bazbo – de wereld van Bas Langereis

Bas Langereis leest u voor!

14-10-2022

B-log: 15 t/m 21 oktober 2022

Filed under: B-log 2022 — bazbo @ 19:36

_

Vrijdag 21 oktober:
Zeven uur aan het werk. Schrijfwerk, presentatie maken. De Vrouw gaat even de deur uit. Nog meer schrijf- en regelwerk. Koffie met De Vrouw. Dan nog wat klussen voor Wirwar en eind van de ochtend is het klaar. Meer koffie met De Vrouw. En lunch. Afwas. We wandelen een klein rondje en halen het groentepakket op. Krant. Aar appt. De webstek doet het weer; de server was volgelopen en niet met mijn webstekrommel. Lezen. De Vrouw gaat weer de deur uit. Ik maak avondeten. Ik rasp twee grote gele bieten die ik een paar dagen geleden heb gekookt en doe die in een braadslede, samen met wat gesnipperde rode ui. Honing eroverheen, peper en zout. Dan vul ik een paar grote kastanjechampignons met geraspte kaas en de paddestoelen zet ik eveneens in de braadslede, die dertig minuten de oven in gaat. Halverwege schep ik alles om. Ook in de oven staat voor De Vrouw de schaal met het restant kipsaté en groente van gisteren. We eten er fiks van. Het restant salade van gisteren eten we op. Afwas. Lezen. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Two Piano’s, het negende en tiende plaatje (volume 5) uit de doos Complete Piano Music (John Cage), The 3rd Majesty (Ring Van Möbius), Out Of Myself en Voices In My Head (het eerste en tweede plaatje uit de Reality Dream Trilogy) (Riverside), The More You Know (Jon Anderson), Closure/Continuation (Porcupine Tree), QuAUDIOPHILIAc (Frank Zappa), Empire Central (Snarky Puppy), Nocturne (Irmin Schmidt)Donderdag 20 oktober:
Het is fiks koud als ik voor zessen mijn ronde hardloop. Het maakt dat ik stevig doorren en zo ben ik weer thuis voor ik er erg in heb. Zeven uur ben ik aan het werk. Er is van alles en ik doe van alles. Tussendoor ben ik vanmorgen ook nog in Gigant voor een overleg van de werkgroep Wirwar. Ook daar komt werk uit voort. Thuis weer verder met het reguliere werk.
Zwager is er om twaalf uur even en hij helpt me het fornuis van het balkon weer terug te zetten op z’n ouwe plek. We kunnen weer een week koken. Ik lunch en ga dan een klein rondje om het centrum, door een park en door de regen wandelen. De rest van de middag volop aan het werk en om kwart over vijf heb ik een boel afgerond, maar is het nog niet klaar voor deze week. Morgen verder, dus.
Ik maak avondeten. Voor De Vrouw zet ik een ovenschaaltje met rode ui, courgette en paprika in de oven en daar doe ik dan na een kwartier een van gisterenavond overgebleven kipdijfilet bij in. Voor mezelf maak ik eerst een salade van bosui, rode kool, komkommer, blauwe bes en vijg. Ondertussen kook ik volkorenspaghetti. Dan bak ik kastanjechampignon, bosui, courgette en paprika en daar roer ik de gekookte spaghetti en een ferme schep knoflookkruidenroomkaas doorheen.
We eten het op. Althans, ik. De Vrouw laat nog wat liggen voor morgen. Afwas en afval. Krant. Webstek. Huh? De webstek werkt niet. Ik app Aar en vraag of hij even wil kijken. Lezen.
Muziek vandaag: The Köln Concert (Keith Jarrett), Country Airs (Rick Wakeman), Live In Santiago (het dertiende album uit de doos Complete) (Bill Bruford’s Earthworks), Zappa ’75 – Zagreb/Ljubljana (FrankZappa), Sum Of Erda (Guranfoe)Woensdag 19 oktober:
Iets na zes uur op. Slapen ging een stuk beter. Ik doe allerlei, waaronder dingen voor de website van Kunst-Zinnig-Brein. Koffie met De Vrouw. Vanmorgen geen bezoek aan de super en niet naar de repetitie van Wirwar, want het nieuwe fornuis gaat komen. Het komt inderdaad, maar er gaat ook veel mis. Ondanks dat ik in de afgelopen twee weken meerdere malen heb gebeld om het huisnummer te corrigeren, blijkt de bezorger op zoek naar het foutieve huisnummer. Als hij het fornuis binnen in de woonkamer heeft neergezet wil hij afscheid nemen. Ho ho, u zou ook monteren, daar hebben we voor betaald. Helaas, hij is slechts de bezorger. En dus bel ik met de keukenwinkel. Na wat gestamel krijg ik een bevoegd iemand aan de lijn die me weet te vertellen dat er iets mis is gegaan. Goh. Komt er dan vandaag nog iemand monteren? Eh nee, dat gaat niet meer lukken. Op z’n vroegst kan het vrijdag over een week. Váááát? Maar we hebben het oude fornuis al verwijderd. Het kan echt niet eerder. Verbijsterd ben ik, maar het is niet anders. Het betekent dat het oude fornuis weer terug moet van het balkon naar de keuken. Grrr. Om mijn hoofd leeg te maken wandel ik naar de super. Thuis meer koffie met De Vrouw. Ik was bezig om alle oude pannen te verwijderen, dus die zet ik maar weer terug. We lunchen ook. Afwasje. Huishoudelijks. De Vrouw gaat even de deur uit. Ik breng de mobiele tuinstoelen naar de kelder en daar maak ik plaats door oude lichte tuinstoelen op te hangen. Dan wandel ik een kort rondje langs het kanaal en buiten het centrum. De Vrouw is tegen vijf uur weer terug. We lopen het centrum in en nemen plaats in een restaurant. Daar eet ik courgette met spinazietagliatelle, zure room en parmesan. De Vrouw heeft kipsaté besteld en krijgt daar frieten en salade bij. Een halve portie bestellen lukte niet in de keuken; ze krijgt er dan ook niet heel veel van op. De overgebleven kip kunnen we mee naar huis nemen. Net voor het donker zijn we thuis. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Concerts (Keith Jarrett), Live At Carnegie Hall (Renaissance), Romantic Warrior (Return To Forever), Forever Comes To An End (Bjørn Riis), Door One (David Longdon), Empire Central (Snarky Puppy), Past The Midnight Sun (Ring Van Möbius)Dinsdag 18 oktober:
Niet goed geslapen, maar toch beter in het hoofd. Veel beter. Op tijd op de werkplek. Daar weer volle dag met van alles gepland en ongepland. Tussen de middag wandel ik door veld, bos en zon. Uiteindelijk een goede dag; veel gedaan en afgewerkt. Ruimte in de kop. Half zes thuis. Krant. De Zoon is er om zes uur. De Vrouw serveert een plaattaart met rode ui en brie, plus een restant salade. We eten alles op. Afwas. De Zoon is even blijven hangen en hij helpt met het fornuis uit de keuken sjouwen. Het staat nu op het balkon te wachten op een koper. We ontdoen het aanrechtblad van kitresten en dan is het klussen weer klaar voor vandaag. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Empire Central (Snarky Puppy)Maandag 17 oktober:
Weer redelijk geslapen. Het lijkt rustig in de kop. Op tijd op de werkplek. Daar een redelijk gevulde dag, dus dat ik mooi. Tussen de middag wandel ik door lichte regen en bos. Op de terugweg naar huis haal ik in de plaatselijke platenwinkel in Arnhem het bestelde nieuwe album van Frank Zappa. Half zes thuis. Krant. Het gaat goed met De Vrouw. Ze heeft vandaag van alles gedaan en het is allemaal gelukt. Ze serveert een schotel van sajourbonen in saus met quinoa. Daarnaast is er een restant van de aardappel uit de oven en de salade van gisteren. Webstek. Lezen.
Muziek vandaag: Zappa ’75 – Zagreb/Ljubljana (Frank Zappa), Door One (David Longdon)Zondag 16 oktober:
Wat vaak helpt, is goed slapen en een lange ronde hardlopen. Beide lukt. Thuis weer terug in bed. Dan koffie met De Vrouw. Beter zo. Huishoudelijks. Meer koffie met De Vrouw. We zetten ons fornuis op een online verkoopplaats. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas en stofzuig. Gedrieën fietsen we naar het huis van Zwager, alwaar de Neef alvast zijn vijfde verjaardag viert. Het is mooi weer en we zitten in de zon in de tuin. Half vijf is het welletjes en vertrekken we weer. Ik maak avondeten. Ik leg aardappel in een braadslede en die zet ik een kwartier in de oven (190C). Ondertussen maak ik een salade van bosui, rode kool, komkommer en vijg. Dan leg ik zoete aardappel en rode ui bij de aardappel in de braadslede en zet deze terug in de oven. Na twintig minuten schep ik alles om en zet ik de braadslede nog een kwartier terug in de oven, samen met een schaaltje met voorgegaarde kip voor De Vrouw. We eten er goed van. Afwas en afval. Webstek. Lezen. Is het beter zo?
Muziek vandaag: Renaissance (Renaissance), Ashes To Ashes (Renaissance), Sheherazade And Other Stories (Renaissance), Falling Deeper (Anathema), ???? = Futha (Heilung), Sleepwalking (Marjana Semkina)Zaterdag 15 oktober:
Leeg. Half zeven op. Koffie. Anderhalf uur later wandel ik de gebruikelijke zaterdagmorgenronde langs slager en super. Het is aangenaam weer, maar mijn hoofd doet zeer. Koffie met De Vrouw. Ik loop het centrum in, bezoek een klerenwinkel en ga naar de Syriër om brood te kopen. Meer koffie. Huishoudelijks. De Zoon is er om half een voor lunch. Afwas. Ik wandel een rondje door de regen en langs het kanaal. Krant. Dan is het alweer eind van de middag en maak ik avondeten. Ik kook plakken venkel. Vervolgens leg ik kastanjechampignons, repen zoete aardappel en parten rode ui in een braadslede die twintig minuten de oven (190C) in gaat. Na die twintig minuten gaan de plakken venkel erbij en leg ik repen grillfeta eroverheen. De braadslede gaat nog eens vijftien minuten de oven in, samen met een schaaltje waarin voorgegrilde kipdrumsticks (voor De Vrouw) liggen. We eten alles op. Er is ook nog een restant salade van gisteren en die gaat er ook aan. Afwas. Webstek. Krant. De kopzeerte is er nog, de genadeloze pieptoon ook. Ik vind het niet leuk meer en dat mag. Het gaat voorbij, maar het komt niet goed.
Muziek vandaag: Dark Intervals (Keith Jarrett), Worm! (Regal Worm), Genesis Revisited Live: Seconds Out & More (Steve Hackett), 5 Klavierstücke (Irmin Schmidt)

• • •
 

Geen reacties »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment