bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

17-06-2022

B-log: 18 t/m 24 juni 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:05Vrijdag 24 juni: naar Valkenburg
Zes uur wakker en op. Rondje hardlopen. Moeizaam maar lukt. Koffie met De Vrouw op het balkon. Langzaam pakken we een koffer in. Soort van brunch. We hebben een propvolle trein om kwart voor twaalf. Vanaf Utrecht wel zitplek. Overstap in Maastricht en kwart voor drie zijn we in Valkenburg. Even zoeken naar hotel en uiteindelijk vinden we het afzichtelijke (want alles industrieel dus beton en metaal en galmbak) verblijf. Dan lopen we het centrum in en wandelen wat rond. Iets drinken op een terras onder een parasol want regen aan de Geul. Dan naar een eetcafé voor falafel, spareribs, ijstaart en cheesecake. Nog een klein rondje wandelen. In het hotel nog iets drinken en op tijd slapen.
Muziek vandaag: Rams (Brian Eno), het eerste plaatje uit de set The Early Years 1965-1967 – Cambridge St/ation (Pink Floyd)Donderdag 23 juni:
Pas iets voor half zeven wakker. Koffie. Zeven uur ook weer aan het werk. In alle rust verricht ik allerlei taken. Koffie met De Vrouw op het balkon. Overleg, geregel, enzovoorts. Kwart over elf stappen we op de fiets en door de hitte (32C) rijden we naar een uitvaartcentrum. De vader van een van de cliënten van De Vrouw (die ook ik regelmatig heb ontmoet – de cliënt dan) is overleden en de nadrukkelijke vraag van de familie was of ik ook mee kom. De plechtigheid is kort en na een kop koffie condoleren we en gaan we weer naar huis. Daar lunch. En verder werken. Ik weet nog veel af te ronden voor het weekend en om half vijf sluit ik af.
Muziek vandaag: Rams (Brian Eno), The Endless River (Pink Floyd), The Early Years 1968-1972 – Cre/ation (Pink Floyd), Siwan – Hafla (Jon Balke)Woensdag 22 juni:
Pas ver na half zeven wakker en op. Ik ga een ronde hardlopen. Die lukt redelijk, al moet ik tussendoor wel een wandelpauze houden. Het is al aardig warm en benauwd. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik loop door de zon naar de super. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Klussen. Lunch. Afwas. Ik wandel een rondje langs het kanaal en een paar winkels. Als ik thuis kom, is De Vrouw naar het werk. Ik doe wat dingen voor De verjaardag van Anja en voor Wirwar. Eind van de middag maak ik avondeten voor mijzelve. Spaghetti koken. Ondertussen kastanjechampignons, bosui, paprika en eikenbladsla snijden. Dan bak ik die groenten, roer er de gekookte pasta en een restant groene pesto doorheen en bestrooi alles met kaas. Geen probleem om dit op te eten. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Division Bell (Pink Floyd), Rare Broadcasts (Caravan), Leftoverture (Kansas), een deel van Video Anthology Vol. 2 – 1990’s (de derde dvd uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), het derde en vierde plaatje (het tweede concert) uit de doos Zappa/Erie (Frank Zappa)Dinsdag 21 juni:
Opnieuw niet zo heel goed geslapen, maar ik sta goed op. Vanmorgen op de werkplek weet ik zeer veel werk te verzetten en weg te werken. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en zon. In de middag lukt het beduidend minder goed, maar in alle rust kom ik een heel eind. Half zes thuis. Krant. De Vrouw serveert het restant van de stoemp van gisteren, aangevuld met een schotel van peultjes en witte bonen. Ernaast een salade van bosui, komkommer, appel, paprika. We eten alles op. Afwasje. Nog heel zitten. Kwart over zeven wandel ik naar Gigant. Op het terras vindt de preventieve vergadering plaats voor De verjaardag van Anja. Het is fijn Reinier en Willem in goede toestand te zien. We zijn ook nog zeer productief en leggen de basis voor de programma’s van 25 september en 20 november, plus we maken al plannen voor 2023. Dat gaat mooi! Tien uur thuis. Heel even bijpraten met De Vrouw, dan slapen.
Muziek vandaag: geen.Maandag 20 juni:
Ja, het gaat redelijk vanochtend. ondanks dat ik niet goed heb geslapen, voel ik me redelijk fit. Ik besluit dan ook naar de werkplek te gaan. Aanvankelijk is het daar stil. Na een uur is het volle bak: allerlei overleg, spoedklussen, geregel, gedoe. Geen tijd om tussen de middag een rondje buiten te lopen. Dat betekent wel dat ik om half vier klaar ben. ik ben dan doodop ook. Op de terugweg haal ik in een plaatselijke platenwinkel mijn bestelde doos Zappa/Erie (Frank Zappa) op. Half zes thuis. De Vrouw serveert een stoemp van aardappel, paprika, ui en andijvie en zet daarnaast de kaassaus van gisteren en een salade van bosui, komkommer, paprika en appel. Zeer smakelijk. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Meer lezen op het balkon.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes (het eerste concert) uit de set Zappa/Erie (Frank Zappa), The Pink Floyd Early Singles (Pink Floyd)Zondag 19 juni:
Op om half zeven. Koffie. Webstek. Lezen op het balkon. Koffie met De Vrouw aldaar. Ik lees Limited Edition Of One (Steven Wilson) uit, een hoogst amusant boek. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Begin van de middag serveer ik lunch. Die eten we. Afwasje. Stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Lezen op het balkon. Tegen vier uur is er de gebruikelijke zondagmiddagluistersessie met De Duitsche Vrienden. Daarna maak ik avondeten. Ik stoom asperges, monteer een salade van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat, maak een kaassaus en voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel. We eten alles op. Toe zijn er aardbeien. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon. Ik voel me stukken beter en ben grotendeels klachtenvrij, maar vermoeidheid
Muziek vandaag: The Wall (Experience Edition) (Pink Floyd), The Final Cut (Pink Floyd), A Momentary Lapse Of Reason (Pink Floyd), de rest van het vierde, het gehele vijfde en een deel van het zesde plaatje (het vierde concert) uit de doos The Mothers 1971 (Frank Zappa), Diamond Dogs (David Bowie)Zaterdag 18 juni:
Het is al heel warm als ik om kwart voor zeven mijn ronde hardloop. Omdat het zo benauwd is, moet ik een korte extra wandelpauze nemen. Niet erg. Thuis terug in bed. Dan wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Daar waar ik de klachten achter me heb gelaten, daar heeft De Vrouw nog volop last. Ze heeft ook andere klachten dan ik. Ik loop nog via een super en markt naar de Syrische winkel voor brood. Meer koffie op het balkon. Krant op het balkon. We lunchen. Afwasje. Was. Ik wandel een rondje om het centrum. Lezen op het balkon. Het is met 32C te warm om heel veel andere dingen te doen. Eind van de middag maak ik avondeten. Ik leg aardappel in een braadslede en schuif die de oven in (190C). Een kwartier later gaat daar paprika en courgette bij in. Ik maak een salade van bosui, koolrabi, komkommer en tomaat. Ook rooster ik pistachenoot, pijn- en pompoenpit. Voor De Vrouw bak ik lamsfilet. Na in totaal drie kwartier haal ik de braadslede uit de oven en eten we alles op. Ten slotte heb ik aardbeien. Afwas. Was. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Cheap Thrills (Frank Zappa), Travelling Ways (Caravan)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment