bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

10-09-2022

B-log: 10 t/m 16 september 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 07:08Vrijdag 16 september:
Slapen redelijk goed. Op tijd op en na ronde hardlopen (soepel) om zeven uur aan het werk. Er is weer van alles. Tussendoor koffie. De Vrouw gaat eind van de ochtend de deur uit. Half twaalf is het computerwerk klaar en sluit ik af. Lunch. Afwas. Dan loop ik naar het station. Door een staking is er geen busverkeer. In Velp stap ik uit een trein. Een kwartier later ben ik in een locatie voor een gesprek met cliënten, verwanten en medewerkers over kwaliteitsthema’s in de organisatie. Komende vrijdagmiddagen vinden er meer van dit soort gesprekken plaats en ik ga daar artikelen over schrijven die een plek krijgen in de jaarlijkse kwaliteitsrapportage. Leuk. Zes uur ook weer thuis. Voor De Vrouw kook ik een aardappel, een stukje kipfilet en een grote roos romanesco in de bouillon van gisteren. Voor mijzelf warm ik het restant spaghettischotel van gisteren op. We eten alles op. Afwas. Krant op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: A Blessing Of Tears – 1995 Soundscapes – Volume Two – Live In Argentina (Robert Fripp), 1999 – Soundscapes – Live In Argentina (Robert Fripp), Shine On Brightly (Procol Harum), het tweede en derde plaatje van The MOFO Project/Object – The Making Of Freak Out! – An FZ Audio Documentary (Frank Zappa)Donderdag 15 september:
Toch goed geslapen. Kwart over vijf op en om zes uur ben ik aan het werk. Er is zeer veel. Voordat anderen beginnen, heb ik al heel veel gedaan. Dan volgt een serie overleggen. Om een uur lunch ik met De Vrouw. Afwasje. En weer verder zodat ik om drie uur kan stoppen. Ik wandel naar Josephine, een speler van Wirwar. Vanmiddag maken we korte filmpjes van schilderijen die ze heeft gemaakt en die haar herinneren aan haar jeugd en het herstel na hersenletsel. We zijn snel klaar en er is veel tijd voor verhalen en gesprek. Half vijf ben ik weer terug. Ik begin vast met voorbereiden van avondeten. Ik kook spaghetti. Ondertussen snijd ik groenten. Ineke is er voor spuit en koffie. Ik kook een aardappel en een klein stuk kipfilet in bouillon. Ernaast bak ik kastanjechampignon, ui, paprika en courgette en daar gaat een blik tomatenstukjes doorheen. Een paar schepjes van die saus pureer ik en ik serveer het met de aardappel en de kipfilet aan De Vrouw. Voor mijzelf roer ik de gekookte pasta door de saus. Het eten gaat De Vrouw goed af. Zelf maak ik de pan slechts voor de helft leeg. Da’s mooi, want de bedoeling; zo heb ik voor morgen ook nog een hap. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: November Suite – Soundscapes – Live at Green Park Station 1996 (Robert Fripp), That Which Passes – Soundscapes 1995 – Live Volume 3 (Robert Fripp), Radiophonics – 1995 Soundscapes Volume 1 – Live in Argentina (Robert Fripp), Procol Harum (Procol Harum), A Part, And Yet Apart (Bill Bruford’s Earthworks), Runaljod – Gap Var Ginnunga (Wardruna), The Turning Year (Roger Eno)Woensdag 14 september:
Half zes. Lichte regen tijdens mijn ronde hardlopen (soepel, soepel), maar niet erg. Op tijd naar de super. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. De contouren van de nieuwe voorstelling worden steeds duidelijker en de groep steeds enthousiaster. Mooi! Op tijd thuis. Koffie. De Vrouw komt terug van de huisarts: de hechtingen (lees: veel krammen) zijn uit de vijf operatiewonden verwijderd. We lunchen. Dan is ze erg vermoeid en gaat ze liggen. Ik doe de afwas en wandel dan een klein rondje langs het kanaal. Erna doe ik wat werkzaamheden voor De verjaardag van Anja. Krant op het balkon. Ineke is er voor een injectie en koffie. Ik maak avondeten. In een ovenschaal doe ik aardappel, bataat en romanesco, later schuif ik daar met feta gevulde portabello in een andere schaal naast. Voor De Vrouw kook ik aardappel, bataat, romanesco en kip in bouillon. Afwas en afval. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon. Even beklemming en angst en zeer vermoeid ga ik slapen.
Muziek vandaag: Pie Jesu (Robert Fripp), Lovesexy (Prince), Love Symbol (Prince), On Her Journey To The Sun, het tweede plaatje van The MOFO Project/Object (Frank Zappa)Dinsdag 13 september:
Goed geslapen dit keer. Toch voor zessen op. Een uur later ben ik aan het werk. Veel te doen vandaag, inclusief allerlei overleg. Tussendoor koffie. De Vrouw is ook redelijk op tijd op en doet allerlei. Het gaat ook redelijk goed. We lunchen rond half een. Afwasje. Ik loop eerst een kort rondje buiten het centrum, daarna maken De Vrouw en ik een kort(er) rondje langs apotheek en rond ons appartementencomplex. In de middag werk ik nog een paar uren en even na half vijf is het klaar. Krant op het balkon. Ik maak avondeten: eerst een salade van bosui, komkommer, blauwe bes en noot, dan een chili van ui, champignon, paprika, peper, courgette, tomaat, rode boon en mais. Tussendoor is Ineke er voor de spuit en koffie. Dan maak ik alles in de keuken af. Voor De Vrouw warm ik een restant stoemp van gisteren op. De Zoon is er om zes uur. De Zoon en ik eten al het voor ons bestemde eten op; De Vrouw komt heel ver, maar het restant was echt te veel. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Gates Of Paradise (Robert Fripp), Green Naugahyde (Primus), Primus & The Chocolate Factory With The Fungi Ensemble (Primus), The Desaturating Seven (Primus), Animation (Jon Anderson), Drif (Heilung), Kvitravn (Wardruna)Maandag 12 september:
Niet goed geslapen. Als ik mijn ronde hardloop zie ik dat het volle maan is. Vandaar. Het is ook nog erg donker en doodstil op straat. Lopen gaat overigens redelijk soepel. Zeven uur ben ik aan het werk. Er ligt van alles en ik doe van alles. Ook van allerlei overleg vanmorgen. Tussendoor koffie. Met De Vrouw gaat het weer vrij redelijk; ze heeft hernieuwde energie en eten lukt ook weer beter. Mooi. Lunch. Afwas. We wandelen een heel klein rondje; het is voor het eerst weer dat De Vrouw buiten komt. We bezoeken een tweetal winkels in de buurt en het gaat heel aardig. In de middag werk ik verder; De Vrouw krijgt de buurvrouw op visite. Krant op het balkon. Vijf uur is Ineke er voor de anti-trombose-injectie. Erna maak ik avondeten. Ik kook aardappel en ui en wortel en stoemp dat tot een stamppotje. Het is vrij natte kledder; ideaal voor De Vrouw om te eten. Zij roert er nog minuscuul gesneden kipfilet doorheen; zelf strooi ik er parmesan en gehakte noten overheen. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: The Equatorial Stars (Fripp & Eno), Rhinoplasty (Primus), Antipop (Primus), Stamping Ground (Bill Bruford’s Earthworks), Mixing Colours (Roger Eno & Brian Eno)Zondag 11 september:
Kwart voor zeven wakker en op. Huishoudelijks en koffie. Restje krant op het balkon. De Vrouw staat ook op; het lijkt beter te gaan dan gisterenmorgen, want volop drinken en later ook eten. Meer koffie. Webstek (veel foto’s van Living History plaatsen). Ik maak een verse tomatensoep voor De Vrouw. De Zoon is er om half een voor lunch. Een gekookt ei eten lukt, maar de soep smaakt De Vrouw niet. Kan gebeuren. Afwas en stofzuig. De Vrouw gaat even liggen. Ik wandel een rondje om het centrum. Op tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden. Het is mijn beurt en ik kies een album dat ik van de week ook al draaide in mijn project #playallyourcdsagain: Dummy (Portishead). Op tijd sluit ik af, want avondeten maken en Ineke is er voor de dagelijks injectie. De Vrouw heeft vanmiddag lang gerust; dat had ze kennelijk nodig. Ze eet soep en een paar happen van mijn pompoenrisotto. Het gaat alweer wat beter. Afwas. Lezen op het balkon. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Love Cannot Bear – Soundscapes – Live In The USA (Robert Fripp), The Brown Album (Primus), Lamentations (Gungfly), Go Live In Paris (Stomu Yamashta), Moondawn (Klaus Schulze)Zaterdag 10 september:
Iets na zessen wakker en op. Mijn ronde hardlopen gaat nog soepel ook. Ik wandel naar de super. Zeer lichte regen. Thuis is er ziekenbezoek van Martijn. Koffie. Ik wandel naar een andere super en de Syrische winkel voor brood. Meer koffie. De Vrouw heeft een iets andere dag; eten valt wat minder goed en bewegen lukt lastig. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. De Vrouw gaat even liggen; ik doe was en wandel nog een rondje langs het kanaal. Krant op het balkon. De Vrouw is weer op en het gaat wat beter. Ineke is er om vijf uur voor de spuit en daarna maak ik eten: courgettesoep met kip voor De Vrouw en voor mijzelf leg ik bosui, paprika, courgette en kerstomaat in de oven (190C), met na twintig minuten nog een schaal met een portabello gevuld met feta. Tien minuten later eet ik het op. Afwas. Webstek. Lezen op het balkon.
Muziek vandaag: Tales From The Punchbowl (Primus), Imaginary Diseases (Frank Zappa), Raindog (Stomu Yamashta), Go (Stomu Yamashta)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment