bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

27-05-2022

B-log: 28 mei t/m 3 juni 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 20:11Vrijdag 3 juni:
Welja, de wekker gaat weer vroeg. Eerst een ronde hardlopen, die wonderbaarlijk soepel gaat. Komt het door het lezen van Murakami’s Waarover ik praat als ik over hardlopen praat? Zou kunnen. Om zeven uur heb ik de werklaptob open en ja, ik ga aan het werk op de dag dat ik niet werk. Er ligt nog wat urgent uitwerkwerk en dat heb ik om tien uur gedaan. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Door diezelfde zon loop ik naar een super in het centrum voor een kleinigheid. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Dan op tijd lunch. Afwas. De Vrouw gaat naar het werk. Ik loop een rondje door de zon en haal het groentepakket op. In de middag doe ik werk voor Wirwar en de VvE. Dan maak ik avondeten. Ik bak kastanjechampignon, bosui, paprika en courgette. Daar roer ik een berg verse peterselie, een restje rijst van gisteren en een restje rode pesto doorheen. Het is zo op. Afwasje. Krant in de zon op het balkon. Even Onze Vader bellen om hem te vertellen dat hij morgen om kwart voor zes klaar moet staan. Webstek. Lezen. De Vrouw is er om half tien. Beetje bijpraten. Dan slapen.
Muziek vandaag: Film Music 1976-2020 (Brian Eno), Red (The Pilgrims), Ai Ga Nakucha Ne (Akiko Yano), The Man Who Fell To Earth (David Bowie), Strictly Genteel (Frank Zappa), End Of Innocence (Tony Kaye), The Montreux Years (John McLaughlin), Jacob’s Ladder (Brad Mehldau)Donderdag 2 juni:
Ik heb de wekker op de ‘normale’ tijd gezet. Dat is vijf uur. Een uur later ben ik aan het werk. In anderhalf uur tijd weet ik al veel werk te verzetten. Dan stap ik op de fiets en nog voor acht uur sta ik bij de huisarts voor de deur en neem ik plaats in de wachtkamer. Een half uur later dan gepland kan ik naar binnen. De ontsteking aan het trommelvlies in mijn linkeroor is weg. Wel is het trommelvlies ‘ingetrokken’ en daardoor is de beus van Uistachius verstopt. Dat verklaart dat ik mijn oren niet kan ‘klaren’. Of ik even een week of twee vier keer per dag neusspray wil gebruiken. Willen niet, maar ik doe het toch. Ver na negenen ben ik terug en weer aan het werk. De Vrouw is de deur uit. Koffie. En verder. Eind van de ochtend koffie met De Vrouw in de zon op de galerij. Dan overleg, een lunch en afwas. Ik wandel een rondje om het centrum en door de zon. Er is nog veel uitwerkwerk en pas om vijf uur is het gedaan. Krant op het balkon. De Vrouw serveert de kikkererwtentomatenschotel van dinsdag, maar nu met rijst en een salade van wortel, radijs en meer. We eten het op. Afwas. Restje krant op het balkon in de zon. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Chocolate Kings en Jet Lag (het derde en vierde plaatje uit de doos The Manticore Studio Albums 1973-1977) (PFM), The Geese And The Ghost (Anthony Phillips), Video Anthology Vol. 2 – 1990’s (het elfde album uit de doos Complete (Bill Bruford’s Earthworks), Mixing Colours (Brian Eno & Roger Eno)Woensdag 1 juni:
Kwart voor zes. Ronde hardlopen. Dan vroeg wandel ik naar de super. Thuis koffie. Naar de repetitie van Wirwar. Vandaag in zaal De Walvis. De repetitie begint met overleg, dan een scène waarin veel gelachen kan en die echt sterk wordt. Het laatste uur is gereserveerd voor Anne, de documentairemaker die het project ‘leer ons een documentaire te maken’ begeleidt. Hij heeft filmopnames van de voorstelling op 11 mei gemaakt en gemonteerd en die laat hij nu zien. De spelers leren over de kracht van beeld en montage. Volgende stap is dat we in het ‘verhaal’ van de docu drie spelers gaan volgen in de groep en daarbuiten. Het maakt nogal wat los, veel mooie reacties maar ook veel angst en onzekerheid. De spelers denken erover na en we komen er binnenkort weer op terug. De komende weken is de repetitie op donderdagavond en gaan we samenwerken met leden van een koor, om tot een voorstelling op 30 juni te komen. Ver na een uur ben ik thuis. Koffie. De Vrouw gaat even de deur uit. Ik lunch en handel mail af en doe klussen. De Vrouw is weer terug. Krant. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik leg gemarineerde pompoen in een braadslede en zet die in de oven (190C). Na tien minuten gaan daar repen paprika en parten rode ui bij, plus eryngii. Vijftien minuten in de oven. Ik maak een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en framboos. Ook maak ik een kabeljauwpakket voor De Vrouw. Als de oventijd klaar is, schep ik alle groente in de braadslede om en zet ik het vispakket erbij in de oven. Nog weer tien minuten en dan gaan we aan tafel. Zeer smakelijk, alles. Bijpraten en natafelen en afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Photos Of Ghosts en The World Became The World (het eerste en tweede plaatje uit de doos The Manticore Studio Albums 1973-1977) (PFM), Waterloo Lily (Caravan), Video Anthology Vol. 1 2000’s (het tiende album uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), Side Eye NYC V1.IV (Pat Metheny)Dinsdag 31 mei:
Ik slaap niet heel goed, maar sta redelijk op. En ik ben op tijd weer op de werkplek voor een volle en hectische dag. Veel plots en urgent werk, overleg, nog meer urgent. Gelukkig heb ik tussen de middag gelegenheid om door veld, bos en zon te wandelen. Dan de heksenketel weer in en om half zes ben ik thuis. Kort bijpraten met De Vrouw. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert couscous met een schotel van ui, pompoen, abrikoos, kikererwt en tomaat. Zeer smakelijk. Afwas. Webstek. Lezen. Zeer moe, dus ook weer op tijd slapen.
Muziek vandaag: David Bowie (aka Space Oddity) David Bowie), Ai Ga Nakucha Ne (Akiko Yano), In C (Terry Riley)Maandag 30 mei:
De wekker gaat om de gebruikelijke tijd. Toch pak ik pas een bus om half acht. Daarvoor heb ik dan nog even gelegenheid wat voorbereidend werk te doen voor vanochtend en vanavond. Vandaag een teamdag in een locatie elders. Ik krijg veel inzicht in wat collega’s doen en waarin ik mede iets kan gaan betekenen. Met mijn linkeroor hoor ik nog steeds niet goed en het kost me veel energie om alles goed te kunne volgen. Kwart voor vijf ren ik weg en gelukkig haal ik mijn bus en ik ben thuis om zes uur. De Vrouw is naar het werk. Ik maak avondeten: eerst bak ik kastanjechampignons, bosui en paprika. Daar roer ik wat overgebleven gekookte spaghetti van gisteren doorheen, plus een fikse schep kruidenknoflookroomkaas. Dat eet ik op, met een restantje salade van gisteren ernaast. Afwasje. Zeven uur ga ik naar de vergadering van de Vereniging van Eigenaren van ons appartementencomplex. Zelfde verhaal: ik moet me zeer concentreren om alles goed te kunnen volgen, laat staan dat ik ook maar iets inhoudelijk kan bijdragen. Negen uur is het gelukkig klaar. Thuis webstek en dan gelijk slapen.
Muziek vandaag: Nocturne – The Piano Album (Vangelis), A Rainbow In Curved Air (Terry Riley)Zondag 29 mei:
Half zeven. Koffie. Allerlei. Koffie met De Vrouw. Meer allerlei. Meer koffie met De Vrouw. Lezen. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Dan is er weer de zondagmiddagluistersessie (Mats Gustafsson en Fire!). Vervolgens maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat. Dan kook ik spaghetti. Ik bak kastanjechampignons, ui, paprika en courgette en roer daar gehakte snijbiet doorheen. Ik warm de kaassaus van gisteren op en voor De Vrouw bak ik lamsfilet. Ten slotte roer ik de gekookte spaghetti door de groenten. We eten er goed van en er blijft voldoende over voor De Vrouw om morgen mee te nemen naar het werk. Afwas en afval. Ondertussen ben ik moe en gespannen. Er zijn twee propvolle dagen voor de boeg en dat roept de nodige spanning op. Webstek en lezen en zeer op tijd slapen.
Muziek vandaag: Washington Square Church (Robert Fripp), Rosetta (Vangelis), Frankly A Capella – The Persuasions Sing Zappa (The Persuations), Fortuna (Amsterdam Klezmer Band), Footloose In NYC (het negende album uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), Nexus (Steve Howe & Virgil Howe)Zaterdag 28 mei:
Nog voor zes uur wakker en op. Mijn ronde hardlopen gaat soepel, zowaar. Het is zonnig buiten. Thuis nog terug in bed. Ik maak de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Dan brood halen. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Ik fiets naar Onze Vader. Het gaat goed met hem; hij is opgewekt en zit goed op de praatstoel. Volgend weekend nemen we hem mee uit eten. Thuis maak ik avondeten. Ik kook eieren en stoom witte en groene asperges. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en trostomaat. Daarnaast monteer ik een kaassaus. Voor De Vrouw bak ik lamsfilet. We eten alles – met uitzondering van de kaassaus – op. Afwas. Krant op het balkon. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Eye Of The Hunter (Brendan Perry), Voyage Of Bran (promo cd single) (Brendan Perry), Have I Offended Someone? (Frank Zappa), In The Land Of Grey And Pink (Caravan)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment