bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

23-07-2022

B-log: 23 t/m 29 juli 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 06:19Vrijdag 29 juli:
Kwart voor zeven wakker en op. Koffie. Dan vanmorgen aan het werk. Er ligt allerlei en ik doe allerlei. Twaalf uur is dat allerlei klaar. De Vrouw is even de deur uit en als ze om een uur terug is, lunchen we. Afwasje. Ik wandel een rondje en haal het groentepakket uit. Krant op het balkon. Half vijf begin ik al met avondeten maken. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer, kerstomaat en rode bes. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, paprika, courgette en tandoorikruiden. Uiteindelijk roer ik daar de peulen die De Vrouw gisteren heeft gekookt en wat gehakte noten doorheen. Voor De Vrouw bak ik een kipfilet. We eten er goed van. De Vrouw gaat naar het werk. Ik was af. Webstek. Script lezen op het balkon.
Muziek vandaag: God Save The Queen / Under Heavy Manners (Robert Fripp), It Could Be Home (Plenty), Music From The Sphinx (Valentina Ciardelli & Alessandro Viale), If I Should Fall From Grace With God (The Pogues), Man It Feels Like Space Again (Pond), “Heroes” (David Bowie), Closure / Continuation met het bijbehorende bonusplaatje (Porcupine Tree), Deus Arrakis (Klaus Schulze)Donderdag 28 juli:
Op tijd naar de werkplek. Daar van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Daarna verder met van alles. Half zes thuis. De Vrouw serveert de klieken van eergisteren en gisteren, aangevuld met nog meer voeding die we niet eens opeten. Natafelen. Afwas. Krant op het balkon. Webstek. Script lezen.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje (het tweede concert) uit de doos Zappa/Erie (Frank Zappa)Woensdag 27 juli:
De wekker van De Vrouw gaat om zeven uur en ik sta op. Koffie. De Vrouw is even de deur uit. Ik werk dit b-log nog wat bij en wandel dan naar de super. Koffie op het balkon. Ik lees de PROG uit. Meer koffie op het balkon. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ander huishoudelijks. Ik wandel een rondje langs het kanaal. Lezen op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst monteer ik een salade van bosui, koolrabi en komkommer. Ik kook gnocchi een minuutje. In een braadslede doe ik ui, aubergine, olijf en de gnocchi. In een kom meng ik tomatenstukjes en crème fraîche en dat giet ik over de groente in de braadslede. Die braadslede gaat vijfentwintig minuten in de oven op 200C. Ondertussen maak ik een fruitsalade van watermeloen, ananas en rode bes. We eten er fiks van. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Webstek.
Muziek vandaag: The Best Of (Tomita), The Cartographer (Jo Quail), Playboy & Playgirl (Pizzicato Five), Raising Sand (Robert Plant & Alison Krauss), Live in Santiago, het dertiende plaatje uit de doos Complete (Bill Bruford’s Earthworks), Schnörgl Attahk (Camembert), Zëss – Le Jour Du Néant (Magma)Dinsdag 26 juli:
Nog steeds aangenaam buiten als ik voor zes uur begin met mijn ronde hardlopen. Die ronde hardlopen gaat nog aardig ook. Zeven uur ben ik aan het werk. Niet lang, want ik ben om vijf voor half negen bij de huisarts om nog een (hopelijk laatste) keer naar mijn oor te laten kijken. Alles is oké, het ziet er prima uit. Als ik weer buiten kom, regent het stort. Ik kan heel lang wachten, maar dat doe ik niet. Plu mee, dus dat scheelt. Thuis koffie met De Vrouw. De Vrouw gaat de deur uit. Meer werk en koffie. De Vrouw is terug van de deur uit zijn om half twee en we lunchen. Afwas. Ik wandel een rondje om het centrum. Vervolgens verder werken. Vijf uur is het klaar. Krant op het balkon. De Zoon is er om kwart over zes en De Vrouw serveert een schotel van ui, aubergine, paprika, courgette, gedroogd fruit en couscous. Zeer smakelijk. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Meer lezen op het balkon.
Muziek vandaag: God Save The Queen / Under Heavy Manners (Robert Fripp), Let The Power Fall (Robert Fripp), Sunir (IANAI), Hey Hey Rise Up (cd single) (Pink Floyd featuring Andriy Khlyvnyuk), Low (David Bowie), het eerste en tweede plaatje (het eerste concert) uit de doos Zappa/Erie (Frank Zappa)Maandag 25 juli:
En dus weer naar de werkplek. Daar is het rustig geweest en de hoeveelheid werk en mails is te overzien. Wel merk ik de drukte en hectiek bij de leidinggevende en daardoor kunnen mijn collega en ik (weer) niet verder, dus dat is lastig. Tussen de middag wandel ik door bos. Zes uur thuis. Ik warm het restant bonen, mais en nachos op in de oven, doe er kaas overheen en eet dat op. Afwas. Krant op het balkon. Webstek.
Muziek vandaag: The Cartographer (Jo Quail), Deus Arrakis (Klaus Schulze), Sunir (Ianai)Zondag 24 juli:
Pas om kwart over zeven wakker. Ik loop een ronde hard. Die gaat moeizaam, want het is al warm. Toch lukt het. Thuis even terug in bed. Koffie met De Vrouw op het balkon. Het is goed warm. Foto’s verder op de webstek plaatsen. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om een uur voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje langs het kanaal en door de warmte. Thuis plaats ik de laatste foto’s op de webstek. Dan is er de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden. Erna maak ik avondeten: de inmiddels roemruchte salade van bloemkool, paprika, rode ui, kerstomaat, rozijn, mango en linzen met tahingeelworteldressing uit de oven. Ernaast een kleine salade van bosui, koolrabi en komkommer. We eten er goed van en het restant neemt De Vrouw mee naar het werk. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon. Einde vakantie.
Muziek vandaag: Negative Toe (Camembert), Moondawn (Klaus Schulze)Zaterdag 23 juli:
Half zeven op. Koffie. Allerlei. Ook foto’s ordenen. Ik loop mijn gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Dan nog een ronde langs andere super en Syrische winkel. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Ook foto’s ordenen. De Zoon is er om kwart voor een voor lunch. Afwas. Ook foto’s ordenen. Ik wandel een rondje om het centrum en bezoek nogmaals die super. Ook foto’s ordenen. Het is af. Eind van de middag wil ik avondeten maken, maar ontdek dat ik geen mais heb. Die haal ik dus maar bij een dichtbijgelegen super. Ik leg kastanjechampignon, rode ui, paprika en courgette in een braadslede en schuif die twintig minuten de oven (190C) in. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi en komkommer. Dan leg ik een laagje nachos, zwarte bonen en mais boven op de groente in de braadslede en vervolgens daaroverheen ook weer een laagje nachos, zwarte bonen en mais. Ten slotte een boel kaas eroverheen en nog eens tien minuten de oven in. Voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel. We eten er fiks van. Toe is er roomijs (vanille, aardbeien-cheesecakedeeg, walnoot-ahorn). Afwas. Krant op het balkon. Webstek.
Muziek vandaag: het staartje van het bonusconcert dat mee kwam met Station To Station (David Bowie), The Best Of Jefferson Airplane (Jefferson Airplane), Hey Girl (Gruppo Sportivo), Son Of Cheap Thrills (Frank Zappa), Malina (Leprous), Inner Mediation / Alcudia (cd single) (Liberation Orchestra)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment