bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

13-08-2022

B-log: 13 t/m 19 augustus 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 18:58Vrijdag 19 augustus:
Zeer op tijd weer op. Als ik mijn ronde ga hardlopen, is het nog wat donker. Dat lopen gaat redelijk soepel. Hoezee. Zeven uur ben ik weer aan het werk. Er ligt allerlei en dat allerlei doe ik. Koffie met De Vrouw op het balkon. De Vrouw gaat de deur uit. Ik loop naar een super voor een kleinigheid en werk weer verder. Meer koffie. Dan lunch. Afwasje. Ik loop een klein rondje langs het kanaal. En weer verder met werkzaamheden. De Vrouw is terug om vier uur. Half vijf zet ik de werklaptob uit. Krant op het balkon. Dan maak ik avondeten. Ik leg aardappel in een braadslede en zet die een half uur in de oven (190C). Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en ananas. Na het half uur doe ik shiitake, kastanjechampignon, rode ui, courgette en kerstomaat bij de braadslede in en dat gaat nog eens vijfentwintig minuten in de oven. Een kwartier voor het einde schuif ik een vispakketje voor De Vrouw ook nog de oven in. We eten er fiks van. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Meer lezen op het balkon.
Muziek vandaag: het vijfde en zesde plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Voyage ’34 – The Complete Trip (Porcupine Tree), Recordings (Porcupine Tree), het tweede plaatje van Bowie At The Beeb – The Best Of The BBC Radio Sessions 68-72 (David Bowie), Heavenly Bodies – An Expanded Collection (het vijftiende album uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), Road To The Sun (Pat Metheny)Donderdag 18 augustus:
Kwart voor zes op. Koffie. Kwart voor zeven ben ik aan het werk. Koffie met De Vrouw op het balkon. En verder met veel werk. Niet erg. Fijn, wel. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Niet veel later lunch. Afwasje. De Vrouw gaat naar het werk; ik wandel een kort rondje buiten het centrum. En verder met veel werk. Heel veel schiet ik niet op, maar morgen is er weer een dag en gelegenheid. Half vijf sluit ik af. Krant op het balkon. Dan maak ik avondeten en daar doe ik niet moeilijk mee, want er is zat over van gisteren. Ik eet er goed van. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: het derde en vierde plaatje uit de set Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Stupid Dream (Porcupine Tree), Piano Lessons (cd single) (Porcupine Tree), Pure Narcotic (cd single) (Porcupine Tree), 4 Chords That Made A Million (cd single) (Porcupine Tree), Lightbulb Sun (Porcupine Tree), Shesmovedon (cd single) (Porcupine Tree), het zevende plaatje (het album Go Live) uit de doos Seasons – The Island Albums 1972-1976 (Stomu Yamashta), [Malina] (Leprous), het eerste plaatje van Bowie At The Beeb – The Best Of The BBC Radio Sessions 68-72 (David Bowie), From Conception To Birth (het veertiende plaatje uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), Sunir (IANAI)Woensdag 17 augustus:
Kwart over zes wakker en op. Niet zo heel goed geslapen, maar niet erg. De ronde hardlopen gaat ook niet zo soepel, maar niet erg. Onderweg zowaar een spatje regen. Als ik thuis ben, gaat het fors regenen. De Vrouw gaat de deur uit. Koffie. Dan loop ik naar de super. Het is niet meer zo heel warm. Koffie met De Vrouw op het balkon. Het regent nogal. We zetten deuren tegen elkaar open zodat het in huis wat kan afkoelen. Later lunch. Afwas. Huishoudelijks. Ik wandel een klein rondje langs het kanaal en om het centrum. Het regent weer licht. Administratiedingen. Ank belt. We maken afspraken over het Nursing Congres op 27 september waar we met Kunst-Zinnig-Brein naartoe gaan. Dan maak ik avondeten. Eerst kook ik spaghetti. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en ananas. Dan bak ik kastanjechampignon, ui, courgette en waterkers. Daar roer ik een blik tomatenblokjes en gehalveerde kerstomaatjes doorheen en later ook de gekookte spaghetti. We eten er fiks van en er blijft voldoende over voor De Vrouw om morgen mee naar het werk te nemen. Afwas en afval. Webstek. Lezen op het balkon. Het ontweert.
Muziek vandaag: het vijfde plaatje (het album Raindog) uit de doos Seasons – The Island Albums 1972-1976 (Stomu Yamashta), Coma Divine (2003 remaster) (Porcupine Tree), het zesde plaatje (het album Go) uit de doos Seasons – The Island Albums 1972-1976 (Stomu Yamashta), Nexus (Steve Howe & Virgil Howe)Dinsdag 16 augustus:
Ook vandaag vroeg op de werkplek, alwaar van alles en meer is te doen. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. Ook in de middag veel te doen en om half zes ben ik thuis. Krant op het balkon. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een schotel van aardappel, paprika, courgette, ui en bimi uit de oven en een salade van bosui, komkommer, kerstomaat en blauwe bes. We eten alles op. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: een fiks deel van The Singles Collection (David Bowie), het derde en vierde plaatje (de albums Freedom Is Frightening en One By One) uit de doos Seasons – The Island Albums 1972-1976 (Stomu Yamashta), het derde plaatje (het album Bells, Boots & Shambles) uit de set The Future Won’t Be Long – The Albums 1971-1973 (Spirogyra)Maandag 15 augustus:
Nog redelijk geslapen ook, ondanks de warme en klamme nacht. Op tijd op de werkplek voor allerlei werkzaamheden. Tussen de middag wandel ik door bos en heel lichte regen. Half zes thuis. Krant op het balkon. Dan maak ik avondeten voor mijzelf, want De Vrouw is naar het werk. Eerst kook ik spaghetti. Dan bak ik wat shiitake, bosui, paprika en courgette en daar roer ik de spaghetti en een lepel rode pesto doorheen. Parmesan erover raspen en opeten maar. Afwasje. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: de eerste twee plaatjes (de albums Floating Music en The Man From The East) uit de doos Seasons – The Island Albums 1972-1976 (Stomu Yamashta), het eerste en tweede plaatje (de albums St. Radiguns en Old Boot Wine) uit de set The Future Won’t Be Long – The Albums 1971-1973 (Spirogyra)

Zondag 14 augustus:
Zes uur wakker en op. Even wat lezen. Dan nog terug in bed. Koffie en laatste restje krant. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Allerlei. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Stofzuigen en ander huishoudelijks. De Vrouw gaat naar het werk. Ik loop een heel klein rondje langs het kanaal (want zeer warm, namelijk drieëndertig graden). Zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden. Dan maak ik avondeten voor mijzelf en voor De Vrouw morgenavond. Ik bak oesterzwammen, voeg rode ui, paprika en courgette toe, daarna tomatenpuree en rode bonen. Een soort chili, dus. Er is een open pak met wraps en twee daarvan vul ik met de chili en verse babyspinazie. Dat eet ik op. Afwasje. Was vouwen. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de set Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Stars Die (cd single) (Porcupine Tree), Signify (2cd remaster) (Porcupine Tree), Sleeping In Traffic – Part One (Beardfish), The Blue Elephant (Matt Berry), het tweede plaatje uit de set Music For Quiet Moments (Robert Fripp)Zaterdag 13 augustus:
Ik ben rond half zeven echt wakker en sta op om een ronde te gaan hardlopen. Het is redelijk koel buiten, dus ik kies een langere route. Na een tijdje is het niet meer zo koel en moet ik een paar korte wandelpauzes houden. Koffie met De Vrouw op het balkon. Om tien uur ben ik in Gigant voor de repetitie van het stuk Living History. Dit keer zijn we met een grotere groep en we spelen de drie scènes door. De tweede – waarin ik een kleine rol heb – gaat zeer vloeiend en kunnen we met één keer spelen af; de andere scènes zijn complexer en vragen wat meer tijd. Ik doe wat stand-in-werk en tijdens de derde (en belangrijkste) scène speel ik een tekstloze, maar wel prominent in beeld zijnde rol, dus daar moet ik even op concentreren. Het vraagt de komende weken nog wat studeren. Als het goed is volgt er de komende week nog een extra repetitie, dus dat is fijn (voor mij, niet-acteur). Drie uur ben ik weer thuis. Ik loop nog even snel naar een super voor een klein boodschapje. Bijpraten en krant op het balkon. Dan maak ik avondeten. Ik kook aardappel, ui en bataat. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer en kerstomaat. Ik stamp de groenten tot een puree en roer daar kerrie en repen eikenbladsla doorheen. Voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel. Ik zet alles op tafel, met een bak grof gehakte noten ernaast. We eten er fiks van en er blijft nog voldoende over voor De Vrouw op het werk morgen. Toe is er galiameloen. Afwas. Webstek. Restant krant op het balkon.
Muziek vandaag: Prelude To A Century (Rick Wakeman), Joe’s Corsage (Frank Zappa), het tweede plaatje van The Sky Moves Sideways (2004 remaster) (Porcupine Tree), Silhouettes (Klaus Schulze)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment