bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

08-04-2022

B-log: 9 t/m 15 april 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 10:14Vrijdag 15 april:
Beter geslapen, oorsuizingen zijn minder en mijn ronde hardlopen gaat ook beter. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Er liggen een paar zaken en die handel ik af. Voor de rest is het redelijk rustig. De Vrouw gaat eind van de ochtend de deur uit. Ik lunch, was af en wandel een rondje langs het kanaal en een super. Nog wat verder doen en om vier uur is het mooi. Mail rondom De verjaardag van Anja. Krant. Dan ga ik avondeten maken. Eerst verwarm ik de oven voor op 190C. Ondertussen kook ik vier kwarten Chinese kool zeven minuten in bouillon. Ik leg repen puntpaprika in een braadslede en die zet ik een kwartier in de oven. Voor De Vrouw maak ik een vispakketje: een kabeljauwfilet met dille, peper en zout in aluminiumfolie. In een kom meng ik een restant rode pesto met tomatenpuree, olie, peper en zout. De kwarten Chinese kool leg ik bij de paprika in de braadslede en ik besmeer de kool met het tomatenpestomengsel en bestrooi het met parmesan. Dit gaat weer tien minuten de oven in. Ondertussen vul ik twee portabello’s met bosui en kaas. De gevulde portabello’s leg ik naast de kool. De braadslede en het vispakket gaan nog weer eens twaalf minuten de oven in. De Vrouw komt thuis. Ik zet alles op tafel, inclusief een restant salade van gisteren. We eten alles op. Het smaakt namelijk nogal goed. Dat u het weet. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het tweede plaatje uit de set There Is Nothing & Live Ethereal Cereal (Ozric Tentacles), The Bits Between The Bits & Sliding Gliding Worlds (Ozric Tentacles), Pungent Effulgent (Ozric Tentacles), Erpland (Ozric Tentacles), The Early Years (Tom Waits), Strangeitude (Ozric Tentacles), de rest van het vierde, het volledige vijfde en de eerste helft van het zesde plaatje (het vierde concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa)Donderdag 14 april:
Opnieuw gierende pieptoon. Niet zo heel goed geslapen. Volle dag vandaag. Op tijd op de werkplek. Daar allerlei. Tussen de middag wandel ik door veld en bos. En druk verder in de middag. Ik ben vandaag in Arnhem omdat ik vanavond aanwezig zou zijn bij een ontmoetingsavond, maar mijn hulp blijkt bij nader inzien niet nodig. Door een speling van het lot ben ik om half zes thuis. Krant. Dan maken we avondeten. Ik eet een restant chili van gisteren en de helft van een fikse (kant-en-klare) maaltijdsalade. Afwas. Webstek. Ik lees Het warmtefort van Marieke Lucas Rijneveld, het boekenweekessay en hetgeen ik een schoonboekske vind.
Muziek vandaag: de rest van het derde en een deel van het vierde plaatje (het derde concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa), Departure Tapes (Giancarlo Erra)Woensdag 13 april:
Ik ben om kwart voor zes wakker en schrik. Verslapen!? Eenmaal uit bed bedenk ik dat ik helemaal niet om deze tijd op hoef te zijn. Een uur later sta ik wel op en ga ik een ronde hardlopen. Dat lukt niet goed; ik moet meerdere korte wandelpauzes houden. Erg? Nee. Koffie met De Vrouw. Iets voor half tien loop ik naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Ik ga met een speler de voordracht van een gedicht inoefenen en dat gaat goed/mooi. Na afloop wandel ik door naar de super. Thuis koffie met De Vrouw op de galerij, want het is best aangenaam buiten. Lunch. Kwart over twee loop ik naar een bushalte en daar pak ik een bus (goh) naar Epe. Met Joep spreek ik met de begeleider van de dagbesteding over hoe het in Joeps schilderlessen gaat. Het gaat uitstekend, ook nu Joep sinds kort vader is; hij leert nog steeds en blijkt in staat om zijn eigen vaste structuren (innerlijke drang om lessen zo perfect mogelijk voor te bereiden) los te laten. Mooi om te zien. Half zes ben ik thuis. Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en groene asperges. Dan bak ik kastanjechampignons, ui, prei, paprika, knoflook en aubergine en daar roer ik chilipoeder, tomatenpuree en rode bonen doorheen. Barst, ik had ook nog een bos raapstelen; nou ja, die zijn voor een andere keer. We eten (bijna) alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Stationary Traveller (Camel), het tweede en een deel van het derde plaatje (het tweede concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa)Dinsdag 12 april:
De start van wat hectische dagen op rij. Ik ben weer op tijd op de werkplek, alwaar de plek vol werk ligt. Veel van dat werk handel ik af. Tussen de middag wandel ik door bos. En verder. Zes uur thuis. Krant. De Zoon is er even later ook. De Vrouw serveert de prima bamisoep. Afwas. Dan loop ik naar het gesloten terras van Gigant voor een preventieve vergadering voor De verjaardag van Anja. Omdat het terras toch open is, gaan we binnen zitten. Het programma voor De verjaardag van Anja van 22 mei is zo goed als rond. Ook nieuwe data voor september en november zijn klaar om Gigant voor te leggen. Daarnaast is het gewoon een mooie bijeenkomst vanavond. Half tien sluiten we af en niet veel later ben ik thuis. Heel even zitten en bijpraten en nog voor half elf lig ik in bed. Met gierende oorsuizingen.
Muziek vandaag: geenMaandag 11 april:
Van harte gefeliciteerd, broeder Geert. Ik heb een volle dag op de werkplek. Ontmoeting, overleg, meer ontmoeting, meer overleg, gedoe, geregel en meer gedoe en meer geregel. Kwart voor vier loop ik weg en onderweg in het centrum van Arnhem haal ik mijn bestelde cd-doos plús een zoveelste vinylversie van Fillmore East, June 1971 (Frank Zappa). Half zes thuis. De Vrouw is naar het werk. Ik maak avondeten. Eerst kook ik tagliatelle. Ondertussen snijd ik groente. Dan bak ik kastanjechampignons, bosui en raapstelen. Daar roer ik rode pesto en de tagliatelle doorheen. Ik eet alles op. Afwasje. Webstek. Krant. Lezen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de doos The Mothers, June 1971 (Frank Zappa), het eerste plaatje uit de set There Is Nothing & Live Ethereal Cereal (Ozric Tentacles)Zondag 10 april:
Nog goed geslapen ook. Toch om kwart voor zeven wakker en op. Koffie. Lezen. Meer koffie met De Vrouw. Meer lezen. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door het park. Lezen. Eind van de middag is er de gebruikelijke zondagmiddagluistersessie (Steely Dan). Ik maak avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en radijs. Dan kastanjechampignons bakken, ui en wortel erbij, dan risottorijst en bouillon. Dit zachtjes laten pruttelen. Ondertussen bak ik een runderschnitzel voor De Vrouw (voor morgen) én een steak d’Avignon (voor nu). We eten er flink van; het restant wortelrisotto is voor De Vrouw (voor morgen). Toe is er ijs en aardbei. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Mantelpiece (Ossicles), Music For Wastelands (Ossicles), The Grand Pecking Order (Oysterhead), Tantric Obstacles & Erpsongs (Ozric Tentacles)Zaterdag 9 april:
Kwart over zeven loop ik mijn ronde hard. Dat gaat nog redelijk soepel ook. Thuis nog terug in bed. Dan wandel ik mijn gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Vervolgens loop ik naar de Syrische winkel voor brood en op de terugweg bezoek ik – in het kader van de boekenweek – de nieuwe boekenwinkel in de straat. Oogst. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Ik stap op de fiets en rijd naar Onze Vader. Even is hij nog in de moppermodus, maar al snel heeft hij weer veel te vertellen en te lachen. Minder leuk: mijn nicht Trudie is drie dagen geleden overleden. Ze leed al jaren aan een chronische ziekte en de laatste tijd was ze woonachtig in een verpleeghuis. Half vijf rijd ik terug naar huis. Daar maak ik avondeten. Ik doe aardappelpartjes in een braadslede en zet die in de oven (190C). Een klein restant salade van gisteren vul ik aan met bosui, koolrabi en komkommer. Ik vul portabello’s met bosui en kaas en zet die bij de aardappelen in de braadslede. Ten slotte bak ik voor De Vrouw een steak d’Avignon. We eten zo’n beetje alles op. Afwas. Krant. Webstek. Meer krant.
Muziek vandaag: Woyaya (Osibisa), Tim Blake’s New Jerusalem (Tim Blake), The Single Factor (Camel)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment