakeman)Dinsdag 1 februari:
Weer zeer op tijd naar de werkplek. Daar is veel werk aan overleg en geregel en geplan en georganiseer. Het lukt allemaal. Tussen de middag wandel ik door bos en regen. Half zes thuis. Krant. De Zoon is er even na zes uur. De Vrouw serveert een linzensoep en een flammkuchen met ui en brie. Zeer smakelijk allemaal. Afwas. De Vrouw gaat even de deur uit. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Zealot Gene (Jethro Tull), The Royal Affair Tour – Live From Las Vegas (Yes), Tascam Tapes (DeWolff)Maandag 31 januari:
Het regent. Als ik ga hardlopen lijkt het mee te vallen, maar met wind tegen is het meer dan een miezerbui. Lopen gaat erg soepel en ik ben terug voor ik het weet. Zeven uur ben ik aan het werk. Tussendoor koffie, al dan niet met De Vrouw. Die is af en toe even de deur uit. Ik werk fijn door en heb al vroeg alle dingen gedaan die ik per se moest doen. Dan kan ik me daarna buigen over wat achterstalliger werkzaamheden. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Buiten regent het me te hard voor een ommetje en dus ga ik in alle rust verder werken. De Vrouw gaat naar het werk. Ik ben om half vijf klaar. Krant. Dan maak ik avondeten. Dat is niet bepaald moeilijk. Ik zet de oven aan en verwarm de schaal waarin een restant van de schotel van vrijdag en van die van gisteren zit, overdekt met extra kaas. Afwasje. Ik zie een muziekdvd. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het vierde en vijfde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), When Worlds Collide – The Music Of Frank Zappa (The Muffin Men & Ensemble 10:10), Live In The Kitchen Of Love (The Muffin Men), Looks Like Noodles To Me (The Muffin Men), Just Another Band From L4 (The Muffin Men), Manga (Mayra Andrade), Flowerman – Rare Blooms From The Syn 1965-69 (The Syn), Sylva (Snarky Puppy & Metropole Orkest), de dvd die mee kwam met de set Alive Again (The Neal Morse Band)Zondag 30 januari:
Pas om kwart voor acht wakker en op. Koffie. Restje krant. Meer koffie met De Vrouw. Huishoudelijks en allerlei. Nog meer koffie. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwasje. Stofzuig. Ik wandel een uitgebreide ronde langs het kanaal, door parken en om het centrum. Vier uur is er de gebruikelijke zondagmiddagluistersessie. Erna maak ik avondeten. Eerst snijd ik pompoen en schil ik aardappelen en die kook ik. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, koolrabi en kerstomaat. Ook was en snijd ik andijvie. Ik bak oesterzwammen en maak er een jus bij. De pompoen en aardappelen giet ik af en stamp ik tot een grove puree. Ik roer er de rauwe andijvie doorheen en laat die wat slinken. Ten slotte bak ik steak d’Avignon voor De Vrouw. We eten er goed van en er blijft voldoende over voor morgen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de doos Music For Installations (Brian Eno), Live @ The Cavern (The Muffin Men), Baker’s Dozen (The Muffin Men), The Unreasonable Silence (Cosmograf), The Universe Also Collapses (Gong), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)Zaterdag 29 januari:
Ik word pas om zeven uur wakker. De Vrouw is al op. Zij gaat een half uur later naar het werk. Ik loop een ronde hard en die gaat redelijk. Thuis nog koffie. Anderhalf uur later dan ‘normaal’ maak ik mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs de slager en super. Erna nog even naar de Syrische winkel voor brood. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Afval. Ik wandel langs het kanaal naar een super en haal daar de laatste kleinigheid. Thuis krant. De Vrouw is er om half vijf. Bijpraten. Een uur later lopen we naar een restaurant aan de andere kant van het centrum. Daar eet ik mooie vegetarische gerechten. Negen uur thuis. Webstek. Slapen.
Muziek vandaag: God Shaves The Queen (The Muffin Men), Kamikazi ! (The Muffin Men), More Songs From The Campfire (The Muffin Men), La Revancha Del Tango (Gotan Project), Orange Synthetic (Cobalt Chapel)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment