bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

23-09-2022

B-log: 24 t/m 30 september 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:14Vrijdag 30 september:
Goed koud als ik vanmorgen mijn ronde hardloop. Maar het lopen gaat soepel. Even na zeven aan het werk. Ik werk veel weg. Tussendoor koffie. De Vrouw is even de deur uit. Begin van de middag lunch. Half twee stap ik op de fiets en rijd ik naar een locatie elders; niet toevallig de locatie waarin ik kantoor had van 2009 tot half 2014. Er is opnieuw een mooi gesprek met cliënten, verwanten en medewerkers over de kwaliteit van zorg en hoe zij het gesprek voeren over wensen en mogelijkheden. Pas na half zes thuis. Ik maak avondeten. Voor De Vrouw kook ik spekbonen en zoete aardappel in bouillon en aan het eind gaat gekookte kip erbij en roer ik er uiteindelijk knoflookkruidenroomkaas doorheen. Voor mijzelf kook ik tagliatelle, bak ik kastanjechampignon, bosui en paprika en daar roer ik dan weer de pasta en eveneens knoflookkruidenroomkaas doorheen. We eten het op. Afwas. Webstek. Krant.
Muziek vandaag: Lunar Mist (Virgil Howe & Steve Howe), Kãrtëhl (Magma), Knot (Nits), What’s It All About? (Pat Metheny), I Could Read The Sky (Iarla Ó Lionáird), Juno To Jupiter (Vangelis)Donderdag 29 september:
Op tijd weer naar de werkplek. Daar ligt bijzonder veel. In de ochtend doe ik veel. Tussen de middag wandel ik door bos, veld en zon. In de middag doe ik ook veel. Toch krijg ik lang niet alles af en er blijft veel liggen. Morgen verder. Half zes thuis. Ik maak avondeten. Ik beleg een pizzabodem (pompoen-tarwe) met tomatensaus, kastanjechampignon, courgette, paprika en kaas. Een punt beleg ik voor De Vrouw met salami, geraspte courgette en kaas. We eten alles op. Natafelen. De Vrouw heeft een goede dag. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Lunar Mist (Virgil Howe & Steve Howe), Kãrtëhl (Magma), Soil Festivities (Vangelis)Woensdag 28 september:
Kwart over zes wakker en op. Eerst een ronde hardlopen en die gaat opnieuw zeer soepel en zonder extra wandelpauzes. Webstek van Kunst-Zinnig-Brein. Half tien wandel ik naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. Ik had een tekst gemaakt voor Marcel, een van de spelers, en hij heeft hem al zo goed als eigen gemaakt; niets meer aan doen. We bekijken resultaten van opdrachten uit het documentaireproject en de komende tijd ga ik samen met Josephine en filmer Anne verder. Het is bijna kwart voor een als ik thuis kom. Nog koffie en dan lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel naar de super, daarna nog naar een andere super. Dan kan ik een moment ontspannen. Krant. Vijf uur is Ineke er voor spuit en koffie en ga ik avondeten maken. Voor De Vrouw kook ik kip en fijngesneden stokboon en verwerk dit in een kerriesaus. Voor mijzelf kook ik hele stokboon en vervolgens bak ik kastanjechampignon en courgette en daar roer ik het restant bonenschotel van gisteren doorheen. Kaas erbij en een restant salade van gisteren. We eten alles op. De Vrouw heeft niet zo’n heel goede dag. Niet erg, vervelend voor haar. Afwas en afval. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Sunir (IANAI), Judgement (Anathema), Footloose In NYC (Bill Bruford’s Earthworks)Dinsdag 27 september: Nursing Congres in Ede
De wekker gaat op de gebruikelijke tijd. Dan heb ik even. Redelijk geslapen. Is de ontsteking in mijn linkeroor terug? Koffie, ontbijt. Tien over zeven ga ik de deur uit en ik pak een bus. Kwart over acht ben ik in Ede en niet veel later in het congrescentrum waar Kunst-Zinnig-Brein weer aanwezig is op het Nursing Congres over NAH. Kunstenaars Marianne en Ellert-Jan zijn er al en niet veel later ook Ank en Annette. We richten snel de mini-expositie in en gaan dan naar de collegezaal voor de opening en de eerste lezing door neuropsycholoog Margriet Sitskoorn (over neuroplasticiteit). In de koffiepauze krijgen we al veel bekijks. De tweede ronde lezingen slaan we over en we praten bij over van alles. Dan is er lunch en wederom veel belangstelling. In de middag wonen we de workshop van de ons bekende Arno Prinsen bij (over communicatie met mensen met hersenletsel) en in de theepauze is er nog wat aanloop. Dan ruimen we alles op en nemen we afscheid. Mooie dag weer, veel gesprekken kunnen voeren en verhalen kunnen vertellen. Ik loop naar het busstation en een uur later – om vijf uur – ben ik thuis. Ineke is er voor spuit en koffie. Dan blijkt dat De Vrouw te moe is om te koken, dus neem ik het over. Ik maak snel een gemakkelijke schotel van ui, paprika, courgette, peper, tomaat en rode bonen, plus een salade van bosui, koolrabi, komkommer, walnoot en vijg. Wraps erbij en geraspte kaas en aan tafel. De Zoon is er om te helpen opeten. Er blijft wat over. Afwas. Webstek. Krant. Doodmoe weer
Muziek vandaag: Deus Arrakis (Klaus Schulze), Change We Must (Jon Anderson), Terry Riley: Sun Rings (Kronos Quartet)Maandag 26 september:
Ik slaap redelijk, maar sta nog doodmoe op. Hoofd vol. Niet stabiel. Toch op tijd op de werkplek. Er is overleg en geregel en overleg en plannen en overleg en schrijfwerk en overleg en uitwerkwerk en overleg en tussendoor te veel regen om buiten een rondje door bos en/of veld te lopen. Zes uur ben ik thuis. Ik maak avondeten. Kastanjechampignon, rode ui, zoete aardappel, paprika en kerstomaat leg ik in een braadslede en die schuif ik de oven in. De Vrouw heeft vandaag linzensoep voor zichzelf gemaakt en die hoeft alleen maar verwarmd. We eten er goed van. Afwas. Webstek. Lezen. Zeer vermoeid weer.
Muziek vandaag: Random Acts Of Happiness (Bill Bruford’s Earthworks), In C (Terry Riley), A Rainbow In Curved Air (Terry Riley)Zondag 25 september: De verjaardag van Anja
Redelijk geslapen, dat ook. Paar keer wakker geweest, maar à la. Half zeven schrik ik wakker. Op. Ik loop een ronde hard. Het is niet heel koud, zonnig zelfs en lopen gaat soepel. Thuis nog terug in bed. Koffie met De Vrouw. We brunchen op tijd. Afwas. Half een fiets ik bepakt en bezakt naar Gigant. De verjaardag van Anja kan beginnen. Het is een uitstekende aflevering. Het publiek ontvangt de podiumgasten de heer Jos Knipping, Gert en Gerry (muziek!) en Peter-Jan (kaduke typmachine en Beatlesgitaarwerk) bijzonder goed en we krijgen veel waardering voor onze eigen bijdragen. De zaal zit redelijk vol en de reacties na afloop zijn bijna overweldigend positief. Als we hebben opgeruimd, ontmoeten we podiumgasten én een paar spelers van Living History in de foyer. Heel veel kans om bij te praten is er niet, maar toch fijn om de mensen (weer) even te zien. Kwart over zes ben ik thuis. Ik maak avondeten warm: zo is er voor De Vrouw nog kipfilet en aardappel in bouillon, ik warm de tomatengroentesaus van gisterenavond op en kook spaghetti voor mijzelf. We eten alles op. Afwasje. Webstek. Lezen. Ik ben heel moe. Mooie dag.
Muziek vandaag: Road To The Sun (Pat Metheny), The Future Bites (Steven Wilson), Worm! (Regal Worm), The Cartographer (Jo Quail), Runaljod – Ragnarok (Wardruna)Zaterdag 24 september:
Wakker en op om kwart over zes. Koffie. Wat voorbereidingen voor een verjaardag, morgen. Dan loop ik naar de super. Het regent. Niet erg. Koffie met De Vrouw. Ik wandel het centrum in en winkel bij super en Syrische super. Het regent. Nog steeds niet erg. Meer koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. De Vrouw gaat even de deur uit. Ik loop een rondje langs het kanaal. Het regent. Erg. Op de terugweg koop ik met behulp van onlangs verkregen cadeaubonnen Elizabeth Finch (Julian Barnes) en Naar Irak (Michael Palin). De Vrouw is weer terug. Ik ook. Krant. Tegen vijven is Ineke er voor spuit en koffie en ga ik avondeten maken. Eerst produceer ik een saus van kastanjechampignon, ui, paprika, courgette, wilde spinazie en tomaat. Ondertussen kook ik voor De Vrouw aardappel en kipfilet in bouillon. Het restant salade van gisteren vul ik aan met komkommer en vijg. Ten slotte kook ik spaghetti. We eten er fiks van en er blijft voldoende over voor morgen (als het makkelijk moet). Afwas. Ik loop nog naar buiten naar een super, want beloofde boodschap vergeten. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: The Turning Year (Roger Eno), One Quiet Night (Pat Metheny), Live In The Hood (Qango), Closure/Continuation (Porcupine Tree), het eerste plaatje van The MOFO Project/Object (het album Freak Out!) (Frank Zappa), Technicians Of The Sacred (Ozric Tentacles)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment