bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

30-09-2022

B-log: 1 t/m 7 oktober 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:42Vrijdag 7 oktober:
Nog voor half zeven op. Koffie. Lezen. Koffie met De Vrouw. Halverwege de ochtend is Zwager er even met een van de Neven en een huisgenootje; hij helpt mij met het fornuis even van de wand te halen, zodat de gaskraan weer open kan. Als beloning krijgt hij koffie. Tegen twaalven is hij weer vertrokken. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik wandel een rondje door de zon en haal het groentepakket op. Erna bezoek ik de boekwinkel zonder luifel en daar koop ik de vandaag verschenen Theet 77 (Herman Brusselmans). Lezen. Elizabeth Finch (Julian Barnes) uit. Krant. Dan maak ik avondeten. Eerst een salade van bosui, koolrabi, komkommer en mango. Dan bak ik ui, bosui, prei, knoflook, paprika, courgette en een restje sla. Daar gaat een pak gezeefde tomaten doorheen en kruiden en laat ik inpruttelen tot een saus. Ik kook verse tortellini. Ten slotte snijd ik voor De Vrouw wat plakken salami en gegrilde kipfilet. We eten er goed van. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Kãrtëhl (Magma), Munich 2016 (Keith Jarrett), Rising (Rainbow), On Stage (Rainbow), Toltec (Jon Anderson), Buffalo (Frank Zappa), Skald (Wardruna)Donderdag 6 oktober:
Op tijd op de werkplek. Daar van alles. Tussen de middag wandel ik door bos en veld. En zon. Half zes weer thuis. Ik maak avondeten. Vanwege het niet beschikbare gas maar weer een gerecht uit de oven. Niet moeilijk. Ik stort shiitake, zoete aardappel, rode ui, paprika, courgette en miniromatomaat in een braadslede en zet dit dik een half uur op 190C in de oven. Halverwege gaat er een klein schaaltje met een vispakketje voor De Vrouw erbij. Er is nog een ruim restant salade van gisteren. We eten alles op. Afwasje. Er rijdt een bestelbus de luifel van de boekwinkel schuin tegenover kapot. Webstek. Lezen. Slapen.
Muziek vandaag: de twee cd’s van Video Anthology – The 2000’s (het tiende album uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), Futha (Heilung)Woensdag 5 oktober:
Ik ben pas om zeven uur wakker. Slaap nodig. Nog moe. Koffie. Eerst wandel ik mijn gebruikelijke woensdagmorgenrondje naar de super. Thuis koffie met De Vrouw. Dan naar de repetitie van Wirwar. Het gaat zeer de goede kant op met de nieuwe voorstelling; de scènes staan langzaam vast en de komende weken is het inoefenen geblazen. Het wordt zeker mooi. Twaalf uur weer thuis. Koffie. Dan lunch. Afwasje. Er is een mooi nieuw boekje van Willem! Ik wandel een ronde om het centrum, door parken en langs het kanaal. Thuis allerlei. Vijf uur ga ik avondeten maken. Ik wil parten spitskool koken, maar verhip: we hebben gisteren het fornuis teruggeplaatst en vergeten de gaskraan weer open te draaien. Ik heb dus geen gas en in m’n uppie het fornuis van de muur af trekken is niet te doen. Barst. Ik leg de spitskool dan maar wat langer in de oven. Ondertussen maak ik een salade van bosui, koolrabi, komkommer en mango; daarnaast snijd ik groenten. Bij de spitskool leg ik shiitake, rode ui, zoete aardappel en paprika in de braadslede. Terwijl deze gaart, maak ik voor De Vrouw een vispakketje van kabeljauwfilet. Dat gaat nog naast de braadslede in de oven. We eten er goed van; de groente gaat op! Afwas en afval. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Lunar Mist (Virgil Howe & Steve Howe), A Natural Disaster (Anathema), Kãrtëhl (Magma)Dinsdag 4 oktober:
De wekker gaat op de gebruikelijke tijd. Iets na zessen ben ik aan het werk. De nacht goed doorgekomen. Redelijk geslapen, nauwelijks napijn. Eten lukt zelfs ook. Om half negen zijn de bouwfuckers er. Twee installateurs gaan de centrale verwarming beter inregelen, de meterkast uitbreiden en driefasestroom in de keuken aanleggen. Het betekent dat het huis compleet op z’n kop staat. Nou ja. De stroom is er af en toe af en dan lukt het even niet met werken. Halverwege de ochtend zijn de mannen een tijdje weg voor een urgente klus elders. De Vrouw gaat even de deur uit. Dan zijn de mannen weer terug. Tussendoor werk ik veel werkzaamheden weg. Koffie en lunch met De Vrouw. De mannen moeten overal bij, bij alle radiatoren en in de keuken. Er is lawaai van boren en water uit het gesloten systeem zuigen. De Vrouw gaat weer de deur uit. Half vier is alles klaar. Ik begin met opruimen en tegen vieren helpt De Vrouw mee. Dan is het klaar en is Ineke er voor (de laatste) spuit en koffie. Zes uur fietsen we naar De Zoon. Dit keer eten we bij hem. Hij serveert een grote schaal boboti en die is zeer smakelijk. We eten er goed van. Dat eten gaat overigens zeer goed, bij zowel De Vrouw als bij mij. Acht uur zijn we weer thuis. Webstek. Lezen. Zeer vermoeid. Een volle tijd met veel spanning is voorbij.
Muziek vandaag: Silhouettes (Klaus Schulze), Rosetta (Vangelis), Angels Embrace (Jon Anderson), A Day At The Races (Queen)Maandag 3 oktober:
Op om zes uur. Ontbijt en start met anti- en pro-biotica. Een uur later ben ik aan het werk. Er is allerlei overleg en verder veel schrijfwerk. Tussendoor koffie en koffie met De Vrouw. Lunch met De Vrouw. Afwasje. Ik loop een kort rondje langs het kanaal en ga dan verder. Overleg en uitwerkwerk. Even na drie stop ik. De Vrouw is de deur uit. Ik warm de soep van gisteren op en eet die op. Dan pak ik een bus naar Zwolle. Ik ben ruim op tijd, dus wandel ik langs de gracht naar de paradontoloog/implantatoloog. Er is een verbouwing gaande, vandaar dat de wachtkamer buiten onder een tent is. De behandeling start om zes uur, eerst met scans en dan nog een kleine reiniging onder tandvlees in de rechterbovenkaak. Dan is het tijd om de twee gaten op te vullen waar ooit mijn melkkiezen hebben gezeten en die ik sinds vijfentwintig respectievelijk acht jaar kwijt ben. Ik heb er zeer tegenop gezien, maar de operatie valt allemaal erg mee. Er is geen botregulering in de kaak nodig, hetgeen betekent dat er oplosbare hechtingen gebruikt kunnen en ik de vanmorgen gestarte antibiotica kan staken. Bovendien scheelt het een vervolgafspraak en een boel poen. Om kwart over zeven loop ik weer buiten. Wel met een dik voelende en beurse bek. Ik heb nog een vlotte bus ook en om half negen ben ik thuis. Bijpraten, webstek, lezen.
Muziek vandaag: Lunar Mist (Virgil Howe & Steve Howe), Side-Eye NYC V1.IV (Pat Metheny), Nocturne – The Piano Album (Vangelis)Zondag 2 oktober:
Wakker om kwart over zes en dan maar op. Ik loop een ronde hard en kies voor een langere route. Die verloopt uitstekend. Thuis nog terug in bed. Dan koffie. Lezen. Meer koffie. Huishoudelijks. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. De Vrouw en ik wankelen een rondje langs het kanaal en door het centrum. Ik bereid vast avondeten voor: twee verschillende pannen soep: die van De Vrouw met kip, prei en selderij en die van mij met gebakken shiitake en mie. Om vier uur doen we de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden en om vijf uur is Ineke er voor spuit en koffie. Dan maak ik het avondeten af. De soepen staan op tafel, prei en selderij en sambal en gebakken uien ernaast. We eten er goed van en er blijft voldoende over voor morgen. Afwasje. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Budapest Concert (Keith Jarrett), A Fine Day To Exit (Anathema), A Night At The Opera (Queen), Spacelines (Nodens Ictus)Zaterdag 1 oktober:
Half zeven. Koffie. Allerlei. Half negen wandel ik naar de super. Meer koffie. Dan naar een andere super en de Syrische winkel. Koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwasje. Ik wandel een ronde om het centrum. Krant. Ineke is er voor spuit en koffie. Ik maak avondeten. Er is nog een pizzabodem van tarwe en pompoen, die beleg ik voor een derde deel (voor De Vrouw) met salami, bosui, rode ui, paprika en kaas, voor het andere deel met shiitake, rode ui, bosui, paprika, courgette en feta. We eten ‘m helemaal op. Er is ook nog een restant salade van gisteren. Afwasje. Ik bel Onze Vader en we voeren een gesprek. Aan beide zijden van de telefoonlijn gaat het goed en dat is mooi. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Amazonia (Jean-Michel Jarre), The Turning Year (Roger Eno), Rated PG (Peter Gabriel), The Cartographer (Jo Quail), Trance-Fusion (Frank Zappa), Queen II (Queen), Lunar Mist (Virgil Howe & Steve Howe)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment