bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

12-02-2022

B-log: 12 t/m 18 februari 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 12:14Vrijdag 18 februari:
En weer slaap ik diep als de wekker me wekt. Mijn ronde hardlopen gaat redelijk soepel en om zeven uur ben ik al aan het werk. Veel uitwerkwerk, geplan en geregel. De Vrouw is even de deur uit. Koffie en meer koffie. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik loop naar buiten voor een rondje langs het kanaal, maar stortregen en storm barst los, dus wordt het een heel klein blokje om. Thuis nog verder werker en om half vijf vind ik het mooi geweest. Krant. Dan maak ik avondeten. Eerst kook ik aardappelen in de schil. Ondertussen maak ik een salade van eikenbladsla, bosui, komkommer, kerstomaat en aardbei. Ook maak ik een pakketje met vis voor De Vrouw en dat zet ik in de oven. Ik snijd witlof in reepjes. Als de aardappels gaar zijn, giet ik ze af en stoemp ik ze samen met wat room tot een smeuïge puree. Daar roer ik de witlof en walnoten doorheen. Peper, zout, peterselie en olie en aan tafel. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Buiten giert de wind om het huis. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: More Music For Films (Brian Eno), Wonderful World (Nine Horses), Money For All (Nine Horses), Hesitation Marks (Nine Inch Nails), Nevermind (Nirvana), MTV Unplugged In New York (Nirvana), Omsk (Nits), You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 5 (Frank Zappa), For The Music (Blackfield)Donderdag 17 februari:
Goed geslapen; de wekker haalt me van ver weg. Een kwartier later is alles in orde. Vanmorgen weer vroeg naar de werkplek. Daar een volle dag met overleg, regelen, organiseren en honderdduizend andere dingen. Tussen de middag (laat) wandel ik door veld, bos, wind en wat zon. In de middag nog meer veel en om half zes thuis. Kranten van gisteren en vandaag. De Vrouw serveert een schotel van groenten met ei plus een salade met van alles, waaronder aardbei en bes. Natafelen. Afwas. Ik bel Onze Vader en spreek af dat we hem zaterdag aan het eind van de middag ophalen om uit eten te gaan. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Small Change (Tom Waits), The Blue Elephant (Matt Berry)Woensdag 16 februari:
Evengoed geslapen. Het regent nogal als ik vanmorgen ga hardlopen en dat is pas vervelend als ik ook fikse tegenwind heb. Toch loop ik alleraardigst. Vervolgens wandel ik naar de super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Theater Wirwar. Er is een kleine groep spelers aanwezig en we improviseren de les vol. Half een weer terug. Koffie met De Vrouw. En lunch. De Vrouw gaat naar het werk. Ik maak mail naar Duitschland, naar zowel de verhuurder van een nieuw huis als naar die van het oude huis. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik kook spaghetti. Ondertussen was ik eikenbladsla, snijd ik kastanjechampignons en bosui. Dan bak ik de champignons en de bosui, doe daar de eikenbladsla bij en als dat geslonken is, roer ik er de spaghetti en wat kruidenroomkaas erdoorheen. Smakelijk. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Het derde plaatje uit de set The Real … Harry Nilsson – The Ultimate Harry Nilsson Collection (Harry Nilsson), Snow Borne Sorrow (Nine Horses), Yesterday And Today – A 50th Anniversary Tribute To Yes (allerlei), Halim (Natacha Atlas), Pinups (David Bowie)Dinsdag 15 februari:
Zeer op tijd op de werkplek. Daar is het een volle dag. Overleg, uitwerken, voorbereiden, regelen, enzovoorts. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. In de middag verder met regelen en overleg en uiteindelijk kan ik met een collega mee terug rijden tot Beekbergen en daar stap ik in een bus en ik ben zodoende vroeg thuis, vijf uur om precies te zijn. Krant. De Zoon is er even na zes uur. De Vrouw serveert wraps met gebakken groenten als vulling en er is kaas en we eten alles op. Afwas. Tijdens de persconferentie vertelt de knecht van de minister-president dat binnenkort veel mogelijk wordt en dat is goed nieuws. Webstek. Lezen. Als ik naar bed ga, overvalt me een hevige vlaag van paniek en angst.
Muziek vandaag: de rest van het eerste en het gehele tweede plaatje uit de set The Real… Harry Nilsson – The Ultimate Collection (Harry Nilsson)Maandag 14 februari:
Hardlopen gaat prima vanmorgen. Er staat fikse wind, maar het is niet heel koud. Om zeven uur ben ik aan het werk. Een volle dag vandaag met overleggen vanmorgen en veel onverwacht spul omdat onze manager deze week nog ziek is. Tussendoor koffie. Tegen half twee lunch met De Vrouw. Afwas. Ik wandel een rondje om het centrum. Nog steeds fikse wind, maar wel zonnig. Thuis nog twee uurtjes werken en dan is het half vijf en klaar. Krant. Ik maak avondeten. Eerst bak ik kastanjechampignons, ui en wortel, daar doe ik risottorijst en vervolgens bouillon bij (de groenekoolbouillon van vrijdagavond). Dit laat ik bijna een half uur pruttelen tot de bouillon is opgenomen. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, kerstomaat, blauwe bes en aardbei. Ten slotte bak ik voor De Vrouw een steak d’Avignon. We eten alles op. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Pearl (Brian Eno with Harold Budd & Daniel Lanois), Vivacitas – Live At Glasgow 2002 (Keith Emerson with The Nice), Diaspora (Natacha Atlas), Nighthawks At The Diner (Tom Waits), Live At The Fillmore East December 1969 (The Nice), een stukje van het eerste plaatje uit de set The Real … Harry Nilsson – The Ultimate Collection (Harry Nilsson)Zondag 13 februari: Onze Vader 88 jaar
Van harte, Vader! We zijn om kwart over zeven wakker, maar staan pas anderhalf uur later op. Koffie met De Vrouw. Lezen en allerlei. Meer koffie met De Vrouw. Lezen en allerlei. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Dan fietsen we gedrieën naar Onze Vader. De Zus, Zwager en Neef zijn er ook en niet veel later twee oud-achterburen eveneens. We nemen Onze Vader binnenkort mee uit eten en dan hebben we beter gelegenheid om bij te praten. Na vijf uur fietsen we weer terug. Even zitten en dan wandelen we getweeën naar een Italiaans restaurant in het centrum. Daar eten we pizza en een nagerecht. Acht uur thuis. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Thursday Afternoon (Brian Eno), The Gloaming 3 (The Gloaming), Wrong Way Up (Brian Eno & John Cale), Driver’s Eyes (Ian McDonald), America – The BBC Sessions (The Nice)Zaterdag 12 februari:
Kwart over zes ga ik uit bed. Mijn ronde hardlopen gaat erg soepel. Ik moet ook wel doorrennen, want het vriest en het is koud. Thuis tref ik De Vrouw nog even; die gaat naar het werk. Begin van de ochtend maak ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs slager en super. Koffie. Dan een rondje langs chocolaterie en Syrische winkel voor brood. Meer koffie. Ondertussen huishoudelijks (was). De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Ik wandel een rondje langs het kanaal en bezoek een supermarkt voor de laatste dingen. Krant. De Vrouw is om half vijf thuis. Bijpraten. Dan maak ik avondeten. Ik schuif een braadslede met aardappelfrieten de oven in. Ook kook ik kwarten groene kool in bouillon. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat, blauwe bes en aardbei. De gekookte koolkwarten leg ik in een ovenschaal, bestrijk ik met een mengsel van tomatenpuree, olie, peper en zout en bestrooi ik met parmesan. De schaal gaat ook in de oven. Ten slotte bak ik voor De Vrouw een steak d’Avignon. We eten alles op. Afwas. Krant nog verder. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Five Bridges (The Nice), Elegy (The Nice), Autumn ’67 – Spring ’68 (The Nice), de drie plaatjes uit de doos The Immediate Years (The Nice), Wonderous – A Tribute To Yes (allerlei), Rejoice! I’m Dead! (Gong)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment