bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

19-02-2022

B-log: 19 t/m 25 februari 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 15:56Vrijdag 25 februari:
Ik ben om kwart voor zeven wakker en sta op. De Vrouw is al naar het werk. Koffie. Huishoudelijks. Koffie. Ik loop naar een super in het centrum voor een kleinigheid. Thuis log ik even in op het werk en ik doe twee uurtjes lang iets extra’s. Koffie. Dan lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. Krant. De Vrouw is er iets na half vier weer. Bijpraten. Lezen. De Vrouw gaat om kwart over zes de deur uit. Ik maak avondeten voor mijzelf: spaghetti koken, dan champignons bakken, bosui erbij, veel fijngesneden postelein. Vervolgens de spaghetti en een fikse schep kruidenroomkaas. Dit eet ik op. Er is nog een klein restant salade van gisteren. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: My Life In The Bush Of Ghosts (Brian Eno & David Byrne), Hotel Europa – Live Recordings 1990-2014 (Nits), Knot (Nits), Spacelines (Nodens Ictus), Jabberwocky (Clive Nolan & Oliver Wakeman), The Hound Of The Baskervilles (Clive Nolan & Oliver Wakeman), Tonight’s The Night, het derde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), You Can’t Do That On Stage Anymore Vol. 6 (Frank Zappa)Donderdag 24 februari:
Oorlog in Europa. Rusland is Oekraïne binnengevallen. De wereld is weer wat minder mooi. Het is redelijk zacht buiten als ik mijn ronde ga hardlopen. Dat hardlopen gaat heel aardig, overigens. Om zeven uur ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. En weer verder. Meer koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat dan de deur uit. Ik lunch. Dan wandel ik een rondje om het centrum. Nog weer verder aan het werk. Even contact met de leidinggevende, die nog maar weinig kan werken. We spreken weer wat acties af en ik heb weer van alles te doen. Half vijf is het klaar. Krant. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat en blauwe bes. Dan bak ik ui, paprika, knoflook en courgette en daar roer ik risottorijst en vervolgens bouillon doorheen. Dat pruttelt vijfentwintig minuten. Ondertussen vul ik twee grote portabello’s met bosui en kruidenkaas en walnoten en die schuif ik halverwege de kooktijd de oven in. Ten slotte bak ik linzenbietenburgers. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Ambient 2: The Plateaux Of Mirror (Brian Eno & Harold Budd), Ting (Nits), Soap Bubble Box (cd single) (Nits), 1974 (Nits), Strawberry Wood (Nits), Malpensa (Nits), Tuscaloosa, het tweede plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Blue Valentine (Tom Waits), I See You (Gong)Woensdag 23 februari:
Goed geslapen. Kwart voor zeven op. Koffie. Ik wandel door de zon naar de super. Thuis koffie. Dan naar de repetitie van Wirwar. Opnieuw veel zieken, maar nu werken we in groepjes aan nieuwe scènes en het resultaat is zeer goed. Mooi om te zien en om aan bij te dragen. Als ik thuis kom, gaat De Vrouw naar het werk. Koffie. Dan eet ik een paar boterhammen met kaas en sla. Lunch, dus. Afwasje. Ik wandel een rondje door de zon langs het kanaal. Thuis allerlei. Aan het eind van de middag maak ik avondeten. Ik maak een groentebouillon en daarin kook ik shiitake en blokjes courgette. Ondertussen snijd ik bosui en paprika. Ik laat zwarte noedels de laatste vier minuten in de bouillon meekoken. Ik doe de bosui en paprika in een bord en giet daar de soep overheen. Sambal erdoorheen roeren en klaar. Afwasje. Webstek. Krant. Verder lezen. Om kwart over negen is De Vrouw terug van het werk. Bijpraten. Dan slapen.
Muziek vandaag: Ambient 4: On Land (Brian Eno), Ting (Nits), Les Nuits (Nits), Doing The Dishes (Nits), Home Before Dark (cd single) (Nits), Giant Normal Dwarf (cd single) (Nits), Radio Shoes (cd single) (Nits), Ayeshteni (Natacha Atlas), Clock Unwound (Gentle Knife), Everybody’s Alone, het eerste plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Eberhard (Lyle Mays)Dinsdag 24 februari:
Wederom op tijd naar de werkplek. Ook weer van alles te regelen en te doen. Tussen de middag wandel ik door bos. Eind van de middag rijd ik met oud-collega mee naar een eethuis iets verderop. Daar neem ik samen met mijn collega afscheid van de managers voor wie we de afgelopen jaren veel werk hebben gedaan. We drinken iets en later eten we een hap. Na afloop rijd ik mee naar Apeldoorn en het laatste kwartiertje loop ik naar huis. Daar ben ik om negen uur. Bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: geenMaandag 21 februari:
Vroeg op de werkplek. Daar van alles te doen. Ik doe dan ook van alles. Tussen de middag regent het stort en dus blijf ik binnen en werk ik rustig door. Rond een uur of twee rijd ik met een collega mee naar een buitenlocatie waar we met het hele team een informeel uurtje beleven. Een andere collega zet me na afloop weer bij het station af en om zes uur ben ik thuis. De Vrouw is aan het werk. Ik maak avondeten: eerst spaghetti koken, dan shiitake, bosui, en een restje bindsla bakken en dan een restant schorseneren en kaassaus en ten slotte de spaghetti erdoorheen roeren. Er is ook een restant salade van gisteren. Dit eet ik allemaal op. Afwasje. Webstek.
Muziek vandaag: Giant Normal Dwarf (Nits), Foreign Affairs (Tom Waits), There Is No Love (David Sylvian, Rhodri Davis & Mark Wastell)Zondag 20 februari:
Ik slaap aanvankelijk niet heel goed, bij vlagen, af en toe wakker, maar na half vier gaat het heel goed en uiteindelijk ben ik pas om zeven uur wakker. Het regent nog altijd ferm, maar mijn ronde hardlopen gaat redelijk goed. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Rest krant. Dan help ik De Vrouw met de eindopdracht van haar studie. Meer koffie met De Vrouw. Ik bereid de lunch voor en kook vast schorseneren voor het avondeten. De Zoon is er pas om een uur voor lunch. Afwas. Ik wandel een rondje door de regen langs het kanaal. Vervolgens maak ik mijn klusje voor De Vrouw af. Vier uur is er weer de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden. Erna maak ik avondeten. Ik schuif een braadslede vol aardappelen de oven in. Dan maak ik een salade van bosui, eikenbladsla, koolrabi, komkommer en gele kerstomaat. Dan maak ik een kaassaus en daar laat ik langzaam de schorseneren in warmen. Ten slotte bak ik lamsfilet voor De Vrouw. We eten er goed van en er blijft ook voldoende over voor De Vrouw voor morgen als ze moet werken. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Urk (Nits), Giant Normal Dwarf (Nits), Gentle Knife (Gentle Knife), Gedida (Natacha Atlas), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)Zaterdag 19 februari:
Redelijk geslapen en om kwart voor zeven op. Koffie. Anderhalf uur later wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Ik loop weer naar buiten om brood te halen bij de Syrische winkel en vis op de markt. Meer koffie. De Zoon is er na half een voor lunch. Afwas. Ik wandel een rondje om het centrum. Krant. Kwart voor vijf haalt De Zoon ons op. We rijden naar het huis van Onze Vader en brengen hem terug naar het centrum. Daar wandelen we naar een Italiaans restaurant. We praten bij en eten een hap. Voor mij salade met gorgonzola, ravioli gevuld met spinazie en mozarella, plus tiramisu. Het is een uitstekend maal en Onze Vader beleeft een mooie avond. We brengen hem ook weer terug naar huis en even na negen uur zijn we zelf ook weer thuis. Webstek.
Muziek vandaag: Apollo – Atmospheres & Soundtracks (Brian Eno with Daniel Lanois & Roger Eno), Henk/Kilo (Nits), Adieu, Sweet Bahnhof (Nits), In The Dutch Mountains (Nits), Aman Iman: Water Is Life (Tinariwen), Blackfield V (Blackfield)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment