bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

26-03-2022

B-log: 26 maart t/m 1 april 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 20:23Vrijdag 1 april:
Geen grap. Ik loop mijn ronde hard door de sneeuw. Het is koud en er staat een snijdende wind. Vandaar dat het zo snel gaat. Iets na zevenen ben ik aan het werk. De Vrouw gaat even de deur uit. Koffie. Later meer koffie met De Vrouw. En lunch. Dan even werkoverleg met de leidinggevende. Vervolgens afwasje en een klein rondje buiten. En weer verder. Half vijf is het klaar. Krant. De Vrouw serveert een stoemp van aardappel, ui, paprika, paddenstoel en andijvie. Erbij een salade van radiccio, bladsla, peer, druif en blauwe kaas. Zeer smakelijk. Van de stoemp blijft voldoende over voor een tweede maaltijd. Afwas. Ik lees het vermakelijke verhalenboek van Brusselmans uit en begin in The Storyteller (Dave Grohl), die ik van een collega mocht lenen. De eerste hoofdstukken zijn bijzonder aardig. Webstek. Verder lezen.
Muziek vandaag: Opeth/Enslaved (Opeth & Enslaved), Oppy Music Vol. I: Purple Crayon (Chris Opperman), Concepts Of Non-Linear Time (Chris Opperman), Beyond The Foggy Highway – Live 2002-2004 (Chris Opperman), Bone Machine (Tom Waits), Strictly Commercial (Frank Zappa), de eerste twee plaatjes uit de doos Bass Communion (Bass Communion), Warp (Jon Balke)Donderdag 31 maart:
Sneeuw. De bus staat in de file, daardoor later op de werkplek. Er is van alles te doen. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en sneeuwstorm, daarna werk ik verder. Op de terugweg vertraging, waarschijnlijk door sneeuwstorm. Ik mis de aansluiting op het centraal station, de bus erna komt gewoon helemaal niet en die van later die wel komt doet er langer over. Half zeven thuis. De Vrouw is naar het werk. Ik maak avondeten: spaghetti koken, kastanjechampignons bakken, bosui erbij, courgette, waterkers, dan de spaghetti en geitenkaas er doorheen roeren. Opeten. Afwassen. Webstek. Krant en verder lezen in Problemen die er geen zijn (Herman Brusselmans).
Muziek vandaag: Café Sevdah (Mostar Sevdah Reunion), Inviolate (Steve Vai)Woensdag 30 maart:
Half zes wakker en op. Het is opnieuw goed koud buiten en mijn ronde hardlopen gaat daarom snel en soepel. Erna wandel ik naar de super. Thuis koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Theater Wirwar. Aad is helaas ziek en ik neem de les over. Omdat we over zes weken een optreden hebben met vooral scènes uit de oudere voorstelling, spelen we veel van die scènes door om het automatisme weer naar boven te halen en om te kijken of de nieuwere spelers er ook rollen in kunnen krijgen. Het verloopt allemaal zeer voorspoedig en na afloop klinken bemoedigende reacties. Thuis koffie met De Vrouw en lunch. Afwas. De Vrouw gaat de deur uit. Ik handel mail af. Erna wandel ik een klein rondje buiten het centrum. Krant. De Vrouw is weer terug en we praten even bij. Tegen zes uur vertrekt ze weer voor een etentje buiten de deur. Ik maak zelf avondeten: eerst bak ik kastanjechampignons en courgette en daar doe ik dan een restant van de stoofpot van gisteren doorheen. Eenvoudig, toch lekker, zeker met kaas. Zéker met kaas. Afwasje. Webstek.
Muziek vandaag: Heritage (Opeth), Inviolate (Steve Vai), Pale Communion (Opeth), Sorceress (Opeth), Jacob’s Ladder (Brad Mehldau), Juno To Jupiter (Vangelis)Dinsdag 29 maart:
Wederom donker, mistig en koud als ik naar de werkplek ga. Op die werkplek is het een stuk lichter en ik doe er weer van alles. Tussen de middag wandel ik door bos. Daarna nog verder. Halverwege de middag beeldbelcontact met Ank. We maken weer samen ideeën die we de rest gaan voorleggen. En nog weer verder met werk. Half zes thuis. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw is druk met avondeten maken. Ze serveert een stoofschotel van groenten in tomatensaus met aardappel. Smakelijk. Afwas. Webstek. Lezen. Ik lees het boek Vaderland (Fernando Aramburu) uit; het heeft even wat voeten in de aarde gehad voordat ik er in zat, maar na een tijdje las het aardig. Nu verder met tijdschriften die al weken liggen.
Muziek vandaag: Jacob’s Ladder (Brad Mehldau), A Handful Of Memories (Adam Wakeman)Maandag 28 maart:
Donker, mistig en koud. Ondanks dat gaat mijn ronde hardlopen lekker soepel. Om zeven uur ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat de deur uit. Ik werk verder: organiseren, regelen, overleg. Meer koffie. Dan lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. En verder: organiseren, regelen, overleg. Half vijf is het klaar. Krant. Ik maak avondeten. Eerst de oven voorverwarmen op 190C. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en framboos. Dan pak ik een grote braadslede en daarin doe ik kastanjechampignons, ui, paprika en courgette met wat rozemarijn en olijfolie. Dat gaat vijfendertig minuten de oven in. Halverwege schep ik de boel om. Aan het eind bak ik een runderschnitzel voor De Vrouw. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Budapest Concert (Keith Jarrett), Music By Frank Zappa (Omnibus Wind Ensemble), The Green Chinese Table (Seigen Ono), Deliverance & Damnation (Opeth), The Legends Of Life (Mostar Sevdah Reunion and Ljiljana Buttler), Odeon Budokan, het tiende plaatje uit de doos Archives Vol. II (1972-1976) (Neil Young), Big Time (Tom Waits), Troika (D’Virgilio, Morse & Jennings)Zondag 27 maart:
Kwart voor acht wakker. Ik heb gisterenavond de klokken al vooruit gezet. Zomertijd. Koffie. Restje krant. Koffie met De Vrouw. Lezen op de galerij in de zon. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Was. Stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Meer lezen op de galerij. Dan is er zondagmiddagluistersessie en De Vrouw staat haar beurt af aan mij (voor Monomyth). Inmiddels zien we het programma van het Zappanale-festival van de zomer; aanvankelijk viel het me tegen, maar bij nadere bestudering zitten er gave dingen tussen. (Fido! Co! Colosseum! Keneally!) Na vijf uur maak ik avondeten. Ik halveer een flessenpompoen en schep de pitten eruit, dan maak ik ruitvormige inkepingen in het vruchtvlees, besprenkel de binnenzijde met olie, leg de twee helften in een braadslede en zet hem een kwartier in de oven (190C). Ik maak een salade van bosui, koolrabi, komkommer en rucola. Ook snijd ik prei. Naast de pompoen leg ik prei en kerstomaten in de braadslede en die gaat nog eens twintig minuten de oven in. Ik maak een dressing van olie en granaatappelsiroop. In een kom meng ik de gare prei en tomaten met een blik linzen en de granaatappeldressing. Daarmee vul ik de pompoen en die gaat nog eens tien minuten de oven in. Voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel. Ik bestrooi de pompoen met pijnboompitten en peper en we eten alles op! Toe is er aardbeien- en stracciatella-ijs met frambozen. Afwas en afval. Webstek. De foto’s van De verjaardag van Anja zijn er! Ernst heeft zijn best gedaan en er zitten prachtige platen tussen.
Muziek vandaag: Siwan – Nahnou Houm (Jon Balke), The Killing Fields – Original Film Soundtrack (Mike Oldfield), Return To Ommadawan (Mike Oldfield), Pendulum (Morgan O’Kane), By Royal Decree (The Flower Kings)Zaterdag 26 maart:
Ik slaap tot half zeven. Dan sta ik op. Ik loop een ronde hard. Een ongebruikelijke route, vanmorgen. Gisteren heb ik vergeten het groentepakket op te halen, dus ik loop via een omweg en neem dan het pakket mee. Thuis nog terug in bed. Een uur later dan op andere zaterdagen wandel ik naar de slager en super. Het is al mooi weer, warm zelfs. Koffie met De Vrouw op de galerij. Ik loop naar een kaasboer, super en Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er rond half een voor lunch. Afwas. De Vrouw gaat naar het werk; ik wandel een rondje langs het kanaal en om het centrum. Ook bezoek ik nog de super voor wat vergeten dingen. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik vul twee portebello’s met bosui en courgette en feta, leg ze in een ovenschaal en eromheen leg ik paprika en courgette. Ik zet alles dik twintig minuten in de voorverwarmde oven (190C) en dan eet ik alles op. Zeer smakelijk, ja. Afwasje. Webstek. Rest krant. Lezen.
Muziek vandaag: Discovery (Mike Oldfield), Live Ritual (Nytt Land), Live Sliedrecht 2013 (Monomyth), I Can See Your House From Here (Camel)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment