bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

25-02-2022

B-log: 26 februari t/m 4 maart 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 20:07Vrijdag 4 maart:
Allemensen, wat gaat die ronde hardlopen soepel, vanmorgen. Hij is voorbij voor ik er erg in heb. Zeven uur ben ik aan het werk. In alle rust werk ik allerlei zaken weg. Tussendoor koffie met De Vrouw. Tussendoor nog meer koffie met De Vrouw. We lunchen. Afwasje. Nog iets verder werken. Om kwart voor drie stop ik; ik wandel naar Gigant in het centrum en daar ontmoet ik Willem en Aad. Reinier kan er helaas niet bij zijn, maar liever een bom in een Rus dan een Reinier op mijn terras. Het terras is gesloten, dus gedrieën lopen we naar een andere gelegenheid. Daar vergaderen we preventief voor De verjaardag van Anja. We maken de laatste concrete afspraken en praten natuurlijk goed bij. Half zes gaan we weer uit elkander. Thuis maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi en komkommer. Dan bak ik ui, paprika, courgette, knoflook en peper. Daar roer ik tomatenpuree doorheen, chilipoeder, cayennepeper, paprikapoeder en een blik rode bonen. Oh, het wordt chili. Voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Discreet Music (Brian Eno), Love And Endings (No-Man), Love You To Bits (No-Man), Sol29 (Nosound), Lightdark (Nosound), Playground Psychotics (Frank Zappa)Donderdag 3 maart:
Op de werkplek arriveer ik vroeg, zoals gebruikelijk. Er is van alles te doen en dat doe ik. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. In de middag ook weer van alles te doen en dat doe ik. Half zes thuis. De Vrouw is naar het werk. Ik maak avondeten voor mijzelf (pasta met groenten en groene pesto). Afwas. Krant. Webstek.
Muziek vandaag: An Hour Before It’s Dark (Marillion), By Royal Decree (The Flower Kings)Woensdag 2 maart:
Kwart voor zes wakker en op. De ronde hardlopen gaat uitstekend. Erna loop ik naar de super en tegen half tien is het weer tijd voor Theater Wirwar. Opnieuw daar een bijzondere repetitie: voor het eerst sinds tijden zijn we helemaal compleet, we oefenen oudere én nieuwe scènes en langzaam maar zeker worden de contouren voor de nieuwe voorstelling duidelijker. Om twaalf uur ben ik thuis. De Vrouw gaat de deur uit; ik lunch en loop dan ook weer naar buiten. ik heb een trein van 13.00 uur naar Deventer en daar een bus. Iets na half twee ben ik in Epse in het mooie en mooi gelegen huis van Annette. Niet veel later zijn de andere vrijwilligers van Kunst-Zinnig-Brein er ook, inclusief Ank. We bespreken hoe het verder kan gaan, wat daarvoor nodig is en wie welke acties gaat uitvoeren. Ik merk nieuwe energie en enthousiasme. Zeer mooi. Ik krijg een lift tot Twello en daar stap ik op de trein terug. Vijf uur thuis. Een uurtje later maak ik avondeten voor mijzelf: ik vul een drietal portabello’s met bosui, courgette en paprika, bestrooi ze met kaas en zet ze in de oven. Een kwartier later eet ik het allemaal op. Dan komt De Vrouw thuis. Bijpraten. Krant. Afwas. Lezen.
Muziek vandaag: Christina Branco Sings Slauerhoff (Christina Branco), Before And After Science (Brian Eno), Homegrown, het zesde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Departure Tapes (Giancarlo Erra), Nocturne (Irmin Schmidt)Dinsdag 1 maart:
Redelijk geslapen weer. Daarom opgewekt opstaan. Ik ben op tijd op de werkplek en daar doe ik werk. Er is ook allerlei overleg en georganiseer. Tussen de middag wandel ik door bos. Ook in de middag overleg, georganiseer en werk. Half zes thuis. De Vrouw is naar het werk. Even zitten. Dan maak ik avondeten. Ik bak rode ui, paprika en courgette, breek daarboven eieren en die laat ik stollen om ze ten slotte te bedekken met kaas. Eenvoudig en smakelijk. Afwas. Webstek. Krant. De Vrouw is eind van de avond terug. Bijpraten. Dan slapen.
Muziek vandaag: Wherever There Is Light (EP) (No-Man), Mirage (Camel), Silhouettes (Klaus Schulze)Maandag 28 februari:
Zeer koud, vanmorgen vroeg. Daarom gaat mijn ronde hardlopen snel en soepel. Om zeven uur ben ik aan het werk. Er is weer van alles en veel van dat alles doe ik. Tussendoor koffie, al dan niet met De Vrouw. Lunch doe ik alleen. Erna is er overleg en daarna wandel ik naar Gigant voor een overleg met de werkgroep van Wirwar. Er is allerlei inbreng en we maken plannen voor de nabije en verdere toekomst. Mooi, zeer mooi. Om vijf uur ben ik thuis en maak ik avondeten. Eerst schil ik rode bieten en die leg ik samen met partjes rode ui in een braadslede, die de gedurende veertig minuten de oven in gaat. In een tweede schaal liggen kipvleugels voor De Vrouw. Dan maak ik een salade van ui, koolrabi, komkommer, ananas en blauwe bes. Ik snijd witlof en peer, doe die bij de groente in de braadslede en meng alles met walnoot en honing. Dan gaat de braadslede nog eens vijftien minuten in de oven. We eten er goed van, want het smaakt uitstekend, maar er blijft voldoende over voor De Vrouw om mee te nemen naar het werk morgen. Afwas en afval. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Ambient 1: Music For Airports (Brian Eno), Returning Jesus (No-Man), Together We’re Stranger (No-Man), Schoolyard Ghosts (No-Man), Heartattack And Vine (Tom Waits), Ends (Giancarlo Erra)Zondag 27 februari:
We zijn pas laat uit bed, even voor negenen. Koffie. Restant krant. Meer koffie met De Vrouw. Lezen en huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. De Vrouw gaat naar het werk; ik wandel een rondje door de zon langs het kanaal en om het centrum. Eind van de middag is er de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden. Erna maak ik avondeten. Ik bak rode ui en paprika en daar roer ik een zak veldsla, een restant gekookte spliterwtenpasta (van gisteren) en groene pesto doorheen. Ook is er nog een klein restant van de salade van gisteren. Afwas. Webstek. Mail. Lezen. De Russische despoot dreigt met kernwapens. Is de wereld nog wel leuk?
Muziek vandaag: Music For Films (Brian Eno), Heaven Taste (No-Man), Wild Opera (incl Dry Cleaning Ray EP) (No-Man), ((Speak)) (No-Man), Walk On, het vijfde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), de dvd die mee kwam met 1974 (Nits), Ana Hina (Natacha Atlas & The Mazeeka Ensemble), Nayda! (Bab L’Bluz)Zaterdag 26 februari:
Het is koud, vanmorgen vroeg. Volgens mij vriest het nog flink. Dat maakt dat mijn ronde hardlopen snel en redelijk soepel gaat. Ik ben vroeg onderweg voor mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs de slager en super. Inmiddels schijnt de zon volop en in die zon is het bijzonder aangenaam. Koffie met De Vrouw. Ik wandel nog naar de Syrische winkel voor mandarijnen en brood. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er iets na half een voor lunch. Afwas. Ik wandel een rondje langs het kanaal door de zon. Dan doe ik nog de allerlaatste dingen aan het eindwerkstuk voor de studie van De Vrouw. Ze heeft het klaar en stuurt het in. Met een beetje mazzel einde studie. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, ananas en blauwe bes. Dan kook ik spliterwtenpasta. Ondertussen doe ik het snijdwerk. Ik bak champignons, rode ui en courgette en roer daar gesneden radijsblad en postelein, de pasta en veel kruidenroomkaas doorheen. Ten slotte bak ik runderschnitzel voor De Vrouw. We eten er goed van en er blijft nog iets over wat De Vrouw morgen kan meenemen naar werk. Afwas. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Lovesighs – An Entertainment (No-Man), Loveblows & Lovecries – A Confession (No-Man), Only Baby (cd-single) (No-Man), Flowermouth (No-Man), Flowermix (No-Man), Roxy, het vierde plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Camel (Camel), Welcome To The Planet (Big Big Train)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment