bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

04-02-2022

B-log: 5 t/m 11 februari 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 20:03Vrijdag 11 februari:
Pas om zeven uur wakker en nog goed geslapen ook. Koffie. Bijpraten met De Vrouw. Meer koffie. Halverwege de ochtend loop ik even naar een klerenwinkel hier vlakbij en koop een zwik nieuwe sweatshirts. Vervolgens ga ik een uurtje aan het werk; even kijken of er urgente mail is nu mijn leidinggevende ziek thuis zit. Het valt allemaal mee en om twaalf uur sluit ik ook weer af. Meer koffie. Dan lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. Dan loop ik naar de schoenwinkel om mijn gerepareerde schoenen op te halen, maar bedenk me dat ik mijn bonnetje niet bij me heb. Niet erg; ik was toch van plan om ook een supermarkt te bezoeken en dus doe ik dat. Thuis pak ik mijn bonnetje en vervolgens loop ik weer naar de schoenmaker. Mijn schoenen zijn van schitterende nieuwe zolen voorzien. Wat een avonturen toch weer. Thuis krant. Iets na vijven maak ik dan avondeten. Ik leg bloemkoolroosjes in een soort marinade van koriander, komijn, pepervlokken, suiker en olie en die leg ik in een braadslede. Daar gaan repen paprika, gehalveerde kerstomaten en partjes rode ui bij en een dik kwartier op 190C in de oven. Ondertussen maak ik een dressing van gember, geelwortel, kokosbloesemsiroop, tahin en limoensap. Een fikse hand sultanarozijnen gaat bij de dressing in. Na het kwartier schep ik de groente in de braadslede om en nu gaat hij nog eens tien minuten in de oven. Ik schil een mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Na de tien minuten gaat een blik (afgegoten) linzen bij de groene in de braadslede en dit gaat nog zeven minuten de oven in. In die zeven minuten bak ik een kogelbiefstuk voor De Vrouw. Ten slotte schep ik de mango door de groenten en besprenkel ik het geheel met de dressing. Het resultaat is een salade van bloemkool, rode ui, paprika, kerstomaat en linzen uit de oven met rozijnen en mango en een dressing van geelwortel, gember, tahin en limoensap. Zo. En het smaakt nog voortreffelijk ook. De fikse braadslede gaat leeg. Onthouden, deze! Afwas. Ik heb telefoon over de voortgang van Kunst-Zinnig-Brein; binnenkort een keer met de vrijwilligers om de tafel om plannen voor de toekomst te maken. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Shutov Assembly (Brian Eno), The Randy Newman Songbook Vol. 1 (Randy Newman), Bayou Moon (Tom Newman), The Thoughts Of Emerlist Davjack (The Nice), Ars Longa Vita Brevis (The Nice), Nice (The Nice), You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 4 (Frank Zappa), Welcome To The Planet (Big Big Train)Donderdag 10 februari:
Redelijk geslapen en zeer op tijd op. Mijn ronde hardlopen lukt zowaar en pas in de tweede helft merk ik dat het regent. Om zeven uur ben ik weer aan het werk. Het is een gekkenhuis met telefoontjes en mailtjes rondom urgente zaken (manager is deze en volgende week ziek, vandaar), maar tussendoor weet ik ook nog mijn geplande ‘gewone’ werkzaamheden te doen. Tussendoor koffie en tussen de middag lunch met De Vrouw. Afwas. Ik loop een heel klein rondje buiten het centrum. En weer verder. Overleg, uitwerken, nog meer telefoon, enzovoorts. Half vijf is het klaar. Krant. De Vrouw gaat om half zeven de deur uit. Ik maak avondeten voor mijzelf. Kastanjechampignons, bosui en courgette bakken, ei eroverheen, laten stollen en ten slotte bedekken met kaas en nog even garen. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Neroli (Brian Eno), de vier plaatjes uit de doos Guilty: 30 Years Of Randy Newman (Randy Newman), Wanita (Rokia Traoré), The Heart Of Saturday Night (Tom Waits), Cloud About Mercury (David Torn)Woensdag 9 februari:
Bij vlagen geslapen. Kwart voor zeven op. Koffie. Ik wandel naar de super. En weer terug. Koffie. Dan naar Gigant voor de mooie repetitie van Theater Wirwar. Half een thuis. Koffie met De Vrouw. En lunch. Afwas. Ik ga zowaar aan het werk. Manager ziek, collega ook afwezig en er mag iets gedaan. Twee uurtjes. Dan krant. Ik maak avondeten. Ik schil bieten, snijd ze in plakken en leg ze in een braadslede. Shiitake erbij en ui, rozemarijn en olie eroverheen en in de oven. Na twintig minuten gaan er parten sweet dumpling pompoen bij, plus gehalveerde kerstomaten. Ook de oven in: een schaaltje met gehaktbal voor De Vrouw. Nog vijfentwintig minuten duurt het. Op tafel nog de salade van gisteren en dan eten we alles op. Natafelen. Afwas. Ik ben Onze Vader. Hij is zondag jarig en we willen graag op bezoek, maar hij weet niet precies hoe veel mensen er nog meer komen, dus we spreken af dat als het te vol dreigt te gaan worden, dan belt hij ons af. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Small Craft On A Milk Sea (Brian Eno with Jon Hopkins & Leo Abrahams), Karma (NDV), Nearly God (Nearly God), The Diary Of Robert Reverie (Needlepoint), Land Of Dreams (Randy Newman), The Blue Elephant (Matt Berry), Live In Brighton 1975 (Can), The Keith Emerson Trio (The Keith Emerson Trio)Dinsdag 8 februari:
En wederom vroeg naar de werkplek. Onderweg heel even een moment van angst, maar die vlaag is snel weg. En dat terwijl ik juist zeer opgewekt ben opgestaan. Op de werkplek weer veel geregel en ander werk. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Later in de middag nog veel overleg en na vertraging van de bus ben ik om zes uur thuis. De Zoon is er niet veel later. De Vrouw serveert een puree van bloemkool en knolselderij, met ernaast uien en paddestoelen in kerrie, plus een enorme salade. We eten er goed van. Natafelen met De Zoon. Dan afwas, webstek en lezen.
Muziek vandaag: Closing Time (Tom Waits), Tales From Yesterday (allerlei)Maandag 7 februari:
Ik ben weer op tijd op de werkplek. Nogal wat urgente zaken plots, gezien allerlei ziekmeldingen. Vervelend, maar geen probleem. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Het werk gaat gewoon verder in de middag en om half zes ben ik thuis. Krant. Dan maak ik avondeten. Er is nog ergens gekookte kikkererwtenpasta. Eerst bak ik paddenstoelen, bosui, paprika en courgette, daar roer ik die gekookte pasta doorheen en ten slotte nog een fikse lepel rode pesto. Dat smaakt. Afwasje. Afval. Webstek.
Muziek vandaag: The Hideous Goblink (Regal Worm), Frank Zappa’s Hot Licks (And Funny Smells) (NDR Big Band & Colin Towns)Zondag 6 februari:
Veel regen als ik om kwart over zes opsta. Drie kwartier later ga ik mijn ronde hardlopen en is het droog. Niet lang. Af en toe een klein buitje; het valt mee. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks, rest krant. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Halverwege de middag fietsen we (deels door stromende regen) naar de kleine verjaardag van De Neef. Het is er een lawaaiige boel, maar we redden het tot iets voor zes uur. Op de terugweg is het gelukkig droog. Ik maak avondeten. Eerst schuif ik een braadslede met aardappel en pompoen de oven in. Dan kook ik stronken witlof. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, koolrabi, kerstomaat en olijf. De gekookte witlof leg ik in een ovenschaal en bedek ik met kaas. Vervolgens schuif ik de schaal bij de braadslede in de oven. Ten slotte bak ik runderschnitzel voor De Vrouw. We eten er goed van en er blijft voldoende over dat De Vrouw morgen kan meenemen naar werk. Natafelen. Afwas. Webstek.
Muziek vandaag: The Drop (Brian Eno), Pinups (David Bowie), The Zealot Gene (Jethro Tull), Have A Bun (Nasal Retentitive Orchestra), Over The Years (Graham Nash), Mouneïssa (Rokia Traoré), Fish Out Of Water (Chris Squire)Zaterdag 5 februari:
Op tijd wakker en op (zeven uur). Ik maak mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan nog snel naar de Syrische winkel om brood te kopen. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. We pakken een trein naar Deventer om kwart over twee, dan een bus naar Zutphen, maar zijn om exact drie uur bij Ank en Bob. Wat dan volgt, is een hoogst aangename middag en avond met bijpraten, thee, water, salade, quiche Lorraine en ijs. Even na negen uur lopen we terug naar de bushalte en om kwart over tien zijn we weer thuis. Nog geen half uur later ga ik slapen.
Muziek vandaag: Reflections (Brian Eno), Atheists And Believers (The Mute Gods), Folkesange (Myrkur), The Zealot Gene (Jethro Tull), Welcome To The Planet (Big Big Train)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment