bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

15-04-2022

B-log: 16 t/m 22 april 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:14Vrijdag 22 april:
Iets voor zeven uur ben ik dan wakker. Ik loop een ronde hard en dat gaat niet soepel, maar het lukt goed. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. We stappen op de fiets en rijden naar een stadsdeel waar grote winkels staan waar we mogelijk nieuwe campingstoelen voor op de galerij kunnen kopen. Niet. Dan rijden we naar een tuinmeubelenzaak aan het kanaal en daar vinden we wat fraais. Binnen twee weken geleverd en bezorgd. Aha. Mooi. Thuis lunchen we. Afwasje. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket op. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en aardbei. Dan kook ik tagliatelle. Ondertussen snijd ik groente. Ik bak kastanjechampignons, ui, een restje bindsla, paprika, courgette, raapstelen en tomaten en roer daar uiteindelijk de pasta doorheen. We eten er goed van. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Floating Seeds Remixed (Ozric Tentacles), Hold On (cd single) (Tom Waits), Waterfall Cities (Ozric Tentacles), de rest van het zevende en het gehele achtste plaatje (het zesde concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa)Donderdag 21 april:
Ik ben weer vroeg op de werkplek. Een half uur later komt er een spoedklus binnen en daar ben ik vandaag volop mee bezig. Tussen de middag wandel ik met wat collega’s. Eind van de middag ontmoet ik een paar andere collega-ondersteuners en we doen een soort teambuildingworkshop, zeer aardig. Nog aardiger is het gezamenlijke etentje na afloop. Met z’n negenen blijken we een ploeg goede mensen. Het is een redelijk restaurant, maar na een paar uur slaat de vermoeidheid toe. Pas om tien uur zijn we klaar. Ik kan meerijden met een collega, die me op de hoek van de straat afzet. Heel even bijpraten met De Vrouw en om elf uur ga ik slapen.
Muziek vandaag: geenWoensdag 20 april:
Iets na half zeven wakker en op. De Vrouw is al naar het werk. Mijn ronde hardlopen gaat nog niet heel soepel, maar ik red het. Half tien wandel ik door de zon naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Veel oudere scènes nog een keer doorspelen; over drie weken is de voorstelling al. Na afloop wandel ik naar de super. Thuis koffie en lunch. Webstek. Kranten. De Vrouw is er om half vier. Bijpraten. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik verwarm de oven op 190C. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer, ananas en aardbei. Dan leg ik koningsoesterzwam, bosui, prei, courgette, kerstomaat en kikkerewten in een braadslede. Ik smeer plakken aubergine in met ketjap manis, die leg ik bovenop de groente en ik schuif de braadslede in de oven. Na twaalf minuten schep ik alles om en dan gaat het nogmaals tien minuten de oven in. Dan bak ik voor De Vrouw een runderschnitzel. We eten zo goed als alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Curious Corn (Ozric Tentacles), Spice Doubt Streaming – A Gig In The Ether (Ozric Tentacles), Café Atlantico (Cesaria Evora), Dust And Dreams (Camel), Jacob’s Ladder (Brad Mehldau), A Handful Of Memories (Adam Wakeman)Dinsdag 19 april:
En weer op tijd op de werkplek. Alles fijn. Werkoverleg, allerlei andere overleggen, voorbereiden, uitwerken, wegwerken. Tussen de middag wandel ik door bos en zon. Vier uur klaar met de arbeid. Ik ontmoet De Vrouw in het centrum van Arnhem. We lopen naar een aangenaam restaurant en daar eten we. (Goh.) Half acht staan we voor Luxor Live. We mogen naar de bovenzaal. Daar zijn we nog nooit geweest en het mag de naam ‘zaal’ niet hebben. Het is eerder een statige huiskamer zonder meubelen. Damian Wilson en Adam Wakeman vertellen bizarre en grappige verhalen, maar spelen ook volop van die bloedmooie songs van hun twee studioplaten. Daarnaast wat solomateriaal en de drie pianostukken van Wakeman mogen er absoluut zijn. Wilson is waanzinnig bij stem; slechts op één moment gaat hij gruwelijk de mist in: als hij voor de grap YMCA inzet en er compleet naast zit. Er is grandioos veel geouwehoer, maar de balans is uiteindelijk heel goed. Paar kippenvelmomenten. Als het concert afgelopen is, staat Wilson bij de deur. Hij bedankt iedereen persoonlijk en wenst ons wel thuis. Pas om kwart over elf hebben we de bus en om twaalf uur liggen we in bed.
Muziek vandaag: geenMaandag 18 april: Tweede Paasdag
Ik ben om kwart voor zeven uit bed. Koffie. Webstek. Voorbereidingen voor Cultuur bij je Buur, aanstaande zondag, wanneer ik met Willem samen ga voorlezen. Koffie met De Vrouw. En dan is er zon op de galerij en daar ga ik lezen. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er even voor een uur voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Dan is het tijd voor de wekelijkse luistersessie, dit keer hebben we ‘m verplaatst van gisteren naar vandaag. Ik laat een (Duits!) televisieconcert van David Bowie zien. Erna maak ik avondeten. Ik warm het restant pastinaaksoep van gisterenmiddag op. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi en komkommer. Dan schuif ik een braadslede, gevuld met groene asperges kersttomaat en paddenstoel, de oven in. Ik serveer de soep met gekookt ei. Na tien minuten ga ik een lamsfilet voor De Vrouw bakken en tien minuten later is alles klaar. We eten dat alles nog op ook. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Arborescence (Ozric Tentacles), Become The Other (Ozric Tentacles), Cabo Verde (Cesaria Evora), Mule Variations (Tom Waits), Budapest Concert (Keith Jarrett)Zondag 17 april: Eerste Paasdag
Een ronde hardlopen gaat redelijk soepel vanmorgen. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Restje krant. Later meer koffie op de galerij in de zon. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. De Vrouw heeft een pastinaaksoep gemaakt en verder is er allerlei. Afwas. Meer lezen op de galerij in de zon. Halverwege de middag lopen we naar het filmhuis. Daar zien we de werkelijk hilarische documentaire The Sparks Brothers, over de muzikale en briljante broers. De film duurt lang en we zijn even voor zes pas thuis. Ik maak avondeten. Eerst leg ik aardappel, wortel, courgette en paprika in een braadslede dik veertig minuten in de oven (190C en halverwege omscheppen). Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat en een fruitsalade van ananas, aardbei en framboos. Ten slotte bak ik lamsfilet voor De Vrouw. Toe is er ijs met het fruit. Afwas en afval. Dan rest me weinig tijd voor webstek en lezen.
Muziek vandaag: Kimono My House (Sparks), Pressure Points (Camel), Eberhard (Lyle Mays)Zaterdag 16 april:
Ik ben wakker om half zeven. Ik sta dan ook op. Koffie. Kwart over acht wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde naar de slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan loop ik naar een andere super en de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Het kan net. De Zoon is er even na half een voor lunch. We lunchen. Afwas. Krant op de galerij. De Vrouw gaat naar het werk. Ik wandel een rondje om het centrum. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst kook ik tagliatelle. Ondertussen snijd ik groente. Dan bak ik bosui, een restje bindsla en een bos raapstelen. Daar roer ik de pasta en rode pesto doorheen. Kaas erover en opeten. Er is nog een klein restant salade van (eer)gisteren en dat eet ik ook op. Afwas. Was. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Afterswish (Ozric Tentacles), Jurassic Shift (Ozric Tentacles), Live Underslunky (Ozric Tentacles), Bobby Brown (cd-single) (Frank Zappa), de rest van het zesde en een fiks deel van het zevende plaatje (het vijfde concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa), Somnium (Jacco Gardner)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment