bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

01-04-2022

B-log: 2 t/m 8 april 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:15Vrijdag 8 april:
Slapen gaat goed. Ik ben pas om kwart voor zeven wakker en op. De Vrouw gaat even de deur uit. Ik loop naar de apotheek en haal de oordruppels die de ontsteking in mijn linkeroor hopelijk weer tegengaan. Erna koffie met De Vrouw. Dan gaat De Vrouw voor de rest van de dag opnieuw de deur uit. Allerlei. Koffie. Ik wandel naar een super en haal een kleinigheid. Lunch. Afwasje. Dan wandel ik een rondje en haal het groentepakket op. Krant. Tegen vijf uur ga ik avondeten voorbereiden. Eerst verwarm ik de oven op 190C en maak ik een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en kerstomaat. Dan snijd ik bataat en pastinaak en die doe ik in een pan. Ook was ik andijvie en die snijd ik in repen. Een deel van de andijvie bak ik met kerrie. Ik doe eryngii in een ovenschaal. De Vrouw is terug om kwart voor zeven. Ik kook de bataat en pastinaak, schil ondertussen een appel, stamp de bataat en pastinaak tot een puree en roer er de andijvie en de appel door. Ten slotte bak ik een hamburger voor De Vrouw. We eten bijna alles op. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Munich 2016 (Keith Jarrett), Unsung Prophets & Dead Messiahs (Orphaned Land), Ozzmosis (Ozzy Osbourne), Scream (Ozzy Osbourne), The Early Years (Tom Waits), Clean American Version (Frank Zappa), Crystal Machine (Tim Blake), Amazonia (Jean-Michel Jarre)Donderdag 7 april:
Niet koud, maar wel lichte regen en fikse tegenwind als ik vanmorgen mijn ronde hardloop. Om zeven uur ben ik aan het werk en regent het stort buiten. Niet binnen, dus. Hectische dag vandaag. Veel overleg. De Vrouw is ook de deur uit en om half een vertrekt ze naar het werk. Ik lunch, was het beetje af en werk dan verder. Kwart over vier is het klaar. Ik loop door de regen naar de mondhygiëniste voor een korte behandeling. Langs het kanaal terug. Daar maak ik avondeten. Ik leg kastanjechampignons en repen paprika en courgette in een ovenschaal, besprenkel die met rozemarijn en olijfolie en zet het een half uur in de oven (190C). Parmesan eroverheen en ik eet het op. Afwasje. Webstek. Krant. De Vrouw is er weer om half tien. Bijpraten en dan slapen.
Muziek vandaag: Construct III (Bass Communion), Komrad (Orgel Vreten), The Never Ending Way Of ORwarriOR (Orphaned Land), All Is One (Orphaned Land), Paléo Festival Nyon 2017 (Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp), Miss Perfumado (Cesaria Évora), Uma Elmo (Jakob Bro, Arve Henriksen & Jorge Rossy)Woensdag 6 april:
Half zeven wakker en op. Beter geslapen. Linkeroor is nog altijd slecht, maar het gaat. Ik loop naar de super. Thuis nog een keer koffie. Dan naar Gigant voor de repetitie van Theater Wirwar. We oefenen scènes uit de vorige voorstelling nog eens goed in; over vijf weken speelt de groep voor het eerst sinds dik twee jaar weer op het podium. Thuis koffie. De Vrouw is even de deur uit. Lunch. Iets voor twee is er een adviseur van onze Apeldoornse energieleverancier; hij bekijkt of we de ketel goed hebben ingeregeld en of er werkzaamheden gedaan kunnen voor een optimaal en zuiniger gebruik. Binnenkort komt hij met een prijsopgaaf. De Vrouw is op tijd terug om er veel van mee te krijgen. Buiten regent het. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en rozijn. Ik heb nog een of ander gefermenteerde vleesvervanger en die bak ik met ui, paprika, courgette en tomaat tot een mooie saus. Ondertussen kook ik spaghetti en die roer ik uiteindelijk door de saus. We eten alles op. Natafelen. Afwas. Ik bel Onze Vader. Het gaat nog altijd heel goed met hem en we spreken af dat ik hem zaterdagmiddag opzoek. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Cenotaph (Bass Communion), Rotorotor (Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp), The Old Road (Martin Orford), het zesde plaatje uit de doos John Cage – Complete Piano Music (Steffen Schleiermacher), High Above The Subterranean Club 2000 (Gong), Sleepwalking (Mariana Semkina)Dinsdag 5 april:
Niet zo heel goed geslapen, maar opstaan is geen probleem. Opnieuw op tijd op de werkplek. Daar weer van alles en nog wat te doen en dat doe ik. Tussen de middag wandel ik door veld en bos en lichte regen. Om half zes ben ik weer thuis. Krant. De Zoon is er om zes uur en De Vrouw serveert een uitstekende nasi met veel groenten erin. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Thing That Everything Else Is About (Orchestre Tout Puissant Marcel Duchamp), Nude (Camel)Maandag 4 april:
Mijn linkeroor zit weer vol en dicht als ik opsta. Als dat maar niet weer een ontsteking is. Ik ben op tijd op de werkplek. Daar verricht ik werkzaamheden en tussen de middag wandel ik door bos en lichte regen. Zes uur thuis. De Vrouw is naar het werk. Ik maak avondeten. Eerst verwarm ik de oven voor op 190C, snijd ik paprika en courgette in repen en die leg ik twintig minuten in een schaal in de oven. Ondertussen vul ik twee portabello’s met bosui en kaas. Na de oventijd leg ik de paddestoelen twaalf minuten bij de groente in de oven. In korte tijd eet ik alles op, want lekker. Afwasje. Webstek. Krant. Lezen.
Muziek vandaag: Strange Cargo III (William Orbit), Cruel Destino (Titina), The Black Rider (Tom Waits)Zondag 3 april:
Wakker en op om kwart over zes. Nog steeds goed koud buiten, maar de wind is niet meer zo fel en mijn ronde hardlopen gaat redelijk soepel. Thuis terug in bed. Koffie met De Vrouw. Lezen. Zo lees ik The Storyteller (Dave Grohl) uit. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Stofzuig. Ik wandel een ronde langs het kanaal en door het park. In de middag is er weer de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Slayer). Erna maak ik avondeten. Beetje kliekendag: ik zet een ovenschaal met het restant andijviestoemp van vrijdag in de oven en vul een klein restant van de salade van gisteren aan met komkommer en bosui. Voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel. We eten alles op. Afwas en afval. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Discourses (Jon Balke), Black & White 30 (Roy Orbison), Strange Cargo (William Orbit), Inviolate (Steve Vai), Jacob’s Ladder (Brad Mehldau), Strange Cargo 2 (William Orbit)Zaterdag 2 april:
Ik ben pas om zeven uur wakker. Na de koffie maak ik mijn gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs de slager en super. Koffie met De Vrouw. Krant. Ik wandel naar een Syrische winkel en haal brood. Meer koffie met De Vrouw. Meer krant. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje langs het kanaal en op de terugweg bezoek ik nog een super voor de laatste dingen. Lezen. Ik maak avondeten: eerst leg ik aardappelen in een braadslede en zet die in de oven (190C). Dan maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, appel en kerstomaat. Na twintig minuten oventijd schuif ik de aardappelen op een helft in de braadslede en ernaast leg ik pastinaak, paarse regenboogpeen en venkel. Die groente besprenkel ik met olie en kokosbloesemsuiker en dat gaat nog eens dertig minuten de oven in. Ondertussen bak ik voor De Vrouw een runderschnitzel. We eten bijna alles op. Natafelen. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het derde plaatje uit de doos Bass Communion (Bass Communion), The Lionheart (Chris Opperman), Chamber Music From Hell (Chris Opperman), Metallic Spheres (The Orb featuring David Gilmour), Abolition Of The Royal Familia (The Orb), het vierde plaatje uit de doos Bass Communion (Bass Communion)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment