bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

20-08-2022

B-log: 20 t/m 26 augustus 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 06:04Vrijdag 26 augustus:
Oeps, ik ben pas rond half zeven wakker en op. Drie kwartier later ben ik aan het werk. Niet dat het vandaag een werkdag is, maar ik werk wat extra, zodat ik wat kan compenseren en schuiven over anderhalve week (waarover later meer). Koffie en al gelijk veel werk verzet. De Vrouw gaat even de deur uit. Na negenen wandel ik mijn gebruikelijke zaterdagmorgenrondje (en dat op vrijdag, later zal alles duidelijk worden) langs de slager en super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Verder werken. Meer koffie op het balkon. Dan lunch. Afwas. De Vrouw gaat de deur uit. Ik loop een rondje en haal het groentepakket op. Nog ietsie verder werken, maar op tijd afsluiten. Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst fabriceer ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en rode bes. Vervolgens bak ik kastanjechampignon, ui, bleekselderij, paprika en kerstomaat. Daar gaat het heel kleine restant van de schotel van gisteren bij. Vervolgens bouillon erin en wat tomatenpuree en in dit laat ik een fikse tijd pruttelen. De Vrouw is er weer even voor zessen. Ik voeg rode bonen toe en bak een steak bavette voor Haar. Uit de oven komen dan wat pitabroodjes. Er zijn ook nog wat wraps. We eten er fiks van. Afwas. Iets na half acht wandel ik naar Gigant voor de generale repetitie van het theaterstuk Living History.
Muziek vandaag: Moondawn (Klaus Schulze), Arriving Somewhere … (Porcupine Tree), Fear Of A Blank Planet (Porcupine Tree), Nil Recurring (Porcupine Tree), Blackstar (David Bowie)Donderdag 25 augustus:
Het lijkt nog redelijk fris als ik vanmorgen vroeg mijn ronde ga hardlopen, maar na een kwartiertje is het al heel warm en benauwd. Niet te doen, eigenlijk. Toch red ik het. Zeven uur ben ik aan het werk. Er ligt weer van alles. Daar doe ik veel van. Tussendoor koffie. De Vrouw is veel de deur uit. We lunchen samen om een uur of een. Dan nog overleg en pas na half drie wandel ik een rondje langs het kanaal. Het is zeer warm. Nog wat verder met werk en om half vijf is het gedaan. Krant op het balkon. De Vrouw serveert een schotel van ui, aardappel, paprika, stokboon en doperwt. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Zeer smakelijk. Afwas. Ik bel Onze Vader. Het gaat goed met hem (z’n gangetje), ondanks de warmte. Volgend weekend ga ik bij hem langs. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Turning Year (Roger Eno), Deadwing (Porcupine Tree), Lazarus (cd single) (Porcupine Tree), Frabjous Days – The Secret World Of Godley And Creme 1967-1969 (Godley & Creme), Raindog (Stomu Yamashta), Go (Stomu Yamashta),Woensdag 24 augustus:
Kwart over zes op. Koffie. Twee uur later wandel ik naar de super. Het is al zeer warm. Thuis koffie met De Vrouw op het balkon. Ik loop naar Gigant en daar tref ik de spelers van Wirwar. Eerste bijeenkomst na de zomer: we delen vakantieverhalen en bespreken het ‘frame’ voor de nieuwe voorstelling. Vanaf nu hard werken naar de première eind november. Half een ben ik weer thuis. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. Dan lunch. Afwasje. Ik wandel een rondje buiten het centrum. Het is zeer warm (31C). Krant op het balkon. Eind van de middag maak ik avondeten. Eerst maak ik een kleine salade van bosui, koolrabi, komkommer en blauwe bes. Dan doe ik kastanjechampignons, rode ui, aubergine, courgette, paprika en kerstomaat in een braadslede en die zet ik vijfentwintig minuten in de oven (190C). Voor De Vrouw bak ik een runderschnitzel. We eten alles op. Afwas en afval. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno), Warszawa (Porcupine Tree), Mammoth (Beardfish), Born (Birth), Freedom Is Fighting (Stomu Yamashta), One By One (Stomu Yamashta)Dinsdag 23 augustus:
En voort maar weer. Vroeg op de werkplek. De dagen razen in een roes. Niet erg. Er staat van alles op stapel en daarmee zit mijn hoofd voller. Mooie dingen, goede dingen, spannende dingen. Later meer. Op de werkplek doe ik van alles. Voornamelijk werk. Daarom heet het ook werkplek. (Meer zeg ik niet.) Tussen de middag wandel ik door veld en bos en zon. Half zes weer thuis. Krant op het balkon. De Vrouw serveert een stoemp van aardappel, stokboon, champignon, ui met een salade van paprika, komkommer, bleekselderij. Zeer smakelijk. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Meer lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Next Day (David Bowie), Floating Music (Stomu Yamashta), The Man From The Past (Stomu Yamashta)Maandag 22 augustus:
Vroeg op. De Vrouw ook. We lopen elkaar niet eens in de weg. Ik ben op tijd op de werkplek. Daar veel werk, maar ik verricht de taken in rustig tempo. Tussen de middag wandel ik door bos. Half zes weer thuis. Even bijkletsen en dan maak ik avondeten. Ik kook spelttagliatelle, bak kastanjechampignon, ui, paprika en courgette en roer daar tomatenblokjes en uiteindelijk de pasta ook doorheen. Er is nog wat salade over van gisteren en die zet ik ernaast. We eten alles op. Afwas. Op het balkon lees ik de PROG uit. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Born (Birth), Frabjous Days – The Secret World Of Godley And Creme 1967-1969 (Godley & Creme), The Cartographer (Jo Quail)

Zondag 21 augustus:
En weer iets na zes uur op. Goed geslapen, wel. Mijn ronde hardlopen gaat redelijk, geen pauzes, geen hoofd leeg, toch lekker. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw op het balkon. Lezen en allerlei. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een ronde langs het kanaal en bezoek nog een super. Meer lezen op het balkon. Vier uur is er de zondagmiddagluistersessie (De Vrouw kiest Pizzicato Five) en erna maak ik avondeten. Geen avontuur, maar wel goede kost: een risotto met kastanjechampignon, ui, pastinaak en bimi. Ernaast een salade van bosui, koolrabi, komkommer en kerstomaat. Voor De Vrouw bak ik runderschnitzel. We eten alles op. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Meer lezen op het balkon. Einde weekend.
Muziek vandaag: Metanoia (Porcupine Tree), In Absentia (Porcupine Tree), Destined Solitaire (Beardfish), Deus Arrakis (Klaus Schulze)Zaterdag 20 augustus:
Iets over zes wakker en op. Koffie, webstek, lezen (in de PROG). Na half negen wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw op het balkon. Ik wandel naar de Syrische winkel voor brood. Meer koffie met De Vrouw op het balkon. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Ik fiets naar een locatie waar een groot opslagdepot is voor toneelkleding en attributen. Daar hangt mijn kostuum voor het Living History-stuk van volgend weekend al klaar. Er hoeft niets op maat gemaakt. Nu maar hopen dat het volgend weekend niet al te warm is, want ik heb nogal wat aan. Krant op het balkon. Tegen zessen wandelen we naar een restaurant in het centrum. Daar eten we. (Goh.) Nu kan het nog ‘ouderwets’. (Hierover later meer.) Na twee uur wandelen we weer terug, want eten op. Lezen op het balkon. Webstek. Verder lezen op het balkon.
Muziek vandaag: het zevende en achtste plaatje uit de doos Music For Quiet Moments (Robert Fripp), Stars Die – The Delerium Years ’91-97 (Porcupine Tree), Joe’s Domage (Frank Zappa), Sum Of Erda (Guranfoe)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment