bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

21-05-2022

B-log: 21 t/m 27 mei 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:28Vrijdag 27 mei:
Op om zes uur. Koffie en een uur later ben ik aan het werk. Er ligt een boel achterstallig uitwerkwerk. Daar maak ik een fiks begin mee. Koffie met De Vrouw. Ik wandel snel door de zon naar een super voor een boodschapje. En verder. Meer koffie met De Vrouw. Nog overleg. Dan lunch. Afwas. Ik wandel een rondje buiten het centrum. De Vrouw is naar het werk. Ik maak mijn werk af en om vijf uur sluit ik af. Nog even wat klusjes voor Wirwar en dan maak ik avondeten: pafta pefto (geen uitleg). Afwaf. Webstek. Ik zie een muziekdvd uit een doos en lees de krant.
Muziek vandaag: het vierde plaatje uit de set A History (Penguin Cafe Orchestra), Perfect Beings II (Perfect Beings), Vier (Perfect Beings), The Murder Wall (Kaprekar’s Constant), David Bowie (David Bowie), Footloose in NYC (de eerste dvd uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), A Handful Of Memories (Adam Wakeman)Donderdag 26 mei: Hemelvaartsdag
Op om kwart over zes. Ruimte in het hoofd. Ik ga een ronde hardlopen en die lukt heel redelijk. Thuis terug in bed. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. De Vrouw gaat de deur uit. Koffie en lunch. Meer huishoudelijks. Dan wandel ik een rondje en ga ik op het Stationsplein kijken bij het Maaiveldfestival. Orkest De Ereprijs speelt er. Ha, de eerste twee stukken zijn niet de gemakkelijkste: van die modern-klassieke met rare wendingen en atonale delen. Ik vind het zeer fijn, maar het in redelijke getale op komen draven publiek staat er ongemakkelijk bij. Ellen ten Damme mag vier of vijf liedjes met het orkest zingen en dat doet ze zeer sterk; op het repertoire Frans en Duits (een lied van Nina Hagen, ha) en nog wat. Daarna speelt het orkest nog een afsluitend stuk. Geweldig, tijdens Country Band March (van Charles Ives!) verlaat het publiek massaal het festivalterrein. Ik wandel weer naar huis. Lezen op het balkon. De Vrouw komt weer terug en ik ga avondeten maken. Ik kook broccoli en rodelinzenpasta. Ondertussen maak ik een salade van bosui, radijs en komkommer en vul die aan met een klein restant van gisteren. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, courgette en wilde spinazie. Daar roer ik een blik (gestaafmixte) tomaten doorheen en als het wat ingekookt is, roer ik er ook het restant pasta van dinsdagavond en de gekookte broccoli en rodelinzenpasta doorheen. Voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel. We eten alles op. Nou, niet alles; het restant pasta neemt De Vrouw morgen mee naar het werk. Afwas. Ik bel Onze Vader en we spreken af dat ik zaterdagmiddag even bij hem op bezoek ga. Dan zie ik het bericht dat Allan White, de drummer van Yes, is overleden. Oei. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: de eerste drie plaatjes uit de set A History (Penguin Cafe Orchestra), The Best Of Carlos Gardel (Carlos Gardel), Ramshackled (Alan White), Random Acts Of Happiness (het achtste plaatje uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks)Woensdag 25 mei:
Redelijk geslapen en om kwart over zes op. Koffie en allerlei. Begin van de ochtend wandel ik naar de super. Koffie met De Vrouw. Dan naar de repetitie van Wirwar. Veel te bespreken, maar ook twee nieuwe scènes verder uitgewerkt en ingeoefend. Thuis koffie met De Vrouw. Dan wandelen we naar het complex Nettenfabriek. We kijken er even rond en lunchen. Thuis krant. Eind van de middag maak ik avondeten: pompoen met paprika en kastanjechampignons uit de oven. Ook is er salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en aardbei. Voor De Vrouw bak ik biefstuk. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: In C (Terry Riley), A Rainbow In Curved Air (Terry Riley), Concert Program (Penguin Cafe Orchestra), Footloose And Fancy Free (het zevende album uit de box Complete) (Bill Bruford’s Earthworks)Dinsdag 24 mei:
Zowaar, mijn ronde hardlopen gaat niet eens heel slecht. En dat na een nacht niet zo heel goed slapen en met gierende pieptonen en prikkende pijn in mijn linkeroor. Zeven uur ben ik aan het werk en een uur later bel ik de huisarts in de hoop vandaag voor een consult te kunnen. Het kan. Om even na half tien zit ik in de spreekkamer. Ze kijkt twee tellen in mijn oor en zegt: ‘Zwaar ontstoken trommelvlies.’ Aha. Weekje druppelen met antibiotica en over een week wil ze me weer zien. Ik loop naar de audicien en zeg mijn afspraak voor vrijdag af. Thuis koffie met De Vrouw. Dan werk ik. De Vrouw gaat de deur uit. Ik werk. En neem koffie. En lunch. Afwasje. Gelegenheid voor een rondje buiten heb ik niet. Er ligt te veel. Kwart voor vijf is het allemaal klaar en sluit ik af. De Zoon is er al om vijf uur en we eten vroeg. De Vrouw heeft een schotel van kikkererwtenpasta, doperwten en broccoli in rode pesto gemaakt. Ernaast een salade van ui, komkommer en romakerstomaat. Afwasje. Even voor half zeven stappen we op de fiets. Het is niet ver naar het uitvaartcentrum. Daar condoleren we Willem en spreken we Riet, Barbara, Guus en Wieny. Toch vreemd dat we het vierentachtigjarig leven van iemand af weten te sluiten in drie kwartier. Maar Truus vergeten we nooit. Thuis even napraten. Webstek. Krant. Zeer vermoeid.
Muziek vandaag: The Köln Concert (Keith Jarrett), Music From The Penguin Cafe (Penguin Cafe Orchestra), Union Cafe (Penguin Cafe Orchestra), Bad As Me (Tom Waits), Troika (D’Virgilio, Morse & Jennings)Maandag 23 mei:
Redelijk geslapen en toch ben ik nog vermoeid als de wekker gaat. Eenmaal op gaat het wel. Hoewel, volgens mij is de ontsteking in mijn linkeroor terug. Ik ben op tijd op de werkplek. Er is allerlei overleg. Tussendoor bel ik de huisarts en de assistente raadt me aan om morgenochtend vroeg nogmaals te bellen in de hoop dat ik die dag een mogelijkheid tot consult heb. Ik lunch snel en dan ga ik alweer terug. Twee uur thuis. Nog even de werklaptob open en iets voor drieën loop ik naar Gigant voor een overleg van de werkgroep Wirwar. We bespreken de mooie ontwikkelingen van de afgelopen tijd en die nog moeten komen. Vijf uur thuis. Kranten. De Vrouw serveert een stoemp van aardappel, pompoen, shiitake en andijvie met een salade van komkommer en aardbei ernaast. We eten het allemaal op en tafelen wat na. Afwas. Webstek. Lezen. Heel moe.
Muziek vandaag: (Celia Cruz), The Sound Of Surprise (het zesde plaatje uit de box Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), Eberhard (Lyle Mays)Zondag 22 mei: De verjaardag van Anja
De Vrouw gaat om half acht de deur uit naar het werk. Ik zwaai haar uit. Vanmorgen ben ik vooral bezig met voorbereidingen van De verjaardag van Anja. Tussendoor koffie en de was. Ik kom niet toe aan krant lezen of verder huishoudelijks. Na een snelle lunch fiets ik met alle spullen naar Gigant. Al snel zijn Aad en Peter-Jan er ook. We bouwen alles op. Ernst en Margit komen nu ook binnen. Plus het eerste publiek. De muzikanten zijn wat aan de late kant, maar nog op tijd. De zaal is opnieuw redelijk gevuld. We hebben het programma iets aangepast; de gaten van Willem en Reinier vullen Aad en ik deels op. Het andere deel komt te vervallen, want we lopen uit! Alles bij elkaar weer een zeer geslaagde middag; het publiek is enthousiast. We hebben alles ook weer snel opgeruimd en we drinken nog iets in de foyer (Aad, Annemarie, Ernst). Even voor zes ben ik thuis. Daar is De Vrouw. Kort bijpraten, dan maak ik avondeten. Ik leg twee pizza’s in de oven en die eten we op. Uitgebreider bijpraten. Afwasje en afval. Uitblazen op het balkon. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Northlands (Tony Patterson & Brendan Eyre), Macrocosm Microcosm (Pauw), Washington Square Church (Robert Fripp), Caravan (Caravan), A Part, And Yet Apart (het vijfde plaatje uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), Starless Starlight (David Cross & Robert Fripp)Zaterdag 21 mei:
Redelijk geslapen en toch om kwart over zes wakker en op. Ik ga een ronde hardlopen. Die lukt bijzonder soepel. Thuis nog terug in bed. Dan loop ik mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs de slager en super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Er is wederom naar bericht: Reinier is vanmorgen vroeg opgenomen in het ziekenhuis met een darmprobleem. Eind van de ochtend volgt een operatie. Het betekent dat ook hij er morgen niet bij is bij De verjaardag van Anja. Ik haal brood bij de Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw. De Zoon is er pas om een uur voor lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door park en doe op de terugweg een laatste boodschap. Even rusten op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik leg aardappel, bataat, paprika, courgette en shiitake in een braadslede en zet die in de oven (190C). Ondertussen maak ik een salade van rode ui, koolrabi, komkommer, blauwe bes en aardbei. Ten slotte bak ik een steak d’Avignon voor De Vrouw. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Gevleugelde Donna (La Pat), Northlands (Tony Patterson & Brendan Eyre), Stomping Ground Live (het vierde album uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), I Don’t Wanna Get Drafted (cd single) (Frank Zappa), Terry Riley – Sun Rings (Kronos Quartet)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment