bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

12-03-2022

B-log: 12 t/m 18 maart 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 20:33Vrijdag 18 maart:
Van harte, Willem. Mijn ronde hardlopen gaat redelijk soepel. Het koude vriesweer zal meehelpen. Iets na zeven uur ben ik aan het werk. Het is een kalme dag vandaag, heel veel ligt er niet, maar ik verveel me ook niet. Negen uur koffie met De Vrouw. Die gaat even de deur uit. Contact met de leidinggevende. Die is de afgelopen weken helemaal uit de lucht geweest wegens ziekte; het ziet ernaar uit dat ze volgende week weer wat oppakt. Eind van de ochtend meer koffie met De Vrouw. Zij is bij de huisarts geweest en die adviseert om te laten testen. De Vrouw heeft de testafspraak morgenochtend vroeg. Als de uitslag positief is, vallen alle plannen voor dit weekend in het water. We wachten het af. En lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum en onderweg werp ik een wenskaart bij Willem in de brievenbus. Nog even verder werken. Half vijf is het klaar. Krant. Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, tomaat en aardbei. Dan kook ik zoete aardappelen en ui. Ondertussen rooster ik amandelen. De bataten stamp ik tot een puree. Ik roer er pepervlokken, citroensap, veldsla, feta en geroosterde amandelen. Voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel. De stoemp smaakt uitzonderlijk goed en gaat helemaal op. Afwas en afval. Ik bel Onze Vader. Het gaat goed en z’n gangetje. Mooi. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het vijfde en zesde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Budapest Concert (Keith Jarrett), An Hour Before It’s Dark (Marillion), Swordfishtrombones (Tom Waits), The Yellow Shark (Frank Zappa), A Live Record (Camel), Troika (D’Virgilio, Morse & Jennings)Donderdag 17 maart:
Rustige dag op de werkplek. Kalm kan ik veel werkzaamheden doen en achterstallige boel opruimen. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. En zon. Nog wel friskes. In de middag weer van alles en om half zes thuis. De Vrouw serveert spaghetti met groenten en kaas, plus het restant van de salade van gisteren. We eten alles op. Afwas. Webstek. Mail. Pijn in mijn vingers.
Muziek vandaag: Troika (D’Virgilio, Morse & Jennings), Pulsing Signals (Gong)Woensdag 16 maart:
Weer fiks fris vanmorgen. Half zeven loop ik mijn ronde hard. Het gaat weer beter dan de vorige keer, maar ik moet nog wel een korte wandelpauze houden. Erna wandel ik naar de super. Nu schijnt de zon, maar het blijft kil. Koffie met De Vrouw. Half tien loop ik naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Daar is ook Anne, de man die een project rondom onderzoek naar een documentaire (‘leer ons een documentaire maken’) gaat leiden. We laten hem wat scènes zien en ondertussen is het gewoon een repetitie. Veel loopt al erg soepel. Na afloop overleggen we met de ondersteuner van Gigant over de zakelijke kant. Als het klaar is, kijken Aad en ik naar het licht in theaterzaal De Walvis. We gaan ons zondagmiddag helemaal zelf voorzien, dus dan is een beetje kennis van de techniek wel handig. Het gaat lukken. Net na een uur ben ik thuis. Koffie en lunch met De Vrouw. Afwasje. We wandelen naar het gemeentehuis en brengen onze stem uit voor de gemeenteraadsverkiezingen. Natuurlijk stem ik voor natuur, groen, milieu, duurzaamheid. Erna stap ik op de fiets en rijd ik naar twee winkels even buiten het centrum. Thuis wat online werk voor Wirwar. Na vijf uur begin ik aan het avondeten. Het wordt de schitterende salade an bloemkool, paprika, rode ui en kerstomaat met linzen, rozijnen en mango en een dressing van geelwortel, gember, knoflook en tahin uit de oven. Niet veel werk, maar wel wat puzzelen om alles op het juiste moment toe te voegen. Tussendoor maak ik ook nog een salade ernaast van bosui, veldsla, appel en aardbei en voor De Vrouw maak ik een pakketje kabeljauwfilet uit de oven. We eten niet alles op, van de grote salade blijft er nog een portie voor morgen over. Afwas. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Op Afbetaling (Theo Nijland), Ritual (Nytt Land), By Royal Decree (The Flower Kings), Fatou (Fatoumata Diawara)Dinsdag 15 maart:
Volle ochtend op de werkplek. (Hevige maar korte angstaanval in de bus.) Overleg, overleg, uitwerken, acties uitvoeren. Ook nog even telefonisch contact met Ank over Kunst-Zinnig-Brein. Tussen de middag wandel ik door bos. In de middag verder met uitwerken en acties uitvoeren. Veel te doen. Half zes thuis. Krant. De Zoon is er iets voor half zeven en De Vrouw serveert een ovenschotel van ei met groente, plus een mooie salade van ui, komkommer, tomaat en limabonen. Afwas. Webstek.
Muziek vandaag: het zesde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus), Rain Dances (Camel), The Blue Elephant (Matt Berry)Maandag 14 maart:
Nogal lastig gaat mijn ronde hardlopen, maar dat is niet vreemd na een keer of drie overslaan. Gelukkig is het zacht buiten. Iets na zeven uur ben ik aan het werk en al snel heb ik alle achterstalligheden ingehaald. Halverwege de ochtend allerlei overleg. Dan koffie en lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een klein rondje buiten het centrum en ga dan nog verder werken. Half vijf is het klaar. Krant. Dan maak ik avondeten. Er is een restant stoemp van gisterenavond. Dat vul ik aan met doperwten en ik doe het in een ovenschaal om op te warmen. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat. Ook bak ik oesterzwammen met rode ui in kerrie. De ovenschotel bestrooi ik met een boel geraspte kaas en gaat nog tien minuten de oven in. In die tijd bak ik ten slotte een runderschnitzel voor De Vrouw. Dit keer eten we alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), het derde, vierde en vijfde plaatje uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recording s 1970-1975 (Nucleus), One From The Heart (Tom Waits & Crystal Gayle), Pulsing Signals (Gong)Zondag 13 maart:
Kwart over zeven wakker en op. Koffie. Krant verder. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Foto’s bewerken. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje door de zon langs het kanaal en om het centrum. Vier uur is er weer de gebruikelijke zondagmiddagluistersessie. Holdsworth! Daarna maak ik avondeten. Eerst kook ik aardappel, knolselderij en zoete bataat. Ondertussen vul ik het kleine restant van de salade van gisteren aan met bosui, koolrabi en komkommer. Ik bak oesterzwammen en roer daar een restje tomatenpuree doorheen. De gekookte groente giet ik af en kookvocht roer ik door de paddenstoelen. Ik hak een fikse zak postelein groef en die stamp ik door de aardappelen tot een mooie grove stoemp. Ten slotte bak ik een runderschnitzel voor De Vrouw. Alles smaakt uitstekend en we eten het meeste op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Another Pond (Not Drowning, Waving), The Waking Hour (Dalis Car), de eerste twee plaatjes uit de doos Torrid Zone – The Vertigo Recordings 1970-1975 (Nucleus & Ian Carr), O Primeiro Canto (Dulce Pointes)Zaterdag 12 maart: van Den Haag naar Apeldoorn
We zijn om half acht wakker en anderhalf uur later zitten we aan het ontbijt. Nog weer een uur later pakken we de koffer in en melden we ons af bij de hotelreceptie. We hebben een trein van iets voor elf, moeten een tweetal keren overstappen en zijn om een uur weer thuis. Koffer uitpakken, wasmachine aan. Ik fiets een rondje, haal het groentepakket op, bezoek de super, de schoenmaker (veter geknapt vanmiddag) en de slager. De rest van de middag lees ik de kranten van de afgelopen dagen. Aan het eind van de middag maak ik avondeten. Op het menu de groene kool met tomatensaus uit de oven, ovenfrites en een salade van bosui, koolrabi, komkommer en blauwe bes. Voor De Vrouw is er een runderschnitzel. We eten zo goed als alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Ahead Of Their Time (Frank Zappa), Moonmadness (Camel)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment