bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

13-05-2022

B-log: 14 t/m 20 mei 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:22Vrijdag 20 mei:
Wakker en op om zes uur. Koffie, dan wat mail en Wirwardingetjes. Half negen wandel ik langs het kanaal naar de tandarts. De goede man is dik een half uur bezig om de twee gaatjes die zijn ontstaan vlak naast bestaande vullingen te repareren. Het is niet pijnlijk, maar wel zeer ongemakkelijk en de rest van de dag heb ik een beurs gevoel in de bek. Op de terugweg loop ik langs een super. Thuis koffie met De Vrouw op het balkon. Ik ga een paar uurtjes aan het werk. Twaalf uur is het klaar. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Dan lunch. De Vrouw heeft miniquiches gemaakt met pompoen, courgette en paprika. Afwasje. Ik loop een rondje en haal het groentepakket op. Dan even pauze. Even voor twee ga ik de deur uit. Het regent. Ik stap op een bus en als ik in Epe uitstap, regent het stort. Ik bezoek Robert en haal zijn tekening op die hij heeft gemaakt voor het tijdschrift van de Kap. Kwart voor zes ben ik weer thuis. Er is verdrietig nieuws: Truus, de partner van Willem, is overleden. Het gaat al tijden niet goed met haar en we wisten dat het de afgelopen dagen echt zorgelijk was, maar toch zijn we verslagen. Ik maak avondeten: een risotto met kastanjechampignons en zoete aardappel. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, radijs en komkommer. Voor De Vrouw maak ik een pakketje met kabeljauwhaas uit de oven. We eten alles op. Afwasje. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Washington Square Church (Robert Fripp), Vol. 2 (Jazz Sabbath), La Gabbia D’Oro (La Pat), All Heaven Broke Loose (tweede plaatje uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), In C (Terry Riley), Solace (Held By Trees)Donderdag 19 mei:
Zeer benauwd als ik mijn ronde ga hardlopen. Toch lukt het, zij het met moeite. Om zeven uur ben ik al volop aan het werk. Koffie met De Vrouw op het balkon. Half tien stappen we op de bus en rijden we naar het ziekenhuis. Twee uur later zijn we weer terug. De Vrouw is (op poliklinische wijze) twee bulten in haar nek armer en mag het de komende weken rustig aan doen. Meer koffie op het balkon. Ik werk nog even. Dan lunch en afwas. Geen pauze, maar verder werken. Half vijf is het klaar. Krant op het balkon. Vervolgens maak ik avondeten. Eerst leg ik een gegrilde kippenbout in de oven voor De Vrouw. Vervolgens kook ik kikkererwten pasta. Ondertussen maak ik een salade van bosui en komkommer en vul die aan met het kleine restje van de salade van gisteren. Dan bak ik kastanjechampignon, prei en paksoy. Daar roer ik tomatenblokjes doorheen en laat het inkoken tot een mooie saus. Ten slotte meng ik het met de pasta. We eten alles op! Afwas. En dan is er verdrietig nieuws dat me raakt: Vangelis is dood. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Vol. 2 (Jazz Sabbath), Concerts (Keith Jarrett), Jaco Pastorius (Jaco Pastorius), Eine Frau Für Die Liebe (La Pat), Dig? (tweede plaatje uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), Soil Festivities (Vangelis), October Is Marigold (David Cross & Andrew Keeling)

_

Woensdag 18 mei:
Kwart over zes. Redelijk geslapen. Koffie. Lezen op het balkon. Kwart over acht loop ik naar de super. Thuis koffie en om half tien wandel ik naar Gigant. Met Theater Wirwar kijken we uitgebreid terug op de voorstelling van vorige week (succes!) en dan brainstormen we over een bijzondere voorstelling die op 30 juni gaat plaatsvinden. Na afloop is er overleg met de documentairemaker over het project dat hij met de spelers gaat doen. Half twee thuis. We lunchen snel. Ik fiets naar de huisarts en die kijkt in mijn linkeroor. Er is niet veel te zien waar mijn gehoorverlies vandaan zou kunnen komen. Er kan vocht achter het trommelvlies zitten, maar dat moet toch al wel weg zijn. Het advies is om op korte termijn een gehoortest te doen bij de audicien om te constateren of er daadwerkelijk ernstige gehoorachteruitgang is en zo ja, dan krijg ik een doorverwijzing naar de KNO-arts. Gelukkig is de audicien dichtbij en ik maak de afspraak voor vrijdag over een week. Thuis heel even zitten op het balkon en dan maak ik avondeten. Ik leg kastanjechampignon, rode ui, courgette, paprika en kerstomaat in een braadslede en schuif die de oven in (190C). Dan maak ik een salade van bosui, koolrabi, radijs en komkommer. Na tien minuten zet ik een ovenschaal met het restant broccolirijst/pompoen ook in de oven, plus een gegrilde kippenbout voor De Vrouw. Na nog weer twintig minuten leg ik groene asperges bij de groenten in de braadslede en dan gaat alles nog eens tien minuten de oven in. We eten alles op. Er is nog baklava. Afwas. De Vrouw gaat de deur uit. Ik ruim verder op. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Leviathan (Robert Fripp & The Grid), A Farewell To Kings (40th Anniversary) (Rush)Dinsdag 17 mei: o ja, ook nog jarig
Niet goed geslapen, maar ik sta op tijd en goed op. Nog voor ik de deur uitga, heb ik zowaar ook nog allerlei mail gedaan. Ik ben vroeg op de werkplek en zoek mijn heil gelijk in een kleine concentratiekamer. Daar vanmorgen eerst overleg en gelijk erachteraan een drie uur durend webinar. Ik red het ook nog. Vervolgens ren ik naar buiten. Gisteren geen gelegenheid om een rondje door het bos te banjeren; dat gebeurt me niet nog eens want heel erg nodig. Het lukt. En weer verder met overleg. Pas om vier uur kan ik even bijpraten met de naaste collega. Ik krijg nog een cadeautje ook (kreeg ik vanmorgen vroeg al, maar pak het nu pas uit): het boek Waarover ik praat als ik over hardlopen praat (Haruki Murakami). Zes uur thuis. Krant op het balkon. De Zoon is er om half zeven en De Vrouw serveert een macaronischotel uit de oven plus een schotel van broccolirijst met pompoen. We eten er fiks van. Toe is er baklava. Ik krijg cadeaus: een boek dat ik al heb (maar daarvoor vind ik nog een liefhebber) en de cd-dvd-doos Complete (Bill Bruford’s Earthworks). Afwas. Webstek.
Muziek vandaag: Earthworks (eerste plaatje uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), A Rainbow In Curved Air (Terry Riley)Maandag 16 mei:
Het linkeroor zit echt volledig verstopt. Ik hoor er niets mee en ben weer begonnen met druppelen. Op tijd op de werkplek. Daar een belachelijk volle en hectische dag. Veel overleg. Het eerste gaat nog uitstekend, een resultaat- en ontwikkelgesprek met de leidinggevende, maar in de twee overleggen daarna merk ik dat ik het niet meer kan volgen en nauwelijks kan bijdragen. Het kost me geweldig veel energie. Ook geen tijd en gelegenheid voor een rondje wandelen buiten. Doodmoe sluit ik af en ga ik naar huis, alwaar ik om half zes aankom. De Vrouw serveert een schotel van spaghetti met groenten en roomsaus plus een salade. Er is naar bericht van Willem: het gaat niet goed met Truus en hij is de komende tijd bij haar en dat betekent dat hij zondagmiddag niet aanwezig kan zijn bij De verjaardag van Anja. Hoe verdrietig allemaal. Afwas. Webstek. Iets lezen. Zeer op tijd slapen.
Muziek vandaag: Washington Square Church (Robert Fripp), A Rainbow In Curved Air (Terry Riley)Zondag 15 mei:
Half zeven wakker en op. Ik ga een ronde hardlopen. Die lukt heel aardig. Het is zonnig, maar nog wat fris. Thuis terug in bed. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Het is al aardig warm. Vandaag tikken we de zesentwintig graden aan. De Zoon is er rond een uur voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje langs kanaal en door park en doe nog een paar boodschappen. Net op tijd voor de zondagmiddagluistersessie. Daarna maak ik avondeten. Ik leg repen pastinaak, bataat, courgette en paprika in een braadslede en zet die in de oven (190C). Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, radijs en komkommer. Na tien minuten leg ik kastanjechampignons bij de groenten in en nog weer tien minuten later schep ik de groente in de braadslede om. Ik maak een vispakketje voor De Vrouw: ik leg een kabeljauwhaas op aluminiumfolie, bestrooi het met dille, peper en zout en vouw het pakketje dicht. Na nog weer tien minuten oventijd zet ik een schaal met het vispakketje ook in de oven en dan nog weer tien minuten later haal ik alles eruit. We eten alles ook op, hetgeen het vooropgezette oogmerk was. Afwas en afval. Even zitten op het balkon. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Turn Of A Friendly Card (The Alan Parsons Project), Eye In The Sky (The Alan Parsons Project), October Is Marigold (David Cross & Andrew Keeling), Shimmer Into Nature (Ed Wynne)Zaterdag 14 mei:
Kwart voor zeven wakker en op. Koffie. Kwart over acht uur loop ik door de zon naar de slager en super. Koffie met De Vrouw op de galerij. Tegen tien uur ontmoeten we in de centrale hal van ons appartementencomplex enkele andere bewoners. Gezamenlijk maken we een aantal gezamenlijke ruimtes schoon: het souterrain, de bezoekersfietsenstalling en de binnenplaats. Op de binnenplaats ligt zeer veel blad en dat vegen we op een grote hoop in een windvrije hoek. Na een uur is alles gedaan. Nog even napraten en dan gaan we naar boven. Om een uur staan we op het Raadhuisplein en daar ontmoeten we Jean-Paul en Joke. JP is jarenlang onderdeel geweest van de ploeg FOK!columnisten en hij is dit weekend in Apeldoorn voor een bezoek aan de stad. We wandelen door de Prinsengang naar het terras van een stadscafé daar drinken we iets en lunchen we (voor mij de bowl met tempeh, edamame, wakame, mango, avocado, radijs en wasabimayonaise. Er is veel om aan elkaar te vertellen en we hebben tijd te kort. Half vier nemen we afscheid. Krant op het balkon. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, radijs en komkommer. Vervolgens bak ik prei, paksoy en tomaten. Ten slotte bak ik een runderschnitzel voor De Vrouw. We eten alles op. Afwasje. Even zitten op het balkon. Dan webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Last Dance (Keith Jarrett & Charlie Haden), Frank Zappa Plays The Music Of Frank Zappa (Frank Zappa), Live At The Royal Albert Hall (Camel)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment