bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

16-09-2022

B-log: 17 t/m 23 september 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:35Vrijdag 23 september:
En zeven uur weer aan het werk. Tussendoor koffie met De Vrouw. Twaalf uur stop ik voor lunch. Afwasje. Even voor een heb ik een bus en dik een uur later ben ik in een locatie voor een kwaliteitsgesprek met verwanten. Mooi gesprek. Ik rijd met een collega mee langs het station in Arnhem en om zes uur ben ik thuis. Daar schuif ik een schaal met het restant van de stoemp van gisteren de oven (190C) in. Terwijl dat opwarmt, maak ik een salade van bosui, komkommer en kerstomaat. Ook zet ik het pannetje bouillon met het laatste stuk kipfilet voor De Vrouw op het vuur. We eten alles op. Ook het laatste beetje koude fruitsoep werken we weg. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: God Save The King (Robert Fripp), Under Heavy Manners / God Save The Queen (Robert Fripp), Tumbling Through The Floativerse (Ed Wynne & Gre Vanderloo), Orange Synthetic (Cobalt Chapel), Deseo (Jon Anderson), Butterfly Mind (Tim Bowness), Drif (Heilung)Donderdag 22 september:
Nog goed geslapen ook. Dat maakt wakker worden lastiger. Buiten is het echt goed koud, tegen het vriespunt aan. Mijn ronde hardlopen gaat uitermate soepel. Zeven uur ben ik aan het werk. Er is weer van alles en veel en zo veel, dat ik merk dat de afgelopen weken veel van me hebben gevraagd en ik lang niet altijd even scherp was en fout na fout heb gemaakt en nou ja het is nou eenmaal zo. Er is overleg en uitwerkwerk en voorbereiding en nog veel meer. Tussendoor koffie met De Vrouw en lunch met De Vrouw en afwas en een klein rondje buiten het centrum wandelen. Om half vijf is het allemaal wel klaar voor vandaag. Krant. Dan maak ik avondeten en is Ineke er voor de spuit en de koffie. Ik kook aardappel, ui en bataat. De laatste paar minuten gaat daar een fijngesneden krop krulandijvie bij in. Afgieten, melk en kerrie erdoorheen en stampen. Voor De Vrouw heb ik de bouillon met kipfilet erin opgewarmd. Ik eet mijn dis met gehakte noten en het restant salade van gisteren ernaast. Er blijft genoeg stoemp over voor morgen. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Let The Power Fall (Robert Fripp), Born (Birth), Frabjous Days – The Secret World Of Godley And Creme 1967-1969 (Godley & Creme), de twee cd’s uit de set Genesis Revisited Live: Seconds Out & More (Steve Hackett), Worm! (Regal Worm)Woensdag 21 september:
Half zeven op. Hoofd leger. Koffie. Ik wandel mijn ronde naar de super. Het is herfst en al flink fris. Meer koffie met De Vrouw. Dan naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Mooi werk daar, het enthousiasme groeit. Er is nog veel werk te doen, maar de nieuwe voorstelling wordt steeds duidelijker. Thuis koffie met De Vrouw. Iets later lunch. Afwasje. Ik wandel een klein rondje door de zon langs het kanaal. Thuis lezen en allerlei. Eind van de middag is Ineke er voor de spuit en koffie. Ik ga avondeten maken. Eerst leg ik pompoen in een braadslede en die gaat een kwartier de oven in (190C). Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, tomaat en vijg. Ik snijd rode ui, romanesco, paprika en courgette en die doe ik samen met shiitake bij de pompoen in de braadslede. Dit zet ik nog een half uur in de oven. Voor De Vrouw kook ik bouillon met kipfilet erin. We eten alles op. Nou ja, bijna. Een restant salade is voor morgen. Afwas en afval. Lezen (de PROG uit). Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Bridge Between (The Robert Fripp String Quintet), Show Of Hands (Robert Fripp & The League Of Crafty Guitarists), The Chronicles Of The Pussywarmers (The Pussywarmers), 7×3 (Potenzial), Alone Together (Rikard Sjöblom’s Gungfly), Footloose And Fancy Free (Bill Bruford’s Earthworks)Dinsdag 20 september:
Opnieuw redelijk geslapen, maar niet uitgerust. Hoofd vol, af en toe warrig en onstabiel. Nou ja. Op de werkplek volop afleiding, maar als ik het maar allemaal af krijg. Veel overleg en nieuw werk en ik kom een heel eind. Tussen de middag wandel ik door bos. En nog verder. Half zes thuis. De Vrouw heeft een volle dag achter de rug en weet nog avondeten op tafel te zetten ook. De Zoon is er om half zeven. De Vrouw serveert een ovengerecht van ei en groente. Toe is er de koude fruitsoep die ik zondag maakte. Afwas. Lezen. De Vrouw krijgt bezoek. Webstek. Lezen. Slapen?
Muziek vandaag: In The City Of Angels (Jon Anderson), Worm! (Regal Worm), Runaljod – Ygdrassil (Wardruna)Maandag 19 september: 32 jaar getrouwd
Redelijk geslapen. Het is nog zeer donker als ik de deur uit ga naar het werk. Twee weken geleden voor het laatst naar de werkplek. Op die werkplek graai ik benodigde spullen bijeen en dan rijd ik met collega naar locatie waar we een teamdag houden. In de ochtend overleg over onze afdeling in het komende jaar; in de middag klussen we op diverse plekken in de zorglocatie. Ik mag met twee collega’s een schuur schuren en van verse verf voorzien. Ondertussen gaat het gesprek natuurlijk over van alles en nog wat. Aan het eind van de middag nog een korte ontmoeting en nazit en dan brengt een collega me naar het station. Half zes thuis. Daar maak ik avondeten. Niet moeilijk: ik kook tagliatelle, warm de stoof van gisteren op en verwarm een halve runderschnitzel in bouillon. De Vrouw eet van de tagliatelle mee, maar het valt haar zwaar; ze moet even liggen om haar maag tot rust te brengen. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Sound Of Surprise (Bill Bruford’s Earthworks), The Hideous Goblink (Regal Worm), Deus Arrakis (Klaus Schulze)Zondag 18 september:
Pas om kwart voor zeven wakker en op. Ik loop mijn ronde hard door lichte regen en het gaat soepel, soepel. Thuis nog uitgebreid terug in bed. Koffie. Lezen en huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. Ik maak een fruitsoep van ooft dat hoognodig op moet. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Dan wandel ik door regen langs het kanaal en door park. Op tijd terug voor de gebruikelijke zondagmiddagluistersessie met Duitsche vrienden (AC/DC!). Erna snel aan het werk voor het avondeten. Ik bak kastanjechampignon, ui, paprika, courgette, bataat en wortel; vervolgens daar wat bouillon over- en tomatenpuree doorheen. Dit laat ik inkoken tot een dikke stoof. Ondertussen is Ineke er voor de spuit en koffie. Even na zessen kook ik nog een runderschnitzel in de bouillon van gisteren en vul ik de salade van gisteren aan met vijg. We eten alles op en ik vergeet een foto te maken. Nou ja. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Tonträger (Provinztheater), Pulse X Pulse (Pulse), Friendship (Rikard Sjöblom’s Gungfly), Bundles (Soft Machine)Zaterdag 17 september:
Half zeven op. Koffie. Ik wandel naar de super. Nog niet halverwege gaat het regenen en ik heb mijn plu niet bij me. Nou ja. Thuis koffie. Ik haal een van de twee zonweringen van de buitenramen aan de galerijkant eraf. Dan wandel ik het centrum in naar een super, de markt en de Syrische winkel. Als ik thuis kom, is Zwager er even met De Neef. Meer koffie. Als we weer alleen zijn, is er tijd voor huishoudelijks. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Ik wandel nogmaals het centrum in voor een vergeten boodschap. Krant. Halverwege de middag is de andere Zwager met de Schoonzus er. Thee. Ineke komt voor de spuit en om zes uur zijn we weer alleen. Ik leg pompoen in een braadslede en zet die twintig minuen in de oven op 190C. Dan maak ik salade van bosui, komkommer, tomaat en vijg. Ook leg ik een stukje kipfilet in bouillon en kook dat een kwartier. Inmiddels heb ik ook shiitake, rode ui, paprika en courgette bij de pompoen in gedaan en dit gaat nog eens een half uur de oven in. Als de kip voldoende heeft gekookt, zet ik het vuur uit, doe ik er wat voorgekookte wortel en doperwt bij en laat ik het even opwarmen. Dan zet ik alles op tafel. De Vrouw eet de kip met de doperwten en wortel plus wat pompoen en shiitake. Eten gaat zeer goed, dus. De rest van de geroosterde groenten eet ik op. Afwas. Restant krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Essential Fripp & Eno (Fripp & Eno), A Salty Dog (Procol Harum), het vierde plaatje van The MOFO Project/Object – The Making Of Freak Out! – An FZ Audio Documentary (Frank Zappa), Born (Birth)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment