bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

22-04-2022

B-log: 23 t/m 29 april 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:15Vrijdag 29 april:
Ik word wakker als De Vrouw om half zeven naar het werk gaat. Een half uur later ben ik zelf aan het werk. De werkdruk is niet zo hoog vandaag en dus kan ik in alle rust uitwerken, opruimen, voorbereiden enzovoorts. Tussendoor koffie en lunch. Afwasje ook. Ik wandel naar de slager; morgen lukt dat niet goed. Half vijf ben ik klaar met het werk. Ik bereid vast avondeten voor. Eerst maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en rozijn. Dan bak ik ui, prei en raapsteel en laat dat zacht stoven. Vervolgens roer ik daar tomatenpuree en witte bonen doorheen. Dan zet ik het vuur uit. De Vrouw is er om half zeven. Dan zet ik het vuur weer aan. Ik warm de preischotel op, zet het kleine restant plaattaart van gisterenavond in de oven en bak voor De Vrouw biefstukreepjes. Dit eten we allemaal op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Technicians Of The Sacred (Ozric Tentacles), Space For The Earth (Ozric Tentacles), Solace (Held By Trees), Live Herald (Steve Hillage), Open (Steve Hillage), The Murder Wall (Kaprekar’s Constant), Jacob’s Ladder (Brad Mehldau), Alice (Tom Waits), Silhouettes (Klaus Schulze)Donderdag 28 april:
Verrassend soepel gaat mijn ronde hardlopen. Ik heb nog wel een korte wandelpauze nodig, maar lopen gaat lekker. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Vanmorgen ligt er niet veel, dus ik kan in alle rust van alles afhandelen en achterstallig gedoe wegwerken. Ik wandel ook nog even naar de super voor wat boodschappen. Koffie met De Vrouw. En verder. De Vrouw gaat even de deur uit. Koffie. Lunch. Ik wandel een kort rondje langs het kanaal en door zon. Dan weer verder. Eind van de middag nog een intensief overleg en dan is het om vijf uur klaar. Krant. Ondertussen maakt De Vrouw avondeten. Er komt de plaattaart met rode ui en brie. Of ik – terwijl die plaattaart in de oven staat – de salade wil maken. Dat wil ik. Bosui, koolrabi, komkommer en het restant van de salade van dinsdag. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Sunrise Festival (Ozric Tentacles), The YumYum Tree (Ozric Tentacles), Paper Monkeys (Ozric Tentacles), Motion Poet (Peter Erskine), In C (Terry Riley), Live In Brighton 1975 (Can), Neither Use Nor Ornament (Regal Worm)Woensdag 27 april: koningsdag
Half zeven wakker. Nog redelijk geslapen ook. Koffie. Ik kan mijn gebruikelijke woensdagmorgenrondje niet maken, want de super is gesloten. Dan maar naar een andere super en slechts een kleinigheid. Er is al aardig wat volk op straat en ik moet moeite doen om tussen de vrijmarktverkopers en bezoekers door te komen. Koffie met De Vrouw. Dan wandelen we een rondje langs de verkopers en activiteiten, door parken en om het centrum heen. Meer koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwas. De Vrouw gaat naar het werk. Ik doe wat schrijfwerkzaamheden en rustig aan. Geen zin meer om me in de feesthectiek te begeven. Begin van de avond maak ik eten. Ik bak prei, paprika en rucola en giet daar vervolgens geklutste eieren overheen. Dit leg ik – samen met plakken kaas – op een halve Turkse pide die er nog is. Ik eet het op. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Spirals In Hyperspace (Ozric Tentacles), The Floor’s Too Far Away (Ozric Tentacles), Face The Face (Pete Townshend’s Deep End), Fillmore East, June 1971 (50th Anniversary 3LP) (Frank Zappa), Fire (single) (Floor Jansen), Eternal Wheel – The Best Of (Ozric Tentacles), Coming Of Age (Camel)Dinsdag 26 april:
Beter geslapen. Wel weer op tijd op de werkplek en daar weer een propvolle dag. Ik heb niet eens tijd en gelegenheid om tussen de middag door bos en veld te wandelen. Nou ja. Half zes thuis. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert wraps met een vulling van bonen, erwten en mais en met ernaast een salade van allerlei. Afwas. Webstek. Lezen. Weer zeer vermoeid.
Muziek vandaag: Solace (Held By Trees), The Murder Wall (Kaprekar’s Constant), Orange Synthetic (Cobalt Chapel)Maandag 25 april:
Niet zo heel goed geslapen, vraag me niet waarom. Doe het dan ook niet! Op tijd op de werkplek. Daar is het volle bak. Zeer veel onverwachte zaken en nog urgent ook. Tussen de middag wandel ik door bos. En volop weer verder. Op de terugweg naar huis loop ik in het centrum van Arnhem de muziekwinkel binnen: mijn verjaardagscadeau is veel te vroeg binnen, maar liever veel te vroeg dan te laat. Half zes thuis. Krant. De Vrouw serveert een groenteschotel van ui, knolselderij, paprika, boerenkool en doperwt. Ernaast een salade van bosui, komkommer, appel en tomaat. Smakelijk. Afwas. De Vrouw gaat de deur uit. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Murder Wall (Kaprekar’s Constant), Solace (Held By Trees), In C (Terry Riley)Zondag 24 april: Bas, Willem en ik niet – Cultuur bij je Buur
Op tijd wakker en op. Half zeven. Ik loop een ronde hard. Die gaat redelijk, niet gemakkelijk. Wat is dat toch? Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. Dan de zon in op de galerij. Daar meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik stap op de fiets en rijd naar een zorgcentrum. Daar lezen ‘Bas, Willem en ik (niet)’ voor, ter gelegenheid van het evenement Cultuur bij je Buur. Er is ook een muzikant die optreedt. Veel bewoners van het zorgcentrum in de zaal. We krijgen twee volle sets de gelegenheid; dan is het publiek moe. Alleraardigste middag, mensen luisteren ademloos en zijn doodstil. Vijf uur fietsen we terug naar het centrum. Thuis maak ik avondeten. Ik leg aardappel, courgette en paprika in een braadslede en zet die in de oven. Ook maak ik een salade van bosui, radijs, komkommer en ananas. Ten slotte bak ik een steak d’Avignon voor De Vrouw. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: La Fenice (Keith Jarrett), Harbour Of Tears (Camel), Inviolate (Steve Vai)Zaterdag 23 april:
Half zeven wakker en op. Koffie. Kwart over acht wandel ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs slager en super. Op de terugweg loop ik de plaatselijke platenwinkel binnen. Er staat een rij van een man of twaalf. Het is Record Store Day en de plaatselijke platenwinkel heeft voor de gelegenheid wel vier kratjes met platen. Ik had vooraf online gekeken of er dingen bij waren die ik écht zou willen hebben, maar nee. Op mijn bescheiden lijstje van ‘stel dat ze ‘m hebben, dan is het aardig’ staat Pete Townshend’s Deep End – Face The Face (Pete Townshend) en zowaar, die is er. Ik neem ‘m mee. Thuis koffie met De Vrouw. Ik loop naar de Syrische super voor brood. Er is mail van Willem. Morgen lezen we samen voor tijdens het evenement Cultuur bij je Buur. Echter, de gezondheid van Willems partner is precair, dus het kan maar zo dat we gaan afzeggen. Koffie op de galerij in de zon. De zoon is er om half een voor lunch. Die nuttigen we. Afwas. Ik wandel een rondje langs kanaal, door parken en om het centrum. Thuis krant. Dan maak ik avondeten. Eerst verwarm ik de oven voor op 190C en maak ik een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en ananas. Dan schil ik wortelen en snijd die in stukken. Een grote venkelknol snijd ik in plakken. Dit alles leg ik – samen met wat kastanjechampignons – in een braadslede. Ik besprenkel het met olijfolie en citroensap en strooi er kokosbloesemsuiker overheen. Dan gaat het dertig minuten in de oven. Voor De Vrouw bak ik een steak d’Avignon. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Swirly Termination (Ozric Tentacles), The Hidden Step (Ozric Tentacles), Pyramidion (Ozric Tentacles), The Lost Episodes (Frank Zappa), Live At The Pongmasters Ball (Ozric Tentacles), Motion Poet (Peter Erskine)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment