bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

06-05-2022

B-log: 7 t/m 13 mei 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 20:00Vrijdag 13 mei:
De wekker maakt me wakker; opstaan is makkelijk, maar wakker worden niet. Ouderwets pijn aan mijn ogen. Na een kwartier of wat gaat het goed. Ik loop een ronde hard. In zomertenue. Het is fris, maar door het lopen heb ik nergens last van. Het lopen gaat redelijk. Zeven uur ben ik aan het werk. Drie kwartier later kap ik ermee. Ik loop langs het kanaal naar de tandarts voor een controle. Redelijk oké allemaal, met uitzondering van een oude vulling die nu echt vervangen moet. Probleem is dat hij op een lastig te bereiken plek zit; volgende week lig ik veertig minuten op zijn stoel. Thuis weer verder aan het werk. Koffie met De Vrouw. Aan werkzaamheden ligt er van alles, voorstel beleid schrijven, regelen, plannen, opruimen, enzovoorts. Meer koffie met De Vrouw, nu in de zon op de galerij. Later lunch. Afwas. Ik wandel een rondje buiten het centrum. De Vrouw is naar het werk. Ik werk ook, weet veel weg te werken en rond vijf uur is het klaar. Krant. Dan maak ik avondeten. Geen zin in gedoe, dus een pasta pesto. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Last Dance (Keith Jarrett & Charlie Haden), I Robot (The Alan Parsons Project), Pyramid (The Alan Parsons Project), Glitter And Doom Live (Tom Waits), Permanent Waves (40th Anniversary) (Rush), het zevende en achtste plaatje (Pieces 1950-1960) uit de doos John Cage – Complete Piano Music (Steffen Schleiermacher)Donderdag 12 mei:
Kwart over zes wakker en op. Drie kwartier later ben ik aan het werk. De Vrouw gaat naar het werk. Ik heb een berg werkzaamheden liggen. Die werk ik weg. Tussendoor koffie. Pas even voor half twee lunch. Afwasje. De Vrouw komt weer thuis, maar ik wandel een rondje langs het kanaal. En weer verder. Half vijf is het weer klaar voor vandaag. Krant. De Vrouw gaat weer naar het werk. Ik maak avondeten: ik leg eriigly, courgette, paprika en bosui in een ovenschaal en zet die dik een half uur in de oven. Eenvoudig en echt zeer smakelijk. Afwas. Webstek.
Muziek vandaag: Vol. 2 (Jazz Sabbath), Pride (Robert Palmer), het derde plaatje uit de set Orphans – Brawlers, Bawlers & Bastards (Tom Waits), Koralrevens Klagesang (Panzerpappa), het eerste plaatje van Permanent Waves (40th Anniversary Edition) (Rush), Astromalist (Panzerpappa), Accordeon Tribe (Accordeon Tribe), het tweede plaatje van Permanent Waves (40th Anniversary Edition) (Rush), October Is Marigold (David Cross & Andrew Keeling), A Handful Of Memories (Adam Wakeman)Woensdag 11 mei: voorstelling Theater Wirwar
Om een of andere reden heb ik de wekker gezet terwijl dat helemaal niet nodig is. Kwart voor zes sta ik dan maar wel op. Eerst ga ik een ronde hardlopen. Het is warm en lopen gaat wat moeizaam. Thuis snel het wintertenue in de was. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Ik breng het winterdekbed naar de stomerij. Klinkt als een klus, maar is gewoon aan de overkant van de straat. De Vrouw gaat even de deur uit. Ik wandel naar de super. Thuis koffie met De Vrouw op de galerij. Krant. Meer koffie met De Vrouw op de galerij. Dan lunch. Ik bak groenten (bosui, courgette, restje prei) en kastanjechampignons en giet daar geklutste eieren overheen. Het wordt een fiks gevulde omelet. Ook is er nog een restant salade. Afwas. Dan – omdat ik vanochtend wat snotterig ben – voer ik een zelftest uit. Het resultaat is gunstig. Ik kan om kwart over twee de deur uit en fiets naar Gigant. Daar tref ik Aad en we brengen allerlei decorstukken naar de achterkant van het gebouw, alwaar Marcel en Harry arriveren met een dikke bus. Als alles is ingeladen, fietsen Aad en ik naar het ziekenhuis. In het atrium stellen we alles op. Half zes staat alles klaar en zijn de spelers van Wirwar gearriveerd. Er is te weinig tijd voor een complete doorloop, maar we kunnen nog wel wat belangrijke delen doornemen. Vanaf zeven uur komen de eerste bezoekers de zaal binnen en om half acht zit deze voor tweederde vol. Theater Wirwar speelt het stuk De hoofdzaak nog een keer voor mensen met hersenletsel, hun partner/verwanten en voor professionals. En het gaat soepel en geweldig. Ik mag het gesprek na afloop leiden en de vragen zijn talrijk, belangstellend en relevant. Na afloop is er even gelegenheid voor napraten, maar we willen ook snel opruimen en inladen. Aad en ik fietsen naar Gigant, daar vangen we de bus en de lading op en brengen alles weer naar boven. Ik ben om half elf thuis en een half uur later lig ik doodmoe maar blij in bed.
Muziek vandaag: klein restje van het tweede plaatje van Orphans (Tom Waits)Dinsdag 10 mei:
Opnieuw een volle dag op de werkplek, maar dit keer met wat meer rust. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Het is warm maar niet zonnig. In de middag nog wat verder werken. Ik ben om vijf uur thuis. Een half uur later is De Zoon er en niet veel later zijn ambulant begeleider ook. We bespreken hoe het de afgelopen twee jaar is gegaan en dat er een paar aandachtspunten zijn om De Zoon weer in zijn structuur te krijgen. Mooie opdracht voor de komende tijd en het gaat helemaal goed komen. Om half acht maakt De Vrouw het avondeten af en we laten de bamisoep goed smaken. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Volume Two (Jazz Sabbath), October Is Marigold (David Cross & Andrew Keeling)Maandag 9 mei:
Bizar volle dag vandaag op het werk. Overleg, geregel, gedoe. Gelukkig kan ik tussen de middag wandelen door bos en zon. Overleg duurt tot half zes en ik ben om zeven uur thuis. De Vrouw heeft een ovenschotel van pasta en tomaten en kaas. Afwas. Krant. Lezen.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de set Orphans – Brawlers, Bawlers & Bastards (Tom Waits)Zondag 8 mei:
Het is moederdag, maar moeder is de deur uit (naar het werk) als ik wakker word. Koffie. Huishoudelijks. Koffie en koffie en allerlei en meer huishoudelijks en krant. De Zoon is er om half een voor lunch. Hij is vrolijk en vertelt veel over zijn werk; we spreken ook over de ondersteuning die hij de komende tijd nodig heeft en hoe we die aan zijn begeleiders uitleggen. Afwas en stofzuig. Dan wandel ik een rondje door de zon en langs het kanaal. De Vrouw is tegen vijven terug. Ik maak avondeten: aardappel en pastinaak en courgette en paprika en oesterzwam in een braadslede en in de oven. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer, tomaat en blauwe bes. Voor De Vrouw braad ik een entrecote. We eten het op. Afwas en afval. Webstek. Ik lees De draaischijf (Tom Lanoye) uit, een vertelling die me aanvankelijk zwaar viel maar gaandeweg bij mijn strot grijpt. Het is ‘m weer gelukt.
Muziek vandaag: In C (Terry Riley), The Murder Wall (Kaprekar’s Constant), Working Live – Volume 2 (Carl Palmer), Live (Carl Palmer’s ELP Legacy), The Snow Goose (Camel), Iho (Maria Kalaniemi & Aldargaz), Juno To Jupiter (Vangelis)Zaterdag 7 mei:
Ik loop een ronde hard. Buiten is het al redelijk aangenaam en lopen gaat vrij aardig. Thuis nog even terug in bed. Dan wandel ik door de zon naar de slager en super. Het is warm. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Dan loop ik naar de Syrische winkel (voor brood) en de markt (voor fruit en bloemen). Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een voor lunch en moederdagcadeaus. Afwas. Ik loop een rondje langs het kanaal. Lezen. Iets voor zes lopen we naar een restaurant in het centrum. Daar treffen we het merendeel van de schoonfamilie. Leuk om elkaar weer te zien en te spreken. Na tien uur gaan we terug naar huis en even na elven ga ik slapen.
Muziek vandaag: geen

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment