bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

03-06-2022

B-log: 4 t/m 10 juni 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:24Vrijdag 10 juni:
Die ronde hardlopen gaat weer vrij soepel. Zeven uur aan het werk. Allerlei zaken afhandelen, overleg, uitwerken, noem het allemaal maar op. Of heb ik dat daarnet al gedaan? Tussendoor koffie en om half twaalf – als De Vrouw terug is van allerlei buiten de deur – koffie met De Vrouw op het balkon. Half een is het werk gedaan. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel even het centrum in voor een paar boodschapjes. Om drie uur hebben we een trein naar Deventer en drie kwartier later zijn we in Gorssel bij Ank en Bob. We beleven een paar mooie uren in de tuin, praten bij en maken plannen. Nog een barbecue ook. Na negenen hebben we een bus terug naar Deventer en om kwart over negen zijn we weer thuis. Even uitblazen en voor elf uur lig ik in bed.
Muziek vandaag: October Is Marigold (David Cross & Andrew Keeling), The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars (David Bowie), Moondawn (Klaus Schulze)

_

Donderdag 9 juni:
Volle, maar prima dag op de werkplek. Tussen de middag wandel ik door bos. Half zes thuis. Krant op het balkon. De Vrouw serveert wraps met een schotel van paddenstoel, paprika en witte boon, en ernaast een salade van peer, bosui, komkommer en romakerstomaat. Afwas. Kwart over zeven ga ik naar Gigant voor de eerste in een serie van drie bijzondere repetities van Wirwar, samen met het koor Rubato. Later meer. Tien uur thuis. Even bijpraten. Dan slapen.
Muziek vandaag: geenWoensdag 8 juni:
Zes uur op. De Vrouw gaat naar het werk. Ik ga een ronde hardlopen. Wederom een langere route en ik kan weer een stukje langer aaneengesloten rennen. Begin van de ochtend wandel ik door de zon naar de super. Thuis koffie. Allerlei. Meer koffie. En lunch. Afwasje. Ik fiets naar een bouwmarkt en koop een rookmelder. Dan wandel ik een rondje om het centrum. Het is al de hele middag grijs en bewolkt en het begint te regenen. Krant op het balkon. De Vrouw komt thuis. Bijpraten. Ik maak avondeten: eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en romakerstomaat. Dan kook ik spaghetti en bak ik kastanjechampignon, rode ui, paprika, andijvie. Ik roer er de gekookte spaghetti en een boel knoflookkruidenkaas doorheen. Voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Magnolia (The Pineapple Thief), Bran Coucou (Piniol), Caravan & The New Symphonia (Caravan), The Return Of The Sun (Pink Floyd), het derde plaatje uit de doos vl tones (Bass Communion / Freiband)Dinsdag 7 juni:
De buschauffeurs in de regio staken helemaal niet en dus ben ik gewoon op tijd op de werkplek. Vandaag een dag zonder al te veel stress, ook al is er veel te doen: regelen, afhandelen, overleggen, uitwerken. Tussendoor geen gelegenheid om te wandelen buiten. In de middag ook veel te doen: regelen, afhandelen, uitwerken. Half zes thuis. Krant op het balkon in De Zon. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert bamisoep en die eten we helemaal op. Toe is er fruitsalade van ananas, aardbei en blauwe bes. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Hunky Dory (David Bowie), Siwan – Hafla (Jon Balke), het tweede plaatje uit de doos vl tones (Bass Communion / Freiband)Maandag 6 juni: Tweede Pinksterdag
Op om zes uur. Koffie en allerlei, inclusief iets schrijven. Koffie met De Vrouw. Halverwege de ochtend wandelen we het centrum in. Daar is ‘de langste platenbeurs van Nederland’, een rij kramen langs drie pleinen en door twee straten. We struinen wat rond en ik koop een herpersing (uit 2006) van de klassieke 1972 plaat Space Shanty (Khan). Ik zie nog wel meer, maar laat het even staan. We lunchen ergens in een zeer aardige (en biologische!) tent. Dan naar huis. Ik kijk even op een website of dat wat ik wil kopen wel ‘legaal’ is en dat is het. Dus ga ik terug het centrum in. Nu kan ik gericht naar de kramen ik schaf vl tones (Bass Communion / Freiband), Moondawn (Klaus Schulze) en de maxisingle Peter Gunn / Knife Edge (Emerson Lake & Palmer) aan. Thuis even iets beluisteren. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik leg aardappel, wortel, geschilde aubergine en paprika in een braadslede en schuif die in de oven. Vervolgens maak ik een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en romakerstomaat en een fruitsalade van ananas, aardbei en blauwe bes. Voor De Vrouw bak ik een rundertartaar. We eten de groenten allemaal op; van de salades blijft nog iets over. Toe is er ijs naast de fruitsalade. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: What We Have Sown (The Pineapple Thief), Tightly Unwound (The Pineapple Thief), Someone Here Is Missing (The Pineapple Thief), Peter Gunn / Knife Edge (maxisingle) (Emerson Lake & Palmer), Space Shanty (Khan), Moondawn (Klaus Schulze), het eerste plaatje uit de doos vl tones (Bass Communion / Freiband)Zondag 5 juni: Eerste Pinksterdag
Vroeg wakker en dus sta ik op. Koffie en ontbijt. Half zeven ga ik een ronde hardlopen. Ik kies een langere route – voor het eerst sinds tijden – en die gaat heel redelijk. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw op het balkon. Lezen op het balkon. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Stofzuig. Dan wandel ik een rondje langs het kanaal en om het centrum. Onderweg valt er eerst een druppel, iets later is het een echte bui en ik schuil onder een boom. Niet lang. Thuis lezen op het balkon. Het regent nu stort. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer en aardbei. Dan schil en stoom ik witte asperges. Ondertussen monteer ik een kokoskaassaus. Tien minuten voor het einde van de stoomtijd voeg ik nog groene asperges toe. Ten slotte bak ik een runderschnitzel voor De Vrouw. We eten alles op. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Ik lees de PROG (die vrijdag binnen kwam) uit.
Muziek vandaag: Buzz For Aldrin (The Pillbugs), For Girls Who Grow Plump In The Night (Caravan), October Is Marigold (David Cross & Andrew Keeling)Zaterdag 4 juni:
Zes uur zeven op. Redelijk geslapen. Hoofd ook aardig leeg. Gisteren aardig opgeruimd. Er ligt nog wel een en ander dat ik wil en moet. Komt dat wel? Dat komt wel. Koffie, wat schrijven. Twee uur later wandel ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs de slager en super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik loop nog naar de Syrische winkel voor brood. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Dan samen lunchen. Afwasje. Ik wandel een rondje om het centrum en door parken. Op de terugweg neem ik nog een paar kleine boodschappen mee. Krant op het balkon. Eind van de middag haalt De Zoon ons op. Vervolgens rijden we langs Onze Vader en die nemen we mee naar een restaurant in Hoog Soeren. Daar biedt Onze Vader ons mijn cadeautje aan: een etentje (geen verrassing). Het eten is oké en het gesprek rustig, wel zo fijn. Onze Vader vindt het duidelijk een prettige avond. Mooi zo, dat was de bedoeling. Iets voor half tien zijn we weer terug en een half uur later lig ik bed.
Muziek vandaag: Washington Square Church (Robert Fripp), Road To The Sun (Pat Metheny)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment