bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

07-10-2022

B-log: 8 t/m 14 oktober 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 06:28Vrijdag 14 oktober:
Hoofd leger, ook vanwege een ronde hardlopen die vanmorgen soepel gaat. Zeven uur aan het werk. Ik doe allerlei. Half tien koffie met De Vrouw en dan loop ik naar Josephine, een van de spelers van Wirwar. Documentairemaker Anne komt er filmen en ik ondersteun wat met sjouwen en er zijn voor Josephine. Ik had verwacht dat we met een uur of twee wel klaar zouden zijn, maar uiteindelijk ben ik pas om een uur of twee thuis. Lunch. Vervolgens weer aan het werk en om kwart over vijf is het allemaal gedaan voor deze week. Krant. Dan maak ik avondeten. Ik bak kastanjechampignon en prei en roer daar ristottorijst en bouillon en later bladselderij doorheen. Dat laat ik pruttelen. Ondertussen maak ik een salade van bosui, rode kool, komkommer en mandarijn. Ten slotte bak ik een stukje kipfilet voor De Vrouw. De Vrouw probeert de risotto, maar die lukt helaas niet goed; de kip gaat een stuk beter. Afwas. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Last Dance (Keith Jarrett & Charlie Haden), Pig Views (Regal Worm), The Hideous Goblink (Regal Worm), Eartmotherearth (Jon Anderson), Halloween (dvd) (Frank Zappa), Deus Arrakis (Klaus Schulze)Donderdag 13 oktober:
De werkdag start op de werkplek. Zo goed als het gisteren en eergisteren in de kop ging, zo instabiel en angstig verloopt vandaag. Toch blijf ik overeind doordat er gewoon veel te doen is en ik mijzelf geen tijd gun om afgeleid te worden door kopzorgen. Begin van de middag ga ik weer naar huis; daar ben ik kort ingelogd en om vier uur ben ik na een korte wandeling door regen bij de mondhygiënie. De behandeling valt me mee; ik had verwacht dat-ie door de beurse bek pijnlijk zou zijn, maar de boel is toch al flink genezen. Schijnt nog één hechtdraadje te zien te zijn. Ik wandel langs het kanaal weer terug. Nog heel even wat werkzaamheden en dan is het klaar. Deel krant. Dan maak ik avondeten. Nou ja, ik maak het avondeten warm, want het menu bestaat uit de restanten van gisteren en eergisteren en dat schuif ik zo de oven in. Behalve het restant salade van gisteren, dan. We eten alles op. Afwasje. Deel krant. Webstek. Lezen. Gierende tinnitus.
Muziek vandaag: Earthworks Underground Orchestra (het twaalfde album uit de doos Complete) (Bill Bruford & Tim Garland), Kvitravn (Wardruna)Woensdag 12 oktober:
Half zes op. Zeer koud als ik mijn ronde ga hardlopen, maar daardoor gaat mijn ronde hardlopen wel soepel. Ik moet in beweging blijven. Op tijd loop ik ook naar de super. Dan koffie en vervolgens naar Gigant voor de repetitie van Wirwar. De spelers repeteren het belangrijkste eerste deel van de nieuwe voorstelling Ik pas! en mijn rol achter de techniek is niet onbelangrijk. Dat vraagt nogal wat oefening. Thuis nog koffie met De Vrouw. Dan lunch. Afwasje en ander huishoudelijks. We wandelen het centrum in en bezoeken een paar winkels. Uiteindelijk kijken we online en besluiten dan toch naar een specifieke winkel terug te gaan. Daar kopen we nieuwe pannen voor ons fornuis dat vandaag over een week geleverd komt. Ik loop erna nog even terug het centrum in en koop in een super de laatste paar boodschappen. Heel even uitrusten thuis en dan ga ik avondeten maken. Ik schil en snijd pompoen en leg die in een braadslede en die gaat tien minuten de oven in (190C). Vervolgens gaat er shiitake, paprika en rode ui bij in en dat gaat nog eens twintig minuten in de oven. Ondertussen maak ik een salade van bosui, komkommer, rode kool en mango. Na de twintig minuten schep ik de groente in de braadslede om en leg ik plakken grillfeta eroverheen. Dat gaat nog eens een kwartier de oven in. Ten slotte bak ik een kalfsschnitzel voor De Vrouw. We eten er goed van. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Neither Use Nor Ornament (Regal Worm), Hindsight (Anathema), The Murder Wall (Kaprekar’s Constant), Eberhard (Lyle Mays)Dinsdag 11 oktober:
Daar staat dan weer tegenover dat vandaag een bijzonder goede dag op de werkplek is. Er is veel te doen, veel te overleggen, veel te schrijven en ik doe het allemaal en in plaats van ‘vind ik het allemaal nog wel leuk’ weet ik ‘ik vind het allemaal nog wel leuk’ en heb ik de juiste energie. Tussen de middag wandel ik door bos en zon en om half zes ben ik thuis. Krant. De Zoon is er na zessen en De Vrouw serveert een voortreffelijke schotel van aardappelpuree met witte kool en paprika en rode ui en kaas. Afwas. De Vrouw gaat de deur uit. Webstek. Lezen. Slapen.
Muziek vandaag: Space For The Earth (Ozric Tentacles), ???? (Futha) (Heilung), Lunar Mist (Virgil Howe & Steve Howe)Maandag 10 oktober:
Het was volle maan. Dus – naast veel groeiend haar en enorme slagtanden – heb ik niet zo heel goed geslapen. Maar het gaat. Op tijd op de werkplek. Daar is nogal wat te doen, veel overleg bijvoorbeeld. Ik blijf puzzelen of ik het werk op de werkplek verkies boven thuis, of ik de voorkeur geef aan verbinding met collega’s of meer concentratie en hoe ik invulling blijf geven aan mijn klussen. Vooralsnog doe ik die werkzaamheden zonder tegenzin. Vandaag geen gelegenheid om tussen de middag naar buiten te gaan. Om half zes weer thuis. De Vrouw heeft het restant noedelsoep van zaterdag opgewarmd en dit keer eten we alles op. Afwas. Krant. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: het eerste plaatje uit de set Refugee (Refugee), The Promise Ring (Jon Anderson), het tweede en derde plaatje uit de set Refugee (Refugee)Zondag 9 oktober:
We zijn pas om negen uur uit bed. Koffie. Restje krant. Meer koffie met De Vrouw. Huishoudelijks. Meer koffie. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Ik wandel een rondje langs kanaal, door park en om het centrum. Lezen. Dan is het weer tijd voor de zondagmiddagluistersessie met de Duitsche vrienden (keuze van De Vrouw: The Sound – From The Lion’s Mouth) en aansluitend maak ik avondeten. ‘Maak’ is een groot woord; ‘maak warm’ is een betere woordkeuze. Eerst vul ik het restant salade van vrijdag aan met mango. Dan warm ik de tortellini en saus van vrijdag op en vul die aan met wat gepureerde gepelde tomaten. Nu eten we alles op. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen. Weinig gedaan, maar toch zeer moe naar bed.
Muziek vandaag: La Fenice (Keith Jarrett), Sanctuary II (Robert Reed), We’re Here Because We’re Here (Anathema), Video Anthology – 1990’s (Bill Bruford’s Earthworks)Ja, het is kwart over zes en ik sta op en ga een ronde hardlopen. Die gaat nog goed ook. Erna wandel ik een gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Koffie met De Vrouw. Ik loop het centrum in en via een super en de markt ga ik naar de Syrische winkel. Daar is het brood er nog niet. Huishoudelijks. Nogmaals naar de Syrische winkel. Nu is het brood er wel. Een mens maakt wat mede. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Ik wandel een rondje langs het kanaal en een super voor de laatste dingen. Thuis klus ik een beetje: de ombouw onder de cv-ketel moet iets aangepast en ik zaag wat decoupeer. Het lukt. Krant. Dan maak ik avondeten. Eerst noedels koken en voor De Vrouw wat omeletten bakken en in reepjes snijden. Dan twee pannen met bouillon maken: een met kip en prei en een met gebakken shiitake en uiteindelijk die noedels erbij in. Ik snijd prei en selderij en we kunnen aan tafel. We eten er flink van, al blijft er nog voldoende over voor maandagavond. Afwas. Webstek. Lezen. Even na achten wandelen we naar het filmhuis in Gigant en zien we Moonage Daydream, de film over Bowie. Of wat zeg ik – gaat hij wel over Bowie en niet meer over de zoektocht naar de zin van het leven? Hoe dan ook: het is een schitterend werkstuk met boeiende beelden (van Bowie), treffende uitspraken (van bowie) en magistrale muziek (van Bowie). Ik kan er van alles op aanmerken, maar dat doe ik niet – het gegeven dat de man voortdurend ongemakkelijke en uitdagende situaties opzocht om uiteindelijk rust te vinden, is misschien wel de belangrijkste boodschap. Elf uur zijn we pas weer thuis en nog geen twintig minuten later lig ik in bed, alle indrukken onmogelijk vergetend.
Muziek vandaag: Rain Tree Crow (Rain Tree Crow), Blackwater (cd single) (Rain Tree Crow), Go Your Own Way (cd single) (Chris Rea), Bold (Readymade), Moondawn (Klaus Schulze)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment