bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

11-06-2022

B-log: 11 t/m 17 juni 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 07:02Vrijdag 17 juni:
Kwart voor zes ben ik wakker en op. Koffie. Nog voor zeven uur ben ik aan het werk. Het is formeel geen werkdag vandaag, maar ik werk vandaag in plaats van volgende week. (Waarom? Zie volgende week!) Op zich voelt mijn lijf zich nu oké, maar het blijft lastig om mijn aandacht te houden bij de dingen die ik moet doen. Het vraagt veel energie en ik ben dan ook snel vermoeid. Koffie met De Vrouw op het balkon. Wat later nog meer koffie met De Vrouw op het balkon. Nog weer iets later lunch met De Vrouw maar niet op het balkon. Afwasje. Ik wandel een rondje door de warmte en haal het groentepakket op. Nog even werken en dan na vier uur is het klaar. Krant op het balkon. Het is zeer warm. Ik maak avondeten. Eerst kook ik snijboon en kikkererwtenpasta. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, radijs, komkommer, kerstomaat en aardbei. Dan bak ik ui, prei, courgette en spinazie en daar roer ik de pasta en bonen doorheen en een paar scheppen groene pesto. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Afwasje. Lezen op het balkon. Webstek. Meer lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Obscured By Clouds (Pink Floyd), The Dark Side Of The Moon (Experience Edition) (Pink Floyd), Wish You Were Here (Experience Edition) (Pink Floyd), Animals (Pink Floyd), Pinups (David Bowie), de rest van het derde en het grootste gedeelte van het vierde plaatje (het derde concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa), Moondawn (Klaus Schulze)Donderdag 16 juni:
Wonder boven wonder gaat mijn ronde hardlopen vanmorgen heel redelijk. Het is dan ook aangenaam weer. Zeven uur ben ik aan het werk. Nog altijd wat snotterig, nog lang niet fit en het tempo is laat, maar de ergste klachten lijken voorbij. Koffie met De Vrouw op het balkon. Later meer koffie met De Vrouw op het balkon. Lunch. Afwasje. Ik loop een rondje langs het kanaal. En nog even verder. Om half vijf ben ik klaar voor vandaag. Krant op het balkon. Half zes maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en aardbei. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, courgette en bimi. Daar roer ik tomatenpuree en rode bonen doorheen. Ondertussen ligt er voor De Vrouw een pakketje met kabeljauwhaas in de oven. We eten alles op. Afwasje. Lezen op het balkon. Webstek. Meer lezen op het webstek. Op tijd weer naar bed, want ondanks dat de klachten heel veel minder zijn ben ik toch doodop.
Muziek vandaag: Zabriskie Point – Original Motion Picture Soundtrack (Pink Floyd & various artists), Atom Heart Mother (Pink Floyd), Meddle (Pink Floyd), Siwan – Nahnou Houm (Jon Balke), het tweede en een deel van het derde plaatje (het tweede concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa), het tweede plaatje uit de doos vl-tones (Bass Communion & Freiband)Woensdag 15 juni:
Slapen gaat niet eens heel slecht. Pas om half acht op. Koffie, wat lezen. De Vrouw is nu ook nogal ziek. Zelf voel ik me beter; ik heb het in ieder geval niet meer koud en er lijkt wat meer lucht in mijn hoofd. Ik wandel door de zon – het is warm – naar de super voor een paar boodschappen. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Daar is het al snel te warm. Verhuizen naar het balkon. Daar meer koffie met De Vrouw. Begin van de middag lunch. Afwasje. De Vrouw doet een zelftest – want vanmiddag met een cliënt aan het werk – en blijkt positief. Ikzelf ook. De Zoon appt. Ook snotterig en positief getest. Het gevreesde virus heeft ons te pakken. De Vrouw gaat de deur uit om zich professioneel te laten testen. Ik wandel een rondje buiten het centrum. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Niet moeilijk. Ik warm het restant van gisteren op: De Vrouw had toen een schotel van ui, snijboon, doperwt, rozijn en rijst gemaakt (en die heb ik gemist). Daarnaast vul ik een klein restant van de salade van gisteren (die ik heb gemist) aan met bosui, komkommer en kerstomaat. Nu eten we alles op. Bovendien is er watermeloen. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon. Op tijd weer slapen, want toch wel weer vermoeid.
Muziek vandaag: Blade Runner (Vangelis), Ummagumma (Pink Floyd), Cunning Stunts (Caravan), het eerste plaatje uit de doos vl-tones (Bass Communion & Freiband)Dinsdag 14 juni:
Niet eens heel slecht geslapen. Ik sta op de ‘normale’ tijd op en ga zowaar een ronde hardlopen. Niet dat het lekker gaat; ik kies dan ook voor een (zeer) korte route en veel wandelpauzes. Toch aardig om even buiten te zijn. Zeven uur aan het werk. De Vrouw is ook op tijd op en heeft allerlei bezigheden, vooral buitenshuis. Tussendoor drink ik koffie. Even na twaalf lunch en dan wandel ik een klein rondje door de zon buiten het centrum. Dan weer (langzaam) aan het werk. Echt, de vaart is eruit en ik kan me nauwelijks concentreren. Nou ja. Gelukkig ligt er weinig urgents. Half vijf is het klaar. Krant op het balkon in de zon. Daar val ik ook in slaap. Ik word heel duizelig wakker. De Zoon is er voor avondeten en ik ga even naar bed. Kwart voor negen gaat het weer. Ik eet fruit. Webstek. Lezen en voor half elf ga ik terug naar bed.
Muziek vandaag: 1492 – Conquest Of Paradise (Vangelis), The Piper At The Gates Of Dawn (mono & stereo mixes) (Pink Floyd), A Saucerful Of Secrets (Pink Floyd), Music From The Film More! (Pink Floyd), Aladdin Sane (David Bowie), Silhouettes (Klaus Schulze)Maandag 13 juni:
Niet goed geslapen. Nog steeds niet fit. Ik besluit niet naar kantoor te gaan en thuis te werken. Dan kan ik nog even in bed blijven liggen. Zes uur op. Koffie en ja, zelfs ontbijt. Zeven uur ben ik langzaam aan het werk. Mijn naaste collega blijkt ook ziek; dat betekent even uitpuzzelen wat ik allemaal op afstand kan overnemen. Ik hoef niets overhaast of overspannen te doen, maar ben wel de gehele dag bezig. Tussendoor koffie en lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik gebruik weer even neusspray, zet wat druk op mijn oren en PLOP! DE BOEL SCHIET OPEN EN DAT DOET ME TOCH PIJN! Aan de andere kant: het gaat de goede kant op, dus. Nog een paar dagen doorgaan met de neusspray. De Vrouw gaat naar het werk. Ik werk thuis, maar dat had ik al gezegd. Geen gelegenheid om naar buiten te gaan. Wel krant. Er is nog wat overleg en eind van de dag neem ik zelfs nog een overleg van de naaste collega waar. Half zes sluit ik af. Gelijk avondeten maken: spaghetti koken, dan kastanjechampignon bakken, rode bosui erbij, courgette, een restje tomatensaus van zaterdag en ten slotte roer ik de spaghetti erdoorheen. Zowaar, ik eet het op. Afwas en afval. Webstek. De Vrouw is om kwart voor tien thuis en ik ga vroeg slapen, want aan het eind van het Latijn.
Muziek vandaag: Washington Square Church (Robert Fripp), Moondawn (Klaus Schulze), Vol. 2 (Jazz Sabbath), Siwan (Jon Balke), Ai Ga Nakucha Ne (Akiko Yano), de rest van de dvd Video Anthology Vol. 1 – 2000’s (de tweede dvd uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), Sylvian/Czukay (David Sylvian & Holger Czukay)Zondag 12 juni:
Och jee. Mijn ronde lopen gaat helemaal niet soepel. Ik heb spierpijn overal en merk beginnende verkoudheid. Toch loop ik door, al moet ik een extra wandelpauze nemen op de kortere route. Thuis weer terug in bed en nog lang ook. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Mijn hoofd zit vol en is leeg tegelijk; gelukkig alleen lichamelijk ongemak. Meer koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. De Zoon is er om half een. Hij heeft een verlaat verjaardagscadeau: Edition of one (Steven Wilson) en een vroeg Vaderdagpresent: Een Schiedamse jongen (Maarten Biesheuvel). Fijn. Daar ga ik veel leesplezier van hebben. Afwas. Stofzuig. Ik wandel een heel klein rondje langs het kanaal; het lijkt erop dat de spierpijn in de benen en de rest van het lijf weg is. Op het balkon val ik in slaap. Vier uur wakker voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (Sparks!). Erna ga ik avondeten maken. Ik leg aardappel, bataat en wortel in een braadslede (190C) en na tien minuten leg ik daar paprika, kerstomaat en eryngii naast. Ondertussen maak ik een salade van rode bosui, koolrabi en komkommer. Ook snijd ik een miniwatermeloen. Voor De Vrouw bak ik een steak d’Avignon. We eten er goed van, al is er wat over voor een van ons morgen. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Live At The Fairfield Halls, 1974 (Caravan), het derde plaatje uit de doos vl-tones (Bass Communion & Freiband)Zaterdag 11 juni:
Half zeven op. Koffie en webstek. Dan wandel ik het gebruikelijke zaterdagmorgenrondje langs slager en super. Koffie met De Vrouw op de galerij in de zon. Ik loop ook nog even via de markt en de Syrische winkel. De Zoon is er om half twaalf voor lunch. De Vrouw moet vroeger de deur uit naar werk, vandaar. Afwas. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Thuis de was en allerlei. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik heb nog een fiks stuk pide over, dat snijd ik overlangs doormidden en beleg ik met tomatensaus, kastanjechampignon, rode bosui, paprika, kaas en feta. Dat schuif ik de oven in (190C) en na tien minuten is het al klaar. Smakelijk. Afwasje van niets. Was vouwen. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes uit de doos vl tones (Bass Communion & Freiband), Siwan – Hafla (Jon Balke), The Return Of The Sun (Pink Floyd), een groot deel van Video Anthology vol. 1 – 2000’s (de tweede dvd uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), 200 Motels (Frank Zappa), A Map Of The World (Pat Metheny)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment